X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jesli o karmienie chodzi to ja tez tak czesto karmie i mi bardzo wygodnie :D malemu chyba tez :P
    6ab653c972feeca5med.jpg

lokiec mam oparty na lozku, dlonia trzymam glowke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 18:49

MOI, Anoolka, pestka, ao12. lubią tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęscie ale Ci to fajnie idzie ;) też bym tak chciała. A czy jak karmiłam tylko na leząco to Mała nie będzie protestować na nowy wzór?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak karmie przy telewizorze to mój mąż marudzi że dziecko musi mieć spokój a nie jakieś światła i dźwięki za uchem.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie,jaki slodki ten twoj bobasek, akurat ta pozycja nie dla mnie bo u mnie malo co leci,a tak miala dby dodatkowo gorzej wysysac mleko.
    Przed chwilą odciąglam troszke zeby rozpuscic zelazo i sprobowalam jak smakuje moje mleko, kurcze slodkie jest,dobre, dziwie sie ze dzieci tak latwo przechodzą na smierdzace mm i nie marudzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly bąk juz śpi, wiec wieczor wolny mamy, ale tak mnie łupie w kregoslupie ze zaraz sama sie kłade.

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmimy się tylko na leżąco, bo nie mam zbyt dużego biustu. Jak próbuję na siedząco, to Zosia się tak drze, że masakra i zwykle kończę na leżąco, a ile się przy tym nawyzywam:) chyba w gości pójdę z odciągniętym mleczkiem.

Ja też już jadam pizzę, pieczarki, ser nawet kotlety schabowe smażone:) Zosia póki co bardzo nie cierpiała, obym nie zapeszyła.

pestka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    A w jakim czasie po karmieniu? I ile tego wylatuje, jak myslisz? U nas wczoraj po jednym karmieniu to w sumie było na pewno z 6 stołowych lyzek
    Czasem bezposrednio po karmieniu lub nawet wtrakcie, a czasem to nawet po 3 godzinach i ilosci tak jak piszesz -olbrzymie! =-O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja karmię tylko na rogalu (poduszce) a na leżąco to tylko rano gdy wietrze małej kuper ;) wtedy ona leży na podkładzie i na pieluszce tetrowej...a ja koło niej :)
    my za rok wyprowadzamy się wreszcie do swojego domu, a teraz mieszkamy na górze u rodziców..
    Co do ulewanie to moja mało ulewa, wzasadzie nieraz jej poleci coś...ale mało tego jest...
    Teraz leży i wkłada piąstkę do buzi...nie iwem dlaczego bo niedawno jadła, a smoka albo nie chce...albo nie umie go ssać...bo wogóle go niezasysa...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• renatkach Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile zużywacie pampersów na dzień ? Bo ja nie wiem czy ona tak mało sika czy te pampersy takie chłonne :p

3i49tv7325tdkkap.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:08

• renatkach Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i czy któreś z dzieci śpi na podusi bo ja wiem ze nie powinna ale oba tak lubi się w nią wtulic i szuka jej nawet na spaniu

3i49tv7325tdkkap.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to juz nie licze ile pampkow zuzylam, raz tyle a raz tyle ;] jak wali to od razu jak dotykam i nie zasikana mocn oto nei wymieniam ;)

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Adas od 2 dni zasypia tylko na brzuszku. Inaczej jest ryk.
    Jutro na 11 mamy szczepienie. Ojj bedzie sie dzialo.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to mieści się w terminie jak szczepienia mamy w 7tyg?

Aa czy u Waszych maluchów jest jakiś strupek po szczepionce ze szpitala? Chodzi mi o ramię.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

Aa czy u Waszych maluchów jest jakiś strupek po szczepionce ze szpitala? Chodzi mi o ramię.

Szczepienie (niby) powinno byc 6 tyg po poprzednim.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Czasem bezposrednio po karmieniu lub nawet wtrakcie, a czasem to nawet po 3 godzinach i ilosci tak jak piszesz -olbrzymie! =-O

trochę mnie pocieszylas:) dziekuje

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

U nas wcześniej było zgrubienie,cos jak babelek ale pediatra uprzedzal żetak może byc i żeby sie tym nie przejmować

• MOI Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

My szczepilismy w 7 tygodniu wg zalecen dr a mala miala szczepienie w szpitalu tuz po porodzie, wiec pewnie jest ok.
    Co do strupka na ramieniu to normalne, ponoc nawet najbardziej ropiejaca ranka nie swiadczy o niczym zlym, a wrecz przeciwnie -tak broni sie organizm.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy, Julka totalnie nie chce podnosic glowy bedac na brzuszku. Jakies 2-3 tygodnie temu wzglednie jej to wychodzilo, choc bez rewelacji, a teraz nic! Jest albo ryk albo lezenie i slinienie piastki. U mnie problem polega tez na tym, ze mala strasznie ulewa i nie mam kiedy jej klasc na brzuchu bo np. 2 godziny po karmieniu ona zasypia, budzenie nie daje efektow, bo wtedy nie cwiczy tylko lezy wyluzowana. Przed karmieniem tez lipa bo jest ryk z glodu :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    :)) i nie przyszło Ci do głowy, żeby ograniczać jedzenie? Może miałam głupi pomysł i tak już musi być :)
    No ale wymiotowanie nie jest przyjemne, pewnie mu podrażnia przelyk

Próbowałam ale jak nie dokoptuje tyle ile mu się uwidzi to drze się aż się zachodzi, szczęście w nieszczęściu bardziej ulewa niż wymiotuje.

lubek lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ