PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
kleopatr4 wrote:W lx musiałam wykupić osobno, to się nazywało jakoś badanie DNA płodowego pappa. I mieli współpracującą placówkę femi jakoś.
Tylko to są w dalszym ciągu statystyki ta pappa.
Teraz widzę że dostałam skierowanie na sanco, ale nie mam w planach i tak wykonywać. Duzo jest do wyboru tych badań, mam wrażenie że to chwyt marketingowy. Co uważacie? Idzie się pogubić, tym bardziej jak to jest pierwsza ciąża.
Ja właśnie w luxmedzie też dostałam skierowanie na sanco. Lekarz podczas dzisiejszej wizyty powiedział, że on bardziej poleca Panoramę.
Możliwe, że mają z Sanco jakąś umowę, skoro tak każdemu wciskają. Ja myślę jednak żeby zrobić to dodatkowe badanie. Zastanawiam się tylko które. -
Aeternum trzymam kciuki ,na kolejnej wizycie na pewno będzie wszystko dobrze 🤞
BlackAmericano super,że wszystko prawidłowo😊
Wy już o prenatalnych ,a u mnie jak będzie wszystko ok to pewnie prenatalne dopiero po świętach wielkanocnych 🙈 najgorzej bo nie chcę mówić narazie a wiem ,że mi brzuch wywali szybko bo już się zaokrąglił.
BlackAmericano, Aeternum lubią tę wiadomość
👱33 🧔32
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
01.2026 zaczynamy starania ♥️
4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
7.02 - 1 beta - 419,
Progesteron - 31,100.
9.02 - 2 beta - 916,
Progesteron - 27,100.
2.03 - pierwsza wizyta usg 🤞 -
Aeternum, trzymam kciuki. Może wizyta jakby była chociaż dwa dni później to serduszko by biło inaczej.
Gratuluję wszystkich wizyt ☺️
Dziewczyny,które już się umówiły na prenatalne, w którym tyg wam wypadają? Ja umówiłam jak będzie z om 12+1 ale z ostatniego usg zarodek był 4 dni młodszy czyli mogłoby być 11+4, chyba że jeszcze nadgoni ;p
Zastanawiam się czy to nie za wcześnie w razie w.. podobno najlepiej nieco powyżej 12+0
A jeśli chodzi o badanie z krwi to powinni pobrań pappe, wolną jednostkę betahcg i dodatkowo mój gin zaleca plgf. To plus USG daje najlepszy obraz badania i ryzyka stanu przedrzucawkowego. Za plgf trzeba zapłacić, ostatnio to było ok 80zl
BlackAmericano, Aeternum lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
2025:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'

-
Black, a nie czasem 9,2mm? 😳 bo jest trzy dni młodszy od mojego i 10 razy większy 😁 fajnie, że udało się dziś tyle ogarnąć i że masz dobre wieści!
Mówicie, że za szybko wizyty: ja jestem pierwszy raz w ciąży i jest mi tak ciężko uwierzyć, że cieszę się, że już dwa razy się widzieliśmy
W końcu zadzwoniłam do kliniki i mi powiedzieli, że pobierają krew w standardzie
Dodałam wszystkie zlecone badania do koszyka w diagnostyce: ponad 6 stów 🫠
BlackAmericano, Blossomka, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Aeternum, trzymam kciuki, aby do kolejnego badania wszystko się pięknie wyrównało ❤️
Ja dzis byłam na badaniu choc u mnie dopiero 5+0. Ale bardzo potrzebowałam sprawdzić czy to co ma być na ten moment to jest na swoim miejscu. No i jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, odpowiednich rozmiarów (ostatnio miałam za duży) i tarcza zarodka 1,6 mm
także kolejny krok do nadziei, że będzie dobrze
babajagapatrzy, BlackAmericano, Aeternum, Mimblanee, Karos31, Blossomka, Paulina1106 lubią tę wiadomość
-
Haha, to chyba z głodu przecinek zjadłam 😅 masz rację, jeszcze nie mam takiego wielkoluda 😂babajagapatrzy wrote:Black, a nie czasem 9,2mm? 😳 bo jest trzy dni młodszy od mojego i 10 razy większy 😁 fajnie, że udało się dziś tyle ogarnąć i że masz dobre wieści!
Mówicie, że za szybko wizyty: ja jestem pierwszy raz w ciąży i jest mi tak ciężko uwierzyć, że cieszę się, że już dwa razy się widzieliśmy
W końcu zadzwoniłam do kliniki i mi powiedzieli, że pobierają krew w standardzie
Dodałam wszystkie zlecone badania do koszyka w diagnostyce: ponad 6 stów 🫠
babajagapatrzy lubi tę wiadomość
-
BlackAmericano wrote:Babajagapatrzy, gratulacje!
Aeternum, bardzo mi przykro, że wiadomość z dzisiejszej wizyty nie przyniosła Ci ulgi, ale jestem przekonana, że ostatecznie pomiary będą już prawidłowe i wszystko ułoży się szczęśliwie.
Ja też już po swojej wizycie, ale dzień miałam szalony.
Dzieciątko się pojawiło na szczęście i mierzy już 9,2 mm. Według tego, co lekarz mówi mamy 7 tydzień, a poród jednak 07.10. (Urodziny mojego męża😅).
Serduszko bije, ale nie było podane mi tętno, tylko, że miarowo.
Prenatalne umówiłam na 27.03.
A dzień miałam szalony, bo lekarz nie wiem, czy źle nie spojrzał, ale powiedział mi, że moje przeciwciała IgM są wysokie, co obiektywnie nie jest prawda 😅
Są dodatnie, ale dość graniczne.
Wysłał mnie do szpitala zakaźnego, skąd mnie wszędzie odsyłali, ale udało mi się na izbie przyjęć dostać do lekarza, który wystawił mi zaświadczenie że nie potrzebuje dalszych badań i diagnozy.
ja też już po wizycie, wszystko jest dobrze serduszko jest tętno jest i tak patrzę że idziemy łeb w łeb
u mnie termin też 7.10 a urodziny męża 8.10
Aeternum, BlackAmericano, babajagapatrzy, Mimblanee, Karos31, Blossomka, pandzia 🐼, Paulina1106 lubią tę wiadomość
-
Gratulacjeseniorita wrote:ja też już po wizycie, wszystko jest dobrze serduszko jest tętno jest i tak patrzę że idziemy łeb w łeb
u mnie termin też 7.10 a urodziny męża 8.10 

Ja planuje cc, więc pewnie ostateczna data będzie wcześniejsza, ale i tak fajnie, bo dzieciątko będzie blisko naszych dat urodzenia
On z października, a ja z końca września. Będzie można jedną imprezę urodzinową wyprawiać 😂
seniorita lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czy pisałam tutaj, czy na wrześniowym ale ja z uwagi na wadę genetyczna losowa w poprzedniej ciąży byłam pod opieką genetyka z Centrum Zdrowia Dziecka i innego genetyka z Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie i polecają tylko Panoramę ale panel rozszerzony. W tej ciąży mam już termin na pobranie 11.03. Wiem że w Synevo potrafi być dobra promocja na to badanie, nawet 600-700 zł taniej , ja jednak przepłacam i będę robiła u mojego gina-peirnatologa bo wtedy on ma możliwość by monitorować sprawę.
W poprzedniej ciąży robiłam Veragene i wyszły mi wszystkie ryzyka niskie, test nie potrafił zauważyć że dziecko ma nie jeden chromosom za dużo ale cały jeden dodatkowy łańcuch chromosomów. Wiem, że to badanie nie ma wskazania to wykrywania triploidii ale lekarze, którzy mnie prowadzili uważają, że w przypadku tak poważnej wady powinien wyjść wynik niediagnostyczny a nie, że wszystko ok. -
Seniorita, gratuluję 🥹
U nas październik też jest bardzo obfity w urodziny: mój brat, męża chrześnica, moją bliska kuzynka, jej córka. Nasz bobas będzie rozpoczynać tę serię, skoro szykuje się na początek
gdybym miała wymyślać, to chyba wolałabym rodzić wiosną, ale tak będziemy mieć takie słodkie pulpety na święta 🥹🎄
BlackAmericano, Mimblanee, Talto109_, Karos31, seniorita lubią tę wiadomość
-
Dziękuję, że dzielisz się swoim doświadczeniem. Chyba coraz bardziej przemawia za mną wykonanie Panoramy. Jak już płacić tyle pieniędzy, to warto żeby wynik był rzetelny na tyle, na ile to możliwe.Ninia wrote:Nie wiem czy pisałam tutaj, czy na wrześniowym ale ja z uwagi na wadę genetyczna losowa w poprzedniej ciąży byłam pod opieką genetyka z Centrum Zdrowia Dziecka i innego genetyka z Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie i polecają tylko Panoramę ale panel rozszerzony. W tej ciąży mam już termin na pobranie 11.03. Wiem że w Synevo potrafi być dobra promocja na to badanie, nawet 600-700 zł taniej , ja jednak przepłacam i będę robiła u mojego gina-peirnatologa bo wtedy on ma możliwość by monitorować sprawę.
W poprzedniej ciąży robiłam Veragene i wyszły mi wszystkie ryzyka niskie, test nie potrafił zauważyć że dziecko ma nie jeden chromosom za dużo ale cały jeden dodatkowy łańcuch chromosomów. Wiem, że to badanie nie ma wskazania to wykrywania triploidii ale lekarze, którzy mnie prowadzili uważają, że w przypadku tak poważnej wady powinien wyjść wynik niediagnostyczny a nie, że wszystko ok. -
Bobas urodzony wiosną jest fajnie, bo od razu spacerki itp ale moje obserwacje są takie, że potem niestety gdy przychodzi jesień i robi się zimno to akurat jest taki trudny czas 5-6 miesięcy kiedy dziecko dużo chce a jeszcze nie potrafi i tak się siedzi całymi dniami na tej macie do znudzenia jak kiepska pogoda. A październikowe to akurat na wiosnę przypadnie ten okres i myślę, że będzie łatwiej, bo noworodkowi wszystko jedno będzie czy spacery długie czy krótkie za to jak się zrobi bardziej kumate to akurat na wiosnę i lato więc super 😁babajagapatrzy wrote:Seniorita, gratuluję 🥹
U nas październik też jest bardzo obfity w urodziny: mój brat, męża chrześnica, moją bliska kuzynka, jej córka. Nasz bobas będzie rozpoczynać tę serię, skoro szykuje się na początek
gdybym miała wymyślać, to chyba wolałabym rodzić wiosną, ale tak będziemy mieć takie słodkie pulpety na święta 🥹🎄
babajagapatrzy, Talto109_, seniorita lubią tę wiadomość
-
Ja mam w planach aktywną zimę, mam nadzieję, że zdrowie nam dopisze. Mieszkam w górach, więc chciałabym dużo być od początku na zewnątrz z maluszkiem. Liczę na złotą jesień 🤞🏻
Ale rzeczywiście wiosną matę będzie można już do ogródka wyeksmitować i spędzać tam dnie z takim już podrośniętym człowiekiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:19
Mimblanee lubi tę wiadomość
-
A gdzie w górach? kocham nasze Tatry!babajagapatrzy wrote:Ja mam w planach aktywną zimę, mam nadzieję, że zdrowie nam dopisze. Mieszkam w górach, więc chciałabym dużo być od początku na zewnątrz z maluszkiem. Liczę na złotą jesień 🤞🏻
Ale rzeczywiście wiosną matę będzie można już do ogródka wyeksmitować i spędzać tam dnie z takim już podrośniętym człowiekiem
U mnie prenatalne wypadają 13+1
wiek 41 l
AMH 04.23 - 0,7
07.23- 0,67
04.24- 0,44
12.25-0,11
09/2023 IVF krótki protokół na wysokich dawkach
25.09 punkcja - 3 komórki, 2 dojrzałe, 2 zapłodnione,
❄️ 1 zamrożona w 5 dobie ( PGT-A)
20.11.23 transfer
5 dpt prog 30,97
7 dpt⏸️
9 dpt 💔
08.24 długi protokół puregon 450- 3 komórki, 1 dojrzała, zapłodniona nieprawidłowo
06.25 mini stymulacja, 1 pęcherzyk, 1 zarodek, PGT-A wykazało liczne wady.
Diagnoza: adenomioza, APS
01.2026 naturalsik
29 dc ⏸️
30 dc beta 209 mlU/ml , progesteron 31 ng/ml
32 dc beta 505 mlU/ml
37dc beta 2952 mlU/ml , progesteron 54,30 ng/ml
5+3- pęcherzyk 0,90 cm -
BlackAmericano wrote:Dziękuję, że dzielisz się swoim doświadczeniem. Chyba coraz bardziej przemawia za mną wykonanie Panoramy. Jak już płacić tyle pieniędzy, to warto żeby wynik był rzetelny na tyle, na ile to możliwe.
W takim razie ja polecam przejrzeć oferty i wybrać najtańsze laboratorium.Na 99,9% z Twoją ciążą wszystko będzie ok więc nie ma co przepłacać, wynik dostaniesz na maila. Ja mam uraz i tylko dlatego robię to w klinice u gina, a to wyjdzie z 700 zł drożej więc różnica jest spora bo za tyle to można mieć całkiem wypasioną dostawkę do łóżka 🙈
-
Martit, w Tatry mamy 120km, jestem z Beskidów, blisko mi na Baranią Górę czy Wielką Raczę, w czeski Beskid Śląsko-Morawski czy słowacki Kysucki. Niżej, ale też pięknie, mamy nadzieję, że nasze dziecko będzie współpracować, bo my jesteśmy outdoorowi: namioty, hamaki, rowery, długie wędrówki
już mi się na insta wyświetlają filmiki z ludźmi udowadniającymi, że maluch może od małego być dużo w naturze z rodzicami
Mimblanee, Martit, CaroShell, seniorita lubią tę wiadomość
-
Hej, chciałabym oficjalnie dołączyć 🥰 Dziś na wizycie potwierdzona ciąża i zarodek z bijącym serduszkiem 💞 TP 12.10.26 🍀
Mimblanee, babajagapatrzy, Aeternum, Ninia, Karos31, Blossomka, Martit, White1, Talto109_, Kasia0504, CaroShell, pandzia 🐼, Mro_22, kleopatr4, Paulina1106, seniorita lubią tę wiadomość