Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzis mielismy wizyte w por.preluks.i znow klopot, hania nie odgina jednej nozki tak jak drugiej, ma nosic specialną pieluche,zeby miec szeroko nozke.
Bylismy tez pobrac morfologie,
Hania padla mi z tych wrazen juz po 18, ja tez padam wiec dobranoc -
ataga4 wrote:Dziewczyny które podają dzieciom bebilon pepti, czemu podajecie pepti? (Wiem, bardzo skladne zdanie
) Z tego co wiem to jest hydrolizat zawierajacy w minimalnej ilości białka mleka, Wasze dzieciaczki mają nietolerancję?
Jak jeszcze lezalam w szpitalu to wyslalam mojego po mleko i pani z apteki poleciła mu właśnie to. Na pierwszej wizycie uzgodniliśmy z lekarzem ze profilaktycznie będziemy podawać to mleko do 3 miesiąca.
Kupilam dzisiaj Femaltiker, mam nadzieję ze pomoze
-
170 w 3 min z jednego cyca szacun!
Ja do tej pory ściągnęłam przez cały dzień uwaga całe 205 jeszcze mi zostały ostatnie 3 ściągnięcia na dziś więc na dzień wyjdzie mi jakieś 310porażka. Zaczęłam stosować to co jednej dziewczynie polecili w poradni laktacyjnej czyli przystawienie dziecka i po godzinie ściąganie potem po następnej godzinie ściąganie i jeszcze raz po godzinie potem trzy godziny przerwy potem przystawić dziecko (jak za mało to dokarmić ściągniętym ewentualnie mm) i po godzinie znowu seryjka 3x co godzinę a w nocy przerwa. U mnie to lipnie wygląda za późno się za to zabrałam jeszcze 2 tygodnie czy 3 temu może by dało radę, a no i dziecko przystawiłam tylko z rana i pociągnęło 5 min
Marsz żałobny moim cyckom!
Aniqa fajnie Ci się ustalił ten dzień, mój po mm czy wypije 40 czy 60 czy 100 to śpi góra godzinę, ale prawda taka, że cały czas ktoś go budzi(dzisiaj cały dzień mi marudzi bo za każdym razem jak poszedł spać ktoś go obudził kurfa). A w nocy też je o 23-24, 2-3, 5-6 -
tofirus wrote:Ja właśnie popijam
W smaku nawet dobre
Mitaka mój dzisiejszy wynik też nie jest zadowalający. Twoje dziecko przynajmniej wie do czego służy cycek bo ja to mogę sobie pomarzyć żeby Lilka chociaż przez 5 minut mojego possala. Jeszcze teraz nie wiem czy moje sutki już tak się przyzwyczaiły do tego odciagania czy mój laktator coraz słabiej ciagnie..
-
nick nieaktualnyMatko Boska 780 zł! Masakra ile to kosztuje, ale to inwestycja w zdrowie, nasze panstwo powinno cos doplacac,w koncu jak dziecko potem zachoruje to koszty leczenia i tak byly by wieksze.
Ja musialam wybudzic hanie i dostawic bo cycek jeden to mi pękal z nadmiaru mleka, a moj mleczny odkurzac wyssal wszystko, zrobił kupke, potem przy przebieraniu poszło wiaderko sików na wszystko w kolo i teraz spi.Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymitaka wrote:
Aniqa fajnie Ci się ustalił ten dzień, mój po mm czy wypije 40 czy 60 czy 100 to śpi góra godzinę, ale prawda taka, że cały czas ktoś go budzi(dzisiaj cały dzień mi marudzi bo za każdym razem jak poszedł spać ktoś go obudził kurfa). A w nocy też je o 23-24, 2-3, 5-6 -
Niestety jakoś nasze państwo myśli że da 1000 zl becikowego i nagle dzieci zaczną się rodzić same. Co to jest 1000zl jedna wizyta u lekarza na szczepieniach.
Zagranica te same szczepionki są refundowane to możecie sobie odpowiedzieć na pytanie jaka mamy służbę zdrowia!
Czy po szczepieniach można normalnie na spacery wychodzić? Bo zapomniałam zapytać lekarza. -
nick nieaktualnyMozna wychodzic, wszystko normalnie
Kurde ten prawy cyc tak mi sie napelnil znow,jeszcze lezalam na nim. Ale dostawilam znow hanie i wyssala,troche tam zostalo, a lewy to miekki,pewnie w nim mało. Jak nad ranem ten prawy znow sie napelni to niebęde miala problemu z odciagnieciem pierwszego dziennego mleka.MOI, pestka lubią tę wiadomość
-
No i w sumie wczoraj wyszło mi przez cały dzień 270
dzisiaj po nocy znowu 100. A może lepiej ściągać co 3-4 godziny i nie bawić w żadne 3xco godzina. A i wątpię żeby mi się już zwiększyło coś w produkcji. Dzisiaj ponotuje z kolei ile moje dzieci pochłania na dzień.
-
mitaka wrote:170 w 3 min z jednego cyca szacun!
Ja do tej pory ściągnęłam przez cały dzień uwaga całe 205 jeszcze mi zostały ostatnie 3 ściągnięcia na dziś więc na dzień wyjdzie mi jakieś 310porażka. Zaczęłam stosować to co jednej dziewczynie polecili w poradni laktacyjnej czyli przystawienie dziecka i po godzinie ściąganie potem po następnej godzinie ściąganie i jeszcze raz po godzinie potem trzy godziny przerwy potem przystawić dziecko (jak za mało to dokarmić ściągniętym ewentualnie mm) i po godzinie znowu seryjka 3x co godzinę a w nocy przerwa. U mnie to lipnie wygląda za późno się za to zabrałam jeszcze 2 tygodnie czy 3 temu może by dało radę, a no i dziecko przystawiłam tylko z rana i pociągnęło 5 min
Marsz żałobny moim cyckom!
-
mitaka wrote:No i w sumie wczoraj wyszło mi przez cały dzień 270
dzisiaj po nocy znowu 100. A może lepiej ściągać co 3-4 godziny i nie bawić w żadne 3xco godzina. A i wątpię żeby mi się już zwiększyło coś w produkcji. Dzisiaj ponotuje z kolei ile moje dzieci pochłania na dzień.
Regularne ściąganie da Ci więcejmożesz sobie spróbować metodą 775533 ale na mnie ona nie działała. Mi jak spadła ilość mleka to sumiennie co 2,5 ściągnąłem i z dnia na dzień było coraz więcej. Z nocy ściągam 200-240 z tego jednego cyca a jeszcze 10 dni temu było 150
-
nick nieaktualnyletty wrote:My byłyśmy wczoraj na bioderkach i wyszło, że jeden staw luźny, skierowanie na usg i tetra między nogi. Nie orientujecie się czy mogę zamiast tetry założyć pieluche wielorazowa? One chyba działają tak jak tetry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 09:55
letty lubi tę wiadomość
-
Nelly wrote:Czytałam w którejś książce Iny May Gaskin (pewnie "karmienie piersią"), że odpowiednio częsta stymulacja piersi pozwala wykarmić własnym mlekiem adoptowane dziecko. Zdarzały się przypadki np. w czasie wojny czy w pierwotnych plemionach, że wystarczająco mleka były w stanie wyprodukować stare babcie albo nastolatki, które nigdy nie rodziły. Więc chyba nigdy nie jest za późno. Przynajmniej teoretycznie, kiedy nie ma jakichś przeszkód anatomicznych albo właśnie zaburzonego odruchu ssania
o KURDe nieźle. U mnie właśnie nie ssie cholernik jeden. Spróbuję go przystawić teraz przed jedzeniem, ale już wiem jak to się skończy
letty wrote:Regularne ściąganie da Ci więcejmożesz sobie spróbować metodą 775533 ale na mnie ona nie działała. Mi jak spadła ilość mleka to sumiennie co 2,5 ściągnąłem i z dnia na dzień było coraz więcej. Z nocy ściągam 200-240 z tego jednego cyca a jeszcze 10 dni temu było 150
No właśnie u mnie też nie działa bo nawet do tych 7 nie dochodze i już nic nie leciładnie Ci urosło przez te 10 dni, tylko ciekawe czy na samym laktatorze też da rade....
Ach z tymi bioderkami...a na 2 wizyte idzie sie po 3 miesiącach?
Aniqa Twoja Hania ciągnie smoka? Jak tak to zmieniałaś jej na 3m+ albo bedziesz zmieniac?