X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy to normalne zeby dziecko nie budzilo sie n jedzenie... moja usnela o 21 i qwogole nie domagala sie jedzenia...to ja obudzilam sie o 4 bo juz piersi twarde i dalam jej, a ona possala 10 min i znow spac... potem za 2,5 godz znow possala i kolejne spanie... w nocy potrafi mi spac po 14 godz, a w dzien wogole...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• renatkach Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pieczecie ciasteczka na święta? ja wciąga upiekla 4 blachy rogalikow a dzisiaj w piekarniku juz trzecia blaszka migdalowych :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty a Ty karmisz piersią czy odciagniętym? normalnie szacun dla ilości mleczka! ja po południu ściagam zawsze z 50 po dwóch godzinach z jednej, 10 min. Także szału nie ma, ale ja w sumie tylko ta porcję 120-130ml chce uzbierać, a tak to na okrągło mały ssie;)
    przed karmieniem nie chce odciągać, ale w sumie żeby zwiększyć produkcje to może warto zaraz po karmieniu sie pomaltretować nawet te 10 min? myślicie, że to cos da?
    Ja mam twarde tylko w nocy już, po 3,5h, tak to miękkie, ale mleczko jest bo widzę ile mały ssie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 11:36

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy wczoraj u neonatologa. Było usg główki i skierowanie do laboratorium na tsh ft4 i bilirubinę. Pani doktor sprawdzała też czy trzyma główkę podczas podciągania za rączki i czy podnosi główkę jak leży na brzuszku. Powiem Wam że pięknie podniósł aż się zdziwiłam bo w domu to nie chce leniuch jeden ;)Strasznie się bałam że Filip wpadnie w histerię jak kiedyś na bioderkach ale był grzeczny :) Dopiero później na zakupach płakał ale to ze zmęczenia.
    Jeśli chodzi o bioderka to my mamy kontrole 18 grudnia i mam nadzieję że wszystko będzie ok.

• paradise Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    dziewczyny czy to normalne zeby dziecko nie budzilo sie n jedzenie... moja usnela o 21 i qwogole nie domagala sie jedzenia...to ja obudzilam sie o 4 bo juz piersi twarde i dalam jej, a ona possala 10 min i znow spac... potem za 2,5 godz znow possala i kolejne spanie... w nocy potrafi mi spac po 14 godz, a w dzien wogole...

Rozmawiałam ostatnio na ten temat z lekarzem bo moja w nocy śpi po 9-10 godzin i pytałam czy może tyle spać bez jedzenia a on mi na to "najwyraźniej może skoro się nie domaga". Mówił, ze u dziecka po 1 miesiącu odkłada się już tłuszczyk i że nie trzeba wybudzać na jedzenie co 4 godziny. Skoro tak ładnie śpi to tylko się cieszyć. Moja za to nadrabia w dzień jeśli chodzi o jedzenie bo często się upomina.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z Lilką od fryzjera, byłam podciąć końcówki. Miałam trochę stresa, ze obudzi się jak będę mieć np. mytą głowę ale przespała całą wizytę ;)

MOI lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały gagatek nie spał od 5 30 i dopiero teraz usypia. Ja bym chciała żeby moje dziecko się nie budziło w nocy to bym miała wiecj cierpliwosci w dzień.

Ja dzisiaj jestem wkurzona bo miałam jechać po przenty i miała mi pomóc mama bo w tyh sklepach cięzko się przecisnąć z wózkiem ale oczywiście nie ma kr=to się zająć drugą wnuczką więc my z Antosieem zostaliśmy w domu :( dotego jeszcze wczoraj poklóciłam się z męzem.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Mój mały gagatek nie spał od 5 30 i dopiero teraz usypia. Ja bym chciała żeby moje dziecko się nie budziło w nocy to bym miała wiecj cierpliwosci w dzień.

Ja dzisiaj jestem wkurzona bo miałam jechać po przenty i miała mi pomóc mama bo w tyh sklepach cięzko się przecisnąć z wózkiem ale oczywiście nie ma kr=to się zająć drugą wnuczką więc my z Antosieem zostaliśmy w domu :( dotego jeszcze wczoraj poklóciłam się z męzem.
    U mnie też zdarzają się gorsze dni. Ze zmęczenia naskakuje co chwilę na męża a później mam wyrzuty sumienia bo on też nie ma kiedy odpocząć. W dzień praca a w domu zajmuje się maluchem żebym mogła zrobić obiad i odpocząć od małego. Ja na zakupy zabrałam małego ale faktycznie lepiej żeby został w domu.

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:

Ja też wczoraj pokłóciłam się z szanownym małżonkiem, bo za dużo go wypytuję o pracę. Kurde dziewczyny, jak człowiek siedzi w domu i nie ma swojego życia zawodowego, to o co ma pytać. I oczywiście ciche dni, a do tego Zosia wczoraj miała znowu problem żeby usnąć przed 23 a wstała o 6, oczywiście w między czasie dwa karmienia, nie ma matka że boli ;) oj, też mam ciężki okres, a na dodatek zostaję w weekend z dwójką dzieci sama, bo M się integruje:) a niech jedzie, może spuści sobie trochę ciśnienia :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:30

paradise lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak od 4 nie moglam spac bo myslalam o swojej pracy i jak mi jej okropnie brakuje-tesknie za ludzmi a tu tylko dziecko i cztery sciany no o tesciach nie wspomne- nie wiem jak wytrzymam rok

A my becikowego nie dostaniemy:( chyba ze poczekamy az maz rzeczywiscie nie bedzie pracowal i wowczas zlozymy papiery a raczej od stycznia bedzie musial szukac nowej pracy:(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy. Moja Mała od pewnego czasu bardzo krótko pije z piersi (max.8-10 min - ma 6 tygodni).
    Potem płacze, kręci się rwie pierś i się denerwuje.

Jestem pewna, że nie dojada bo przy tak krótkim karmieniu nie dochodzi do II fazy mleka.

Przez to wszystko pieprzy nam się cały plan dnia, bo ona chce jeść wtedy co 1-1,5h i też pije 8 min i znów to samo.

Zaczynam już myśleć, że brakuje mi mleka (nigdy nie miałam go dużo - max. odciągnę 50 ml z obydwu piersi).

Szkoda mi jej bo jak jest najedzona to jest fajnym dzieckiem a tak to tylko płacz.

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Dziewczyny pomocy. Moja Mała od pewnego czasu bardzo krótko pije z piersi (max.8-10 min - ma 6 tygodni).
    Potem płacze, kręci się rwie pierś i się denerwuje.

Jestem pewna, że nie dojada bo przy tak krótkim karmieniu nie dochodzi do II fazy mleka.

Przez to wszystko pieprzy nam się cały plan dnia, bo ona chce jeść wtedy co 1-1,5h i też pije 8 min i znów to samo.

Zaczynam już myśleć, że brakuje mi mleka (nigdy nie miałam go dużo - max. odciągnę 50 ml z obydwu piersi).

Szkoda mi jej bo jak jest najedzona to jest fajnym dzieckiem a tak to tylko płacz.
    Nutella może to być kryzys laktacyjny, jak zacznie płakać i rwać pierś to trzeba dać drugą. Jak dasz drugą i będzie dalej mało to trzeba znowu dać pierwszą i tak robić dopóki się nie naje. Po kilku dniach piersi będą znowu produkować odpowiednią ilość mleka :)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piersi pełne a Antolek też tak czasem robi bo coś go w brzuszku kręci i tez jakoś ostatnio mniej mi je aż dziwne bo starszy to powinien dłużej jeść.

Te kłótnie to przez nasze zmęczenie, ale ja i tak nie chciałabym iść do pracy. Wole siedzieć z malitkim.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Julka kombinuje przy cycku tzn. szarpie, albo puszcza co chwila, to znaczy u nas, że albo cycek jest pusty i muszę dać drugiego, albo męczy brzuszek i za chwilę uleje.

lubek, ataga4 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Jak Julka kombinuje przy cycku tzn. szarpie, albo puszcza co chwila, to znaczy u nas, że albo cycek jest pusty i muszę dać drugiego, albo męczy brzuszek i za chwilę uleje.
    u mnie tak samo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:

U nas prawie to samo, tzn nie ulewa,ale daję go do odbicia, i zazwyczaj sie uspokaja i je dalej z tego samego cycka

• Smutas Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to wogóle jakoś rzadko odbija teraz.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy wasze dzieci od razu umiały ssac smoka?bo ja daje smoka mojej małej, ale ona nie umie go zaciągnąć...i zaraz wypluwa...a raczej sam jej wypada, bo za szeroko otwiera buźkę...

A co do tego płaczu [przy piersi...to ja nie iwem o co chodzi bo moja też tak ma...że je, je..aż tu nagle ryk i czerwona się robi...sprawdzam cyca i tam wypływa nadal, więc to nie problem moich piersi...daje ja do pionu to też płacze...daje drugiego też płacze...aż wkoću zamykam bar i karmię znów za jakis czas...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Moj to wogóle jakoś rzadko odbija teraz.

Moja Rozalka też rzadko odbija...np na 7 karmień odbija tylko 2-3 razy...Ale kolki jeszcze na szczęście nie miała...Ale ja trzymam diete...i mało co jem,,,

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ