Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
MOI wrote:Dziewczyny pomocy, Julka totalnie nie chce podnosic glowy bedac na brzuszku. Jakies 2-3 tygodnie temu wzglednie jej to wychodzilo, choc bez rewelacji, a teraz nic! Jest albo ryk albo lezenie i slinienie piastki. U mnie problem polega tez na tym, ze mala strasznie ulewa i nie mam kiedy jej klasc na brzuchu bo np. 2 godziny po karmieniu ona zasypia, budzenie nie daje efektow, bo wtedy nie cwiczy tylko lezy wyluzowana. Przed karmieniem tez lipa bo jest ryk z glodu
U mnie to samo, nawet mu się nie chce przekręcać, raz się przekręci a jak znowu go układam to głowa na bok i wcina paluchy. Głowe ćwiczymy też przy okazji odbekiwania, biorę go na klatę i siadam w fotel pod lekkim albo większym kątem i odgina się ode mnie i jest 3 w 1 :beknięcie, ćwiczenie głowy, gniecenie brzucha a i czasem mu plecki opukam bo ma sapkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:57
MOI lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMOI wrote:Dziewczyny pomocy, Julka totalnie nie chce podnosic glowy bedac na brzuszku. Jakies 2-3 tygodnie temu wzglednie jej to wychodzilo, choc bez rewelacji, a teraz nic! Jest albo ryk albo lezenie i slinienie piastki. U mnie problem polega tez na tym, ze mala strasznie ulewa i nie mam kiedy jej klasc na brzuchu bo np. 2 godziny po karmieniu ona zasypia, budzenie nie daje efektow, bo wtedy nie cwiczy tylko lezy wyluzowana. Przed karmieniem tez lipa bo jest ryk z glodu
Moja zaczynala dopiero ledwo ledwo podnosic ok 2 msc wiec poźno a teraz tak sie wyrobila.
A wkladanie piąstki do buzi to nie wynik glodu tylko naturalne zachowanie dziecka, po prostu poznalo ze jest takie cos jak rece.MOI, lubek lubią tę wiadomość
-
Sroka wrote:Czy to mieści się w terminie jak szczepienia mamy w 7tyg?
Aa czy u Waszych maluchów jest jakiś strupek po szczepionce ze szpitala? Chodzi mi o ramię.
Scęscie super pozycja do karmienia!
pieluch nie schodzi nam dużo, bo nasz co pare dni kupe robi, ale co 3-4h zmieniamy i tak:)
kurde coś jeszcze miałam napisać odnośnie postów ale juz zgłupiałam..tyle informacji:P
aaa! karmie na siedząco:) wygodnie mi tak:) pod glowke małego i moją ręke podusia i jest git:) w nocy czasem na leząco;)
Aniqa mam nadzieję, że Twoja Hanula juz niedługo w ogóle będzie Ci mniej cierpiała i będzie mniej płakała:) no ja czekam na 3 miesiąc jak na zbawienie, żeby go gazy nie meczyły..ni płacze mi bardzo, tylko stęką i widzę, że mu ciężko:( -
ja karmie na siedzaco zazwyczaj na rogalu, na lezaco karmilam na poczatku ale ze mam male piersi to niezbyt wygodnie.
pieluchy zmieniam co 3-4 godziny chyba ze jest kupka to wtedy wiadomo ze trzeba od razu ale teraz mamy raz na trzy dni.
u nas po szczepionce szpitalnej tez jest strupek a raczej to jest takie zaczerwienienieKakabaka lubi tę wiadomość
-
ja zmieniam bardzo czesto pieluchy bo moj caly czas na cycu wisi i albo kupsko albo duzo siuskow - tak mniej wiecej co dwie godziny a czasem czesciej jak uslysze ze kupa poszla- jesli nie zmienie to Nikus sie wkurza- masakra zbankrutujemy na samych pampersach. U nas kupa przynajmniej 4 razy dziennie w nocy z 2 razy - zawsze po obfitszym jedzonku
Moj ma dzis kryzys a ja wymordowana - nie spi wogole. Po kapieli dalam mu o 20 mm myslalam ze go zetnie a tu lipa potem jeden cyc i drugi i nadal oczy jak 5 zl- zaraz ide go przebrac bo walnal kupsko
moj przy cycu sie wygina i prezy i unosi glowe sam i sobie odbijeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 21:57
-
Bo ja dzisiaj z przerażeniem odkryłam, że zużywam 4-5 pampersów na dobę. Bo moja Karolinka robi kupę raz na kilka dni. Ostatnio robiła w poniedziałek. Całą noc śpi w jednym pampku. Nie budzę jej żeby ją przewinąć. A jak zmieniam jej pampersa nocnego o 7 rano to potem ok. 11 jak się wyspi potem ok. 14 potem o 17 i o 20 juz jej zakładam na noc i śpi do rana. Odparzeń żadnych nie ma a nie stosuje ani kremów ani chusteczek.
-
mitaka wrote:U mnie to samo, nawet mu się nie chce przekręcać, raz się przekręci a jak znowu go układam to głowa na bok i wcina paluchy. Głowe ćwiczymy też przy okazji odbekiwania, biorę go na klatę i siadam w fotel pod lekkim albo większym kątem i odgina się ode mnie i jest 3 w 1 :beknięcie, ćwiczenie głowy, gniecenie brzucha a i czasem mu plecki opukam bo ma sapkę
ja mam taką metodę, że kładę na brzuchu na jego przedramionach tak jakby, tzn. Od początku jest dość wysoko z głową, trzyma ja i się cieszy, że jest wysoko j później jak opadnie mu głowa chętniej ćwiczy dalej:) a kładę na brzuchu mimo ulewania jakos po innych aktywnościach, jak zaczyna się nudzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 22:58
-
Ja karmie we wszelkich możliwych pozycjach, małemu nic nie przeszkadza. Tak jak Scescie karmie jak się staram, żeby nie ulewal, jak musi walczyć z grawitacja przy połykaniu i dodatkowo jest dość w pionie i na brzuszku, to zazwyczaj odbije się sam jeszcze w trakcie jedzenia. W nocy karmie na lezaco, a jak mamy gości i często w dzień, jak szybko chce go przystawic, to na siedząco, w klasycznej. Zdarzało mi się tez karmić w parku i w samochodzie, jak jest cycek Tymek się niczym nie przejmuje:) raz nawet karmiłam zamotanego w chuście w kieszonce
)
Nelly, Sisilla lubią tę wiadomość
-
Wydaje mi się tez, ze mam więcej mleka przez to, że zapijam sie od jakiegoś czasu kwasem chlebowym. Femaltiker jest na bazie slodu, kwas chlebowy to tez slod. Nie piłam przed porodem, dopiero niedawno naszła mnie ochota i z pół litra dziennie wypijam. Teraz wrzuciłam w Google 'kwas chlebowy laktacja' i się potwierdza, wspomaga. Może się przyda dziewczynom, które walczą o mleko.
-
Dziewczyny czy któraś z Was zaczęła stosować łatwy plan? Albo opiera się na tracy?
Mi koleżanka opowiada jakie to jej dziecko grzeczne i chodzi jak w zegarku i ona się wyspia. Tylko trzeba się zaprzec i z tydzień poświęcić na wprowadzenie tego.
Ech... Juz sama nie wiem...
Mnie przeraża jak Ala płacze, paraliżuje mnie strach jak nie umiem jej uśpić ;/ -
Sroka wrote:Czy to mieści się w terminie jak szczepienia mamy w 7tyg?
Aa czy u Waszych maluchów jest jakiś strupek po szczepionce ze szpitala? Chodzi mi o ramię.U nas strupek był i nawet nie wiem czy jeszcze jest. Wiedziałam ze będzie strupek, myslalam ze jakiś duży a ja tam zagladam a tam taki malutki wielkosci główki od szpilki.
-
renatkach wrote:I tym sposobem zostaje mi mnóstwo pampersów a ludzie mi przynoszą w prezencie :p i mam jeszcze 4 paczki dwojek a ona ma już prawie 5 kg więc na bank ich nie wykorzystam
A i jeszcze jedno pytanie, kupowałyscie pieluchy pampersa te pomarańczowe? Bo ja dostalam taka paczkę trojek w prezencie i wyciagnelam jedne na sprobowanie i powiem wam ze jakąś porażka, wydają się jakby byly papierowe -
ataga4 wrote:Co do pieszczotliwego zwracania się do naszych dzieciaczkow, to my z mężem oprócz zdrobnien od imienia, mówimy czasem na niego Droopy (może kojarzycie kreskowke Droopy i Dripple?).
A oto dlaczego:
Hehe widzicie podobieństwo?Jak fajnie spogląda
ataga4, Aniqa lubią tę wiadomość
-
lubek wrote:ja mam taką metodę, że kładę na brzuchu na jego przedramionach tak jakby, tzn. Od początku jest dość wysoko z głową, trzyma ja i się cieszy, że jest wysoko j później jak opadnie mu głowa chętniej ćwiczy dalej:) a kładę na brzuchu mimo ulewania jakos po innych aktywnościach, jak zaczyna się nudzić.
Na sile przeciez nie bede ich zginac i podkladac po klatke piersiowa, bo chyba tak to wyglada?