X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka ja jestem z Rybnika :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Letty, witamy na forum :)
    A z ktorej czesci Polski jestes?

z Pruszkowa :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczął nam się trzeci skok rozwojowy. Moje dotychczas samozasypiające dziecko nie pozwala się dziś odłożyć do łóżeczka i śpi max po 15 min, a widać, że zmęczona. Z jedzeniem też gorzej. Zje trochę i nie da sobie wcisnąć butli z powrotem.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ale dzisiaj się zdziwiłam! Lilka zasnęła ze mną w łóżku dopiero ok 1:00. Rano budzę się a mała po cichutku mnie obserwuje. Patrzę na zegarek a tu SZOK 9:50! Wyspałam się za wszystkie czasy.

Ja urodziłam się w Katowicach a teraz mieszkam w Dąbrowie Górniczej ;)

A ja jestem z Będzina:)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty witamy nową forumowiczkę :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz maja nam dać jakiś antybiotyk, ale dopiero dzisiaj wymaz pobrali. Ale mimo to nadal musze masować a Antoś tego nie nawidzi bo go boli. Ale jak mu się nie odetkają to wtedy zabieg w narkozie więc wole masować.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    A ja jestem z Będzina:)

To bliziutko. Z ciekawości podglądnęłam Cię na facebooku i widzę, że mamy nawet wspólnego znajomego poza forum :)

Również witam nową mamusie :)

Aniqa co do karuzeli FP z projektorem to sprawdza się tylko gdy jest ciemno. Lilka ją lubi ale tylko przez 5-10 minut :P

Sisilla lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo tak dużo Was tu dziewczyn ze śląska? !; )
    Ja urodziłam się w Będzinie, mieszkałam w Przeczycach a od 3 lat zamieszkuje na stałe Piekary Śląskie; )

Sisilla lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise ja też mam karuzele z fp z projektorem. U mnie sprawdza się rewelacyjnie. Fakt, że obrazki widać najlepiej wieczorem ale Karolinka ją uwielbia. Czasem wieczorem nawet ponad godzinę gada sobie z misiami zanim zaśnie :) myślę że wszystko zależy od dziecka :) jak widzę że nie śpi to lecą sobie melodyjki a jak już przymyka oczka to puszczam odgłosy natury i jak dla mnie rewelacja zże jest pilot bo nie muszę w nocy wychodzić z łóżka jak się mała przebudzi tylko naciskam na pilot i leci a mała dalej śpi :)

paradise, Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie wkurzylam - przylazla tesciowka i mowi ,, ten telewizor na niego promieniuje,, a ja ze ja teraz sa nowej generacji tv i nie promieniuja ( ona ma stary) i mowi ze to co ja mam robic gapic sie w sufit przez 24 h z dzieckiem na rekach i przy cycku? no kutfa jak sie wkurze to zrobie tak.
    Pojade do rodzicow i powiem do meza ze dopoki nie zrobi nam drzwi dzielace klatke poprostu nie wracam i tyle- przynajmniej bym mogla sie zamykac a tak to jak zamykam sie w pokoju to i tak wlazi- kurde mam tego dosc naprawde - lazi z byle gownem i pod kazdym durnym pretekstem .Jak ogladam tv i odloze malego do kolyski by pojsc do wc to wlazi do pokoju i telewizor wylacza.Nie raz zastanaawialam sie jak to jest ze wychodze z wc a tu tv byl wlaczona a nagle wylaczony- teraz juz wiem czyja to sprawka- no w morde jeza nic w tej chalpie nie mozna zrobic. Mam dosc non stop wysluchiwania comam robic, co jesc i co nowego w kosciele- bo to sa 3 jej ulubione tematy i nie wiem jak prostymi slowami tak zeby sie nie obrazila jej przekazac ze chce pomocy a nie sluchania jaka to ja jestem zla we wszystkim i ze ja po swojemu chce wychowac dziecko
    Zreszta to przez nich Nikus caly czas musi byc na rekach bo przeciez na kazdy krzyk przylazili wiec nie ma innego wyboru. Czasem przylezie i potrzyma go godzine i ma dosc a co ja mam powiedziec? sama go tak nauczyla bo kazala trzymac a niech dziecko sobie troszke pospi a teraz sobie sama poradzic nie moge.Ona mowi co innego a moi rodzice co innego- dwie inne teorie wychowania
    Ten pomysl z tym jechaniem do mamy dobry ale boje sie ze mojemu to bedzie na reke zebysmy tak byli najdluzej a i tak tych drzwi nie zrobi

ciezko mi jest cale dnie sama bo maz wstaje o 4 rano wraca o 18 i juz o 21 idzie spac- wymeczona jestem ale moze juz niedlugo zobaczymy czy mu kontrakt przedluza a ma do konca roku- wolalabym zeby tu byl blisko i konczyl normalnie o 15,16 i mial sile potem choc na chwile zajac sie Nikusiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 16:04

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktora mieszka z was z tesciami lub rodzicami - jak sobie radzicie ?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Paradise ja też mam karuzele z fp z projektorem. U mnie sprawdza się rewelacyjnie. Fakt, że obrazki widać najlepiej wieczorem ale Karolinka ją uwielbia. Czasem wieczorem nawet ponad godzinę gada sobie z misiami zanim zaśnie :) myślę że wszystko zależy od dziecka :) jak widzę że nie śpi to lecą sobie melodyjki a jak już przymyka oczka to puszczam odgłosy natury i jak dla mnie rewelacja zże jest pilot bo nie muszę w nocy wychodzić z łóżka jak się mała przebudzi tylko naciskam na pilot i leci a mała dalej śpi :)

To super, że u Was się sprawdziła :) Dzieci mojej kuzynki również ją uwielbiały. U nas działa raczej tylko jako nocna lampka. Zauważyłam, że Lilka woli zwisające zabawki, które może uderzyć rączką, wyświetlane zwierzaki po 10 minutach ją nudzą, Masz rację, wszystko zależy od dziecka :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Chyba zaczął nam się trzeci skok rozwojowy. Moje dotychczas samozasypiające dziecko nie pozwala się dziś odłożyć do łóżeczka i śpi max po 15 min, a widać, że zmęczona. Z jedzeniem też gorzej. Zje trochę i nie da sobie wcisnąć butli z powrotem.

A kiedy są te skoki rozwojowe bo ja w ogóle na to nie zwracam uwagi

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A kiedy są te skoki rozwojowe bo ja w ogóle na to nie zwracam uwagi
    no ja tez nie zwracam jakos na to uwagi. No chyba ze u nas skok to jest calogodzinne noszenie na rekach by byl spokojny ale w takim razie podziekuje za ten skok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 16:02

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja to się dziwię, że Ty już dawno stamtąd nie spier*&^%%łaś za przeproszeniem. Weź jej wygarnij co myślisz i jedź do domu niech przemyśli.

paradise, sylwia1985, pestka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciesze sie ze mam WAS przynajmniej moge sie komus wygadac :) bo tak to sama jak palec

Sroka, pestka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Sylwia ja to się dziwię, że Ty już dawno stamtąd nie spier*&^%%łaś za przeproszeniem. Weź jej wygarnij co myślisz i jedź do domu niech przemyśli.

Mam takie samo zdanie na ten temat. Ja już dawno pojechałabym do mamy bo zwariowałabym z teściową z takim podejściem do sprawy pod jednym dachem.

Co do skoków, też nie zwracałam uwagi dopóki w 8 tygodniu Lilka niestała się jedną wielką marudą i nie spała przez całe dnie. Teraz wszystko wróciło do normy.

Tam gdzie pioruny to czas gdy dziecko jest najbardziej niespokojne.

1424598_stresskokirozwojowe3essv0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 16:16

MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja Ci współczuje mieszkania z ta teściowa ja bym na Twoim miejscu jej powiedziala stanowczo i zdecydowanie zeby sie nie wpierniczala i jak by sie obrazila to jeszcze lepiej przynajmniej by nie przylazila i tak jak pisza dziewczyny jedz do rodziców bo tu wkońcu sie nerwicy nabawisz.
    My mieszkamy z rodzicami moimi i nie narzekam ale z teściami bym nie wytrzymala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 16:26

Anoolka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ciesze sie ze mam WAS przynajmniej moge sie komus wygadac :) bo tak to sama jak palec

Sylwia, współczuję ci, ale nie daj się. Szkoda, że mąż cię nie wspiera w sprawie teściów, ale może faktycznie poczekaj do końca roku, kiedy się wyjaśni, co z pracą twojego M, a jak coś to pakuj manatki, Nikusia i jedz do swoich rodziców, tam choć trochę masz pomocy. Wiem, ze teraz jest ci bardzo ciężko, a opieka samemu nad dzieckiem, to ciężka harówka, ale jeżeli cię to choć troszkę pocieszy już 2 miechy za nami, a teraz już bedzie tylko lepiej, może nie łatwiej ale fajniej, bo dzieci będą coraz bardziej kontaktowe i twój małżonek też chętniej będzie przy Młodym :) trzymaj się!

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise, ja tam wolę nie pamiętać o tych skokach ;) jak coś się święci, to mówię sobie, że Młoda ma gorszy dzień, a jak coś nowego robi, to myśle poprostu, że to jej czas;)

paradise lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ