X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka ja jestem z Rybnika :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Letty, witamy na forum :)
    A z ktorej czesci Polski jestes?

z Pruszkowa :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczął nam się trzeci skok rozwojowy. Moje dotychczas samozasypiające dziecko nie pozwala się dziś odłożyć do łóżeczka i śpi max po 15 min, a widać, że zmęczona. Z jedzeniem też gorzej. Zje trochę i nie da sobie wcisnąć butli z powrotem.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ale dzisiaj się zdziwiłam! Lilka zasnęła ze mną w łóżku dopiero ok 1:00. Rano budzę się a mała po cichutku mnie obserwuje. Patrzę na zegarek a tu SZOK 9:50! Wyspałam się za wszystkie czasy.

Ja urodziłam się w Katowicach a teraz mieszkam w Dąbrowie Górniczej ;)

A ja jestem z Będzina:)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty witamy nową forumowiczkę :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz maja nam dać jakiś antybiotyk, ale dopiero dzisiaj wymaz pobrali. Ale mimo to nadal musze masować a Antoś tego nie nawidzi bo go boli. Ale jak mu się nie odetkają to wtedy zabieg w narkozie więc wole masować.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    A ja jestem z Będzina:)

To bliziutko. Z ciekawości podglądnęłam Cię na facebooku i widzę, że mamy nawet wspólnego znajomego poza forum :)

Również witam nową mamusie :)

Aniqa co do karuzeli FP z projektorem to sprawdza się tylko gdy jest ciemno. Lilka ją lubi ale tylko przez 5-10 minut :P

Sisilla lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo tak dużo Was tu dziewczyn ze śląska? !; )
    Ja urodziłam się w Będzinie, mieszkałam w Przeczycach a od 3 lat zamieszkuje na stałe Piekary Śląskie; )

Sisilla lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise ja też mam karuzele z fp z projektorem. U mnie sprawdza się rewelacyjnie. Fakt, że obrazki widać najlepiej wieczorem ale Karolinka ją uwielbia. Czasem wieczorem nawet ponad godzinę gada sobie z misiami zanim zaśnie :) myślę że wszystko zależy od dziecka :) jak widzę że nie śpi to lecą sobie melodyjki a jak już przymyka oczka to puszczam odgłosy natury i jak dla mnie rewelacja zże jest pilot bo nie muszę w nocy wychodzić z łóżka jak się mała przebudzi tylko naciskam na pilot i leci a mała dalej śpi :)

paradise, Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie wkurzylam - przylazla tesciowka i mowi ,, ten telewizor na niego promieniuje,, a ja ze ja teraz sa nowej generacji tv i nie promieniuja ( ona ma stary) i mowi ze to co ja mam robic gapic sie w sufit przez 24 h z dzieckiem na rekach i przy cycku? no kutfa jak sie wkurze to zrobie tak.
    Pojade do rodzicow i powiem do meza ze dopoki nie zrobi nam drzwi dzielace klatke poprostu nie wracam i tyle- przynajmniej bym mogla sie zamykac a tak to jak zamykam sie w pokoju to i tak wlazi- kurde mam tego dosc naprawde - lazi z byle gownem i pod kazdym durnym pretekstem .Jak ogladam tv i odloze malego do kolyski by pojsc do wc to wlazi do pokoju i telewizor wylacza.Nie raz zastanaawialam sie jak to jest ze wychodze z wc a tu tv byl wlaczona a nagle wylaczony- teraz juz wiem czyja to sprawka- no w morde jeza nic w tej chalpie nie mozna zrobic. Mam dosc non stop wysluchiwania comam robic, co jesc i co nowego w kosciele- bo to sa 3 jej ulubione tematy i nie wiem jak prostymi slowami tak zeby sie nie obrazila jej przekazac ze chce pomocy a nie sluchania jaka to ja jestem zla we wszystkim i ze ja po swojemu chce wychowac dziecko
    Zreszta to przez nich Nikus caly czas musi byc na rekach bo przeciez na kazdy krzyk przylazili wiec nie ma innego wyboru. Czasem przylezie i potrzyma go godzine i ma dosc a co ja mam powiedziec? sama go tak nauczyla bo kazala trzymac a niech dziecko sobie troszke pospi a teraz sobie sama poradzic nie moge.Ona mowi co innego a moi rodzice co innego- dwie inne teorie wychowania
    Ten pomysl z tym jechaniem do mamy dobry ale boje sie ze mojemu to bedzie na reke zebysmy tak byli najdluzej a i tak tych drzwi nie zrobi

ciezko mi jest cale dnie sama bo maz wstaje o 4 rano wraca o 18 i juz o 21 idzie spac- wymeczona jestem ale moze juz niedlugo zobaczymy czy mu kontrakt przedluza a ma do konca roku- wolalabym zeby tu byl blisko i konczyl normalnie o 15,16 i mial sile potem choc na chwile zajac sie Nikusiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 16:04

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktora mieszka z was z tesciami lub rodzicami - jak sobie radzicie ?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Paradise ja też mam karuzele z fp z projektorem. U mnie sprawdza się rewelacyjnie. Fakt, że obrazki widać najlepiej wieczorem ale Karolinka ją uwielbia. Czasem wieczorem nawet ponad godzinę gada sobie z misiami zanim zaśnie :) myślę że wszystko zależy od dziecka :) jak widzę że nie śpi to lecą sobie melodyjki a jak już przymyka oczka to puszczam odgłosy natury i jak dla mnie rewelacja zże jest pilot bo nie muszę w nocy wychodzić z łóżka jak się mała przebudzi tylko naciskam na pilot i leci a mała dalej śpi :)

To super, że u Was się sprawdziła :) Dzieci mojej kuzynki również ją uwielbiały. U nas działa raczej tylko jako nocna lampka. Zauważyłam, że Lilka woli zwisające zabawki, które może uderzyć rączką, wyświetlane zwierzaki po 10 minutach ją nudzą, Masz rację, wszystko zależy od dziecka :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Chyba zaczął nam się trzeci skok rozwojowy. Moje dotychczas samozasypiające dziecko nie pozwala się dziś odłożyć do łóżeczka i śpi max po 15 min, a widać, że zmęczona. Z jedzeniem też gorzej. Zje trochę i nie da sobie wcisnąć butli z powrotem.

A kiedy są te skoki rozwojowe bo ja w ogóle na to nie zwracam uwagi

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A kiedy są te skoki rozwojowe bo ja w ogóle na to nie zwracam uwagi
    no ja tez nie zwracam jakos na to uwagi. No chyba ze u nas skok to jest calogodzinne noszenie na rekach by byl spokojny ale w takim razie podziekuje za ten skok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 16:02

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja to się dziwię, że Ty już dawno stamtąd nie spier*&^%%łaś za przeproszeniem. Weź jej wygarnij co myślisz i jedź do domu niech przemyśli.

paradise, sylwia1985, pestka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciesze sie ze mam WAS przynajmniej moge sie komus wygadac :) bo tak to sama jak palec

Sroka, pestka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Sylwia ja to się dziwię, że Ty już dawno stamtąd nie spier*&^%%łaś za przeproszeniem. Weź jej wygarnij co myślisz i jedź do domu niech przemyśli.

Mam takie samo zdanie na ten temat. Ja już dawno pojechałabym do mamy bo zwariowałabym z teściową z takim podejściem do sprawy pod jednym dachem.

Co do skoków, też nie zwracałam uwagi dopóki w 8 tygodniu Lilka niestała się jedną wielką marudą i nie spała przez całe dnie. Teraz wszystko wróciło do normy.

Tam gdzie pioruny to czas gdy dziecko jest najbardziej niespokojne.

1424598_stresskokirozwojowe3essv0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 16:16

MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja Ci współczuje mieszkania z ta teściowa ja bym na Twoim miejscu jej powiedziala stanowczo i zdecydowanie zeby sie nie wpierniczala i jak by sie obrazila to jeszcze lepiej przynajmniej by nie przylazila i tak jak pisza dziewczyny jedz do rodziców bo tu wkońcu sie nerwicy nabawisz.
    My mieszkamy z rodzicami moimi i nie narzekam ale z teściami bym nie wytrzymala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 16:26

Anoolka lubi tę wiadomość

age.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ciesze sie ze mam WAS przynajmniej moge sie komus wygadac :) bo tak to sama jak palec

Sylwia, współczuję ci, ale nie daj się. Szkoda, że mąż cię nie wspiera w sprawie teściów, ale może faktycznie poczekaj do końca roku, kiedy się wyjaśni, co z pracą twojego M, a jak coś to pakuj manatki, Nikusia i jedz do swoich rodziców, tam choć trochę masz pomocy. Wiem, ze teraz jest ci bardzo ciężko, a opieka samemu nad dzieckiem, to ciężka harówka, ale jeżeli cię to choć troszkę pocieszy już 2 miechy za nami, a teraz już bedzie tylko lepiej, może nie łatwiej ale fajniej, bo dzieci będą coraz bardziej kontaktowe i twój małżonek też chętniej będzie przy Młodym :) trzymaj się!

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise, ja tam wolę nie pamiętać o tych skokach ;) jak coś się święci, to mówię sobie, że Młoda ma gorszy dzień, a jak coś nowego robi, to myśle poprostu, że to jej czas;)

paradise lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ