X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja znowu przespala cala noc od 24:00 i teraz mamy pierwsze karmienie :) szkoda tylko, ze wczoraj nie spala calutki dzien.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj idziemy do mojej babci na imieninki i organizujemy dzieciom (jest ich aż 9) mikołajki. Jestem ciekawa jak Lilka zareaguje na Mikołaja. Wrzucilismy jej do wora dużą interaktywna przytulanke ze smyka :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:56

• paradise Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Yhhh... Auuu... No i dostałam okres. 10 miesięcy od ostatniego (w styczniu). Prawie 1.5 miecha po cesarce. Odzwyczaiłam się.
    Współczuję! Ja jestem już powoli PO i muszę przyznać, ze miałam ładne humorki przez ostatnie dni.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa Hania śliczna dziewczynka! :)
    My dziś też pospalismy, także jestem wyspana jak nigdy:D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Yhhh... Auuu... No i dostałam okres. 10 miesięcy od ostatniego (w styczniu). Prawie 1.5 miecha po cesarce. Odzwyczaiłam się.
    oł noł :P

• pestka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    współczuję! ty karmisz mm?
    ciekawe kiedy nas karmiące piersią to spotka;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam że Filipa dziś usypiałam w łóżeczku już tylko 25 min :D
    Pestka a jak humorki Franusia? Filip od kilku dni jest jak aniołek :) no ale za kilka dni kolejny skok wrrr

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Czy można dziecko uzależnić od dźwięku suszarki? Bo u nas tylko to ją usypia.
    My też korzystamy z aplikacji z suszarką, razem ze smokiem działa cuda. Z tego co wiem to nie uzależnia, ale za to z czasem przestaje działać:-/

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:05

MOI, sylwia1985, paradise, Nelly, Kasiula09, ataga4, Anoolka, lubek, Sisilla, Kakabaka lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no znam przypadek ze dziecko tylko na piersi a okres po 8 tygodniach :( i to nei jeden taki przypadek znam :P

u nas to dzis byla taka kupa po nocy ze szok. chyba zle zapielam pampersa albo zsunal sie przez noc jak maly sie krecil bo pampers byl praktycznie czysty a cala kupa wyszla bokiem w nogawke :) cala nogawka w gown** :P caly bodziak, spodenki i nawet na moje przescieradlo przesiaklo hahaha :) oh boze zebyscie widzialy moja mine jak mialam zaczac cos z tym robic :P

Aniqa lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka jaki cudowny Krzysio :*

paaolka lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa slodka malutka

Krzysiuniu tez cudasny :)

mnie tez boli brzuch tak jak na @ ale przeciez podobno jak sie karmi cycusiem to nie ma sie @- ciekawe ile w tym przwdy. Wczoraj musialam nospe wziasc bo tak mnie brzuch napitalal
    Noc ciezka - marudna
    Byla u mnie klientka na makijaz - maly byl z tatusiem :) i jakos go uspal hihihi nie maial wyboru. Klientka przyniosla Nikusiowi gryzaczek bo w koncu dzisiaj Mikolaj. Od tesciowki dostal grzechotke i pajacyk - troche duzy bo 74 rozmiar ale lepiej taki niz za maly- my dostalismy czekoladki od tesciowki i mini choineczke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 13:15

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy ;)
    Aniqa Twoja Hanusia cudna jest, taka duża z niej juz kobietka :)

My dziś 6 tyg konczymy :) czyli okres połogu tez mi sie kończy...rano bolał mnie brzuch troche jak na okrees, ale wlasnie zastanawiam sie jak to jest..czy normalnie okres moze przyjsc jak sie karmi piersią?

Co do śladu po szczepieniu to Krzyś przez dłuższy czas miał takie zgrubienie fioletowe, potem zaczeła sie pod tym zbierac ropka, no i podczas kąpieli kilka dni temu pękło to i ta ropka wypłyneła, no i teraz mamy strupek. Ponoć nic sie nim z nie robi a to normalany objaw dobrze przyjętej szczepionki.

Kasiula09 zapomniałam! MIałam Ci dac znac czy ta maść vitella ictamo pogaga na krostki na buzi...powiem Ci że na poczatku jak stosowałam nie widziałam duzego efektu a potem naprzemian z Alantanem smarowałam i jest lepiej, wiec nie wiem czy to nie ten Alantan.. a u Was jak buźka teraz wygląda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 13:16

Aniqa lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia widze ze nad tym samym sie zastanawiałysmy ;) ciekawe wlasnie jak to z tym okresem jest jak si karmi...moze nasze doswiadczone mamusie nam napiszą ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka Krzysio cudny :-) u nas na buzi ma takie krostki czerwone poczatkowo byly z bialymi łepkami a widze ze zanikaja i ma bardzi suchutka skore na buzi i nad noskiem i przy brwiach. Pediatra ostatnio powiedziala ze to tradzik i zeby oliwka brac na ta sucha skóre. Alantan mam próbki wiec spróbuje moze cos podziala i u nas. Ten kremik sobie zapisze w razie czego :-)
    A my jutro chrzcimy Zuzie mam nadzieje ze bedzie grzeczna zwlaszcza w kosciele.

preg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqua i Paaolka, śliczne dzieciaczki :)

U nas po pleśniawkach nie ma już śladu :) Myślicie, że mogę przestać już pędzlować buzię antybiotykiem? Bo lekarka kazała nam aż przez 7 dni.

Z tym okresem, to możliwe, że się go dostaje podczas karmienia piersią. Moja przyjaciółka urodziła miesiąc przede mną i już po 6 tyg. był u niej okres mimo, że dzidzia wyłącznie na cycu. Ja dostałam równo po 2 miesiącach, ale ja karmię mieszanie.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze znowu sie zacznie okresowanie :( i ten bol :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o zmianach u dzieci w 3 miesiącu. Przez to, że jestem cały czas z Małgosią nie mogłam nic nowego wymyślić, ale wczoraj przyjechał mój m., który nie widział dziecięcia od niedzieli i mówi, że zachowanie zmieniło jej się nie do poznania. Stwierdził, że "mówi pełnymi zdaniami" ;) Faktycznie, potrafi puścić długą wiązankę gugania :) No i tatuś nazwał ją w pełni interaktywną, bo macha kończynami na wszystkie strony i reaguje na zaczepki i wygłupy śmiechem. Poważnie rozmawia z misiami na karuzeli i masakruje misia zawieszonego na łóżeczku.
    Z drugiej strony, ma kryzys smoczkowy. Nie pozwoli go sobie wsadzić, a jak już to zaraz pluje nim na odległość. Za to częściej domaga się mojej i tylko mojej obecności. Trudną ją oszukać tatą, babcią lub dziadkiem. Musi być mama i koniec :)

Sisilla, Anoolka lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzysiu, dziękujemy za mikolajkowe pozdrowienia ;-)
    Paaolka, super wyglada w tej czapie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:10

‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ