X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdrościć cycusiow pełnych mleka! U mnie tylko dobrze ssajaca lilka by pomogla, tak to moge sobie pić herbatki, wodę i często odciagac laktatorem a mleka i tak będzie powoli coraz mniej. Aniqa, moja na widok sutka się drze i patrzy na mnie jak na wariatke, ze karze jej z tego pić tak się przyzwyczaiła do butli. Dziewczyny, jak spedzacie sylwestra?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała dzisiaj ma jakiś gorszy dzień. Marudna fess. Ale co najlepsze zaobserwowałam że usypia wieczorem tylko z moim mężem. On ją buja nosi i zaśnie a u mnie płacz. Tak samk dziś ja ją noszę żeby się uspokoiła i nic a mąż 5min i spokój. Aż się zazdros a robie :c

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:13

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak sporo karmicie ja to już tylko 2 albo 3 butelki mam swojego na dobę widzę jak niknie w oczach a raczej w cycach. Prawdę mówią, że laktatorem to 5 tygodni i sajonara. No może ciut dłużej ale jak by nie było kończy się. Najgorzej, że teraz wszędzie tego chorubska pełno i łażą te ludzie (nawet u mnie w domu) smarkają, prychają, włażą do pokoju popatrzeć. Ja pierrrr zero myślenia. Ale jakby nie było te ochłapy mleka jeszcze chyba coś dają bo smarkałam się i gardło miałam zawalone (bo mnie reszta rodzinki w końcu zaraziła) a mały odpukać......

Sylwestra? Sylwester z polsatem :P w tym roku :)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

Sylwestra? Sylwester z polsatem :P w tym roku :)

No my się jeszcze zastanawiamy czy z polsatem czy z dwojka :P

tofirus, MOI, Kasiula09, ataga4 lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Paradise ja też na dźwięk laktatora mam wysypkę, a odciągamy codziennie raz, bo w sobotę Zosia jest zawsze parę godzin u teściowej i dalej jej moje mleczko w butelce.

Ach! Zebym i ja tak mogła komuś zostawić dziecko raz na jakiś czas i mieć ten czas dla siebie...

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ale co najlepsze zaobserwowałam że usypia wieczorem tylko z moim mężem. On ją buja nosi i zaśnie a u mnie płacz. Tak samk dziś ja ją noszę żeby się uspokoiła i nic a mąż 5min i spokój. Aż się zazdros a robie :c

Sroka nie bądź zazdrosna, tylko się ciesz! :-) w końcu to córeczka tatusia :-) A tak na poważnie to chciałabym żeby nasz zasypial z mężem, nie mówię że zawsze, ale chociaż czasem

Nelly lubi tę wiadomość

• letty Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do ściągania laktatorem to po pierwsze tak żeby nie bolało bo inaczej nie poleci tyle ile może, po drugie dobre nastawienie i relaks. Ja ściągam wyłącznie laktatorem. Na początku dobowo sciagalam 1100ml. Później kryzys 680ml. Następnie większy kryzys zapalenie piersi i 480ml. Ale dzięki dobremu myśleniu wracam do produkcji. Ściągam z jednej piersi 620ml. Druga nie działa po zapaleniu. Co 3h bez nocy. 6 ściągań na dobę

paradise, mitaka, Aniqa, lubek, ataga4, Nelly, Sisilla, Kasiula09, ao12. lubią tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż sobie policzę jutro ile na dobę ciągnę. Na innym forum wyczytałam, że dziewczyny chwalą sobie femaltiker na laktację, chyba wypróbuję

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty, ale jesz i pijesz normalnie? Ja sciagam 2 razy dnia, rano mam jeszcze resztki z nocy i tak po 14, bo uzbiera sie w dzien, moze powinnam częściej.

My 1 karmienie,ale uspalam ja przed 19, i kurcze znow ją dostawilam na spiocha bo jakos walała mi sie po tym wyrku.

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka flak!!! Jędruś mi tak pięknie zasnął samodzielnie ale zrobił kupkę i przy przewijania tak sie wybudził że teraz ni cholery nie chce spać. Nawet cycolindek nie pomaga.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • paradise Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty a ile minut trwa u Ciebie takie odciaganie? Też z ciekawości policze ile mi na dobę wychodzi tego mleka.

Moja nawet jeszcze nie zasnela, od 15 nie ma ochoty na spanie. Nauczyla się o 1:00 zasypiac a pozniej śpi do 9:00.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy sie na 1 karmieniu, spał od 21

MOI lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty, jesteś moją imienniczką :-) Witam na forum :-)

Paaolka, mam nadzieję że pepuszek Krzysia szybko się wygoi i potem będzie już dobrze :-)

Lubek, trzymam kciuki za zdrowko Tymka, ja przy temp 39 u małego już bym odchodzila od zmysłów, ale najważniejsze że crp i mocz są dobre. Tylko skąd taka temperatura? Szczepiliscie sie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 02:04

letty, paaolka, lubek lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    mi on nie pomogl
    teraz jade na boboticu

Sylwia, Dicoflor i Bobotic to nie to samo, Dicoflor raczej wspiera flore bakteryjna w jelitach a Bobotik "pochlania pecherzyki powietrza", i można oba stosować jednocześnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:15

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsze karmienie.
    Sylwestra jak pewnie większość z Was spędzimy w domu. W sumie zaprosili nas znajomi na domówkę ale raczej się nie sdecydujemy. Za duże zaburzenie rytmu dnia dla Jędrusia. A i my nie bawilibyśmy się dobrze z maluszkiem za ścianą i z elektryczną nianią przed oczami.

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęscie coś umilkła.
    Co tam u Was?

Scęście lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek zdrowka dla Tymka!
    No my zaczęliśmy dziś Dicoflor, zaszkodzić nie zaszkodzi mam nadzieje że pomoże na baki małego. A poczytam o Floractinie, jak to to samo a tańsze to czemu nie;)a jest on tez w kropelkach?
    Kurde zamnialam co jeszcze chciałam...rano was jeszcze raz przeczytam;)

lubek lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwester: no jesteśmy w domu, tylko para znajomych z która zyjemy jak z rodzina wpada:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Lubek zdrowka dla Tymka!
    No my zaczęliśmy dziś Dicoflor, zaszkodzić nie zaszkodzi mam nadzieje że pomoże na baki małego. A poczytam o Floractinie, jak to to samo a tańsze to czemu nie;)a jest on tez w kropelkach?
    Kurde zamnialam co jeszcze chciałam...rano was jeszcze raz przeczytam;)

Tak,Floractin też jest w kropelkach, pojedyncza dawka to 6 kropli, Dicoflor chyba 5 :-)

pestka lubi tę wiadomość

‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ