X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie,nie mąż geodeta górniczy i pracuje na kopalni, jak co 3 chop na śląsku ;)

Sisilla lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Tofirus a ile dziennie pijesz ten Femaltikier bo zamierzam sobie zamówić i nie wiem czy jedno opakowanie czy od razu dwa

Ja piję raz dziennie wieczorem z ciepłym mlekiem. W opakowaniu jest tylko 12 saszetek, więc na długo nie wystarcza.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Bebilonu, to ja kupuję w aptece gemini. Niecałe 56 zł za 1200g, więc naprawdę się opłaca. Tylko kupujemy zwykły, nie pepti.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli macie dobrego lekarza, to może Wam wypisać bebilon pepti 1 z dha na receptę i za puszkę 450g na zniżkę wychodzi 17,50zł. ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Ja piję raz dziennie wieczorem z ciepłym mlekiem. W opakowaniu jest tylko 12 saszetek, więc na długo nie wystarcza.

ok zamówiłam ja początek dwa zobaczymy :-)

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    jeśli macie dobrego lekarza, to może Wam wypisać bebilon pepti 1 z dha na receptę i za puszkę 450g na zniżkę wychodzi 17,50zł. ;)

kurcze szkoda ze nie wpadłam na to wcześniej bo we wtorek bylismy a teraz dopiero w styczniu buuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 14:28

preg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Paaolka a jaka herbatke laktacyjna pijesz? Ja pilam Bocianka, na poczatku w ogóle mi nie smakowal a potem nawet bardzo mi zasmakowal :-D Chwilowo się skończył i brakuje mi jego smaku, zawsze to jakieś urozmaicenie w ubogiej diecie :-)
    Ja też piję Bocianka. Herbatka laktacyjna Herbapolu, którą sprzedają wszystkie okoliczne apteki i zielarski, mi nie smakowała, za to Bocianka, którego lubię, nie mają. Ale kupiłam sobie na allegro 10 paczek i powoli mi schodzi :-)

ataga4 lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Sylwia, a Twój Nikus trochę spokojniejszy jest? Mniej krzyczy i płacze?
    wiesz co mniej ale nie wiem czy to zasluga kropelek czy siedzenia caly czas przy mnie przy cycu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj rano przylazla tsciowka i powiedzial ,, Grzegorz wczoraj mi nagadal i mowil zebym nie przychodzila do was na gore bo sie stresujecie,,- nie zaprzeczylam i myslalam ze rzeczywiscie odpusci ale sie mylilam - byla juz 3 razy :(
    no kurde tej babie nie przegada
    a przed chwila byla i powiedziala ze moze byc poszla na spacer z malym - kutfa ona mi bedzie mowila kiedy mam co robic :( ale mam nerwa brrrrr

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mój mąż pracuje jako elektryk, elektromonter. Robią instalacje i modernizacje linii w fabrykach samochodów. W święta takie fabryki mają przestoj więc oni wtedy wchodzą i robią swoje wykorzystując to że linie i maszyny nie pracują, bo tak to muszą to robić w międzyczasie. Przykro że go nie będzie, tym bardziej że to pierwsze nasze święta Bozego Narodzenia na swoim mieszkaniu i na dodatek we trójkę :-) A jednak będą we dwójkę :-( Chyba się już przyzwyczailam do tego że delegacja wypada najczęściej w święta, sylwestra, ale rozstania i tęsknota są i tak najcięższe :-(

Paaolka a jaka herbatke laktacyjna pijesz? Ja pilam Bocianka, na poczatku w ogóle mi nie smakowal a potem nawet bardzo mi zasmakowal :-D Chwilowo się skończył i brakuje mi jego smaku, zawsze to jakieś urozmaicenie w ubogiej diecie :-)

A no to faktycznie najłatwiej takie modernizacje fabrykach robić jak one nie pracują..szkoda tylko że własnie w takich fajnych i typowo rodzinnych momentach jak święta i to jeszcze pierwsze z Kajtusiem mąż nie może byc z Wami...

Ja piję herbatkę z Herbapolu dla kobiet karmiących, troche inaczej smakuje niż bocianek, ale bardzo delikatnie sie rózni, bo pierwszą która kupiłam był własnie bocianek, a teraz kupuję już Herbapol. One wszystkie praktycznie mają to samo w składzie ;) mi przeszkadzał w smaku ten anyż poczatkowo, ale się przyzwyczaiłam ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mimo ze uciagne tylko np 30? Spróbuje wygenerowac troche czasu jak maz bedzie karmil mm, jak jeszcze piszecie ze przeciwciala jednak są to moze warto powalczyc,
    Wczoraj jak bylam po skierowanie na morfologie to przepisal mi tez bebion pepti na znizke i zaplacilam 17.20 za puszke

Pewnie, że tak! Dziś uciagniesz 30 a za 3 dni 60 o ile będziesz robić to regularnie :-) Hania ma skaze, że Babilon pepti? Cena ładna :-) ja dokarmiam bebilonem ha

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Antek pije teraz na brzuszek Debridat i jest o wiele lepiej, pierdki robi nawet przez sen i nie budzi się i nie stęka już tak jak wczesniej.
    A pokarmu w cycach mam az za duzo i w nocy czasem wstaje i już ręcznie na ściągam bo nie moge wytzrymac z bólu i takie guzy mam.
    Moja dziecina w nocy budzi się 2 razy o 1 i o 6. Potem już ma ciężko zasnać ale czaem się udaje. W dzień ostatnio zasypia kolo 12 i śpi 4 godziny ale tylko raz dziennie.
    Dużo Antosiek ze mną rozmawia i dużo się smieje. Ale tez duzo popłakuje przez to że ciągle mu wycieram oczy i coś tam mu wpuszcam. Nienawidzii tego i wccale mu się nie dziwie.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas taki twój Antoś ma już rytm jak starsze dziecko, może on myśli, że ma już 2 lata a nie dwa miesiące ;)
    A tak serio, to moja śpi 3-4 razy w ciagu dnia, ale tak naprawdę to sensowna jest drzemka od 12-15 reszta, to zabawa ja ją usypiam, odkładam, ryk, usypiam, odkła dam, sąsiad pierdnie, ryk. Serio można dostać czegoś w łeb, teraz też taka zakichana drzemka, kręgosłup mi siada :(

ataga4 lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak u mnie :(
    W ciągu dnia Jędruś śpi a raczej drzemie po 15 minut i koniec. A najprędzej mi zaśnie na poduszce do karmienia z cycolkiem w buzi :/ Wtedy to może spać nawet dwie godziny ale co mi z tego jak uziemiona jestem.

Sroka, ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po szczepieniach. W momencie wkłócia wielki ryk, nigdy jeszcze tak nie płakała. Aż mi łzy poleciały. Ale później wtuliła się we mnie i się uspokoiła. Później doustna szczepionka też jej nie spasowała. W sumie wyszło nas 780zl
    dostała biogaje na wzdęty brzuszek i pierdy. Musze też uważać na główkę bo preferuje prawà stronę i częściej mam dawać ją na brzuszek by gazy odchodziły o główkę ćwiczyła.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka mam podobnie tylko mojej Agacie ajlepiej śpi się na moich cycach.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, a jakie szczepienia wzieliscie? Doustne to pewnie na rotawirusy, a reszta? Pytam, bo sporo wyszlo.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Kakabaka mam podobnie tylko mojej Agacie ajlepiej śpi się na moich cycach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:18

Kakabaka, Sisilla, Anoolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Aniqa z tego co piszesz to Hania je co 4-5 godzin a noc prawie całą przesypia (wyłączając to karmienie o polnocy) - fajnie. Kiedy jej sie tak ustaliło te odstepy? Marze o tym żeby Kajtek jadł co 4h... :-)
    Samo sie tak ustalilo jak zaczelam dokarmiac mm,i najada sie do syta i nietrzeba jej co chwile przystawiac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Pewnie, że tak! Dziś uciagniesz 30 a za 3 dni 60 o ile będziesz robić to regularnie :-) Hania ma skaze, że Babilon pepti? Cena ładna :-) ja dokarmiam bebilonem ha
    W poradni wczesniaka nam to zapisala. Bez znizki kosztuje 30 zl,a pediatra zapisal mi na 30% ikupilam za 17.20 zl.
    Hania miala kolki i ponoc skaze.

‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ