Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • babajagapatrzy Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! My wczoraj powiedzieliśmy rodzicom i mojemu bratu z żoną o ciąży. Martit, pożyczyłam Twój pomysł, kupiliśmy kartkę urodzinową, były gotowe życzenia, więc podpisaliśmy naszymi imionami i dopisaliśmy „i wnuk”, a poniżej wkleiliśmy zdjęcie i pod spodem napisaliśmy „do zobaczenia w październiku”. Oj, ale było radości i wzruszenia 🥹 wszyscy się spłakaliśmy, tata zrobił mi jakiś starodawny test na brodzie i orzekł, że chłopak 😅 dobrze bylo się z kimś podzielić nowiną. Poprosiliśmy żeby jeszcze nikomu nie mówili, mam nadzieję, że podołają 🙉

kleopatr4, Martit lubią tę wiadomość

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @babajagapatrzy, ale super to teraz pewnie czujesz ulgę. Jak ma się dobrą relacje z rodzicami to serce wyrywa żeby wiedzieli od razu😁
    My wczoraj pojechaliśmy na kontrole do mojej położnej bo to jej ufam najbardziej, zrobiła usg z doktorem i mamy dzidziusia z serduszkiem, jednego;)
    Poprosiłam o receptę na lek, mówią że xonvei nie ma w hurtowniach więc bonjeste wystawia, ale próbować 1/4 dawki na początek (obawiamy się bo kp).
    Lekarz z luxmedu słuchajcie zrobił mi cytologię zanim zdążyłam się zorientować i oczywiście zrobiła się nadżerka i śluzówka teraz walczy, pierdzieleni zwyrodnialcy na każdym kroku chcą narobić szkody🙄
    Położna doradziła zakupić klamerkę pływacka na nos, ma wspierać błędnik i jak coś będzie śmierdzieć to nie poczuje. No nie wiem jak w pracy się wytłumaczę.

Aeternum, Kasia0504 lubią tę wiadomość

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem (+9cs bezowulacyjnych)

💔cb 01/26
    ⏸️ 30/01/26 1cs

#2 ptp 12/10/2026

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowaliśmy że powiemy w Wielkanoc. Mamy tradycję tłuczenia jajek więc przygotujemy dla córki wydmuszkę a w środku jakoś umieścimy zdjęcie usg. Na samym końcu po tłuczeniu prawdziwych jajek powiemy że jeszcze nasza chce spróbować z babcią i nagramy.
    Bedzie sporo osób, bo rodzeństwo męża z dziećmi i teściowie to już 9 + nasza 3 (4ka;))

💔cb 01/26
    ⏸️ 30/01/26 1cs

#2 ptp 12/10/2026

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nasi rodzice też już wiedzą, dawno nie widziałam u nich takiej radości 🙂 To będzie pierwszy wnuk 😁

kleopatr4 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
    5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 → 26dpt 22494 → 27dpt CRL 5,9mm i ❤️

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin, zawsze jestem ciekawa co u mamuś z ivf oznaczają te oznaczenia i literki w opisach dotyczące transferów, zarodków itd. Chciałabyś się podzielić i przybliżyć ten temat?

💔cb 01/26
    ⏸️ 30/01/26 1cs

#2 ptp 12/10/2026

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Aszin, zawsze jestem ciekawa co u mamuś z ivf oznaczają te oznaczenia i literki w opisach dotyczące transferów, zarodków itd. Chciałabyś się podzielić i przybliżyć ten temat?
    Cześć 🩷 podczytuję zza krzaczka, u mnie to jeszcze bardzo wczesny etap, chociaż bety ładnie rosną.
    Jestem gdzieś na granicy końca października, a początku listopada, więc jeszcze mam lekki dylemat
    Mam nadzieję, że Aszin nie ma nic przeciwko, że wrzucę wyjaśnienie literek czy cyferek 😊

Powiedzmy o blastocystach czyli zarodkach z 5tej (max 6tej) doby po zapłodnieniu.
    Pierwsza cyferka oznacza stopień rozwoju (te z niższym stopniem nie są gorsze, po prostu odrobinę młodsze):
    1 - wczesna blastocysta,
    2 - dojrzała blastocysta,
    3 - rozszerzona blastocysta,
    4 - wylęgająca się blastocysta,
    5 - blastocysta wylęgowa,
    6 - wykluta blastocysta.
    Druga cyferka oznacza ocenę ilości komórek, z których powstanie zarodek:
    1 (A) - dużo, gęsto ułożonych 2 (B ) - kilka, luźno rozproszonych 3 (C) - mało, rozproszonych
    Trzecia oznacza ocenę ilości komórek, z których powstanie łożysko:
    1 (A) - dużo, zespolonych 2 (B ) - kilka, luźna struktura 3 (C) - pojedyncze, duże komórki

5AA to to samo co 5.1.1. Jakość zarodka nie mówi nic o jego wadach genetycznych.
    Im lepsza jakość, tym większe szanse statystycznie, ale nie jest powiedziane, że te niższej jakości są gorsze.
    Zarodki 3.3 / CC zazwyczaj się już odrzuca

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:25

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB

09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml

7dpt 37.7💕 10dpt 146🥹 12dpt 350🍀

preg.png
  • Kasia0504 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    @babajagapatrzy, ale super to teraz pewnie czujesz ulgę. Jak ma się dobrą relacje z rodzicami to serce wyrywa żeby wiedzieli od razu😁
    My wczoraj pojechaliśmy na kontrole do mojej położnej bo to jej ufam najbardziej, zrobiła usg z doktorem i mamy dzidziusia z serduszkiem, jednego;)
    Poprosiłam o receptę na lek, mówią że xonvei nie ma w hurtowniach więc bonjeste wystawia, ale próbować 1/4 dawki na początek (obawiamy się bo kp).
    Lekarz z luxmedu słuchajcie zrobił mi cytologię zanim zdążyłam się zorientować i oczywiście zrobiła się nadżerka i śluzówka teraz walczy, pierdzieleni zwyrodnialcy na każdym kroku chcą narobić szkody🙄
    Położna doradziła zakupić klamerkę pływacka na nos, ma wspierać błędnik i jak coś będzie śmierdzieć to nie poczuje. No nie wiem jak w pracy się wytłumaczę.

Super, że jest serduszko :) no niestety nie pierwszy raz słyszę jakaś negatywną opinię o lekarzach z luxmedu. Tym bardziej się cieszę, że mój pakiet pozwala na wizyty w innych klinikach.

• aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, mam nadzieję, że zdecydujesz się jednak na październik, jeśli taki wyjdzie TP 🤭 Dodam jeszcze, że ET to świeży transfer zarodka, a FET to kriotransfer, czyli transfer zarodka mrożonego ☺️

White1 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
    5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 → 26dpt 22494 → 27dpt CRL 5,9mm i ❤️

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    White, mam nadzieję, że zdecydujesz się jednak na październik, jeśli taki wyjdzie TP 🤭 Dodam jeszcze, że ET to świeży transfer zarodka, a FET to kriotransfer, czyli transfer zarodka mrożonego ☺️
    Wizytę mam 4.03 to będzie 6 tydzień, w teorii to jeszcze nie wizyta serduszkowa, ale zobaczymy jak wyjdzie. We wtorek zrobię ostatnią betę, żeby potwierdzić, że jest już koło 1000. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i zobaczymy ☺️ Swoją drogą wstępny termin wypada 8 dni po moich urodzinach 🫣 a moje urodziny wypadają 8 dni po twoim terminie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:52

aszin lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB

09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml

7dpt 37.7💕 10dpt 146🥹 12dpt 350🍀

preg.png
‹‹ 44 45 46 47 48
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ