PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie w większości tych supli dostępnych na rynku jest też syntetyczna forma kwasu foliowego, a tego chciałabym uniknąć. 😁 Prenatal uno wydaje mi się spoko opcja, jak skończę staraczkowe zapasy, to chyba się przerzucę 🫠
White1 lubi tę wiadomość
-
Mamadha, pregna start - one mają jodan potasu, a nie jodek postasu, co może wpływać negatywnie na tarczycę, szczególnie przy chorobach takich jak Hashimoto.aszin wrote:Właśnie w większości tych supli dostępnych na rynku jest też syntetyczna forma kwasu foliowego, a tego chciałabym uniknąć. 😁 Prenatal uno wydaje mi się spoko opcja, jak skończę staraczkowe zapasy, to chyba się przerzucę 🫠
Prenacaps multi, Prenatal Uno - mają jodek potasu
Do tego właśnie ważne, żeby były formę metylowane witamin B, według najnowszych zaleceń kobiety w ciąży powinny przyjmować tylko metylowaną formę
PaulinKA lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184

-
White1 wrote:Mamadha, pregna start - one mają jodan potasu, a nie jodek postasu, co może wpływać negatywnie na tarczycę, szczególnie przy chorobach takich jak Hashimoto.
Prenacaps multi, Prenatal Uno - mają jodek potasu
Do tego właśnie ważne, żeby były formę metylowane witamin B, według najnowszych zaleceń kobiety w ciąży powinny przyjmować tylko metylowaną formę
White, nawet nie myslalam ze w witaminach prenatalnych moze byc ta gorsza forma😬 ale dobrze ze wybrałam tę w porządku 🤣
White1 lubi tę wiadomość
⏳️1.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, SDF-15%,
IVF 🙏
💉7❄️, Diphereline x2
🍀FET➡️ Cyclogest, Prolutex, Bensis, Accofil, Neoparin, Smoflipid, Acard🙏
6dpt- ⏸️
🔜🙏🍀✊️

"Zes*am się, a nie dam się." -
Aeternum bardzo mi przykro 🫂
kleopatr4 dzięki, że pytasz ❤️
I endokrynologa wyszło, że mam zapalenie tarczycy i lepiej dla dzieciątka by było żebym suplementowała jod, no ale z racji mojego uczulenia na m.in. jod dzieciaczek musi sobie inaczej radzić.
Co do wizyty u ginekologa, dzieciątko prawie 2 cm i było serduszko 🥹
Ja suplementuje Pregna DHA, witaminę D3 i kwas foliowy
babajagapatrzy, Karos31 lubią tę wiadomość
-
Ojej, uczulenie na jod? Jak się objawiało?Mro_22 wrote:Aeternum bardzo mi przykro 🫂
kleopatr4 dzięki, że pytasz ❤️
I endokrynologa wyszło, że mam zapalenie tarczycy i lepiej dla dzieciątka by było żebym suplementowała jod, no ale z racji mojego uczulenia na m.in. jod dzieciaczek musi sobie inaczej radzić.
Co do wizyty u ginekologa, dzieciątko prawie 2 cm i było serduszko 🥹
Ja suplementuje Pregna DHA, witaminę D3 i kwas foliowy
Ja znowu zdycham, do końca tygodnia w domu.
Wydaje mi się że skoro tyle to już trwa to mnie prędko nie puści.
Marnie widzę tą moją pracę i prawdopodobnie skończy się pomyślną współpracą z firmą.
Cierpię na wielu płaszczyznach, jest bardzo wymagajaco.
Pocieszyły mnie przypadkowo wyświetlone badania o tym, ze kobieta będąc w kolejnej ciąży rozwija w swoim mózgu połączenia odpowiedzialne za zmysły oraz uwagę. Miałoby to sens… ewentualnie syn🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 22:49
-