X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • anuszka82 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wychodzi z tego kalkulatora przyrost 81,6% choć gdzieś czytałam, że powinno być 114%

b1z7pxj.png

Nastusia [*] 26.06.2013r.
  • anuszka82 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszą betę robiłam 32dc 500,2
    35dc 908,5

b1z7pxj.png

Nastusia [*] 26.06.2013r.
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobietki :-)
    o ciąży dowiedziałam się wczoraj robiąc badania krwi do ginka, bo okropnie bolały mnie jajniki i szczerze mówiąc myślałam, ze to jakieś zapalenie albo torbiel. Beta wyszła 18,54 w 11dpo. Jutro powtarzam badanie, bo tak zalecił mi lekarz... Strasznie sie martwie, ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Wizyte na NFZ mam w poniedziałek, ale tylko ewentulanie po skierowanie na badania, a na USG i prowadzenie ciąży prywatnie umówiłam sie dopiero na 24 lutego. Nie mam jeszcze pojecia jak wytrzymam tak długo,ale mam nadzieje, ze dam radę :)
    Mam już córeczkę która ma 19 m-cy, o drugie maleństwo staralismy sie 7 m-cy. Mam 25 lat :)
    Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona i bede z Wami do końca :-)

Anoolka moze zadzwon do lekarza, to niekoniecznie musi byc cos poważnego. Ewentualnie gin moze da cos na podtrzymacie ciąży.. Trzymam kciuki Kochana! Podobno plamienie moze sie pojawic w dniach spodziewanej misiaczki, a mnie w pierwszej ciązy i teraz bardzo boli podbrzusze..

Kakabaka, Kajaoli, Ciapulinka lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki...zacznę może od tego że w poprzedniej ciąży wymiotowalam raz w 5miesiącu ciąży i dotarłam bez problemu do końca więc z tym wymiotowaniem to nie do końca tak że musi być teraz też mnie do tego nie ciągnie tylko głowa boli...
    Anoolka kochana jedz do szpitala jak się plami to trzeba odrazu trzeba ratować fasolkę...
    Byłam dziś z młodym w kinie prawie usnelam przy końcu ... Wyszłam a oczy ciężkie...

Kajaoli lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Stokrotka :)
    Ja o swojej ciąży wiem od piątku, a wizytę mam dwa dni później niż Ty :)
    Damy radę :)

Anoolka nic się babkami w szpitalu nie przejmuj. Teraz najważniejsza jesteś Ty i Twoje maleństwo!!!

A ja mam już wyniki. Beta z niedzieli była 110,6 dzisiaj (tj. po 48h)jest 230,5 czyli wydaje mi się jest bardzo dobrze :)
    Zrobiłam też progesteron - wynik 25,49 ng/ml

MartaR.., Kajaoli lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaolka ja w pierwszej ciąży jak coś jeździłam do miejskiego szybko miło mi pomagali...Ale to było 8lat temu... W takim razie leż i nie wstawaj aż do czwartku!!!

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)
    ja na razie nie byłam na becie nie byłam u ginka (pierwsza wizyta we wtorek) zrobiłam test i wyszły dwie blade kreseczki :)

co do wymiotów to mam ogromną nadzieję, że tym razem mnie oszczędzą bo dwie wcześniejsze ciąże były straszne pod tym względem zwłaszcza z Kingusią :)

MartaR.., Kajaoli lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ulcio... Podobno ciąże są różne więc może teraz zniesiesz ją bez przytulania kibelka :-P

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam taką nadzieję, ale u mnie w drugim przypadku była to reakcja na duphaston który brałam z tych wymiotów schudłam 7 kg co przy mojej wadze 47 było masakrą.
    A Ty jak się czujesz?
    Igorek już wie ?

MartaR.. lubi tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuje w miarę dobrze tylko do cycek nie można dotknąć :-) Igoś wie i niestety chce brata...a znając moje szczęście będzie chłop... A chcę córeczkę

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuś u mnie też dziewczynki wiedzą Kasia nieustannie chce brata :) Kinga siostrę mi się marzy synuś :), mąż mówi, że będzie 3 dziewczynka
    to umawiamy się że ty razem się zamieniamy ty będziesz miała córeczkę a ja synka :) może być?

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, widziałam Fasolindę dziś :) jest malutka i zajrzymy do niej za 4 tygodnie :) już jej będzie serduszko biło :)

MartaR.., Kajaoli, Kakabaka, moremi, caterinka lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie...!!! Bym ją ubierała w takie ładne spódniczki i włosy czesała i Pola by miała na imię :-) a Ty byś mała takiego kochanego rodzynka ale by był upragniony i miał by tyle bab obok i kochanego tatusia a tatuś syneczka

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Hejo, widziałam Fasolindę dziś :) jest malutka i zajrzymy do niej za 4 tygodnie :) już jej będzie serduszko biło :)
    Malinowa to teraz musisz jej dać porządnie jeść jak malutka :-P Ja idę w czwartek rano do lekarza będzie to początek 7tygodnia (6tydz1dz)

7a4aio4pfp2702id.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Malinowa to teraz musisz jej dać porządnie jeść jak malutka :-P Ja idę w czwartek rano do lekarza będzie to początek 7tygodnia (6tydz1dz)

Idź i oglądaj ją :) daj znać jak było :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:

super !! to jest rozczulający widok :)

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów ziewam chyba czas na małą drzemkę... :* buziaki

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    No pewnie...!!! Bym ją ubierała w takie ładne spódniczki i włosy czesała i Pola by miała na imię :-) a Ty byś mała takiego kochanego rodzynka ale by był upragniony i miał by tyle bab obok i kochanego tatusia a tatuś syneczka

moje obie dziewczyny mają bardzo długie włosy i do tego kręcone
    więc czasem tego czesania mam aż dość
    ja bym chciała dać synkowi na imię Staś :D

• Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży chciałam dziewczynkę. Jak lezałam na patologii z zagrożoną ciażą to zamiast po usg sie cieszyć że z dzieckiem wszystko ok, to się rozpłakałam że to chłopak ;)
    A teraz nie wyobrażam sobie jak można mieć córkę! Ja chcę drugiego syna, chłopcy są super :D
    Więc pewnie, na przekór będzie dziewczyna ;)

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 20:54

aca8bc8284.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ