Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
paaolka wrote:Sylwia widze ze nad tym samym sie zastanawiałysmy
ciekawe wlasnie jak to z tym okresem jest jak si karmi...moze nasze doswiadczone mamusie nam napiszą
-
Kasiula09 wrote:Paolka Krzysio cudny
u nas na buzi ma takie krostki czerwone poczatkowo byly z bialymi łepkami a widze ze zanikaja i ma bardzi suchutka skore na buzi i nad noskiem i przy brwiach. Pediatra ostatnio powiedziala ze to tradzik i zeby oliwka brac na ta sucha skóre. Alantan mam próbki wiec spróbuje moze cos podziala i u nas. Ten kremik sobie zapisze w razie czego
A my jutro chrzcimy Zuzie mam nadzieje ze bedzie grzeczna zwlaszcza w kosciele.imieniem i data
Kasiula09 lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:mozna dostac mozna... na fb na pazdzierniku 2014 paaolka nawet nasze mamy pisaly.
Jakoś nie dotarło to do mnie chyba, bo nie pamiętałam...heh.. albo któregos postu nie przeczytałam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 15:29
-
Sliczne te Wasze dzieciaczki;)
Moja Agatka też miała dziś sesje, tata sie postarałpóźniej efekty pokaze.
U nas wczoraj wieczorem była masakra z usypianiem,ale wrócił tata i zasnęła razem z nim na łóżku. Noc dość spokojnie. Po północy dostałam sms że znajoma urodziła Alicje 59cm i 4450g. Duża dziewczyna!
Dzis wreszcie byłam u fryzjera! Wyglądam jak człowiek i chwila relaksu była dobra. Ale po powrocie pranie i sprzątanie bo teściowie na Mikołaja przyjadą.
Kręgosłup dalej boli a szczególnie po wczorajszym 4godzinnym usypianiu
Co do okresu. Moj ginekolog mi we czwartek powiedział, że jak karmi się piersią to można się spodziewać nawet i za rok lub w okolicach momentu odstawienia dziecka juz od cyca. Ale są i przypadki że okres pojawia się tuż po połogu. Mam nadzieje że u mnie natura wybierze tą pierwszą opcje bo nie śpieszno mi do tamponów! Chyba już się odzwyczaiłam co to okres
Lecę się szykować bo goście tuż tuż.
Życzę Wam i Waszym pociechom duuuużo prezentów!
ataga4 lubi tę wiadomość
-
Antek też chyba odsypia wczorajszy dzień ( 2x po 45 min i raz godzina). W nocy zasnął o 24 i spał do 4, potem 5-7 i 7:30 - 9:30, ale to już niespokojnie. Teraz od 11 praktycznie śpi i je i tak w kółko, ale tu myślę, że chodzi o to, że śpi u mnie lub u męża na kolanach (na poduszce do karmienia) - mały cwaniak
Za godzinkę też mamy teściów na mikołajki, ale nic nie szykuję, tylko ciasteczko i herbatka (mieszkają bardzo niedaleko), a jutro przyjeżdżają moi rodzice i do tego przywożą obiad, więc luzikJutro wyskakuję z mamą na zakupy ciuchowe
[/url]
[/url]
-
Anoolka wrote:Zgłaszam że Filipa dziś usypiałam w łóżeczku już tylko 25 min
Pestka a jak humorki Franusia? Filip od kilku dni jest jak aniołekno ale za kilka dni kolejny skok wrrr
a jak usypiałaś Filipka dziś?
My to z M się zastanawialismy czy on juz skokju nie ma, mniej śpi, mniej je...zaczęłam się martwić, az przeczytałam, że tak przed/w skoku jest. -
Paaaolka Krzyś cudny!
No okres...bleee, niech nie przychodzi jak najdłużej!
w ogóle to caly czas boli mnie prawy sutek..nie wiem o co kaman...to zassanie małego jest bolesne. Zaczełam uzywać znów lanoliny i bardzo pomaga. tylko czemu ból wrócił?paaolka lubi tę wiadomość
-
Sroka wrote:Help! Skończyłam teraz karmic. Podczas jedzenia zabolalo mnie koło sutka. Obejrzałam w lustrze a tam z prawej strony brodawka spuchnięta! Skad?! Co robić? ! A dzis sobota nie ma mojego lekarza ;/
Ja mam masc jak mnie brodawki bola ale to od ciagniecia malegoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 17:39
-
Ja tak szybko, bo na więcej nie mam czasu
Przy pierwszym dziecku okres pojawił mi się, uwaga, uwaga...po 11 miesiącach od porodu:) Karmiłam dość intensywnie, ale jak miał 9 miesięcy wróciłam do pracy i w godzinach 5-15:30 nie karmiłam, za to popołudnia i noce po powrocie do pracy...wisiał przy cycu więcej niż noworodek, taki był stęskniony. Karmiłam 1,5 roku.
paaolka lubi tę wiadomość
-
paaolka wrote:Sylwia widze ze nad tym samym sie zastanawiałysmy
ciekawe wlasnie jak to z tym okresem jest jak si karmi...moze nasze doswiadczone mamusie nam napiszą ;
po pierwszej ciąży miesiączke dostałam zaraz po zakończeniu połogu no i karmiłam piersią przez 6 miesięcy. Obecnie jeszcze nie mam okresu i jakoś specjalnie na niego nie czekampaaolka lubi tę wiadomość
-
Miałam dzis w południe gorączkę 39 st. Co teraz przystawie Gabrysie do cycka to trochę possie i go wypluwa po jakimś czasie. Kilka razy próbowałam. Myslicie ze mogło się cos stać z pokarmem ze jej nie smakuje? Płakała chyba z głodu i dalam jej mm i teraz leży cicho. Nie wiem co mam teraz zrobić
-
Brodawka dalej pobolewa. Mała jak ciągnie to też mam lekki ból po za tym bez innych objawów. Może mi to wyciągnie jeśli to zastój. Zasnęła wczoraj przed 22 przy bujaniu jej do snu a teraz jestem świeża jak szczypiorek :o