Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Martit, w Tatry mamy 120km, jestem z Beskidów, blisko mi na Baranią Górę czy Wielką Raczę, w czeski Beskid Śląsko-Morawski czy słowacki Kysucki. Niżej, ale też pięknie, mamy nadzieję, że nasze dziecko będzie współpracować, bo my jesteśmy outdoorowi: namioty, hamaki, rowery, długie wędrówki :) już mi się na insta wyświetlają filmiki z ludźmi udowadniającymi, że maluch może od małego być dużo w naturze z rodzicami :)
    Ale super!! Będzie mieć wspaniałe dzieciństwo 😁
    Mój synek lubi być na dworze, ale akurat na zimowy czas nam wypadła ogromna niechęć do ciemności a szybko ciemno więc ja już z niecierpliwością czekam na wiosnę i lato i w końcu jakieś dłuższe spacery popołudniami z mężem dopóki brzuch jeszcze mnie nie uziemi 😅 chociaż na pewno i tak będę aktywniejsza teraz siłą rzeczy, bo jak młody zacznie chodzić to nie ma zmiłuj 😁

Aszin witamy 👋🏻

aszin lubi tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M jak się czujesz ? Co słychać u Ciebie ,dawno nic nie pisałaś.

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    2.03 - pierwsza wizyta usg 🤞
    Miś Haribo - 1,37cm 😍 serduszko🥹

preg.png
  • Weronka89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 22.10 czyli urodziny mojego syna 😅 chyba nie będzie zachwycony 😅 on w ogóle mówi że najlepsza rodzina jest taka, gdzie jest jedno dziecko, jest strasznie przywiązanym do nas jedynakiem. Więc może być ciężko, do tego mega wrażliwy a jednocześnie stresy kisi w sobie.

Ja sobie obiecywałam, że nie ma opcji na drugie dziecko końcem jesieni - siedzenie z noworodkiem w domu bardzo mnie dojechało jak było ciemno, zimno, wietrznie itp. Bardzo chciałam urodzić drugie w okolicach marca -maja, no ale jak widać, życie mi postanowiło pokazać, że moge sobie planować co chce, a ono zrobi po swojemu 🤷‍♀️ z drugiej strony faktycznie, potem dziecko ma już te 7-8 msc, sadza się je w piaskownicy i można korzystać z wiosny i lata :D

Mimblanee, babajagapatrzy, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• Ofutrzona Debiutantka

Wysłany: 20 lutego, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Martit, w Tatry mamy 120km, jestem z Beskidów, blisko mi na Baranią Górę czy Wielką Raczę, w czeski Beskid Śląsko-Morawski czy słowacki Kysucki. Niżej, ale też pięknie, mamy nadzieję, że nasze dziecko będzie współpracować, bo my jesteśmy outdoorowi: namioty, hamaki, rowery, długie wędrówki :) już mi się na insta wyświetlają filmiki z ludźmi udowadniającymi, że maluch może od małego być dużo w naturze z rodzicami :)

Nie chcę być niszczycielem dobrej zabawy, ale nie warto za dużo sobie wyobrażać, bo potem można się srogo rozczarować 😁 oczywiście trzymam kciuki żeby wylosowało się bobo współpracujące, ale trzeba brać pod uwagę też egzemplarz z którym każde wyjście to będzie wrzask, armagedon i walka o przetrwanie 😅

Co do tego że za wcześnie na wizyty to tak nie do końca. Na pierwszej wizycie nawet jak nie widać jeszcze echa serca warto sprawdzić czy pęcherzyk jest w macicy i nie np w bliźnie po CC, bo to zagrożenie życia i liczy się wtedy każda chwila.

Weronka89 lubi tę wiadomość

preg.png

👶 06.2024
  • babajagapatrzy Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofutrzona, zdaję sobie z tego sprawę - pracuję z dziećmi, w tym z dziećmi z dużymi niepełnosprawnościami. Plus mamy punkt wczesnego wspomagania rozwoju, więc widuję malutkie dzieci z ogromnymi nadwrażliwościami. Wiem, co mnie może czekać.

Ale jestem też optymistką ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 17:12

Martit lubi tę wiadomość

• Weronka89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też tak odcina zmęczenie ale dopiero po południu? Wczoraj się tak mega źle czułam po południu, aż mierzyłam sobie temperaturę i robiłam kombo test, ale nic nie wyszło. Dzisiaj do 15 spoko a od 15 leżę jak flak 🥴 w domu armagedon a ja nie mam siły się ruszyć 🥴 i zimno mi

Klarnecistka lubi tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka89 wrote:
    Dziewczyny czy Was też tak odcina zmęczenie ale dopiero po południu? Wczoraj się tak mega źle czułam po południu, aż mierzyłam sobie temperaturę i robiłam kombo test, ale nic nie wyszło. Dzisiaj do 15 spoko a od 15 leżę jak flak 🥴 w domu armagedon a ja nie mam siły się ruszyć 🥴 i zimno mi
    Ja od paru dni mam właśnie tak jak piszesz - popołudniu mam wrażenie, jakbym pół nocy nie spała i czuję „piasek” pod powiekami 😄

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
    5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 → 26dpt 22494 → 27dpt CRL 5,9mm i ❤️

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już przeszła senność, czuję się rewelacyjnie. Trochę gorsze mam poranki, ale do zniesienia.

preg.png

wiek 41 l
    AMH 04.23 - 0,7
    07.23- 0,67
    04.24- 0,44
    12.25-0,11

09/2023 IVF krótki protokół na wysokich dawkach
    25.09 punkcja - 3 komórki, 2 dojrzałe, 2 zapłodnione,
    ❄️ 1 zamrożona w 5 dobie ( PGT-A)
    20.11.23 transfer
    5 dpt prog 30,97
    7 dpt⏸️
    9 dpt 💔
    08.24 długi protokół puregon 450- 3 komórki, 1 dojrzała, zapłodniona nieprawidłowo
    06.25 mini stymulacja, 1 pęcherzyk, 1 zarodek, PGT-A wykazało liczne wady.

Diagnoza: adenomioza, APS

01.2026 naturalsik
    29 dc ⏸️
    30 dc beta 209 mlU/ml , progesteron 31 ng/ml
    32 dc beta 505 mlU/ml
    37dc beta 2952 mlU/ml , progesteron 54,30 ng/ml
    5+3- pęcherzyk 0,90 cm
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Hej, chciałabym oficjalnie dołączyć 🥰 Dziś na wizycie potwierdzona ciąża i zarodek z bijącym serduszkiem 💞 TP 12.10.26 🍀
    Ale fajnie!!! Gratulacje. Mamy taki sam ptp😁

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem (+9cs bezowulacyjnych)

💔cb 01/26
    ⏸️ 30/01/26 1cs

#2 ptp 12/10/2026

preg.png
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ciężko mi być z Wami na bierząco przy mojej dwójce :)
    Gratuluje tym które usłyszały dobre wieści na wizytach, a Tobie aeterum życzę spokoju, i trzymam kciuki.
    Wy już po wizytach a ja z moją betą 456 czekam na wizytę za 2 tyg jak na zbawienie … strasznie mi się dłuży …
    Ja do lekarza chodzę prywatnie , na prenatalne też idę prywatnie, będę spokojniejsza jak dzidzia będzie przebadana z każdej strony.
    Chciałabym 3 dziewczynkę ale zobaczymy co los przyniesie .
    Miłego wieczoru;)

Aeternum, kleopatr4, Weronka89, Karos31, Mimblanee lubią tę wiadomość

👩‍💼 37
    👨‍💼 41

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼
    01.2026 cb

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻
    20.02.2025 👶🏼 Patrycja
    3120g, 55cm🍬

age.png

13.02.2026 ⏸️ 🙏🏻

preg.png

Wysłany: 20 lutego, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zachcianka na dziś: ryż na mleku z cynamonem 🫣

Ja dziś miałam dobry poziom energii, ale było słońce. Ono zawsze na mnie dobrze działa. W jednej z moich ulubionych książek jest taki cytat o tym, że słońce jest wielką żółtą tabletką od niebiańskich psychiatrów i u mnie się to sprawdza 😁 dziś więc było po pracy pranie, prasowanie, gotowanie na jutro, nawet kuchnię na błysk ogarnęłam. Ale miewam takie dni, które najchętniej bym przespała w całości.

kleopatr4, Weronka89, Talto109_, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

• Talto109_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny 🥰

Ja jak przez prawie cały tydzień miałam pełno energii tak wczoraj całkowity zjazd energetyczny 😅 Dziś do pracy więc trzeba się trochę zmotywować, ale przydałaby się jakaś mała dawka energii 🙈

Karos31 lubi tę wiadomość

🧑32
    🧒26
    🐶5

06.2024 start starań

03.2025 Torbiel endometrialna
    08.2025
    Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
    stwierdzona endometrioza IV stopnia
    AMH 3,7

09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża

15.01.2026
    AMH 1,3
    USG pęcherzy widoczny
    pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
    Duphaston 2x10
    27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
    29.01.2026 beta 115
    01.02.2026 beta 415
    03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73 TSH 1,677

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam codzienne mdłości od poniedziałku od rana do wieczora 🙈 nawet jak wstaje siku w nocy🙈 nie miałam tak w żadnej ciąży żeby trwało to caly czas.
    Dziś idę do pracy i musze ukryć to ,że coś mi dolega,ciężka sprawa.
    Ja wczoraj miałam zachciankę na cukinię smażona ale nie obtaczalam jej w jajku i bułce tartej i była równie pyszna.

Życzę wam miłego dnia :)

babajagapatrzy lubi tę wiadomość

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍

preg.png
  • Talto109_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Ja mam codzienne mdłości od poniedziałku od rana do wieczora 🙈 nawet jak wstaje siku w nocy🙈 nie miałam tak w żadnej ciąży żeby trwało to caly czas.
    Dziś idę do pracy i musze ukryć to ,że coś mi dolega,ciężka sprawa.
    Ja wczoraj miałam zachciankę na cukinię smażona ale nie obtaczalam jej w jajku i bułce tartej i była równie pyszna.

Życzę wam miłego dnia :)

Współczuję wam tych mdłości 😓 oby szybko przeszły

Ja prowadzę JDG parę klientek wie już że będę szukać pracownicy i na chwilę będę musiała je zostawić, ale tak się stresuję tym żeby znaleźć kogoś konkretnego i wydaje mi się że coraz mniej czasu zostało😓 cieszę się że nie mam mdłości i mogę to wszystko na spokojnie sobie ogarniać

🧑32
    🧒26
    🐶5

06.2024 start starań

03.2025 Torbiel endometrialna
    08.2025
    Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
    stwierdzona endometrioza IV stopnia
    AMH 3,7

09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża

15.01.2026
    AMH 1,3
    USG pęcherzy widoczny
    pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
    Duphaston 2x10
    27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
    29.01.2026 beta 115
    01.02.2026 beta 415
    03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73 TSH 1,677

preg.png
  • Weronka89 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co na razie nie wymiotuje ale co rano mnie tak muli na żołądku. No i wieczorem czuję się jakbym miała grypę - zero sił, bóle mięśni i trochę mi się podnosi temperatura. Ale nawet mnie cieszy, że „coś” się dzieje, to znaczy że organizm pracuje ;) Ale też wiem, że te objawy nie są aż tak uciążliwe, jak pewnie niektóre z Was mają.

Wysłany: 21 lutego, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też współczuję Wam mdłości i złego samopoczucia. Najgorzej właśnie jak trzeba iść do pracy.

Ja dziś mam przypływ energii, dom już wysprzątany, muszę tylko odkurzyć i umyć podłogi, ale czekam aż mama wstanie ze spania po nocce. Zaraz biorę się za pierogi 😋

U mnie piękną pogoda jest za oknem, mam nadzieję, że u Was też. Dobrego dnia ☀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 09:55

• awina Debiutantka

Wysłany: 21 lutego, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Aeternum, trzymam kciuki. Może wizyta jakby była chociaż dwa dni później to serduszko by biło inaczej.
    Gratuluję wszystkich wizyt ☺️
    Dziewczyny,które już się umówiły na prenatalne, w którym tyg wam wypadają? Ja umówiłam jak będzie z om 12+1 ale z ostatniego usg zarodek był 4 dni młodszy czyli mogłoby być 11+4, chyba że jeszcze nadgoni ;p
    Zastanawiam się czy to nie za wcześnie w razie w.. podobno najlepiej nieco powyżej 12+0
    A jeśli chodzi o badanie z krwi to powinni pobrań pappe, wolną jednostkę betahcg i dodatkowo mój gin zaleca plgf. To plus USG daje najlepszy obraz badania i ryzyka stanu przedrzucawkowego. Za plgf trzeba zapłacić, ostatnio to było ok 80zl

Mi wyznaczyli termin na 12+6

• Ofutrzona Debiutantka

Wysłany: 21 lutego, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczyny mdłości i złego samopoczucia. Szczególnie ciężko musi być cały dzień w pracy.
    U mnie nic totalnie. Zero. Dalej twierdzę że to jakaś ściema z tą ciążą 😂 Brzuch tylko muszę wciągać bo wywaliło jak w 7 miesiącu.

preg.png

👶 06.2024
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj tak mdli niesamowicie, wszystko mi śmierdzi. Otworzyłam zmywarkę to mnie cofnęło, przy śmietniku też, w łazience ledwo jestem w stanie przebywać tak czuję rury. No dramat. Jestem w szoku, że już te objawy, poprzednio też mi dokuczało szybko, ale chyba nie aż tak. Dopiero po wizycie u lekarza pamiętam, że zaczęło być gorzej, ale przecież jeszcze chodziłam do pracy, dawałam radę, a teraz już mnie ciągle muli i ścina popołudniami. Może nieprzespane od 9 miesięcy noce dokładają swoje 🤔 aż zaczynam sobie wkręcać bliźniaki, ale bez przesady chyba nie można mieć aż takiego pecha? 🤣

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee wrote:
    A mnie dzisiaj tak mdli niesamowicie, wszystko mi śmierdzi. Otworzyłam zmywarkę to mnie cofnęło, przy śmietniku też, w łazience ledwo jestem w stanie przebywać tak czuję rury. No dramat. Jestem w szoku, że już te objawy, poprzednio też mi dokuczało szybko, ale chyba nie aż tak. Dopiero po wizycie u lekarza pamiętam, że zaczęło być gorzej, ale przecież jeszcze chodziłam do pracy, dawałam radę, a teraz już mnie ciągle muli i ścina popołudniami. Może nieprzespane od 9 miesięcy noce dokładają swoje 🤔 aż zaczynam sobie wkręcać bliźniaki, ale bez przesady chyba nie można mieć aż takiego pecha? 🤣

Powiem Ci,że gdzieś tam z tyłu głowy przez te objawy też mam taka myśl ,że bliźniaki😅🙈 ale to byłby armagedon

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍

preg.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ