X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdrościć cycusiow pełnych mleka! U mnie tylko dobrze ssajaca lilka by pomogla, tak to moge sobie pić herbatki, wodę i często odciagac laktatorem a mleka i tak będzie powoli coraz mniej. Aniqa, moja na widok sutka się drze i patrzy na mnie jak na wariatke, ze karze jej z tego pić tak się przyzwyczaiła do butli. Dziewczyny, jak spedzacie sylwestra?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała dzisiaj ma jakiś gorszy dzień. Marudna fess. Ale co najlepsze zaobserwowałam że usypia wieczorem tylko z moim mężem. On ją buja nosi i zaśnie a u mnie płacz. Tak samk dziś ja ją noszę żeby się uspokoiła i nic a mąż 5min i spokój. Aż się zazdros a robie :c

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:13

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak sporo karmicie ja to już tylko 2 albo 3 butelki mam swojego na dobę widzę jak niknie w oczach a raczej w cycach. Prawdę mówią, że laktatorem to 5 tygodni i sajonara. No może ciut dłużej ale jak by nie było kończy się. Najgorzej, że teraz wszędzie tego chorubska pełno i łażą te ludzie (nawet u mnie w domu) smarkają, prychają, włażą do pokoju popatrzeć. Ja pierrrr zero myślenia. Ale jakby nie było te ochłapy mleka jeszcze chyba coś dają bo smarkałam się i gardło miałam zawalone (bo mnie reszta rodzinki w końcu zaraziła) a mały odpukać......

Sylwestra? Sylwester z polsatem :P w tym roku :)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

Sylwestra? Sylwester z polsatem :P w tym roku :)

No my się jeszcze zastanawiamy czy z polsatem czy z dwojka :P

tofirus, MOI, Kasiula09, ataga4 lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Paradise ja też na dźwięk laktatora mam wysypkę, a odciągamy codziennie raz, bo w sobotę Zosia jest zawsze parę godzin u teściowej i dalej jej moje mleczko w butelce.

Ach! Zebym i ja tak mogła komuś zostawić dziecko raz na jakiś czas i mieć ten czas dla siebie...

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ale co najlepsze zaobserwowałam że usypia wieczorem tylko z moim mężem. On ją buja nosi i zaśnie a u mnie płacz. Tak samk dziś ja ją noszę żeby się uspokoiła i nic a mąż 5min i spokój. Aż się zazdros a robie :c

Sroka nie bądź zazdrosna, tylko się ciesz! :-) w końcu to córeczka tatusia :-) A tak na poważnie to chciałabym żeby nasz zasypial z mężem, nie mówię że zawsze, ale chociaż czasem

Nelly lubi tę wiadomość

• letty Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do ściągania laktatorem to po pierwsze tak żeby nie bolało bo inaczej nie poleci tyle ile może, po drugie dobre nastawienie i relaks. Ja ściągam wyłącznie laktatorem. Na początku dobowo sciagalam 1100ml. Później kryzys 680ml. Następnie większy kryzys zapalenie piersi i 480ml. Ale dzięki dobremu myśleniu wracam do produkcji. Ściągam z jednej piersi 620ml. Druga nie działa po zapaleniu. Co 3h bez nocy. 6 ściągań na dobę

paradise, mitaka, Aniqa, lubek, ataga4, Nelly, Sisilla, Kasiula09, ao12. lubią tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż sobie policzę jutro ile na dobę ciągnę. Na innym forum wyczytałam, że dziewczyny chwalą sobie femaltiker na laktację, chyba wypróbuję

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty, ale jesz i pijesz normalnie? Ja sciagam 2 razy dnia, rano mam jeszcze resztki z nocy i tak po 14, bo uzbiera sie w dzien, moze powinnam częściej.

My 1 karmienie,ale uspalam ja przed 19, i kurcze znow ją dostawilam na spiocha bo jakos walała mi sie po tym wyrku.

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka flak!!! Jędruś mi tak pięknie zasnął samodzielnie ale zrobił kupkę i przy przewijania tak sie wybudził że teraz ni cholery nie chce spać. Nawet cycolindek nie pomaga.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • paradise Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty a ile minut trwa u Ciebie takie odciaganie? Też z ciekawości policze ile mi na dobę wychodzi tego mleka.

Moja nawet jeszcze nie zasnela, od 15 nie ma ochoty na spanie. Nauczyla się o 1:00 zasypiac a pozniej śpi do 9:00.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy sie na 1 karmieniu, spał od 21

MOI lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty, jesteś moją imienniczką :-) Witam na forum :-)

Paaolka, mam nadzieję że pepuszek Krzysia szybko się wygoi i potem będzie już dobrze :-)

Lubek, trzymam kciuki za zdrowko Tymka, ja przy temp 39 u małego już bym odchodzila od zmysłów, ale najważniejsze że crp i mocz są dobre. Tylko skąd taka temperatura? Szczepiliscie sie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 02:04

letty, paaolka, lubek lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    mi on nie pomogl
    teraz jade na boboticu

Sylwia, Dicoflor i Bobotic to nie to samo, Dicoflor raczej wspiera flore bakteryjna w jelitach a Bobotik "pochlania pecherzyki powietrza", i można oba stosować jednocześnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:15

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsze karmienie.
    Sylwestra jak pewnie większość z Was spędzimy w domu. W sumie zaprosili nas znajomi na domówkę ale raczej się nie sdecydujemy. Za duże zaburzenie rytmu dnia dla Jędrusia. A i my nie bawilibyśmy się dobrze z maluszkiem za ścianą i z elektryczną nianią przed oczami.

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęscie coś umilkła.
    Co tam u Was?

Scęście lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek zdrowka dla Tymka!
    No my zaczęliśmy dziś Dicoflor, zaszkodzić nie zaszkodzi mam nadzieje że pomoże na baki małego. A poczytam o Floractinie, jak to to samo a tańsze to czemu nie;)a jest on tez w kropelkach?
    Kurde zamnialam co jeszcze chciałam...rano was jeszcze raz przeczytam;)

lubek lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwester: no jesteśmy w domu, tylko para znajomych z która zyjemy jak z rodzina wpada:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Lubek zdrowka dla Tymka!
    No my zaczęliśmy dziś Dicoflor, zaszkodzić nie zaszkodzi mam nadzieje że pomoże na baki małego. A poczytam o Floractinie, jak to to samo a tańsze to czemu nie;)a jest on tez w kropelkach?
    Kurde zamnialam co jeszcze chciałam...rano was jeszcze raz przeczytam;)

Tak,Floractin też jest w kropelkach, pojedyncza dawka to 6 kropli, Dicoflor chyba 5 :-)

pestka lubi tę wiadomość

‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ