Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzia, ja chodze prywatnie, bo nawet jak chcialam znalesc jakiegos lekarza na NFZ to sie okazalo ze w moim miescie, a nie jest male(byle wojewodzkie)jest tylko 2 na fundusz. Obdzwonilam wiekszosc przychodni i bylam w glebokim szoku ze w normalnych przychodniach rejonowych nie ma ginow, a jak sa to przyjmuja prywatnie, tzn. dzierzawia gabinety od NFZ. SZOK!!! Nie wiem czy to tylko u mnie tak jest, czy u was tez?
-
Viola wrote:No to trzymamy sie razem:-) chociaz ja przypuszczam ze nie dotrwam az tak dlugo, pierwsza corke urodzilam w 7 miesiacu, wiec roznie u mnie moze byc.
Oj wiesz, kazda ciaza jest inna, mam nadzieje ze jednak dotrwasz do konca
Jesli chodzi o zarodek, to teraz sobie przypominam, ze jak bylam w ciazy z blizniaczkami to lekarz mowil na samym poczatku, zeby poczekac jdo 9go - 10go tygodnia bo jeden z nich moze jeszcze sie wchlonac. Zeby nie nastawiac sie tak od razu na dwojke..Viola lubi tę wiadomość
-
Oooo widzisz, to moze jednak jest tak ze sie zarodeczek wchlania. Na pewno sie dopytam bo jestem ciekawa, a wczoraj nie spytalam bo sie skupialam na obecnej ciazy i mimo zapisanych pytan i tak polowy nie zadalam ze zdenerwowania:-)
Kajaoli wrote:Oj wiesz, kazda ciaza jest inna, mam nadzieje ze jednak dotrwasz do konca
Jesli chodzi o zarodek, to teraz sobie przypominam, ze jak bylam w ciazy z blizniaczkami to lekarz mowil na samym poczatku, zeby poczekac jdo 9go - 10go tygodnia bo jeden z nich moze jeszcze sie wchlonac. Zeby nie nastawiac sie tak od razu na dwojke..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 09:32
-
Nie ma co sie denerwowac kochana to nic nie pomoze. Korzystaj z tych chwil spedzonych z dzieckiem na maksa i staraj sie byc pozytywna ale badz czujna. Dobrze rozumiem co przezywasz
Viola lubi tę wiadomość
-
Andzia, bardzo bym chciala ale nie moge ci pomoc bo nie znam polskich realiow. Slyszalam natomiast, ze w Polsce bardzo latwo jest dostac zwolnienie nawet we wczesnej ciazy. Tu u mnie jest bardzo trudno. Wlasnie nastawiam sie na walke z lekarzami i administracja, zeby dostac takie zwolnienie
-
Dziewczyny fajną stronkę znalazłam z rozdzielonym na tygodnie rozwojem dzidziusia w brzuchu
Czyta Krystyna Czubówna, co moim zdaniem jeszcze uatrakcyjnia te filmiki.
Podaję linka:
http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-1.aspxKajaoli lubi tę wiadomość
-
Dziekuje Kajaoli, tak cieplo piszesz....potrzebny mi taki spokoj....
Kajaoli wrote:Nie ma co sie denerwowac kochana to nic nie pomoze. Korzystaj z tych chwil spedzonych z dzieckiem na maksa i staraj sie byc pozytywna ale badz czujna. Dobrze rozumiem co przezywaszKajaoli lubi tę wiadomość
-
Kakabaka wrote:Dziewczyny fajną stronkę znalazłam z rozdzielonym na tygodnie rozwojem dzidziusia w brzuchu
Czyta Krystyna Czubówna, co moim zdaniem jeszcze uatrakcyjnia te filmiki.
Podaję linka:
http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-1.aspx
Wlasnie ogladam - jest bardzo fajna
Tylko troszke mnie zdenerwowali bo pisza, ze jesli sie nie ma zadnych mdlosci ( jak w moim przypadku) tzn ze albo plod albo lozysko zle sie rozwija. Znam pelno przypadkow gdzie kobiety nie mialy zadnych mdlosci i wszystko bylo ok. Moja siostra z pierwszym nic nie miala a z drugim zdarzalo sie jej od czasu do czasu, ze bylo jej niedobrze. Ale nie chorowala. I ma zdrowe dzieci.Kamilamila85 lubi tę wiadomość
-
U mnie bylo:
25dc : 130,9
28dc: 396,5
Czy ktos jest w stanie mi powiedziec czy przyrost byl ok?
Ale z tego co sprawdzalam sama wynika, ze wszystko jest w porzadku.
Dzieki z goryWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 11:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kajaoli wrote:Po prawej stronie znajdziesz 1 trymestr, nacisnij na "6" (6 tydzien)
Jak juz cie przekieruje, zjedz na dol i znajdziesz to zagadnienie w "pytaniach i odpowiedziach"
"Czy brak porannych nudności oznacza, że jestem bardziej zagrożona poronieniem?
Niekoniecznie. Rzeczywiście, w przypadku kobiet, które nie odczuwają nudności na początku ciąży, istnieje większe prawdopodobieństwo poronienia, ponieważ brak tych dolegliwości może sugerować zbyt niski poziom hormonu hCG we krwi, a więc nieprawidłowy rozwój łożyska lub płodu. Z drugiej strony zdarzają się zupełnie prawidłowo przebiegające ciąże, podczas których kobiety w ogóle nie doświadczają uczucia nudności."Kajaoli lubi tę wiadomość