X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Aniqa nie jem pomidorow! Moze mi sie zdarzylo pare razy, ostatnio plasterek zjadlam jakies 10 dni temu, ale nie zauwazylam zeby mialo to wplyw na cere Julki. Poza tym na serio nie jem. Z warzyw tylko gotowana marchewka i buraki, owocow wcale, czasem sok jablkowy rozcienczony z woda.
    Kurcze strasznie mnie to zaciekawilo, a moze smoczek jest winowajcą, jest z sztucznego materialu,hmm

• Nutella Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odbijacie swoje maluchy za każdym razem?

Mi się zdarza zasnąć z Małą przy piersi i nie odbić jej.

Od 2 nocy Mała strasznie kręci się podczas snu, marudzi ale tak jakby śpiąc, dodatkowo puszcząa bączki.
    Czy to może być od niedbijania?

Szkoda mi tego mojego szkraba bo ładnie przesypiała noce a teraz coś się popsuło i to może przeze mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 06:32

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Dziewczyny odbijacie swoje maluchy za każdym razem?

Mi się zdarza zasnąć z Małą przy piersi i nie odbić jej.

Od 2 nocy Mała strasznie kręci się podczas snu, marudzi ale tak jakby śpiąc, dodatkowo puszcząa bączki.
    Czy to może być od niedbijania?

Szkoda mi tego mojego szkraba bo ładnie przesypiała noce a teraz coś się popsuło i to może przeze mnie.
    Dokładnie to samo mam z Jędrusiem. Stęka, kwęka i prycha, a do tego puszcza bączki. Też nie wiem z czego to wynika, bo wcześniej tak nie robił.
    Moja siostra zaważyła, że jak Jędruś tak prycha to brzmi jak pterodaktyl i teraz z mężem mówimy, że Jędruś pterodaktyli :D

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki, mam pytanie do tych, co byly juz na usg bioderek z maluchami: rozbieralyscie je całe do badania czy tylko dolną połowę ciałka? My dziś mamy i chcę go ubrać tak żeby jak najszybciej rozebrać i ubrać ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dzień dobry dziewczynki, mam pytanie do tych, co byly juz na usg bioderek z maluchami: rozbieralyscie je całe do badania czy tylko dolną połowę ciałka? My dziś mamy i chcę go ubrać tak żeby jak najszybciej rozebrać i ubrać ;-)
    Tylko dolną część, z odpięciem pieluszki, nawet niemusialam zsuwac porteczek tylko tak do kolan.

ataga4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella, ja odbijam zawsze,bo potem by przeszlo to do jelitka,
    Moja tez tak ma w nocy, ale to dlatego ze łyka powietrze nie tylko gdy je, jak jej sie za duzo nagromadzi sliny i sie lekko ksztusi,i jak sie smieje itd

• letty Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czytam Was od początku ale nieregularnie :-) trochę nadrobie o sobie i dziecku. Mam na imię Agata a córka Alicja. Termin był na 16.11 a wyszła 27.11 sn zakończone kleszczami. Mała miała 58 cm i 3650. Karmię mieszanie. A napisałam do Was z powodu MOI. A mianowicie przechodzilysmy trądzik. Są to małe krostki koloru skóry, pediatra zapisał maść apteczna z wit a, bardzo tłustą, pomogło w przeciągu 5 dni ale po tym czasie krostki wróciły i to inne, czerwone do tego jak się przejechalo po nich palcem były szorstkie. Do innego pediatry, diagnoza lojotokowe zapalenie skóry, zalecenie przede wszystkim mycie wyłącznie emolietem i smarowanie lekkim kremem najlepiej dla atopikow. Smaruję atoperal baby i zapalenie zniknęło już 3 dnia.

lubek lubi tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa nie pomyslalam, ze to moze byc od smoczka. Mam jeden silikonowy i jeden lateksowy, poczytam w necie i zrobie probe.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny nie było mnie 3 tyg bo nie miałam komputeraz, był w naprawie ale niestety nie opłacało się naprawiać i jest nowy. A w tel nie wiem dlaczego ale nie mogę się zalogować.

Mój Antoś tez miał krostki na buzi i wyglądał niefajnie ale ja nic nie robiłam tylko kilka razy dziennie przemywałam mu wodą przegotowaną i smarowałam kremem tylko na noc.

U nas kilka dni trwał chyba skok rozwojowy bo antek częściej się budził i słabo jadł. Ale na szczęście wszystko wróciło do normy ale jak trochę poczyałam to wasze maluchy się już przekręcają a mój w ogóle nawet na boczek nie umie się przekręcić a z brzuszka na plecki to już w ogóle bo on nie lubi za bardzo na brzuchu leżeć. Zabawek też jeszcze nie bierze w łapki ale zaczyna w nie uderzać. Śmieje się dużo i dużo guga.
    Dzisiaj idziemy znowu do okulisty bo coraz gorzej mu ropieją te oczy i płacze jak mu ciągle wycieram. Biedaczek

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas moja sie nie przekreca, w necie czytalam ze to ok 4 msc dopiero takze spokojnie,nasze maluchy mają czas
    :)

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas - mój Adaś ma na ropiejace oczyska dostał od pediatry antybiotyk -> "Biodacyna Ophthalmicum 0,3%"

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Więc może to trądzik niemowlęcy, tylko dlaczego trwa tak długo? Wszystko zaczęło się od 3 tygodnia życia Julki i non stop nam dokucza. Tylko stosowanie kremu sterydowego dało jakiś efekt, ale przestałam smarować i problem wraca. Dodam, że lekarka kazała też podawać Julce krople Fenistil na odczulenie, więc podaję. Na pewno w tym tygodniu pójdę z tym jeszcze raz do lekarza, ale wezmę też sprawy w swoje ręce i spróbuję smarować buźkę VITELLA ICTAMO i jeszcze znalazam bardzo zachwalany krem do buzi, który działa jak steryd, a jest z naturalnych wyciągów roślinnych: http://www.aptekagemini.pl/cutishelp-mimi-egzema-krem-do-twarzy-i-ciala-75ml.html

MOI my mamy ten sam problem...od 3 tyg życia wyszły krostki, które były na buzi, piersiach, karku, za uszami...no i było juz lepiej a tu znowu nam wyłażą..ech..Smarowałam tym Vitella ictamo, Alantanem no i troche własnie lepiej bylo, a teraz znów..jest jeszcze maść ponoć dobra która naywa sie "Blue cap", tylko droga i w mojej aptece babeczka powiedziała że nie dostepna w hurtowni akurat jest...
    My idziemy na szczepienie w środe to może lekarka nam coś jeszcze poradzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 11:20

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

My zdejmowalismy tylko spodenki, a pieluche tylko rozpinaliśmy :) samo badanie trwało dosłownie moment.
    Trzymam kciuki żeby z bioderkami Kajtusia było wszystko ok :)

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozbierałyśmy się od pasa w dół i bez pieluchy. A po zakończonym badaniu Agatka zostawiła siku na poduszce Pana Doktora ;) taki piskus!

paaolka, Aniqa, ataga4, Scęście lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po chrzcinach Zuzia zachowala sie wzorowo w kosciele jak usnela na poczatku mszy tak obudzila sie dopiero w lokalu, nawet nie otworzyla oczek jak jej ksiadz polewal główkę wodą :-)

sylwia1985, Aniqa, Sroka, Anoolka, ataga4, pestka, Kakabaka, ao12. lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty, witamy na forum :)
    A z ktorej czesci Polski jestes?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 12:53

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj Nikus to jakis maly kombinator przy cycku i blisko mnie spi i jest w miare spokojny ale jak tylko go odloze to wielki wrzask i nie bedzie spal nigdzie jak tylko na moich rekach lub przy mnie- przewalone bo nic nie moge zrobic i zastanawiam sie nad nosidelkiem lub chusta ale boje sie tej chusty tego wiazania bo to skomplikowane a jak zle zawiaze i maly wypadnie :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, są tu jakieś ze śląska??

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj się zdziwiłam! Lilka zasnęła ze mną w łóżku dopiero ok 1:00. Rano budzę się a mała po cichutku mnie obserwuje. Patrzę na zegarek a tu SZOK 9:50! Wyspałam się za wszystkie czasy.
    Sroka wrote:
    dziewczyny, są tu jakieś ze śląska??

Ja urodziłam się w Katowicach a teraz mieszkam w Dąbrowie Górniczej ;)

Aniqa, Anoolka, Sisilla, MOI, Kakabaka, Scęście lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    moj Nikus to jakis maly kombinator przy cycku i blisko mnie spi i jest w miare spokojny ale jak tylko go odloze to wielki wrzask i nie bedzie spal nigdzie jak tylko na moich rekach lub przy mnie- przewalone bo nic nie moge zrobic i zastanawiam sie nad nosidelkiem lub chusta ale boje sie tej chusty tego wiazania bo to skomplikowane a jak zle zawiaze i maly wypadnie :(
    Chusa jest mega prosta do zawiązania, dziecko nie wypadnie nie martw się. pooglądaj najpierw filmiki i spróbuj na sucho, a dopiero potem z maluchem:-) Ja jestem dosyć zadwolona, bo po 3 razach z płaczem, Antek w końcu polubił chustę i zasypia w niej dosyć szybko, a jak nie jest śpiący to chodzimy i oglądamy mieszkanie i świat za oknami :-) Tylko mam problem z tym, że czasem robi nam się bardzo gorąco i młody się poci, wtedy nawet jak zaśnie to go wyjmuję, bo mi go szkoda. Najczęściej wtedy się budzi, ale i tak jestem zadowolona:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ