PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja mam przypływ energii wróciłam z pracy posprzątałam, właśnie kończę faworki robić zaraz z pieskiem do weterynarza idę wieczorem goście przychodzą a jeszcze w planach wieczorem po gościach ciasto zrobić
A jeśli chodzi o suplementy to femibion 0 i omega 3 i Wit dWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 15:36
🧑32
🧒26
🐶5
06.2024 start starań
03.2025 Torbiel endometrialna
08.2025
Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
stwierdzona endometrioza IV stopnia
AMH 3,7
09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża
15.01.2026
AMH 1,3
USG pęcherzy widoczny
pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
Duphaston 2x10
27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
29.01.2026 beta 115
01.02.2026 beta 415
03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73 TSH 1,677

-
Kurcze dziewczyny, już są listopadowe mamy a do nas nikt nie dołączył dalej z terminem późniejszym niż mój 20 😁 ciekawe 😁 na majowych mamach w tamtym roku to nas było chyba z 50, jednak teraz mniej sprzyjający czas na zachodzenie w ciążę niż wakacyjny 😅 ale fajnie, bo łatwiej się połapać i nadrobić forum
BlackAmericano, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Ja się dzisiaj tak słabo czuję, wzięłam L4 na dziecko (pracujemy zdalnie i zazwyczaj jak jest chory to i tak nie bierzemy wolnego tylko próbujemy jakoś wszystko naraz ogarnąć pracując 🥴) ale dziś no po prostu czułam, ze nie uniosę pracy i opieki nad dzieckiem i dobrze zrobiłam. Niby nic mi nie jest a mam wrażenie że mogłabym się położyć i leżeć plackiem. Do tego jakiś ból mi wszedł w pośladek i utykałam 😅😅
Z supli biorę Pueria uno i teraz w sezonie chorobowym dodatkowo 2000 jednostek wit D przez kilka tygodni.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Mimblanee wrote:Kurcze dziewczyny, już są listopadowe mamy a do nas nikt nie dołączył dalej z terminem późniejszym niż mój 20 😁 ciekawe 😁 na majowych mamach w tamtym roku to nas było chyba z 50, jednak teraz mniej sprzyjający czas na zachodzenie w ciążę niż wakacyjny 😅 ale fajnie, bo łatwiej się połapać i nadrobić forum
Ja mam na 22
Mimblanee lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam czasu ani siły pomyśleć ani o siebie zadbać. Młody wrzeszczy całymi dniami i nocami, psychicznie wysiadam. Przy czymś takim nie wiem po co mi drugie dziecko i jak mam sobie z tym poradzić.
Ja mam wizytę na 25.02 na 13:00 ale cały czas szukam innego terminu, bo to niestety jakiś pierwszy lepszy lekarz a nie ten u którego prowadziłam poprzednią ciążę. Ale terminów do niego brak jak na razie. -
Hej, ja dzisiaj wybrałam się zgodnie z przeczuciem do swojego ginekologa, bo nie wiem czy mój stan wynika na tyle z ciąży co z jakiejś jelitówki… jest serio mega źle i dziwnie. Gin akurat niestandardowo jak na niego - był termin jeden jedyny, a zwykle ma zabookowane na miesiąc do przodu.
Poprosiłam żebyśmy zrobili najkrótsze badanie jak to możliwe, pobraliśmy cytologie bo robiłam przed pierwszą ciążą ostatnio. Włożył głowice, potwierdził pęcherzyk i wyjął. Mam zdjęcie, coś tam zmierzył. Zarodka nie widział na tą chwilę. Z ovu 6+3, om 7+0/6+6.
Jest to akceptowalne, ale zrobię jutro betę.
Jeśli będzie do 50 tys to ok może tak być, ale jest szansa na puste jajo. Jeśli powyżej, bliżej 70 tys to powiedział ze dużo by wskazywało na mnogą ciążę. Że zarodki mogłyby być zbyt małe żeby jeszcze je było widać wyraźnie i objawy i wzrost hormonów także.
Także byle do jutra i byle do poniedziałku jak sprawdzę przyrost. -
Dobrze, że jesteś czujna i ufasz swojej intuicji. Wierzę i trzymam kciuki za tę bardziej pozytywną opcję ❤️kleopatr4 wrote:Hej, ja dzisiaj wybrałam się zgodnie z przeczuciem do swojego ginekologa, bo nie wiem czy mój stan wynika na tyle z ciąży co z jakiejś jelitówki… jest serio mega źle i dziwnie. Gin akurat niestandardowo jak na niego - był termin jeden jedyny, a zwykle ma zabookowane na miesiąc do przodu.
Poprosiłam żebyśmy zrobili najkrótsze badanie jak to możliwe, pobraliśmy cytologie bo robiłam przed pierwszą ciążą ostatnio. Włożył głowice, potwierdził pęcherzyk i wyjął. Mam zdjęcie, coś tam zmierzył. Zarodka nie widział na tą chwilę. Z ovu 6+3, om 7+0/6+6.
Jest to akceptowalne, ale zrobię jutro betę.
Jeśli będzie do 50 tys to ok może tak być, ale jest szansa na puste jajo. Jeśli powyżej, bliżej 70 tys to powiedział ze dużo by wskazywało na mnogą ciążę. Że zarodki mogłyby być zbyt małe żeby jeszcze je było widać wyraźnie i objawy i wzrost hormonów także.
Także byle do jutra i byle do poniedziałku jak sprawdzę przyrost.
kleopatr4, Karos31 lubią tę wiadomość
-
Moja też ma taki etap od 2 tygodni, że krzyczy tak randomowo. Coś sygnalizuje, zwraca uwagę, sprawdza granice… Jest 3 mce młodsza od Twojego synka.Ofutrzona wrote:Ja nie mam czasu ani siły pomyśleć ani o siebie zadbać. Młody wrzeszczy całymi dniami i nocami, psychicznie wysiadam. Przy czymś takim nie wiem po co mi drugie dziecko i jak mam sobie z tym poradzić.
Mąż trochę inaczej podchodzi do zajmowania się nią niż ja, u mnie na takie akcje sprawdzało się noszenie w chuście i póki była na plecach to cisza, czasem przysnęła.
Teraz jak siedzę w domu na zwolnieniu to przeszkadza mi to bardzo, odzwyczaiłam się i oddaliłam od niej, nie wiem do końca jakie ma aktualne potrzeby.
Zawsze twierdziłam (jako niania) i teraz te że różnica 2 lata jest bardzo ciężka dla rodziców. Nie wiem co mnie podkusiło żeby się nie opamiętać te parę miesięcy… -
Dziewczyny ,a liczycie konkretnie na chłopca lub dziewczynkę?
Ja po moich przejściach to tylko żeby było zdrowe ,jednak gdzieś tam z tyłu głowy mam tego chłopca i na dodatek wtedy śniło mi się ,że urodziłam właśnie synka.
Weronka89 lubi tę wiadomość
👱33 🧔32
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
01.2026 zaczynamy starania ♥️
4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
7.02 - 1 beta - 419,
Progesteron - 31,100.
9.02 - 2 beta - 916,
Progesteron - 27,100.
2.03 - pierwsza wizyta usg 🤞 -
Ja mam przeczucie że będzie chłopiec, sex też był równo w owulację
w naszych rodzinach rodzą się same dziewczynki, chłopiec byłby rodzyneczkiem
kleopatr4 lubi tę wiadomość

wiek 41 l
AMH 04.23 - 0,7
07.23- 0,67
04.24- 0,44
12.25-0,11
09/2023 IVF krótki protokół na wysokich dawkach
25.09 punkcja - 3 komórki, 2 dojrzałe, 2 zapłodnione,
❄️ 1 zamrożona w 5 dobie ( PGT-A)
20.11.23 transfer
5 dpt prog 30,97
7 dpt⏸️
9 dpt 💔
08.24 długi protokół puregon 450- 3 komórki, 1 dojrzała, zapłodniona nieprawidłowo
06.25 mini stymulacja, 1 pęcherzyk, 1 zarodek, PGT-A wykazało liczne wady.
Diagnoza: adenomioza, APS
01.2026 naturalsik
29 dc ⏸️
30 dc beta 209 mlU/ml , progesteron 31 ng/ml
32 dc beta 505 mlU/ml
37dc beta 2952 mlU/ml , progesteron 54,30 ng/ml
5+3- pęcherzyk 0,90 cm -
Karos31 wrote:Dziewczyny ,a liczycie konkretnie na chłopca lub dziewczynkę?
Ja po moich przejściach to tylko żeby było zdrowe ,jednak gdzieś tam z tyłu głowy mam tego chłopca i na dodatek wtedy śniło mi się ,że urodziłam właśnie synka.
Ja mam syna już i z jednej strony uwielbiam chłopców, choć ciężej utrzymać ich przy życiu
Ale mój jest super serio i lubię tą chłopięcą energię. Z drugiej strony te dziewczynkowe ubranka są jednak przecudowne i fajnie by było dziewczynkę stroić
suma sumarum - co będzie to będziemy zadowoleni 
-
Mimblanee wrote:Kurcze dziewczyny, już są listopadowe mamy a do nas nikt nie dołączył dalej z terminem późniejszym niż mój 20 😁 ciekawe 😁 na majowych mamach w tamtym roku to nas było chyba z 50, jednak teraz mniej sprzyjający czas na zachodzenie w ciążę niż wakacyjny 😅 ale fajnie, bo łatwiej się połapać i nadrobić forum
Może jeszcze się ukrywają 🤭, ja szczerze mówiąc też jeszcze nie czuję się pewnie i nie wiem czy nie zaszalałam dołączając tak wcześnie, na szczęście do mojej wizyty we wtorek już coraz bliżej ✊.
Wstępnie też wypada mi 20.10.
kleopatr4, Mimblanee, CaroShell lubią tę wiadomość
Starania od 10.2024 🦸♀️🦸
Polip - out✅
Ureaplasma - out✅
DHEASO4 56 🚩 wdrożone leczenie od 1.2026
8.02 🟰
10.02 beta hcg 433, prog 41.77
12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹 -
Hej,mozna dołączyć?
Od wtorku wychodziły mi 2 kreski a dzis beta potwierdziła ciążę. Wynik to 63.
Najprawdopodobniej termin bedzie na 30.10 🫣😁
kleopatr4, Mimblanee, Blossomka, Karos31, Abstrakcja, Aeternum, CaroShell, Martit, babajagapatrzy, seniorita, Klarnecistka, Mro_22 lubią tę wiadomość
-
Tak jak u martit u nas póki co od strony rodzeństwa męża same dziewczyny (od kuzynostwa też) i więcej dzieci od nich nie będzie, więc w nas nadzieja. Też u nas było w owulację, a przeczucia nie mam.
Dla mnie dowolnie, liczę jednak na chłopca, bo nie wiem czy będzie mi dane mieć więcej biologicznych dzieci. Gdyby była dziewczynka to marzyliśmy o adopcji chłopca jako 3. dziecka. Jednak te marzenia zweryfikuje życie. Dowiemy się po porodzie. -
Cześć Marzycielko:) rozgość się. W sumie to taki halloweenowy cukierek będzie🎃🍬
Ja chyba nie pisałam, ale mi wychodzi termin na 12.10 póki co. Zweryfikujemy na prenatalnych.
CaroShell lubi tę wiadomość
-
Mój mąż chce tylko córkę więc myślę, że chwilę mu zajmie zanim w razie czego zaakceptuje inną sytuację. Chłopy to mega dziwne stworzenia, ja nie rozumiem jak po tym co nas spotkało w poprzedniej ciąży można mieć jakieś oczekiwania co do płci ale oni są czasami z kosmosu. Dla mnie najważniejsze by było zdrowe bo tylko to się liczy ale przeczucia mieć mogę i czuję, że to syn.
-
MarzycielkaMadzik wrote:Hej,mozna dołączyć?
Od wtorku wychodziły mi 2 kreski a dzis beta potwierdziła ciążę. Wynik to 63.
Najprawdopodobniej termin bedzie na 30.10 🫣😁
Hejka i trzymamy kciuki i za Ciebie 😍.Starania od 10.2024 🦸♀️🦸
Polip - out✅
Ureaplasma - out✅
DHEASO4 56 🚩 wdrożone leczenie od 1.2026
8.02 🟰
10.02 beta hcg 433, prog 41.77
12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹 -
Aaa to nie wiedziałam, patrzyłam na naszą pierwszą stronę 😁Weronka89 wrote:Ja mam na 22

No i witamy MarzycielkaMadzik na zamknięcie miesiąca 😁👋🏻
Ja po cichu liczę na dziewczynkę, bo nie planujemy więcej dzieci a chciałabym też doświadczyć bycia mamą dziewczynki, ale oczywiście z chłopca też się ucieszę chociaż przyznam szczerze, że w pierwszej ciąży to były dla mnie trudne emocje przy poznaniu płci, jakoś tak miałam przeczucie na córeczkę. Teraz dopiero jak już jestem mamą to nie ma to dla mnie znaczenia aż tak