X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Magda w dzień prawie nie śpi (chyba, że jest w chuście), tyle co na spacerze, marudzi ze zmęczenia, ale uśpienie jej graniczy z cudem. Za to w nocy ma coraz krótsze przerwy na karmienie: już nie 1-1,5 godz. tylko 0,5, a czasem nawet krócej. Zasypia przy piersi i nie budząc jej przenoszę do łóżeczka. I od kilku dni śpi mi od 22 do 8 rano, z 2 przerwami na karmienie.

Sisilla lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek też od 2 nocy dobrze śpi, co prawda zasypia po godzinnym marudzeniu z płaczem dopiero ok 23-24, ale budzi się o 4 i potem różnie 6-8 zależy co w brzuszku się dzieje:-) wczoraj spał do 9:30, a dziś pobudka o z kupa o 8:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Franulo dobrze, tylko wczoraj męczyły go gazy...dziś już lepiej;)

a jak usypiałaś Filipka dziś?:)

My to z M się zastanawialismy czy on juz skokju nie ma, mniej śpi, mniej je...zaczęłam się martwić, az przeczytałam, że tak przed/w skoku jest.
    Głaszczę go po główce. A Franio je rzadziej czy krócej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Miałam dzis w południe gorączkę 39 st. Co teraz przystawie Gabrysie do cycka to trochę possie i go wypluwa po jakimś czasie. Kilka razy próbowałam. Myslicie ze mogło się cos stać z pokarmem ze jej nie smakuje? Płakała chyba z głodu i dalam jej mm i teraz leży cicho. Nie wiem co mam teraz zrobić :-(
    Może zastój. Ja tak miałam wczoraj. Cycek twardy i bolesny a Filip tylko zasysał i zaraz w płacz. Wzięłam laktator a tam ani kropli :/ Zaczęłam szukać informacji w necie i tam pisali żeby masować pierś i ciepłe okłady robić i poszło uff :) W przeciwnym razie dziś by był lekarz. A samopoczucie miałam fatalne jakby mnie choroba rozkładała :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz poserduszkowaliśmy i wtopa, gumka się zsunęła :( Mam nadzieję że dzieci z tego nie będzie bo o wiele za wcześnie po cesarce :P

sylwia1985, MOI lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Głaszczę go po główce. A Franio je rzadziej czy krócej?
    krócej, częstotliwość taka sama;)

mój M odkrył sposób, że jak odkłada małego do łóżeczka, to przytrzymuje mu podkurczone nózki, tez mu to ułatwia zasnąć:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Może zastój. Ja tak miałam wczoraj. Cycek twardy i bolesny a Filip tylko zasysał i zaraz w płacz. Wzięłam laktator a tam ani kropli :/ Zaczęłam szukać informacji w necie i tam pisali żeby masować pierś i ciepłe okłady robić i poszło uff :) W przeciwnym razie dziś by był lekarz. A samopoczucie miałam fatalne jakby mnie choroba rozkładała :P
    też tak miałam raz na samym pozątku. Masować pobolałe miejsce i przykładać liście kapusty wykąpane we wrzątku(lub super chłodne, dwie metody słyszałam) i pójdzie;) no i przystawiać ssaka :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek zaczął otwierac raczkę żeby złapać zabawkę! :)

Sisilla, ataga4, sylwia1985, Nelly lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i w ogóle muszę sie pochwalić, że na prawdę mam czasem kupę śzczęścia. znalazłam używany bujaczek-hustawkę i chciałam kupić. Okazało się, że zaśniedziało w miejscu baterii, ale mój M i tak pojechał obejrzeć(bo to w naszym mieście), a mąz tej babeczki powiedział, że odda nam bujaczek za darmo, żebysmy sobie naprawili, bo jemu się nie chce ani naprawiać ani wystawiac na sprzedarz :D i tym sposobem mamy bright stars bujaczek :D
    no i najważniejsze: M naprawił i działa bez zarzutu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 09:41

Anoolka, ataga4, Nelly, lubek lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    krócej, częstotliwość taka sama;)

mój M odkrył sposób, że jak odkłada małego do łóżeczka, to przytrzymuje mu podkurczone nózki, tez mu to ułatwia zasnąć:)
    To się ciesz, po prostu szybciej się najada bo ma więcej siły i efektywniej ssie. Jak będzie starszy to 10 min i po jedzonku, już się nie mogę doczekać bo u mnie do tej pory minimum pół godziny je.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    też tak miałam raz na samym pozątku. Masować pobolałe miejsce i przykładać liście kapusty wykąpane we wrzątku(lub super chłodne, dwie metody słyszałam) i pójdzie;) no i przystawiać ssaka :D
    Mąż wrzucił termoforek do mikrofali i chwila moment pomogło, myślę że tu nie chodzi o kapustę tylko temperaturę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Franek zaczął otwierac raczkę żeby złapać zabawkę! :)
    A Filip przedwczoraj pierwszy raz uderzał rączkami w króliczki z karuzeli i na pewno nie było to przypadkowe :)

Dziewczyny ile u waszych pociech trwał katarek? U nas już bity tydzień i zero poprawy :(

• pestka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mąż wrzucił termoforek do mikrofali i chwila moment pomogło, myślę że tu nie chodzi o kapustę tylko temperaturę ;)
    może być;) ale ponoć kapusta rozbita wydziela jakieś coś z siebie...i to łagodzi obrzęk;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A Filip przedwczoraj pierwszy raz uderzał rączkami w króliczki z karuzeli i na pewno nie było to przypadkowe :)

Dziewczyny ile u waszych pociech trwał katarek? U nas już bity tydzień i zero poprawy :(
    Franulo też przedwczoraj myślę tak celowo zaczał uderzać:) hah idą równo :P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja mala wczoraj i dzies spala jak zabita...gdybym to ja nie potrzebowala jej przystawiac do piersi (bo by mi wybuchly) to spala by o d 22 do godz 9...a tak musiala ja brac do piersi, a i tak jadle na spiaco :)

pestka, ataga4 lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Przed karmieniem trzeba rozgrzewac, najlepiej świeżo gotowanymi ziemniakami zawinietymi w ściereczkę. Po karmieniu liść kapusty chłodny potluczony żeby puścił sok. Kapusta działa przeciwzapalnie. Tak kilka razy dziennie. Dziecko przystawiac tak, żeby broda była tam, gdzie zastój.
    To pomaga. Ja w 2 dni pozbylam się zastoju z zapaleniem i temp ok39. Czułam się fatalnie, dreszcze, skoki temp, w nocy byłam nieprzytomna, oblewaly mnie poty i strasznie bolała pierś, była gorąca i czerwona.
    Jeśli po 3 dniach temp nie ustępuje, to niestety lekarz i najpewniej antybiotyk.
    Acha no i apap gdy temp powyżej 38.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    a moja mala wczoraj i dzies spala jak zabita...gdybym to ja nie potrzebowala jej przystawiac do piersi (bo by mi wybuchly) to spala by o d 22 do godz 9...a tak musiala ja brac do piersi, a i tak jadle na spiaco :)
    to super! jakby jej tak zastało, nie?;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Przed karmieniem trzeba rozgrzewac, najlepiej świeżo gotowanymi ziemniakami zawinietymi w ściereczkę. Po karmieniu liść kapusty chłodny potluczony żeby puścił sok. Kapusta działa przeciwzapalnie. Tak kilka razy dziennie. Dziecko przystawiac tak, żeby broda była tam, gdzie zastój.
    To pomaga. Ja w 2 dni pozbylam się zastoju z zapaleniem i temp ok39. Czułam się fatalnie, dreszcze, skoki temp, w nocy byłam nieprzytomna, oblewaly mnie poty i strasznie bolała pierś, była gorąca i czerwona.
    Jeśli po 3 dniach temp nie ustępuje, to niestety lekarz i najpewniej antybiotyk.
    Acha no i apap gdy temp powyżej 38.
    kurde dużo z nas to miało...masakra z tymi piersiami..dobrze, że już wiemy jak sobie radzić :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    I jeszcze jedno, poradzcie cos na wypadanie wlosow, pełno wlosow mi wypada, a po umyciu mam taką ilosc ze łzy mi lecą, za niedługo będe łysa.
    Zaczne brac skrzyp, ale to trzeba brac z pol roku zeby dzialalo,do tego czasu mi calkiem wylecą.
    Łykaj witaminki.

A z tą matą to porażka. Nie przejmuj się rodzinką i kup nową a jak będą jęczeć to powiedz że Hania nie chciała się na tamtej bawić. Następnym razem poproś dosadnie o NIE kupowanie pewnych rzeczy.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauwazylam ze moj Nikus tak dziwnie sie zrywa przestraszony i skojarzylam ze jak bylam w ciazy to tesciowka wchodzila inko gnito i nie raz bylo tak ze o maly wlos nie dostalam zawalu. Tez mnie stresowala i sie denerwowalam i Nikus jest nerwowy i rzeczywiscie tak jest ze zachowania kobiety przenosza sie potem na dziecko a nie wieerzylam w to - myslalam ze to zabobony a jednak nie

Teraz tez zyje w ciaglym stresie bo jak Nikus zaczyna plakac to lece szybko zeby tylko na dole nie uslyszeli bo zaraz przybiegna - nawet juz do tego doszlo ze spie z Nikusiem - to wszystko jakies chore zebym sie tak stresowala i robila wszystko zeby oni nic nie slyszeli nawet sie nie moge po dupie podrapac tylko ciagle z dzieckiem na rekach zeby przypadkiem tylko nie plakal i ciagle tylko cyc cyc i cyk wkurza mnie to ze przylazi tesciowka i mowi ze glodze dziecko jak on ciagle na cycu wisi - jak wypuchne to wszystko wygarne jej a malo brakuje. Kupilam kolyske bo mi dupe trula ze dziecko bedzie lepiej spalo i ze ona bedzie kolysac i mnie odciazy a tu DUPA - kolyska stoi a na nadal nie mam czasu na nic- z perspektywy czasu mysle ze lepiej bylo wynajmowac jakies mieszkanie przynajmniej bylby spokoj no i moze dziecko spokojne

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ