X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja Cię rozumiem, bo tymczasowo też mieszkam z teściami. A jak piszesz o tym promieniowaniu, to mam wrażenie, że mamy wspólną teściową ;) Moja też się ostatnio nakręciła i każe wyłączać wszystko z kontaktu, bo nawet radio promieniuje... Ja do tego jestem od poniedziałku do piątku bez męża i samochodu, więc siedzę jak ten łoś u siebie w pokoju i staram się jak najmniej wychylać. Na szczęście kończymy mieszkanie u siebie w domu i przed świętami wyprowadzamy się. W prawdzie tylko 50 metrów od teściów, ale przynajmniej nie będą słuchać, patrzeć i komentować :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    z Pruszkowa :)

Oo, moje rodzinne miasto ;)).

Kajaoli lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Sylwia ja bym zaraz sie odgryzła. Kurcze masz ciężki żywot z nią,
    Wg tej tabelki to teraz zbliza sie 5 tyg skoku, masakra!
    A to sie odczytuje ze jest 5 tyg skoku czy w tych 5 tyg będzie skok? Chodzi mi od ten od 15 tyg.

Znalazłam do tego obrazka na stronie http://www.parentnik.pl/2011/08/26/pierwszy-skok-rozwojowy.html

taki opis ->

"Na załączonym obrazku czarne tygodnie to tzw. ‚tygodnie trudne’, kiedy nasze dziecko, gdyby umiało już mówić, powiedziałoby to, co żyrafka na magnesie, który wisi u nas na lodówce – „Nie próbuj mnie zrozumieć, po prostu mnie kochaj„. Pioruny, to punkty kulminacyjne kryzysów, czyli tzw. hardcore, natomiast słoneczka to najlepszy czas w życiu rodzica, dzięki któremu decydujemy się na kolejne dzieci ;) Choć patrząc na ilość czarnego na wykresie, to jednak dość zaskakujące ;)"

tofirus, MOI, ao12. lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    dziewczyny, są tu jakieś ze śląska??
    Ja jestem z Zabrza :)

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis z Julcia u lekarza w sprawie tych krostek i dr powiedziala, ze to raczej alergia kontaktowa niz pokarmowa. Powiedziala zeby nie dawac smoczka i jestem bardzo ciekawa czy to faktycznie pomoze. Mam nadzieje, ze nasze problemy wreszcie sie skoncza i Mala bedzie miala sliczna buzke. Na razie mamy smarowac kremem Pimafucort i dalej podawac krople Fenistil. No i moge jesc!!! Oczywiscie uwaznie obserwowac skore na calym cialku, ale moge! :-D Akurat dzis babcia zrobilavpierogi ruskie, wiec mi sie trafilo ;-)

paaolka, ataga4, Kakabaka, lubek, ao12. lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Bylam dzis z Julcia u lekarza w sprawie tych krostek i dr powiedziala, ze to raczej alergia kontaktowa niz pokarmowa. Powiedziala zeby nie dawac smoczka i jestem bardzo ciekawa czy to faktycznie pomoze. Mam nadzieje, ze nasze problemy wreszcie sie skoncza i Mala bedzie miala sliczna buzke. Na razie mamy smarowac kremem Pimafucort i dalej podawac krople Fenistil. No i moge jesc!!! Oczywiscie uwaznie obserwowac skore na calym cialku, ale moge! :-D Akurat dzis babcia zrobilavpierogi ruskie, wiec mi sie trafilo ;-)
    To dobre wiadomosci, no cos nie tak by bylo z tym ze prawie nic niejesz a alergia dalej jest.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba mi sie pokarm kończy bo widze że mleka mam coraz mniej :-( jak rozbudzic na nowo laktacje?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza hania to dzis aniołek, kurde jak niektore z was tak maja na codzien to rewelka,

Dzis wlanczylam jej kolysanki ktore dostala na mikolaja, są tam same melodie bez spiewania i kurcze dalam ja do wozka wlanczylam to i za niedlugo usnela, bylismy w szoku. Ale wozkiem troszke bujalismy.

Kajaoli, Anoolka, pestka, Kasiula09, ataga4, lubek, ao12. lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Oo, moje rodzinne miasto ;)).

Lubek, ty jestes z Pruszkowa?
    A ja z Milanowka :):)

lubek lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    chyba mi sie pokarm kończy bo widze że mleka mam coraz mniej :-( jak rozbudzic na nowo laktacje?
    Tez mam ten problem, ja np odciagam laktatorem ale to taki sredni sposób, ponoc trzeba przystawiac duzo,
    Poczytaj o kryzysie laktacyjnym.

Ja dokarmiam mm i piepsze to ze ciągle musze sie martwic o te mleko, zal mi ale cóż.wole dac mm niz miec glodne dziecko.

Ale u ciebie to chyba sie normuje laktacja,mleko masz tylko tego nie czujesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 21:02

• mitaka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jakieś długie te piorunki hy

Mam zastój w cycku z którego laktatorem wypływały w zasadzie same kropelki... i widocznie nie zebrałam tych kropelek do końca :/ Laktator nie chce mi zebrać tego a coraz wiecej i wieksze te grutki. Mały śpi i zreszta watpie zeby to wyciagnal no ale sprobuje go przystawic jak sie bedzie budzil. Ehh nie wiem co robic ide wziasc goracy prysznic :/

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Kurde jakieś długie te piorunki hy

Mam zastój w cycku z którego laktatorem wypływały w zasadzie same kropelki... i widocznie nie zebrałam tych kropelek do końca :/ Laktator nie chce mi zebrać tego a coraz wiecej i wieksze te grutki. Mały śpi i zreszta watpie zeby to wyciagnal no ale sprobuje go przystawic jak sie bedzie budzil. Ehh nie wiem co robic ide wziasc goracy prysznic :/
    Ciepla woda na piers zdziala cuda i koniecznie stukaj ja sobie opuszkami palcow, ale tak dosc mocno.

mitaka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam cos takiego

1427668_IMG_1096716640046114.jpeg

mitaka, Kajaoli, MOI, Kasiula09, Sroka, paradise, ataga4, Zielono mi:-))))), Kakabaka, pestka, Anoolka, sylwia1985, ao12., Scęście lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1427732_IMG_1097206661263144.jpeg

Bergo, MOI, Kasiula09, Sroka, paradise, ataga4, pestka, Anoolka, ao12., Scęście lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa te wiersze to kwintesencja macierzynstwa. Piekne!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Tez mam ten problem, ja np odciagam laktatorem ale to taki sredni sposób, ponoc trzeba przystawiac duzo,
    Poczytaj o kryzysie laktacyjnym.

Ja dokarmiam mm i piepsze to ze ciągle musze sie martwic o te mleko, zal mi ale cóż.wole dac mm niz miec glodne dziecko.

Ale u ciebie to chyba sie normuje laktacja,mleko masz tylko tego nie czujesz.

ja też cały czas dokarmiam mm odkad mi pediatra powiedziala ze mało przybiera i żeby dokarmiac. Wczesniej po 4 godzinach cycki mialam twarde i jak by mialy wybuchnac a teraz miekkie i Zuza possie jednego i nagle wypluwa i w placz bo nic nie leci z niego i musze dawac drugiego i wtedy dopiero sie naje

preg.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczynki, pryskam malej codzien woda mprska i odciagam gilki frida ale ona dalej mi tak " harkoli" czasami. I chyba jej sie nosek przytyka bo az czasami przez/sen zakaszle. Nie wiem jak to ogarnac...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Kurcze dziewczynki, pryskam malej codzien woda mprska i odciagam gilki frida ale ona dalej mi tak " harkoli" czasami. I chyba jej sie nosek przytyka bo az czasami przez/sen zakaszle. Nie wiem jak to ogarnac...
    Tez tak mamy. Trzeba nawilzac powietrze oraz nawilzac sluzowke noska psikajac np Disnemarem, tylko nie odciagac po tym. A ulewa? Podejrzewam, ze u nas moze to byc przyczyna.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czasami ulewa niestety. Irytuje mnie ze ja ta meczy.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba niedługo dostanę okres :( brzuch mnie pobolewa i cera mi się skichała. A na 17.12 mam umówionego gina i boję się że akurat będzie klops. Nie wiem co wtedy bo do mojego gina na wizytę czeka się koło dwóch miesięcy :/

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ