Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Pozazdrościć cycusiow pełnych mleka! U mnie tylko dobrze ssajaca lilka by pomogla, tak to moge sobie pić herbatki, wodę i często odciagac laktatorem a mleka i tak będzie powoli coraz mniej. Aniqa, moja na widok sutka się drze i patrzy na mnie jak na wariatke, ze karze jej z tego pić tak się przyzwyczaiła do butli. Dziewczyny, jak spedzacie sylwestra?
-
Moja mała dzisiaj ma jakiś gorszy dzień. Marudna fess. Ale co najlepsze zaobserwowałam że usypia wieczorem tylko z moim mężem. On ją buja nosi i zaśnie a u mnie płacz. Tak samk dziś ja ją noszę żeby się uspokoiła i nic a mąż 5min i spokój. Aż się zazdros a robie :c
-
To i tak sporo karmicie ja to już tylko 2 albo 3 butelki mam swojego na dobę widzę jak niknie w oczach a raczej w cycach. Prawdę mówią, że laktatorem to 5 tygodni i sajonara. No może ciut dłużej ale jak by nie było kończy się. Najgorzej, że teraz wszędzie tego chorubska pełno i łażą te ludzie (nawet u mnie w domu) smarkają, prychają, włażą do pokoju popatrzeć. Ja pierrrr zero myślenia. Ale jakby nie było te ochłapy mleka jeszcze chyba coś dają bo smarkałam się i gardło miałam zawalone (bo mnie reszta rodzinki w końcu zaraziła) a mały odpukać......
Sylwestra? Sylwester z polsatemw tym roku
-
Sisilla wrote:Paradise ja też na dźwięk laktatora mam wysypkę, a odciągamy codziennie raz, bo w sobotę Zosia jest zawsze parę godzin u teściowej i dalej jej moje mleczko w butelce.
Ach! Zebym i ja tak mogła komuś zostawić dziecko raz na jakiś czas i mieć ten czas dla siebie... -
Sroka wrote:Ale co najlepsze zaobserwowałam że usypia wieczorem tylko z moim mężem. On ją buja nosi i zaśnie a u mnie płacz. Tak samk dziś ja ją noszę żeby się uspokoiła i nic a mąż 5min i spokój. Aż się zazdros a robie :c
Sroka nie bądź zazdrosna, tylko się ciesz!w końcu to córeczka tatusia
A tak na poważnie to chciałabym żeby nasz zasypial z mężem, nie mówię że zawsze, ale chociaż czasem
Nelly lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co do ściągania laktatorem to po pierwsze tak żeby nie bolało bo inaczej nie poleci tyle ile może, po drugie dobre nastawienie i relaks. Ja ściągam wyłącznie laktatorem. Na początku dobowo sciagalam 1100ml. Później kryzys 680ml. Następnie większy kryzys zapalenie piersi i 480ml. Ale dzięki dobremu myśleniu wracam do produkcji. Ściągam z jednej piersi 620ml. Druga nie działa po zapaleniu. Co 3h bez nocy. 6 ściągań na dobę
paradise, mitaka, Aniqa, lubek, ataga4, Nelly, Sisilla, Kasiula09, ao12. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLetty, ale jesz i pijesz normalnie? Ja sciagam 2 razy dnia, rano mam jeszcze resztki z nocy i tak po 14, bo uzbiera sie w dzien, moze powinnam częściej.
My 1 karmienie,ale uspalam ja przed 19, i kurcze znow ją dostawilam na spiocha bo jakos walała mi sie po tym wyrku. -
Letty, jesteś moją imienniczką
Witam na forum
Paaolka, mam nadzieję że pepuszek Krzysia szybko się wygoi i potem będzie już dobrze
Lubek, trzymam kciuki za zdrowko Tymka, ja przy temp 39 u małego już bym odchodzila od zmysłów, ale najważniejsze że crp i mocz są dobre. Tylko skąd taka temperatura? Szczepiliscie sie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 02:04
letty, paaolka, lubek lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:mi on nie pomogl
teraz jade na boboticu
Sylwia, Dicoflor i Bobotic to nie to samo, Dicoflor raczej wspiera flore bakteryjna w jelitach a Bobotik "pochlania pecherzyki powietrza", i można oba stosować jednocześnieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:15
-
U nas pierwsze karmienie.
Sylwestra jak pewnie większość z Was spędzimy w domu. W sumie zaprosili nas znajomi na domówkę ale raczej się nie sdecydujemy. Za duże zaburzenie rytmu dnia dla Jędrusia. A i my nie bawilibyśmy się dobrze z maluszkiem za ścianą i z elektryczną nianią przed oczami. -
Lubek zdrowka dla Tymka!
No my zaczęliśmy dziś Dicoflor, zaszkodzić nie zaszkodzi mam nadzieje że pomoże na baki małego. A poczytam o Floractinie, jak to to samo a tańsze to czemu nie;)a jest on tez w kropelkach?
Kurde zamnialam co jeszcze chciałam...rano was jeszcze raz przeczytam;)lubek lubi tę wiadomość
-
pestka wrote:Lubek zdrowka dla Tymka!
No my zaczęliśmy dziś Dicoflor, zaszkodzić nie zaszkodzi mam nadzieje że pomoże na baki małego. A poczytam o Floractinie, jak to to samo a tańsze to czemu nie;)a jest on tez w kropelkach?
Kurde zamnialam co jeszcze chciałam...rano was jeszcze raz przeczytam;)
Tak,Floractin też jest w kropelkach, pojedyncza dawka to 6 kropli, Dicoflor chyba 5
pestka lubi tę wiadomość