X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ataga, że Kajtuś tak się spisał na sesji :) a kiedy bedziecie mieć zdjęcia? :) jestem bardzo ciekawa efektu :D

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Sylwia widze ze nad tym samym sie zastanawiałysmy ;) ciekawe wlasnie jak to z tym okresem jest jak si karmi...moze nasze doswiadczone mamusie nam napiszą ;)
    mozna dostac mozna... na fb na pazdzierniku 2014 paaolka nawet nasze mamy pisaly.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Paolka Krzysio cudny :-) u nas na buzi ma takie krostki czerwone poczatkowo byly z bialymi łepkami a widze ze zanikaja i ma bardzi suchutka skore na buzi i nad noskiem i przy brwiach. Pediatra ostatnio powiedziala ze to tradzik i zeby oliwka brac na ta sucha skóre. Alantan mam próbki wiec spróbuje moze cos podziala i u nas. Ten kremik sobie zapisze w razie czego :-)
    A my jutro chrzcimy Zuzie mam nadzieje ze bedzie grzeczna zwlaszcza w kosciele.
    no to udanego pieknego dnia! ja wlasnie zamawiam Kubusiowi szatke i swiece ze zdjeciem ;) imieniem i data :)

Kasiula09 lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:11

paaolka lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    mozna dostac mozna... na fb na pazdzierniku 2014 paaolka nawet nasze mamy pisaly.

Jakoś nie dotarło to do mnie chyba, bo nie pamiętałam... :P heh.. albo któregos postu nie przeczytałam... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 15:29

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Za tydzień będą miniaturki i będziemy wybierać te docelowe :-) Jak już będę miała to pokażę :-)

Koniecznie :D

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne te Wasze dzieciaczki;)
    Moja Agatka też miała dziś sesje, tata sie postarał:) później efekty pokaze.

U nas wczoraj wieczorem była masakra z usypianiem,ale wrócił tata i zasnęła razem z nim na łóżku. Noc dość spokojnie. Po północy dostałam sms że znajoma urodziła Alicje 59cm i 4450g. Duża dziewczyna!

Dzis wreszcie byłam u fryzjera! Wyglądam jak człowiek i chwila relaksu była dobra. Ale po powrocie pranie i sprzątanie bo teściowie na Mikołaja przyjadą.

Kręgosłup dalej boli a szczególnie po wczorajszym 4godzinnym usypianiu :/

Co do okresu. Moj ginekolog mi we czwartek powiedział, że jak karmi się piersią to można się spodziewać nawet i za rok lub w okolicach momentu odstawienia dziecka juz od cyca. Ale są i przypadki że okres pojawia się tuż po połogu. Mam nadzieje że u mnie natura wybierze tą pierwszą opcje bo nie śpieszno mi do tamponów! Chyba już się odzwyczaiłam co to okres :D

Lecę się szykować bo goście tuż tuż.
    Życzę Wam i Waszym pociechom duuuużo prezentów! ;)

ataga4 lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek też chyba odsypia wczorajszy dzień ( 2x po 45 min i raz godzina). W nocy zasnął o 24 i spał do 4, potem 5-7 i 7:30 - 9:30, ale to już niespokojnie. Teraz od 11 praktycznie śpi i je i tak w kółko, ale tu myślę, że chodzi o to, że śpi u mnie lub u męża na kolanach (na poduszce do karmienia) - mały cwaniak ;-)

Za godzinkę też mamy teściów na mikołajki, ale nic nie szykuję, tylko ciasteczko i herbatka (mieszkają bardzo niedaleko), a jutro przyjeżdżają moi rodzice i do tego przywożą obiad, więc luzik :-) Jutro wyskakuję z mamą na zakupy ciuchowe :-D

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Help! Skończyłam teraz karmic. Podczas jedzenia zabolalo mnie koło sutka. Obejrzałam w lustrze a tam z prawej strony brodawka spuchnięta! Skad?! Co robić? ! A dzis sobota nie ma mojego lekarza ;/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Zgłaszam że Filipa dziś usypiałam w łóżeczku już tylko 25 min :D
    Pestka a jak humorki Franusia? Filip od kilku dni jest jak aniołek :) no ale za kilka dni kolejny skok wrrr
    Franulo dobrze, tylko wczoraj męczyły go gazy...dziś już lepiej;)

a jak usypiałaś Filipka dziś?:)

My to z M się zastanawialismy czy on juz skokju nie ma, mniej śpi, mniej je...zaczęłam się martwić, az przeczytałam, że tak przed/w skoku jest.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaaolka Krzyś cudny!:)

No okres...bleee, niech nie przychodzi jak najdłużej!

w ogóle to caly czas boli mnie prawy sutek..nie wiem o co kaman...to zassanie małego jest bolesne. Zaczełam uzywać znów lanoliny i bardzo pomaga. tylko czemu ból wrócił?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Help! Skończyłam teraz karmic. Podczas jedzenia zabolalo mnie koło sutka. Obejrzałam w lustrze a tam z prawej strony brodawka spuchnięta! Skad?! Co robić? ! A dzis sobota nie ma mojego lekarza ;/
    sprobuj lisc kapusty. Na chwile do lodowki i troszke potluc go jak kotleta i przylozyc pod stanik do nastepnego karmienia- mi tak pomoglo a mialam 2 razy problem
    Ja mam masc jak mnie brodawki bola ale to od ciagniecia malego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 17:39

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak szybko, bo na więcej nie mam czasu ;) Przy pierwszym dziecku okres pojawił mi się, uwaga, uwaga...po 11 miesiącach od porodu:) Karmiłam dość intensywnie, ale jak miał 9 miesięcy wróciłam do pracy i w godzinach 5-15:30 nie karmiłam, za to popołudnia i noce po powrocie do pracy...wisiał przy cycu więcej niż noworodek, taki był stęskniony. Karmiłam 1,5 roku.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Sylwia widze ze nad tym samym sie zastanawiałysmy ;) ciekawe wlasnie jak to z tym okresem jest jak si karmi...moze nasze doswiadczone mamusie nam napiszą ;

po pierwszej ciąży miesiączke dostałam zaraz po zakończeniu połogu no i karmiłam piersią przez 6 miesięcy. Obecnie jeszcze nie mam okresu i jakoś specjalnie na niego nie czekam :-)

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzis w południe gorączkę 39 st. Co teraz przystawie Gabrysie do cycka to trochę possie i go wypluwa po jakimś czasie. Kilka razy próbowałam. Myslicie ze mogło się cos stać z pokarmem ze jej nie smakuje? Płakała chyba z głodu i dalam jej mm i teraz leży cicho. Nie wiem co mam teraz zrobić :-(

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Jutro wyskakuję z mamą na zakupy ciuchowe :-D

Aaaaaale Ci dobrze, tez bym tak chciała :)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Ja tak szybko, bo na więcej nie mam czasu ;) Przy pierwszym dziecku okres pojawił mi się, uwaga, uwaga...po 11 miesiącach od porodu:) .

Tak tez bym chciała :) Chyba żadna z nas nie czeka na okres :)

• MOI Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu ale tu spokojnie! Pewnie wszystkie dzieci smacznie spia i mamy razem z nimi :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my właśnie się usypiamy po karmieniu :-)

preg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brodawka dalej pobolewa. Mała jak ciągnie to też mam lekki ból po za tym bez innych objawów. Może mi to wyciągnie jeśli to zastój. Zasnęła wczoraj przed 22 przy bujaniu jej do snu a teraz jestem świeża jak szczypiorek :o

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ