X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny pomocy, Julka totalnie nie chce podnosic glowy bedac na brzuszku. Jakies 2-3 tygodnie temu wzglednie jej to wychodzilo, choc bez rewelacji, a teraz nic! Jest albo ryk albo lezenie i slinienie piastki. U mnie problem polega tez na tym, ze mala strasznie ulewa i nie mam kiedy jej klasc na brzuchu bo np. 2 godziny po karmieniu ona zasypia, budzenie nie daje efektow, bo wtedy nie cwiczy tylko lezy wyluzowana. Przed karmieniem tez lipa bo jest ryk z glodu :-(

U mnie to samo, nawet mu się nie chce przekręcać, raz się przekręci a jak znowu go układam to głowa na bok i wcina paluchy. Głowe ćwiczymy też przy okazji odbekiwania, biorę go na klatę i siadam w fotel pod lekkim albo większym kątem i odgina się ode mnie i jest 3 w 1 :beknięcie, ćwiczenie głowy, gniecenie brzucha a i czasem mu plecki opukam bo ma sapkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:57

MOI lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny pomocy, Julka totalnie nie chce podnosic glowy bedac na brzuszku. Jakies 2-3 tygodnie temu wzglednie jej to wychodzilo, choc bez rewelacji, a teraz nic! Jest albo ryk albo lezenie i slinienie piastki. U mnie problem polega tez na tym, ze mala strasznie ulewa i nie mam kiedy jej klasc na brzuchu bo np. 2 godziny po karmieniu ona zasypia, budzenie nie daje efektow, bo wtedy nie cwiczy tylko lezy wyluzowana. Przed karmieniem tez lipa bo jest ryk z glodu :-(
    MOI mi tez sie tak wydawalo, pierwsze ze jest w tyle za innymi dziecmi bo tu dziewczyny pisaly o podnoszeniu glowy a moja najstarsza jeszcze nie podnosila, kladlam ja na sile a ona niechciala, potem zaprzestalismy tego,a teraz jak ja poloze to pieknie odwraca glowe, podnosi i obserwuje, chyba wycwiczyla tak od noszenia do odbicia,
    Moja zaczynala dopiero ledwo ledwo podnosic ok 2 msc wiec poźno a teraz tak sie wyrobila.

A wkladanie piąstki do buzi to nie wynik glodu tylko naturalne zachowanie dziecka, po prostu poznalo ze jest takie cos jak rece.

MOI, lubek lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:08

pestka, paaolka, lubek, MOI, ao12., Anoolka, Sisilla lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Czy to mieści się w terminie jak szczepienia mamy w 7tyg?

Aa czy u Waszych maluchów jest jakiś strupek po szczepionce ze szpitala? Chodzi mi o ramię.
    mamy malutki strupek na rączce.

Scęscie super pozycja do karmienia!

pieluch nie schodzi nam dużo, bo nasz co pare dni kupe robi, ale co 3-4h zmieniamy i tak:)

kurde coś jeszcze miałam napisać odnośnie postów ale juz zgłupiałam..tyle informacji:P
    aaa! karmie na siedząco:) wygodnie mi tak:) pod glowke małego i moją ręke podusia i jest git:) w nocy czasem na leząco;)

Aniqa mam nadzieję, że Twoja Hanula juz niedługo w ogóle będzie Ci mniej cierpiała i będzie mniej płakała:) no ja czekam na 3 miesiąc jak na zbawienie, żeby go gazy nie meczyły..ni płacze mi bardzo, tylko stęką i widzę, że mu ciężko:(

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i zdrobiałe nazewnictwo:P
    My na małego mówimy Franczesko albo Franulo. Albo jak nie chce spać to mały zbój;)

MOI lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

Aa czy u Waszych maluchów jest jakiś strupek po szczepionce ze szpitala? Chodzi mi o ramię.
    Szczepienia sa ok co 6-8 tyg, takze mieści się :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja karmie na siedzaco zazwyczaj na rogalu, na lezaco karmilam na poczatku ale ze mam male piersi to niezbyt wygodnie.
    pieluchy zmieniam co 3-4 godziny chyba ze jest kupka to wtedy wiadomo ze trzeba od razu ale teraz mamy raz na trzy dni.
    u nas po szczepionce szpitalnej tez jest strupek a raczej to jest takie zaczerwienienie

Kakabaka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze jedno jak odbijacie maluchy to podnosza wam glowke czy lezy spokojnie? bo moja to czesto podnosi glowke do pionu i sie wygina

preg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zmieniam bardzo czesto pieluchy bo moj caly czas na cycu wisi i albo kupsko albo duzo siuskow - tak mniej wiecej co dwie godziny a czasem czesciej jak uslysze ze kupa poszla- jesli nie zmienie to Nikus sie wkurza- masakra zbankrutujemy na samych pampersach. U nas kupa przynajmniej 4 razy dziennie w nocy z 2 razy - zawsze po obfitszym jedzonku

Moj ma dzis kryzys a ja wymordowana - nie spi wogole. Po kapieli dalam mu o 20 mm myslalam ze go zetnie a tu lipa potem jeden cyc i drugi i nadal oczy jak 5 zl- zaraz ide go przebrac bo walnal kupsko

moj przy cycu sie wygina i prezy i unosi glowe sam i sobie odbije

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 21:57

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja dzisiaj z przerażeniem odkryłam, że zużywam 4-5 pampersów na dobę. Bo moja Karolinka robi kupę raz na kilka dni. Ostatnio robiła w poniedziałek. Całą noc śpi w jednym pampku. Nie budzę jej żeby ją przewinąć. A jak zmieniam jej pampersa nocnego o 7 rano to potem ok. 11 jak się wyspi potem ok. 14 potem o 17 i o 20 juz jej zakładam na noc i śpi do rana. Odparzeń żadnych nie ma a nie stosuje ani kremów ani chusteczek.

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tym sposobem zostaje mi mnóstwo pampersów a ludzie mi przynoszą w prezencie :p i mam jeszcze 4 paczki dwojek a ona ma już prawie 5 kg więc na bank ich nie wykorzystam

3i49tv7325tdkkap.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    U mnie to samo, nawet mu się nie chce przekręcać, raz się przekręci a jak znowu go układam to głowa na bok i wcina paluchy. Głowe ćwiczymy też przy okazji odbekiwania, biorę go na klatę i siadam w fotel pod lekkim albo większym kątem i odgina się ode mnie i jest 3 w 1 :beknięcie, ćwiczenie głowy, gniecenie brzucha a i czasem mu plecki opukam bo ma sapkę ;)

ja mam taką metodę, że kładę na brzuchu na jego przedramionach tak jakby, tzn. Od początku jest dość wysoko z głową, trzyma ja i się cieszy, że jest wysoko j później jak opadnie mu głowa chętniej ćwiczy dalej:) a kładę na brzuchu mimo ulewania jakos po innych aktywnościach, jak zaczyna się nudzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 22:58

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie we wszelkich możliwych pozycjach, małemu nic nie przeszkadza. Tak jak Scescie karmie jak się staram, żeby nie ulewal, jak musi walczyć z grawitacja przy połykaniu i dodatkowo jest dość w pionie i na brzuszku, to zazwyczaj odbije się sam jeszcze w trakcie jedzenia. W nocy karmie na lezaco, a jak mamy gości i często w dzień, jak szybko chce go przystawic, to na siedząco, w klasycznej. Zdarzało mi się tez karmić w parku i w samochodzie, jak jest cycek Tymek się niczym nie przejmuje:) raz nawet karmiłam zamotanego w chuście w kieszonce :))

Nelly, Sisilla lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się tez, ze mam więcej mleka przez to, że zapijam sie od jakiegoś czasu kwasem chlebowym. Femaltiker jest na bazie slodu, kwas chlebowy to tez slod. Nie piłam przed porodem, dopiero niedawno naszła mnie ochota i z pół litra dziennie wypijam. Teraz wrzuciłam w Google 'kwas chlebowy laktacja' i się potwierdza, wspomaga. Może się przyda dziewczynom, które walczą o mleko.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was zaczęła stosować łatwy plan? Albo opiera się na tracy?
    Mi koleżanka opowiada jakie to jej dziecko grzeczne i chodzi jak w zegarku i ona się wyspia. Tylko trzeba się zaprzec i z tydzień poświęcić na wprowadzenie tego.

Ech... Juz sama nie wiem...

Mnie przeraża jak Ala płacze, paraliżuje mnie strach jak nie umiem jej uśpić ;/

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak ten łatwy plan wygląda? chętnie się dowiem co nie co ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

My mieliśmy wczoraj i to dokladnie w 7 tygodniu, tak nam kazali się zarejestrować więc chyba dobrze :-) U nas strupek był i nawet nie wiem czy jeszcze jest. Wiedziałam ze będzie strupek, myslalam ze jakiś duży a ja tam zagladam a tam taki malutki wielkosci główki od szpilki.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    I tym sposobem zostaje mi mnóstwo pampersów a ludzie mi przynoszą w prezencie :p i mam jeszcze 4 paczki dwojek a ona ma już prawie 5 kg więc na bank ich nie wykorzystam
    A właśnie, używa któraś z was juz pampkow trójek? Bo my ubieramy się jeszcze w dwójki ale zastanawiam się nad trójkami bo przymierzylam trójkę i troszke luźniejsze są ale w sumie mogłyby juz być.
    A i jeszcze jedno pytanie, kupowałyscie pieluchy pampersa te pomarańczowe? Bo ja dostalam taka paczkę trojek w prezencie i wyciagnelam jedne na sprobowanie i powiem wam ze jakąś porażka, wydają się jakby byly papierowe :-(

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Co do pieszczotliwego zwracania się do naszych dzieciaczkow, to my z mężem oprócz zdrobnien od imienia, mówimy czasem na niego Droopy (może kojarzycie kreskowke Droopy i Dripple?).
    A oto dlaczego:
    1402847_pobrane.jpg
    1402844_P_20141122_173002.jpg

Hehe widzicie podobieństwo? :-D :-D :-D
    Faktycznie trochę podobny :-) Jak fajnie spogląda ;-)

ataga4, Aniqa lubią tę wiadomość

divers2288.gif
  • MOI Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    ja mam taką metodę, że kładę na brzuchu na jego przedramionach tak jakby, tzn. Od początku jest dość wysoko z głową, trzyma ja i się cieszy, że jest wysoko j później jak opadnie mu głowa chętniej ćwiczy dalej:) a kładę na brzuchu mimo ulewania jakos po innych aktywnościach, jak zaczyna się nudzić.
    Chyba nie potrafie tak jej polozyc na przedramionach, bo Julcia te raczki raczej rozklada, rzadko trzyma kolo siebie :-\ Na sile przeciez nie bede ich zginac i podkladac po klatke piersiowa, bo chyba tak to wyglada?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ