X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jesli o karmienie chodzi to ja tez tak czesto karmie i mi bardzo wygodnie :D malemu chyba tez :P
    6ab653c972feeca5med.jpg

lokiec mam oparty na lozku, dlonia trzymam glowke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 18:49

MOI, Anoolka, pestka, ao12. lubią tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęscie ale Ci to fajnie idzie ;) też bym tak chciała. A czy jak karmiłam tylko na leząco to Mała nie będzie protestować na nowy wzór?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak karmie przy telewizorze to mój mąż marudzi że dziecko musi mieć spokój a nie jakieś światła i dźwięki za uchem.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie,jaki slodki ten twoj bobasek, akurat ta pozycja nie dla mnie bo u mnie malo co leci,a tak miala dby dodatkowo gorzej wysysac mleko.
    Przed chwilą odciąglam troszke zeby rozpuscic zelazo i sprobowalam jak smakuje moje mleko, kurcze slodkie jest,dobre, dziwie sie ze dzieci tak latwo przechodzą na smierdzace mm i nie marudzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly bąk juz śpi, wiec wieczor wolny mamy, ale tak mnie łupie w kregoslupie ze zaraz sama sie kłade.

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmimy się tylko na leżąco, bo nie mam zbyt dużego biustu. Jak próbuję na siedząco, to Zosia się tak drze, że masakra i zwykle kończę na leżąco, a ile się przy tym nawyzywam:) chyba w gości pójdę z odciągniętym mleczkiem.

Ja też już jadam pizzę, pieczarki, ser nawet kotlety schabowe smażone:) Zosia póki co bardzo nie cierpiała, obym nie zapeszyła.

pestka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    A w jakim czasie po karmieniu? I ile tego wylatuje, jak myslisz? U nas wczoraj po jednym karmieniu to w sumie było na pewno z 6 stołowych lyzek
    Czasem bezposrednio po karmieniu lub nawet wtrakcie, a czasem to nawet po 3 godzinach i ilosci tak jak piszesz -olbrzymie! =-O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja karmię tylko na rogalu (poduszce) a na leżąco to tylko rano gdy wietrze małej kuper ;) wtedy ona leży na podkładzie i na pieluszce tetrowej...a ja koło niej :)
    my za rok wyprowadzamy się wreszcie do swojego domu, a teraz mieszkamy na górze u rodziców..
    Co do ulewanie to moja mało ulewa, wzasadzie nieraz jej poleci coś...ale mało tego jest...
    Teraz leży i wkłada piąstkę do buzi...nie iwem dlaczego bo niedawno jadła, a smoka albo nie chce...albo nie umie go ssać...bo wogóle go niezasysa...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• renatkach Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile zużywacie pampersów na dzień ? Bo ja nie wiem czy ona tak mało sika czy te pampersy takie chłonne :p

3i49tv7325tdkkap.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:08

• renatkach Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i czy któreś z dzieci śpi na podusi bo ja wiem ze nie powinna ale oba tak lubi się w nią wtulic i szuka jej nawet na spaniu

3i49tv7325tdkkap.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to juz nie licze ile pampkow zuzylam, raz tyle a raz tyle ;] jak wali to od razu jak dotykam i nie zasikana mocn oto nei wymieniam ;)

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Adas od 2 dni zasypia tylko na brzuszku. Inaczej jest ryk.
    Jutro na 11 mamy szczepienie. Ojj bedzie sie dzialo.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to mieści się w terminie jak szczepienia mamy w 7tyg?

Aa czy u Waszych maluchów jest jakiś strupek po szczepionce ze szpitala? Chodzi mi o ramię.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

Aa czy u Waszych maluchów jest jakiś strupek po szczepionce ze szpitala? Chodzi mi o ramię.

Szczepienie (niby) powinno byc 6 tyg po poprzednim.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Czasem bezposrednio po karmieniu lub nawet wtrakcie, a czasem to nawet po 3 godzinach i ilosci tak jak piszesz -olbrzymie! =-O

trochę mnie pocieszylas:) dziekuje

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

U nas wcześniej było zgrubienie,cos jak babelek ale pediatra uprzedzal żetak może byc i żeby sie tym nie przejmować

• MOI Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

My szczepilismy w 7 tygodniu wg zalecen dr a mala miala szczepienie w szpitalu tuz po porodzie, wiec pewnie jest ok.
    Co do strupka na ramieniu to normalne, ponoc nawet najbardziej ropiejaca ranka nie swiadczy o niczym zlym, a wrecz przeciwnie -tak broni sie organizm.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy, Julka totalnie nie chce podnosic glowy bedac na brzuszku. Jakies 2-3 tygodnie temu wzglednie jej to wychodzilo, choc bez rewelacji, a teraz nic! Jest albo ryk albo lezenie i slinienie piastki. U mnie problem polega tez na tym, ze mala strasznie ulewa i nie mam kiedy jej klasc na brzuchu bo np. 2 godziny po karmieniu ona zasypia, budzenie nie daje efektow, bo wtedy nie cwiczy tylko lezy wyluzowana. Przed karmieniem tez lipa bo jest ryk z glodu :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    :)) i nie przyszło Ci do głowy, żeby ograniczać jedzenie? Może miałam głupi pomysł i tak już musi być :)
    No ale wymiotowanie nie jest przyjemne, pewnie mu podrażnia przelyk

Próbowałam ale jak nie dokoptuje tyle ile mu się uwidzi to drze się aż się zachodzi, szczęście w nieszczęściu bardziej ulewa niż wymiotuje.

lubek lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ