X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:15

• Nelly Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Piszecie o problemach z laktacją a ja mam znowu w drugą stronę. Mam bardzo duzo mleka i jak w nocy Jędruś śpi dłużej to mi chce te cycolki rozerwać. Nie mogę sie doczekać stabilizacji i produkcji na bieżąco. Tak á propos nie wiecie kiedy to się normuje?
    Lada chwila, u mnie się unormowało ok. 2 m-ca. Mleka pod dostatkiem, ale piersi już nie bolą jakby miały pęknąć

Kakabaka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj byłam na zakupach :-) Kupiłam sobie sukienkę, spódnicę i parę droboazgów na prezenty :-) Rano odciągnęłam mleko, nakarmiłam malucha i poszłam w strachu, bo dotąd smoka nie chciała ssać. Ale widać zgłodniała i łapczywie wyssała większość butelki, po czym dała się mojej mamie uśpić. A kiedy wróciłam okazała na mój widok tyle radości i tyle mi próbowała powiedzieć w swoim języku, że aż się obie z mamą wzruszyłyśmy :-)

MOI, Sroka, Kakabaka, lubek, ao12., pestka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Letty, ale jesz i pijesz normalnie? Ja sciagam 2 razy dnia, rano mam jeszcze resztki z nocy i tak po 14, bo uzbiera sie w dzien, moze powinnam częściej.

My 1 karmienie,ale uspalam ja przed 19, i kurcze znow ją dostawilam na spiocha bo jakos walała mi sie po tym wyrku.

Jem i piję normalnie :-) a sciagasz o stałej porze te dwa razy? I ile czasu?

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Letty a ile minut trwa u Ciebie takie odciaganie? Też z ciekawości policze ile mi na dobę wychodzi tego mleka.

Moja nawet jeszcze nie zasnela, od 15 nie ma ochoty na spanie. Nauczyla się o 1:00 zasypiac a pozniej śpi do 9:00.

Na dzień dzisiejszy jeszcze 30 min ale to dlatego, że zwiększam produkcję. Jak będę miała 700ml na dobę to zejdę do 15

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 08:44

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Na dzień dzisiejszy jeszcze 30 min ale to dlatego, że zwiększam produkcję. Jak będę miała 700ml na dobę to zejdę do 15

30 min o kurcze to ja za krótko chyba, ale jak nie leci no to już nie ciągnę. Z nocy poszła 100 z tym, że mały nad ranem na leżąco coś chłepną po czym oczywiście wylał na poduchę, no ale stymulacja jakaś była ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, już są na forum sierpnióweczki 2015, kurde jeszcze chwila i będą mamy październik 2015, ale ten czas leci, oby tak dalej:) nasze pociechy wtedy to już będą roczniaki hehe

paaolka, Kakabaka, Kasiula09, MOI, ao12., pestka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femaltiker pomaga. Przynajmniej ja widzę małą poprawę. Ja też za rzadko i za krótko ściągam przez tą awersję do laktatora.

Dziś moja Małgoś zrobiła coś mega dziwnego. Po kąpieli jak zwykle butla i do spania. Z tym, że do 22 miała problem, żeby zasnąć porządnie, ale nie dawałam jej jeść, bo karmienie o 19 jest u nas ostatnim, zresztą nie domagała się. Powinna się obudzić na jedzenie ok 2-3, a dziś ja obudziłam się o 5.30 i patrzę, że dziecię śpi twardo. Na śpiocha przewinęłam i dałam butlę. Spała dalej do 9.15. Zaczęłam się trochę tłuc po pokoju to się obudziła. Inaczej to nie wiem do której by spała. Powiem Wam, że się trochę zestresowałam, bo była bez jedzenia 10,5 godziny, a to chyba nie jest normalne.
    Teraz jest wyspana i zadowolona, więc chyba nic nie jest, ale powiem Wam, że od 6 do 9 nie spałam tylko sprawdzałam, czy oddycha, bo tak mnie zastanowiło to jej długie spanie.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Femaltiker pomaga. Przynajmniej ja widzę małą poprawę. Ja też za rzadko i za krótko ściągam przez tą awersję do laktatora.

Dziś moja Małgoś zrobiła coś mega dziwnego. Po kąpieli jak zwykle butla i do spania. Z tym, że do 22 miała problem, żeby zasnąć porządnie, ale nie dawałam jej jeść, bo karmienie o 19 jest u nas ostatnim, zresztą nie domagała się. Powinna się obudzić na jedzenie ok 2-3, a dziś ja obudziłam się o 5.30 i patrzę, że dziecię śpi twardo. Na śpiocha przewinęłam i dałam butlę. Spała dalej do 9.15. Zaczęłam się trochę tłuc po pokoju to się obudziła. Inaczej to nie wiem do której by spała. Powiem Wam, że się trochę zestresowałam, bo była bez jedzenia 10,5 godziny, a to chyba nie jest normalne.
    Teraz jest wyspana i zadowolona, więc chyba nic nie jest, ale powiem Wam, że od 6 do 9 nie spałam tylko sprawdzałam, czy oddycha, bo tak mnie zastanowiło to jej długie spanie.

Ja też po tej tu opisanej na forum strasznej historii o śmierci dziecka w nocy miałam schizy, cały czas sprawdzałam czy Zosia oddycha, masowa panika nam się udzieliła :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny piszecie, że odciągacie pokarm itp. ja ostatnio z ciekawości użyłam laktatora i w ciągu 3 min miałam ponad 70ml mleka w buteleczce. Po tym doszłam do wniosku, że jak moja Agatka jest jakieś od 5 do 10 min, a ssie mocniej niż laktator, to na pewno się najada ;)

z herbatek nie pije nic, chociaż kupiłam sobie wczoraj kwas chlebowy do picia - ohyda ;/ i zamówiłam Femaltiker, ale póki mi leci to nie będę pić.

my mamy dziś szczepienia, aż się boje bo mała marudna od rana a jedziemy z moja teściową bo tata w pracy do pozna ;c

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty, ja sciagam rano tak zaraz jak wstane,zeby uciągnąc resztki z nocy, uciąglam 80 ml, a sciagam tylko jak leci, niemam czasu dlugo sciagac bo hania juz krzyczy. I od razu jej daje ile uciągne, i dokladam mm 30 ml. W poludnie karmie tylko mm 90 ml. A ok 14-15 sciagam swoje i jej daje dokladjac mm,przy drugim odciaganiu jest tak ok 60 ml, wieczor znow daje mm a w nocy je z piersi. W dzien niechce cyca bo niechce jej sie ciagnac. Usypiam ja tak przed 19,a pierwsze nocne karmienie ma tak 23-00h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 10:32

• paaolka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Paaolka, mam nadzieję że pepuszek Krzysia szybko się wygoi i potem będzie już dobrze :-)

My Sylwester też w domu, mąż będzie pracował, ale i tak pewnie nigdzie byśmy nie poszli :-) Może mama wpadnie na trochę to nie będę taka samiusienka

Dziękujemy :)

Ataga a co Twój mąż robi jeśli można zapytać? ;) Bo tak smutno, że i w święta będziesz bez niego i w Sylwestra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 10:40

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Dziewczyny, już są na forum sierpnióweczki 2015, kurde jeszcze chwila i będą mamy październik 2015, ale ten czas leci, oby tak dalej:) nasze pociechy wtedy to już będą roczniaki hehe
    No juz chwile są, mam malusi sentyment bo ja urodzilam w sierpniu. Eh dzialo sie.

Sisilla lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    kurcze dziewczyny piszecie, że odciągacie pokarm itp. ja ostatnio z ciekawości użyłam laktatora i w ciągu 3 min miałam ponad 70ml mleka w buteleczce. Po tym doszłam do wniosku, że jak moja Agatka jest jakieś od 5 do 10 min, a ssie mocniej niż laktator, to na pewno się najada ;)

z herbatek nie pije nic, chociaż kupiłam sobie wczoraj kwas chlebowy do picia - ohyda ;/ i zamówiłam Femaltiker, ale póki mi leci to nie będę pić.

my mamy dziś szczepienia, aż się boje bo mała marudna od rana a jedziemy z moja teściową bo tata w pracy do pozna ;c

To ja podobnie, wczoraj po szczepieniu jak mały usnął miałam wielkie twarde cyce, szczególnie jednego i stwierdziłam, że pomogę sobie laktatorem, ktory dawno nie był w użyciu, i niezle sie zdziwiłam jak w ciągu kilku minut całą butelkę 150ml odciągnęłam ;) to wydaje mi sie ze jak mały ciagnie to tym bardziej sie najada :) zresztą widac po jego wadze hehe ;)
    Ja raz dziennie robie sobie herbatkę laktacyjną i tak jak na poczatku mi nie smakowała tak teraz piję bez problemu ;)

Powodzenia na szczepieniach! :)

Sroka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis do por.preluksacyjnej, potem na pobranie hani morfologi,

• letty Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    30 min o kurcze to ja za krótko chyba, ale jak nie leci no to już nie ciągnę. Z nocy poszła 100 z tym, że mały nad ranem na leżąco coś chłepną po czym oczywiście wylał na poduchę, no ale stymulacja jakaś była ;)

To jak już nie leci potrzymaj ze 3 min i wtedy dasz znać organizmowi do zwiększenia produkcji :) no ja ściągam 30 min bo nie istnieje u mnie coś takiego jak ostatnia kropla :P ale zazwyczaj do 15 min mam np. 90 a później kolejne 15 tylko 10.

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Letty, ja sciagam rano tak zaraz jak wstane,zeby uciągnąc resztki z nocy, uciąglam 80 ml, a sciagam tylko jak leci, niemam czasu dlugo sciagac bo hania juz krzyczy. I od razu jej daje ile uciągne, i dokladam mm 30 ml. W poludnie karmie tylko mm 90 ml. A ok 14-15 sciagam swoje i jej daje dokladjac mm,przy drugim odciaganiu jest tak ok 60 ml, wieczor znow daje mm a w nocy je z piersi. W dzien niechce cyca bo niechce jej sie ciagnac. Usypiam ja tak przed 19,a pierwsze nocne karmienie ma tak 23-00h

To u Ciebie jest problem za mało odciągnięć. Jak nie masz czasu odciągać dłużej to może dodaj sobie jedno odciąganie w okolicach 20, wtedy tego mleczka będzie więcej

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    To u Ciebie jest problem za mało odciągnięć. Jak nie masz czasu odciągać dłużej to może dodaj sobie jedno odciąganie w okolicach 20, wtedy tego mleczka będzie więcej
    Mimo ze uciagne tylko np 30? Spróbuje wygenerowac troche czasu jak maz bedzie karmil mm, jak jeszcze piszecie ze przeciwciala jednak są to moze warto powalczyc,
    Wczoraj jak bylam po skierowanie na morfologie to przepisal mi tez bebion pepti na znizke i zaplacilam 17.20 za puszke

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Lada chwila, u mnie się unormowało ok. 2 m-ca. Mleka pod dostatkiem, ale piersi już nie bolą jakby miały pęknąć

OoOo! Dobrze wiedzieć :-) Moja prawa ostatnio mnie bolała, aż się bałam żeby zapalenie mi sie nie zrobiło, wiec rozgrzewalam termoforem i przystawialam często do piersi albo atakowalam laktatorem. U nas w niedzielę mija 2 miesiące to może jakiś torcik z tej okazji ;-)

Kakabaka lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofirus a ile dziennie pijesz ten Femaltikier bo zamierzam sobie zamówić i nie wiem czy jedno opakowanie czy od razu dwa

preg.png
‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ