X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj robilam pizzuche :) mniam mniam ale jak zwykle jak zaczelam jesc to maly sie rozwyl - ma wyczucie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze...wy tak wszystko jecie...a ja tylko jakies kanapki ubogie plus zupki...lub piers na parze...Boje isę zacząć normalnie jeść bo nie chce aby mała miała problemy z brzuszkiem...narazie (odpukać) kolek nie mamy

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis nie zapeszajac mam aniolka w domu caly dzien spi budzi sis aby na cyca i dalej spanie, als kurcze boje sie nocy czy nie bedzie tancowania skoro wyspi sie w dzien. My szczepienie mielismy miec wczoraj pojechalismy a lekarka do nas ze przyjechalismy za wczesnie bo wzw b miala robione pozniej w szpitalu i moze byc druga dawka zrobiona dopiero po 7 grudnia i zapisala nas na wtorek.
    My mieszkamy z moimi rodzicami w domu, my mamy gore 3 pokoje i lazienke a kuchnie wspolna na dole, w dom mamy od 19 do 21 stopni czasem zdarza sie 22 jak sie dobrze pali, ale tez 18 rano jak juz wygasnie po nocy, ale to rzadko

age.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Chyba tofirus tez sie z tym boryka,to moze nam napisze jakie ma zalecenia,

Na szczęście to nie u nas :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mówimy dziobik, dziobitek, dziobuś. Mama mówiła na mnie bobik, a on robił taki śmieszny dziobek na usg, wciagal dolna warge, wiec bobik+dziobek, wyszło dziobik:)
    Wczoraj mały strasznie mi ulewal, nawet pod godzinę po karmieniu Ulewal bardziej jakby ślina na macie, potem w lezaczku, a potem jak go motalam w chustę to musiałam 3razy, bo 2 mnie obrzygal juz mlekiem w formie groszkow:(. Trochę się przestraszylam, ale uznałam, że to dlatego, że za dużo zjada i po karmieniu ściągnęłam 90ml z jednej piersi w 5min! Szok, wcześniej w pół h z dwóch piersi marne 70ml. Tak mi się od paru dni wydawało, że więcej jest mleka, bo zaczął jeść po 7-8min, nie 15, jak wcześniej, ale piersi są miękkie, wiec nie byłam pewna. Wiec teraz obserwowałam go i jak widziałam, że jest już najedzony i zaczyna jeść tylko dla sportu, zabieralam mu piers, oczywiście płakał, ale tylko chwilkę. Ale dzisiaj chyba przesadziłam z tym zabieraniem, bo był głodny, wiec wróciłam do dawania mu, ile chce i na razie nie rzygal. Myślicie, że to możliwe, żeby jadł z lapczywosci i za dużo? Czy powinnam się tymi ulewaniami martwić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 17:07

Sisilla lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bioderka okej. Profilaktycznie mamy jeszcze wkładać pieluche tetrowa przez dwa miesiące. Wizyta raptem 10min.

Dziś byłam na kontroli u ginekologa. Też wszystko okej:) skusiłam się na tabletki anty,ale nie wiem czy czasem nie skorzystam z zastrzyku. Raz na 3 miesiące. Zobacze. Na razie i tak chyba gumki ;)

My mieszkamy we własnym mieszkaniu. Jakieś 75m ale za rok przeprowadzamy się do domu. Ciesze się bo własne podwórko o w ogóle. A nie 3 piętro nawet nie ma opcji żebym sama zniosła wozek :o

Mam chorego jednego kotka:c wyniotuje od 2 dni. Jutro wizyta u weterynarza bo tak nie może być.

Chciałabym zacząć nosić w chuście żeby kręgosłup odciążyć ale jakoś nie umiem jej opanować :/

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Myślicie, że to możliwe, żeby jadł z lapczywosci i za dużo? Czy powinnam się tymi ulewaniami martwić?
    Pewnie, ze to mozliwe, dzieci potrafia jesc i za duzo i zbyt lapczywie, a nawet plakac z przejedzenia. U mnie ulewanie i wymioty to codziennosc i albo wyplywa Julce mleko jak fontanna buzia i nosem, albo takie biale grudki juz trawionego mleczka, albo jakas bezbarwna wydzielina :-\

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wy macie swoje mieszkania/domy czy wynajmujecie? i ilu metrowe macie?
    my tu na gorze mamy 2 pokoje, kuchnie i lazienke ale szczerze mowiac trzeci pokoj by sie przydal dla malego - jakis taki malutki za to kuchnia duza i w przyszlosci jak tu zostaniemy to chyba przedzielimy kuchnie i dla malego bedzie malutki pokoik - mamy tutaj u gory z 50 metrow
    ja wynajmuje narazie (dom w budowie ale to jeszcze minimum 2 lata a pewnie 3) mamy 52m i tez 2 pokoje kuchnie i lazienke, no i przedpokoj. kuchnia i lazienka wielkie ze spokojnie jakby pomniejszyl to fajowy 3 pokoj by byl.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Pewnie, ze to mozliwe, dzieci potrafia jesc i za duzo i zbyt lapczywie, a nawet plakac z przejedzenia. U mnie ulewanie i wymioty to codziennosc i albo wyplywa Julce mleko jak fontanna buzia i nosem, albo takie biale grudki juz trawionego mleczka, albo jakas bezbarwna wydzielina :-\
    U mnie to samo leci na wszystkie strony mleko, serwatka, twaróg, ślina. Czasem jak bełtnie przez ramie to na pół pokoju tak jak któraś z dziewczyn pisała jak u egzorcysty. Jak zrobił tak mężowi to od tej pory jak go nosi do odbicia to mówi wyganiamy diabełka :P

Scęście nie dobijaj :P Chyba też zrobię jak stary wróci żeby się nie stresić czy zdążę czy nie.

Anoolka lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Na szczęście to nie u nas :)
    A to sorki, to dlatego ze internet mam tylko w tel a tam wszystko takie małe,

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w tej biedronce,nic ciekawego, potem wstapilismy do mojej mamy,ale przeciez z tym moim rozdartkiem niedobrym nie nasiedzi długo, jestem tak zla, ze nawet nieprzejmowalam sie jej rykiem,maz sie nia zajmowal.
    Boze jak ja bym wrocila do pracy!

Sisilla lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy karmicie maluchy? Bo ja jedynie na leżąco i chciałabym zacząć na siedząco, bo wiadomo jak się jedzie gdzieś do rodziny/znajomych nie każdy udostępni mi łóżko do karmienia. Ale to na siedząco licho mi wychodzi ;x

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:

A w jakim czasie po karmieniu? I ile tego wylatuje, jak myslisz? U nas wczoraj po jednym karmieniu to w sumie było na pewno z 6 stołowych lyzek

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    U mnie to samo leci na wszystkie strony mleko, serwatka, twaróg, ślina. Czasem jak bełtnie przez ramie to na pół pokoju tak jak któraś z dziewczyn pisała jak u egzorcysty. Jak zrobił tak mężowi to od tej pory jak go nosi do odbicia to mówi wyganiamy diabełka

:)) i nie przyszło Ci do głowy, żeby ograniczać jedzenie? Może miałam głupi pomysł i tak już musi być :)
    No ale wymiotowanie nie jest przyjemne, pewnie mu podrażnia przelyk

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tatusia nie ma od 7 rano i synek uz z mamusia protestuje!!

fd0040f3b12ddb47med.jpg

tatus odpisal by synek czekal cierpliwie bo zarabia na pieluszki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 18:20

Nelly, paaolka, Aniqa, lubek, Sisilla, tofirus, MOI, pestka, Kasiula09, ao12. lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Dziewczyny jak wy karmicie maluchy? Bo ja jedynie na leżąco i chciałabym zacząć na siedząco, bo wiadomo jak się jedzie gdzieś do rodziny/znajomych nie każdy udostępni mi łóżko do karmienia. Ale to na siedząco licho mi wychodzi ;x
    w domu to na lezaco bo mi najwygodniej, goladam wtedy tv, siedze w tel na fb, czytam ksaizke.... o ile kuba je z zamknietymi oczami. bo jak z twartymi to patrze na niego i glaszcze po glowce ;) ale i na siedzaco potrafie jak sa u nas goscie lub ja u kogos ;) opieram sie wygodnie noga na noge, malego na wyzsza noge i jazda ;)

• Nelly Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzień karmię na siedząco na rogalu, a w nocy na leżąco. Najpierw nauczyłam się karmić na siedząco, na leżąco nam jakoś nie wychodziło, ale się nauczyłyśmy

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znów mam mnóstwo nadrabiania hihi ;)

U nas jesli chodzi o gości którzy sie pojawiają to przeważnie kupuje cos gotowego, czy jakies ciacho, czy inne słodycze i paluszki ;) zwykle piekłam jakies ciacho, ale teraz nie bardzo mam jak.. ;) choc w sobote zamierzam upiec, zobaczymy czy mi wyjdzie ;)

My mieszkamy na 43 metrach i mamy salon z aneksem kuchennym i pokoik, i niestety ale mamy tyle gratów róznych że ciasno jest niesamowicie...no ale mieszkanie własne, choć tyle ;) moze za jakis czas pomyslimy o wiekszym bo z dwójką dzieci w przyszłosci mozemy sie tu nie pomiescic.. ;)

Co do karmienia to ja przeważnie na siedząco, mam poduche do karmienia, która mi sporo ułatwia, na leżąco czasami w nocy, ale średnio wygodnie mi jest, moze z tego względu że nie mam pokaźnych piersi..hehe ;)

Ostatnio mój Krzyś tez zaczyna więcej ulewać - wczoraj 3 razy tak chlusnął że jego i siebie przebierałam i to tez takim jakby serkiem z mlekiem...

Ataga nie rezygnuj jeszcze z chusty...Krzysio tez czesto protestuje na początku, ale po paru minutach sie uspokaja, własnie skonczyłam prasować z nim i już śpi ponad 1,5 g, jeszcze zaraz jesc bede sobie z nim robić jak sie nie obudzi. A jakie wiązanie stosujesz? Takie które było dołączone w instrukcji do chusty? bo wiem że niektórzy jeszcze inaczej wiążą...może trzeba na Kajtusiu innego wypróbowac, a moze za lekko troche jeszcze był ścisniety?

Ale mi narobiłyscie smaka na pizze ;) tylko ja boje sie takich rzeczy jesc, no ale w sumie kupilam w Biedronce dzis ser bezlaktozowy to moze któregos dnia zrobie sobie jakas pizze z szynką i serem ;) chetnie bym dorzucila jeszcze pieczarki ale tez jakos sie obawiam reakcji małego..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa zapomniałam napisac jeszcze że bylismy dzis na usg bioderek :) wszystko ok z nimi, ale mamy jeszcze za 2 mce kontrolne usg zrobic.

A Krzyś śmiesznie zareagował na doktorka - spał do momentu kiedy ten go nie dotknął, wtedy rozwył sie strasznie, a jak tylko doktorek skończył mały przestał płakac ;) facet najwyrazniej nie przypadł mu do gustu, hehe ;)

MOI lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jadlam wczoraj z mnostwem sera gouda, pieczarkami (surowymi!) pampryka i syznka... a i gora cebuli i sos czosnkowy i kuba nie narzeka :D

Anoolka, pestka, ao12. lubią tę wiadomość

‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ