PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bardzo chciałam córkę i jakoś czułam że będzie to dziewczynka. Nawet na jednym z USG powiedzieli że dziewczynka i hmm może wstyd ale byłam rozczarowana i musiałam jakoś przepracować że to będzie jednak chłopiec. Teraz po czasie dopiero wiem jak głupie to było, nie zamieniłabym na żadną dziewczynkę i liczę na drugiego chłopaka
-
Gratuluję wszystkim postępów i witam nowe osoby !
Jest nas naprawdę sporo, a może być jeszcze więcej!😍
@Talto świetna robota z uzupełnieniem pierwszej strony!😍
Próbuje Was nadrobić, miałam kilka dni problem z aplikacją i tymi reklamami na całą aronię, nie byłam wstanie zmienić nawet strony 🤷♀️
BlackAmericano, Talto109_ lubią tę wiadomość
Ona 91` On 89`
Niedrożne jajowody, Niedoczynność tarczycy + Hashi, podejrzenie endometriozy
Starania od 4 lat
2023 biochemiczna
2024 Ciąża bliźniacza heterotopowa - macica + jajowód - strata jajowodu.
IVF Artemida Olsztyn
I procedura 🥚🥚🥚🥚
03.2025 I ET - ❌
08.2025 II FET - Biochem 💔
01.2026 III FET
5 dpt ⏸️ / 6 dpt 25,9 / 9 dpt 143 / 12 dpt 692/ 14 dpt 2094 🚀
11.02 CRL 6 mm z ❤️
26.02 - kolejna wizyta

-
kasia12349736 wrote:Chciałam was spytać o akcje serca Waszych maluszków. Jestem po transferze blastocysty, USG wykonane 6+3, lekarz nie zmierzył CRL, a akscja serca około 120/min. Czy ktoś sięorientuje czy to prawidłowa akcja serca? Internet raczej podaje dość szerokie normy dla całego pierwszego trymestru. Jakie u Was były akcje około 6 tygodnia?
Byłam 6+4 na wizycie i migające serduszko było widoczne, ale nie można było uchwycić jego bicia w pomiarach. CRL zmierzone, ale dla większości klinik USG w tygodniu 7 (6+) jest to uwidocznienia lokalizacji zarodka w jamie macicy, a te z 8-9 tygodnia dla pomiarów i oceny rozwoju zarodka😉
BlackAmericano, Aeternum, kleopatr4, Blossomka lubią tę wiadomość
Ona 91` On 89`
Starania od 4 lat
2023 biochemiczna
IVF Artemida Olsztyn
I procedura 🥚🥚🥚🥚
03.2025 I ET - ❌
01.2026 III FET
11.02 CRL 6 mm z ❤️
26.02 - kolejna wizyta

-
Obecnie nie mam żadnych przeczuć ani pragnień mimo, że zawsze się śmiałam, że jak dziecko to tylko dziewczynka, a chłopca oddam siostrze.
Teraz na etapie, kiedy jestem w ciąży, a do tego przed wizytą serduszkową, liczy się dla mnie tylko to, żeby żyło i było zdrowe.
Możliwe, że w późniejszym czasie jakieś przeczucie się obudzi, ale póki co nie mam do tego głowy, bo za bardzo się przejmuję.
CaroShell, Blossomka lubią tę wiadomość
-
Jest serduszko ❤️ chyba faktycznie jestem w ciąży .
Ninia, BlackAmericano, CaroShell, Karos31, Talto109_, Aeternum, kleopatr4, Blossomka, Mimblanee, babajagapatrzy, pandzia 🐼, Paulina1106, MarzycielkaMadzik, Vainchild, Klarnecistka, Mro_22 lubią tę wiadomość
-
Tyle fantastycznych wieści tu ❤️👏👏
U mnie objawów ciut:
• odruch 🤢 tylko rano przy myciu zębów,
• zwiększona wrażliwość na zapachy - tu mąż przejął wkładanie do zmywarki i wynoszenie śmieci
• bolesne i powiększone piersi
• zmęczenie popołudniami
• głód - jestem głodna, ale po dwóch gryzach już pełna 😂
Można powiedzieć że łagodnie obchodzi się ze mną ten stan😜
Kolejna wizyta 26.02 - ostatnia wizyta z programu rządowego. Potem mogę wylecieć w świat w poszukiwaniu gina, ale chyba zostanę w klinice z prowadzeniem ciąży.
Na NFZ nie wiem czy się gdzieś dopcham.
Będziecie prowadzić prywatnie czy na NFZ?
seniorita lubi tę wiadomość
Ona 91` On 89`
Starania od 4 lat
2023 biochemiczna
IVF Artemida Olsztyn
I procedura 🥚🥚🥚🥚
03.2025 I ET - ❌
01.2026 III FET
11.02 CRL 6 mm z ❤️
26.02 - kolejna wizyta

-
Ja idę prywatnie ze względu na ostatnie dwie ciąże ,muszę mieć pewność ,że lekarz będzie wszystko widział i miał mega dobry sprzęt, ten ginekolog robi również prenatalne i na te wszystkie potrzebne certyfikaty.
Poprzednio chodziłam na NFZ i Luxmed bo to ten sam lekarz przyjmował i nigdy więcej. Mam taki uraz ,że już wole wydać pieniądze a na Luxmed będę robić tylko badania z krwii.
CaroShell lubi tę wiadomość
👱33 🧔32
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
01.2026 zaczynamy starania ♥️
4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
7.02 - 1 beta - 419,
Progesteron - 31,100.
9.02 - 2 beta - 916,
Progesteron - 27,100.
2.03 - pierwsza wizyta usg 🤞 -
Ja prowadzę prywatnie, pomimo że mam pakiet medicover z pracy męża i swój w PZU😅 Na NFZ nawet nie liczę. Mój lekarz pracuje w bardzo dobrym szpitalu, w którym „rodzi się po ludzku” więc wiem, że w razie czego tam mnie ulokuje.
Każda wizyta 500 zł więc jest to wydatek ale chcę być zaopiekowana. Dodatkowo, podobnie jak Karos, jestem po przejściach więc mój lekarz też jest peirnatologiem ze wszystkimi uprawnieniami do USG i ma dobry sprzęt w gabinecie.
W poprzedniej ciąży próbowałam z tych pakietów coś „urywac” ale jakoś mam zawsze wrażenie, że Ci lekarze chcą zawsze jak najmniej skierowań dać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 20:13
-
Ja 23.02 mam wizytę na NFZ, w klinice w szpitalu gdzie chce rodzić, ale to szpital prywatny i ma podpisany kontrakt z NFZ. Parę dziewczyn z mojego otoczenia tam rodziły i były zadowolone
Jeśli chodzi o płeć to ja bardzo bym chciała dziewczynkę 🩷 a mój wolałby chłopca 🩵 mam przeczucie że będzie dziewczynka 😁😁
kleopatr4, CaroShell lubią tę wiadomość
🧑32
🧒26
🐶5
06.2024 start starań
03.2025 Torbiel endometrialna
08.2025
Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
stwierdzona endometrioza IV stopnia
AMH 3,7
09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża
15.01.2026
AMH 1,3
USG pęcherzy widoczny
pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
Duphaston 2x10
27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
29.01.2026 beta 115
01.02.2026 beta 415
03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73 TSH 1,677

-
Cześćchuchu.ice wrote:Hej, witam się trochę nieśmiało. Ja jeszcze przed wizytą u lekarza, ale przychodzę z pytaniem. Co suplementujecie? Biorę kwas foliowy ale to pewnie stanowczo za mało.😶
który wychodzi ci dzisiaj tc? I jak samopoczucie?
Polecam zwrócić uwagę żeby w preparacie znajdował się aktywny folian, zdecydowanie unikać kwasu pteroilomonoglutaminowego.
Najlepiej dopasować suplementację do swoich niedoborów, po zrobieniu badań.
Ale z takich uniwersalnych może przydać się 4g wit c dziennie w 1 trymestrze, później zwiększyć do 8-10g.
Magnez też jest bardzo ważny i pomocny.
No i jeść tak żeby mieć siłę i przetrwać😁 -
Nas słuchajcie odwiedziła na chwilę moja mama. Myśląc że jest piątek zadzwoniłam i zapytałam czy będzie dzisiaj.
Ona zdziwiona mówi, a co ty nie w pracy?
Było przed 16, więc mogłam jakoś z tego wybrnąć ale nie pomyślałam. Mówię, że w domu bo byliśmy u lekarza.
No i dobra, przyszła o 18:30 dosłownie na pół godziny przed wieczorną rutyną wnusi.
Ja leżę w małej łóżku pod kocem, w pokoju rozpiździel, domyślacie się że wyglądam jak 7 nieszczęść.
Przychodzą do mnie i mama tak mówi „ojej a co mamusia tak leży”. Już cos podejrzewa myślę, ale mówię że zimno bla bla.
Mąż przychodzi na pomoc z miętusem bo ja tam ledwo zipie i zaczyna opowiadać czego tu się córka nauczyła w tym tygodniu, że przytula się do misiów, do kotów itd. I palnął że „jak byliśmy w przychodni…” ja sobie myślę no rozszarpie drania, zobaczył moją minę i coś tam próbował odkręcić ale każdy by podłapał.
Mama się pyta czy coś się dzieje niuni czy jakieś badania znowu (ostatnio krew pobieraliśmy, więc się zmartwiła).
A że ja kłamać nie potrafię to mówię że ja byłam na badaniach a oni przy okazji, bo było zimno w aucie i weszli.
I tak się patrzy mama na mnie i mówi „Jesteś w ciąży.”
Wiecie to nawet nie było pytanie, ona już przez telefon wiedziała pewnie🤣 oczywiście ja twarz w ręce i próbuje coś tam ją zbyć przez śmiech, ale w końcu powiedziałam że chyba nie mam argumentów za ani przeciw tej teorii, więc uznajmy że tak, jestem😂
Martwię się że wie, chciałam czekac jak najdłużej, ale trochę będzie mi lżej, bo mogę liczyć na azyl u niej gdybym czuła się źle lub potrzebowała wsparcia z dzieckiem póki nie wróci do pracy.
Mimblanee, CaroShell, seniorita lubią tę wiadomość
-
Ja też prywatnie, no nie mam wyjścia, NFZ przyjmuje do 14 a mąż pracuje do 15, ale wizyta 250 to nie tak źle, zaraz się skończy macierzyński, przejdę na L4 i wróci 100% wypłaty więc do przeżycia 😅
CaroShell ja mam okropną nadwrażliwość zapachową, łazienka mi tak śmierdzi odkąd jestem w ciąży, że ciągle sprzątam i truję mężowi, że rury walą i ma to sprawdzić chociaż wiem, że to tylko mój ciążowy nos przesadza 😅 ale do tego stopnia, że siedzę w pokoju po drugiej stronie mieszkania i czuję te rury, bo drzwi w łazience są otwarte. No zwariować możnaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 21:13
-
Ja w sypialni czuję kosze na śmieci więc wiem co to za psychoza 😂
A mamy psa więc urocze popcornowe łapki tak wonią że oczy na wierzch wychodzą 😂
Co do płci, chcemy żeby było całe i zdrowe, może przy drugim, jeżeli będzie nam dane pozwolimy sobie na trochę wybrzydzania 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 22:04
Mimblanee lubi tę wiadomość
Ona 91` On 89`
Starania od 4 lat
2023 biochemiczna
IVF Artemida Olsztyn
I procedura 🥚🥚🥚🥚
03.2025 I ET - ❌
01.2026 III FET
11.02 CRL 6 mm z ❤️
26.02 - kolejna wizyta

-
Cześć nowym dziewczynom! 🙋🏼♀️
Marisa, gratuluję ♥️
Nasze maleństwo ma 9mm i tętno 145 🥹 wszystko jest dobrze, mam małego krwiaka, ale na szczęście pod pęcherzykiem, lekarka powiedziała, że nie powinien mieć wpływu na płód. Uprzedziła mnie, że albo się wchłonie albo wypłynie, więc mogą być plamienia. Następna wizyta 5.03 🤞🏻
Aeternum, Mimblanee, CaroShell, Ninia, Talto109_, Paulina1106, Blossomka, Vainchild, Klarnecistka, Mro_22, Karos31, Kasia0504, Weronka89, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
Super 🤩babajagapatrzy wrote:Cześć nowym dziewczynom! 🙋🏼♀️
Marisa, gratuluję ♥️
Nasze maleństwo ma 9mm i tętno 145 🥹 wszystko jest dobrze, mam małego krwiaka, ale na szczęście pod pęcherzykiem, lekarka powiedziała, że nie powinien mieć wpływu na płód. Uprzedziła mnie, że albo się wchłonie albo wypłynie, więc mogą być plamienia. Następna wizyta 5.03 🤞🏻 -
CaroShell wrote:Tyle fantastycznych wieści tu ❤️👏👏
U mnie objawów ciut:
• odruch 🤢 tylko rano przy myciu zębów,
• zwiększona wrażliwość na zapachy - tu mąż przejął wkładanie do zmywarki i wynoszenie śmieci
• bolesne i powiększone piersi
• zmęczenie popołudniami
• głód - jestem głodna, ale po dwóch gryzach już pełna 😂
Można powiedzieć że łagodnie obchodzi się ze mną ten stan😜
Kolejna wizyta 26.02 - ostatnia wizyta z programu rządowego. Potem mogę wylecieć w świat w poszukiwaniu gina, ale chyba zostanę w klinice z prowadzeniem ciąży.
Na NFZ nie wiem czy się gdzieś dopcham.
Będziecie prowadzić prywatnie czy na NFZ?
te objawy jakby moje oprócz mdłości na szczęście, poza tym reszta mi tak mocno nie przeszkadza i też nie dowierzam że jestem w ciąży. dzisiaj wizyta, więc jak zobaczę serduszko to moze już uwierzę. Ja suplementuje little me 1 trymestr plus omega. Mam przeczucie na chłopca, ale po tak długich staraniach jak u nas to najważniejsze żeby wszystko było dobrze i było zdrowe.
narazie prowadzę ciążę prywatnie, jakoś ufam temu lekarzowi ale myślę czy nie poszukać czegoś na nfz…
Duz siły laseczki , dbajcie o siebie i aby do wiosny !
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 01:39
-
Ja chodzę na NFZ, ale do lekarza, u którego chciałam chodzić prywatnie. Potrzebny mi był ktoś, kto zna się na ciąży po operacji bariatrycznej, po poronieniach i powikłanej poprzedniej, udało się, że 'wcisnęła' mnie na NFZ. Już jestem po wszystkich badaniach, zapisana do diabetologa, sprawnie i szybko to wszystko poszło.
Też mam takie momenty, że zastanawiam się po co mi to było, bo mój prawie 3.5latek ma teraz tak zły czas... Zaczęło się od grypy w styczniu i tak ciągnie już miesiąc. Przypomina mi to czasy, jak miał 1.5-2 lata, tylko że wtedy często nie potrafił mi jeszcze wytłumaczyć o co mu chodzi. Teraz w szale też nie potrafi 🫣 Kiedyś też uwazałam, że różnica 2 lata między dziećmi to bardzo zły pomysł, ale teraz myślę że nie ma dobrego czasu tak naprawdę 😅
Ja chyba chciałabym doświadczyć jak to jest być mamą dziewczynki, ale mam przeczucie, że to będzie chłopiec 🙂
Z objawów dalej piersi, wzdęcia kosmos i senność. Często też mi spada cukier i trzęsę się wtedy dopóki nic nie zjem, ale póki co badania wychodzą ok.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Mimblanee wrote:
Ja po cichu liczę na dziewczynkę, bo nie planujemy więcej dzieci a chciałabym też doświadczyć bycia mamą dziewczynki, ale oczywiście z chłopca też się ucieszę chociaż przyznam szczerze, że w pierwszej ciąży to były dla mnie trudne emocje przy poznaniu płci, jakoś tak miałam przeczucie na córeczkę. Teraz dopiero jak już jestem mamą to nie ma to dla mnie znaczenia aż tak
No jakbym czytała o sobie. W pierwszej ciąży jak się dowiedziałam, że chłopiec to przez dwa dni płakałam. Jak już wybraliśmy konkretne imię to dopiero mi przeszło.
Dodatkowo w najbliższej rodzinie po mojej stronie sami chłopcy (dwóch ma się urodzić na dniach). Dobrze, że po męża stronie są i dziewczynki i chłopcy.
A i kolejna rzecz, wątpię czy mąż zgodziłby się na "do trzech razy sztuka" gdyby urodził się chłopiec.
Pocieszam się, że czuję, że ta ciąża jest inna, więc może dziewczynka będzie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:56
kleopatr4, Mimblanee, CaroShell lubią tę wiadomość
-
Witam się już po kubku rosołu i kanapce, ten głód mnie wykończy 😅 mój plecak do pracy zaczyna przypominać plecak na wyprawę w góry 🫣 na szczęście na razie nie tyję.
Ja ciążę prowadzę prywatnie, wizyta u mnie to 280zl, z czego 160zl zwraca mi PZU, więc nie jest źle. Wczoraj dostałam listę badań do zrobienia i jest cały ten panel weneryczny i wirusowy plus grupa krwi, bo nie mam oznaczonej. Tu pewnie pójdzie kilka stówek. Na szczęście skierowanie na prenatalne mam na NFZ, muszę dziś umówić.
Co do płci: od początku mówię do tego stworzenia w rodzaju męskim i mocno czuję, że to chłopak, dla mnie bez różnicy, ale chętnie zostanę #boymum 😁
kleopatr4, CaroShell lubią tę wiadomość