X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do jedzenia ja robie zazwyczaj kanapki jak przychodzi dwoje osob i ciastka, chipsy a jak wiecej to wtedy jakas salatke na szybko, wedlina no, czasem jakies ciacho pieke albo robie wafle a jak nie mam czasu to ciastka i tez chipsy

preg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    My byliśmy wczoraj na szczepieniu, zdecydowalismy się zaszczepić Gabrysie na rotawirusy i na pneumokoki a te obowiązkowe szczepienie to wzielismy darmowe żeby spróbować jaka będzie reakcja organizmu, bo w razie czego to z darmowych można przejść na te płatne a znowu z płatnych na darmowe juz nie można. Były 3 wkłucia nie powiem płakała ale mocno i krótko. Takie pocieszenie. W domu przed zasnięciem też płakała mocno aż się zanosiła ale z jakieś 10 minut, jak się uspokoiła to dałam jej cycka i zasnęła. W nocy był spokój już więcej nie płakała. Na pneumokoki będziemy ja szczepić tydzień przed świętami bo w przychodni nie chciały już robić czwartego wkłucia, i dobrze bo mój maz był blady jak ja kłuli =-O Długo nie mogliśmy do końca się zdecydować z tymi szczepionkami,mi zależało na tych rotawirusach i pneumokokach bo jak przynosze z pracy jakiegoś zmutowanego wirusa to ja zawsze łagodnie przechodze a mój maz jak się zarazi to jest armagedon, trzy tygodnie w łóżku, a teraz jak jeszcze dziecko to nie wyobrażam sobie szpital na kółkach byłby :O
    Scescie co do mówienia na Gabrysie to my znowu często mówimy dziewczynka lub Gabrysia, Gabi :-D A mój mąż mówi na nią diditek lub po prostu córcia :-) Diditek wzięło się z tego ze jak moi bracia byli mali (12 lat młodsi ode mnie) to nie potrafili na mnie mówić po imieniu Judyta tylko mówili dita. I tak mój maz teraz na smoczek mówi ditek a na Gabrysie diditek. Jak ciagnie smoka to mówi ze jego corcia sobie teraz diditkuje :-D
    Co do przygotowania jedzenia w razie gości to jak ostatnio byli u nas znajomi to zamowilam dwie mega duże pizze, były chipsy alkohol dla mogących pić i wsio. I wszyscy byli najedzeni i zadowoleni ;-)

Scęście, paaolka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nazywania to ja mówię tak różnie, ze już sama nie wiem jak mówię :P Oluś, Olunio, Olutek, Oleńko, Oluniuniunio, niunio, malutek, mały, skarbie, kochanie, żabciu, rybcio, malusi, chłopaku, chłopaki moje, dzidziuniu ajjj jak zawieje tak leci :P

A mnie już nikt nie odwiedza buu, a wcześniej miałam jakieś ciastczyna a kawę i herbatę sami sobie robili :P no chyba, że mąż był to coś tam zrobił.

Oesuuu zjadłam bym pizze!

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do mojej małej mowie okruszku :) albo chroboczku :p haha

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Ja do mojej małej mowie okruszku :) albo chroboczku :p haha
    hihihi moj tato mowi na mame chroboczek

moj wlasnie pojechal po ubranko do chrztu dla malego :)
    super sie udalo bo kobieta za 2 paczki pampersow odda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 13:19

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka u nas jak zblizal sie koniec 3 msc to duzo lepiej, juz niemeczaja takie gazy, pusci pare ale nie ryczy juz,

Co do gosci to ja tez kupne ciastka,albo salatke robie,

Nam tez sie zbliza druga tura szczepien.

A ogolnie to wkurzona jestem od rana, mam nerwa, a hania beczy bo zasnac niemoze,
    Cholera, mamy problem z tym usypianiem, byle gowno ja obudzi.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa tez tak mam- usypianie dlugo schodzi a jak jakims cudem zasnie to nawet mycie naczyc potrafi go obudzic :( jestem wymordowana

Ile macie stopni w mieszkaniu? mi jest cholera strasznie zimno- u nas roznie zalezy to od tesciow ile jest temp ale od klatki wieje chlodem. Dzisiaj rano bylo 18 stopni myslalam ze zamarzne- kurcze mowialam mojemu zeby drzwi zamontowal to by tak nie wialo
    u nas max 21 stopni i tak mogloby byc ale kurde 18 to przesada- fakt rachunki duze bo na gaz jest dom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 13:33

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy macie swoje mieszkania/domy czy wynajmujecie? i ilu metrowe macie?
    my tu na gorze mamy 2 pokoje, kuchnie i lazienke ale szczerze mowiac trzeci pokoj by sie przydal dla malego - jakis taki malutki za to kuchnia duza i w przyszlosci jak tu zostaniemy to chyba przedzielimy kuchnie i dla malego bedzie malutki pokoik - mamy tutaj u gory z 50 metrow

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem wymordowana. Od 2 dni Lilka nagle przestała sypiać w dzień. Przedwczoraj spała jakieś 30 minut a wczoraj przysnęła tylko na godzinkę na moim brzuchu. Ciągle domaga się obecności. Zasypia dopiero ze zmęczenia ok 1:00 i budzi się po 8 godzinach. Nie poznaję jej. Nie mogę uwierzyć, że kiedyś narzekałam że za dużo śpi! :P

Co do gości zazwyczaj kupuje jakieś ciasteczka lub inne słodkości. Nie ma mowy, żebym sama coś upiekła.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wy macie swoje mieszkania/domy czy wynajmujecie?

My wynajmujemy jak na razie 3 pokojowe mieszkanie; salon, sypialnia i mały gabinet. Jeszcze nie narzekam na brak miejsca ale pewnie zacznę gdy Lilka podrośnie. Będziemy szukać niebawem czegoś własnego, żeby mała miała swój pokoik.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • gobsoon Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! Moi chlopcy dzis zaczynaja 12 tydzien i od ostatniej soboty wlaczyly im sie jakoes marudki, ciagle wiszenie na cycu lub placz. Mam nadzieje ze to kolejnu skok rozwojowy ize niebawem minie. Ja cale prawie dnie sama siedze z nimi w domu i czasami marzy mi sie jakies wyjscie do ludzi. Tez tak macie?
    Ktoras z Was pisala o wzmozonym napieciu miesniowym u jej malucha... Nasi chlopcy niestety tez maja i juz sie zapisalismy na rehabilitacje ale z naszym kochanym nfz to ze skierowaniem na cito bedziemy czekac DWA miesiace!!! Masakra i choc sama pracuje w ochronie zdrowia to najchetniej bym to wszystko rozwiazala calkiem i zrobila wszystko prywatne bo co z tego ze co miesiac zabieraja nam skladki jak i tak jak chcesz sie leczyc to musisz isc prywatnie i placic albo czekac miesiacami... Ehh... Szkoda gadac

ataga4, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goobson wlasnie juz kiedys zastanawialam sie co tam u was,
    Moja hania ma te napiecie ponoc,ale wizyte mam dopiero w polowie stycznia,a czekam juz z msc. Chyba tofirus tez sie z tym boryka,to moze nam napisze jakie ma zalecenia,

• mama86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Paradise to witaj w klubie wymordowanych mam,

Sylwia,my mamy swoje mieszkanie 48 m, 2 pokoje mamy, tez by przydalo sie cos wiecej,
    My też mamy "swoje" mieszkanie niestety z bankiem cyrograf podpisany na 25 lat, dwa pokoje , osobna kuchnia, sredniej wielkości łazienka i balkon i razem 43 m. Za 5 lat jak skończy nam się doplata rodzina na swoim bedziemy czegoś szukać większego lub weźmiemy kredyt na budowe domu. Na razie nie narzekam, ale pewnie znaczne jak Gabrysia podrosnie lub pojawi się drugi maluch ;-) Plus jest taki że mieszkają na klatce same dziadki i mam spokój, ogólnie jest to osiedle dziadków ;-) No i parter, nie muszę się mordować z wózkiem czy zakupami :-)

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą ciekawe co u Kajaoli, wieki się już nie odzywała. Ciekawe czy tu zagląda i widzi ile nadziergane :-)

MOI lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przeszczęśliwa moje dziecko od 3 dni samo zasypia tzn ze smoczkiem patrząc na obrazki i literki. Schemat dnia wygląda tak budzimy się, pielucha (którą uwielbia zmieniać, nawet jak płacze i go rozbiore tj nogi gołe to już się śmieje i gada)potem butla i gadamy, śpiewamy albo pokazuje mu zabawki ewentuanie sam coś ogląda, jak już zaczyna marudzić to odkładam go na łóżko daje smoczka głasiam ze trzy razy po główce i policzkach i albo siadam obok albo sobie ide a on usypia. Jak uśnie to smoczka wypluwa i już nie woła (wczesniej się budził jak wypadł). Sam usypiał do tej pory tylko na noc i w nocy a teraz i w dzień. CHWILO TRWAJ! :P oby mu się już nie przestawiło ;)

He a ja nie mam co ze sobą zrobić z tego ciężkiego szoku bo powinnam iść się ogarnąć albo coś ugotować albo chociaż przespać się z nim a ja siedzę i nic, ale to chyba przez to PIERDZIELONE przeziębienie. A i marudze, że mało mleka a tego co jest nie chce mi się ściągać wrr

Anoolka, ataga4, Nelly, lubek, tofirus, Scęście, paaolka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Scescie co do mówienia na Gabrysie to my znowu często mówimy dziewczynka lub Gabrysia, Gabi :-D A mój mąż mówi na nią diditek lub po prostu córcia :-) Diditek wzięło się z tego ze jak moi bracia byli mali (12 lat młodsi ode mnie) to nie potrafili na mnie mówić po imieniu Judyta tylko mówili dita. I tak mój maz teraz na smoczek mówi ditek a na Gabrysie diditek. Jak ciagnie smoka to mówi ze jego corcia sobie teraz diditkuje :-D
    smiesznie hhihi ;) fajnie diditek :) skad my tobierzemy wszystko haha te slowka i sloweczka :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Oesuuu zjadłam bym pizze!
    ja wczoraj robilam w domu z szynka schwarwaldzka i byla taka kurde pyszna :D jeszcze zostalo pol blachy na dzis zamiast obiadu ;)

MOI lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym pizze pochlonela, ale ser... :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:07

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wczoraj po szczepionkach...mała tak sie darła i tak isę spięła że szczepionka nie chciała lecieć...my wzieliśmy te na nfz + rotawirusy...a na pneumokoki zaszczepię później w jednej dawce...W domu do wieczora co 5 min wybudzała isę z głośnym płaczem, i myślałam że noc mamy z głowy, ale Rozalka zrobiła mi niespodizankę i nawet nie goraczkowała i jak zasnęło po 22 to spała do godz 10, z 2 przerwami 15 min na jedzenie i na zmianę pampersa...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ