X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mielismy wizyte w por.preluks.i znow klopot, hania nie odgina jednej nozki tak jak drugiej, ma nosic specialną pieluche,zeby miec szeroko nozke.
    Bylismy tez pobrac morfologie,

Hania padla mi z tych wrazen juz po 18, ja tez padam wiec dobranoc :)

• paradise Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny które podają dzieciom bebilon pepti, czemu podajecie pepti? (Wiem, bardzo skladne zdanie :-D ) Z tego co wiem to jest hydrolizat zawierajacy w minimalnej ilości białka mleka, Wasze dzieciaczki mają nietolerancję?

Jak jeszcze lezalam w szpitalu to wyslalam mojego po mleko i pani z apteki poleciła mu właśnie to. Na pierwszej wizycie uzgodniliśmy z lekarzem ze profilaktycznie będziemy podawać to mleko do 3 miesiąca.

Kupilam dzisiaj Femaltiker, mam nadzieję ze pomoze :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Kupilam dzisiaj Femaltiker, mam nadzieję ze pomoze :)

Ja właśnie popijam :)

paradise lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    170 w 3 min z jednego cyca szacun!

Ja do tej pory ściągnęłam przez cały dzień uwaga całe 205 jeszcze mi zostały ostatnie 3 ściągnięcia na dziś więc na dzień wyjdzie mi jakieś 310 :/ porażka. Zaczęłam stosować to co jednej dziewczynie polecili w poradni laktacyjnej czyli przystawienie dziecka i po godzinie ściąganie potem po następnej godzinie ściąganie i jeszcze raz po godzinie potem trzy godziny przerwy potem przystawić dziecko (jak za mało to dokarmić ściągniętym ewentualnie mm) i po godzinie znowu seryjka 3x co godzinę a w nocy przerwa. U mnie to lipnie wygląda za późno się za to zabrałam jeszcze 2 tygodnie czy 3 temu może by dało radę, a no i dziecko przystawiłam tylko z rana i pociągnęło 5 min :/ Marsz żałobny moim cyckom!

Aniqa fajnie Ci się ustalił ten dzień, mój po mm czy wypije 40 czy 60 czy 100 to śpi góra godzinę, ale prawda taka, że cały czas ktoś go budzi(dzisiaj cały dzień mi marudzi bo za każdym razem jak poszedł spać ktoś go obudził kurfa). A w nocy też je o 23-24, 2-3, 5-6 :/

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Ja właśnie popijam :)

W smaku nawet dobre :)

Mitaka mój dzisiejszy wynik też nie jest zadowalający. Twoje dziecko przynajmniej wie do czego służy cycek bo ja to mogę sobie pomarzyć żeby Lilka chociaż przez 5 minut mojego possala. Jeszcze teraz nie wiem czy moje sutki już tak się przyzwyczaiły do tego odciagania czy mój laktator coraz słabiej ciagnie..

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6w1 i prevenar 13 plus rotarix doustnie w sumie 780. Mogłam sobie w mojej aptece załatwić za 720zl ale to trzeba jeszcze przywieź w odpowiednich warunkach wiec nie warte świeczki.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    6w1 i prevenar 13 plus rotarix doustnie w sumie 780. Mogłam sobie w mojej aptece załatwić za 720zl ale to trzeba jeszcze przywieź w odpowiednich warunkach wiec nie warte świeczki.

a co to jest ten prevenar?

preg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pneumokoki.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Boska 780 zł! Masakra ile to kosztuje, ale to inwestycja w zdrowie, nasze panstwo powinno cos doplacac,w koncu jak dziecko potem zachoruje to koszty leczenia i tak byly by wieksze.

Ja musialam wybudzic hanie i dostawic bo cycek jeden to mi pękal z nadmiaru mleka, a moj mleczny odkurzac wyssal wszystko, zrobił kupke, potem przy przebieraniu poszło wiaderko sików na wszystko w kolo i teraz spi.

Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

Aniqa fajnie Ci się ustalił ten dzień, mój po mm czy wypije 40 czy 60 czy 100 to śpi góra godzinę, ale prawda taka, że cały czas ktoś go budzi(dzisiaj cały dzień mi marudzi bo za każdym razem jak poszedł spać ktoś go obudził kurfa). A w nocy też je o 23-24, 2-3, 5-6 :/
    W dzien są problemy z spaniem,chyba ze idziemy na spacer to tam by spala caly czas.

• Sroka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jakoś nasze państwo myśli że da 1000 zl becikowego i nagle dzieci zaczną się rodzić same. Co to jest 1000zl jedna wizyta u lekarza na szczepieniach.
    Zagranica te same szczepionki są refundowane to możecie sobie odpowiedzieć na pytanie jaka mamy służbę zdrowia! :/

Czy po szczepieniach można normalnie na spacery wychodzić? Bo zapomniałam zapytać lekarza.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna wychodzic, wszystko normalnie :)

Kurde ten prawy cyc tak mi sie napelnil znow,jeszcze lezalam na nim. Ale dostawilam znow hanie i wyssala,troche tam zostalo, a lewy to miekki,pewnie w nim mało. Jak nad ranem ten prawy znow sie napelni to niebęde miala problemu z odciagnieciem pierwszego dziennego mleka.

MOI, pestka lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa to dobrze! Niech nam cycki przybieraja! ;-)
    Kurcze, nie moge sie nadziwic, ze Twoka Hania juz taka duza pannica :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w sumie wczoraj wyszło mi przez cały dzień 270 :/ dzisiaj po nocy znowu 100. A może lepiej ściągać co 3-4 godziny i nie bawić w żadne 3xco godzina. A i wątpię żeby mi się już zwiększyło coś w produkcji. Dzisiaj ponotuje z kolei ile moje dzieci pochłania na dzień.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    170 w 3 min z jednego cyca szacun!

Ja do tej pory ściągnęłam przez cały dzień uwaga całe 205 jeszcze mi zostały ostatnie 3 ściągnięcia na dziś więc na dzień wyjdzie mi jakieś 310 :/ porażka. Zaczęłam stosować to co jednej dziewczynie polecili w poradni laktacyjnej czyli przystawienie dziecka i po godzinie ściąganie potem po następnej godzinie ściąganie i jeszcze raz po godzinie potem trzy godziny przerwy potem przystawić dziecko (jak za mało to dokarmić ściągniętym ewentualnie mm) i po godzinie znowu seryjka 3x co godzinę a w nocy przerwa. U mnie to lipnie wygląda za późno się za to zabrałam jeszcze 2 tygodnie czy 3 temu może by dało radę, a no i dziecko przystawiłam tylko z rana i pociągnęło 5 min :/ Marsz żałobny moim cyckom!
    Czytałam w którejś książce Iny May Gaskin (pewnie "karmienie piersią"), że odpowiednio częsta stymulacja piersi pozwala wykarmić własnym mlekiem adoptowane dziecko. Zdarzały się przypadki np. w czasie wojny czy w pierwotnych plemionach, że wystarczająco mleka były w stanie wyprodukować stare babcie albo nastolatki, które nigdy nie rodziły. Więc chyba nigdy nie jest za późno. Przynajmniej teoretycznie, kiedy nie ma jakichś przeszkód anatomicznych albo właśnie zaburzonego odruchu ssania

km5svcqg6fuae1xg.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    No i w sumie wczoraj wyszło mi przez cały dzień 270 :/ dzisiaj po nocy znowu 100. A może lepiej ściągać co 3-4 godziny i nie bawić w żadne 3xco godzina. A i wątpię żeby mi się już zwiększyło coś w produkcji. Dzisiaj ponotuje z kolei ile moje dzieci pochłania na dzień.

Regularne ściąganie da Ci więcej :-) możesz sobie spróbować metodą 775533 ale na mnie ona nie działała. Mi jak spadła ilość mleka to sumiennie co 2,5 ściągnąłem i z dnia na dzień było coraz więcej. Z nocy ściągam 200-240 z tego jednego cyca a jeszcze 10 dni temu było 150

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byłyśmy wczoraj na bioderkach i wyszło, że jeden staw luźny, skierowanie na usg i tetra między nogi. Nie orientujecie się czy mogę zamiast tetry założyć pieluche wielorazowa? One chyba działają tak jak tetry

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    My byłyśmy wczoraj na bioderkach i wyszło, że jeden staw luźny, skierowanie na usg i tetra między nogi. Nie orientujecie się czy mogę zamiast tetry założyć pieluche wielorazowa? One chyba działają tak jak tetry
    U nas to samo wyszlo, ze prawe bioderko nie jest takie jak lewe. My dostalismy taką specialną pieluche na szelkach ze wzorem hello kitty heh, hania nieplacze jak ja ma.ale na spacer teraz wlozylismy jej misia zeby miala szerzej nogi,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 09:55

letty lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Czytałam w którejś książce Iny May Gaskin (pewnie "karmienie piersią"), że odpowiednio częsta stymulacja piersi pozwala wykarmić własnym mlekiem adoptowane dziecko. Zdarzały się przypadki np. w czasie wojny czy w pierwotnych plemionach, że wystarczająco mleka były w stanie wyprodukować stare babcie albo nastolatki, które nigdy nie rodziły. Więc chyba nigdy nie jest za późno. Przynajmniej teoretycznie, kiedy nie ma jakichś przeszkód anatomicznych albo właśnie zaburzonego odruchu ssania

o KURDe nieźle. U mnie właśnie nie ssie cholernik jeden. Spróbuję go przystawić teraz przed jedzeniem, ale już wiem jak to się skończy :/
    letty wrote:
    Regularne ściąganie da Ci więcej :-) możesz sobie spróbować metodą 775533 ale na mnie ona nie działała. Mi jak spadła ilość mleka to sumiennie co 2,5 ściągnąłem i z dnia na dzień było coraz więcej. Z nocy ściągam 200-240 z tego jednego cyca a jeszcze 10 dni temu było 150

No właśnie u mnie też nie działa bo nawet do tych 7 nie dochodze i już nic nie leci :P ładnie Ci urosło przez te 10 dni, tylko ciekawe czy na samym laktatorze też da rade....

Ach z tymi bioderkami...a na 2 wizyte idzie sie po 3 miesiącach?

Aniqa Twoja Hania ciągnie smoka? Jak tak to zmieniałaś jej na 3m+ albo bedziesz zmieniac?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi bioderkami jest roznie. Julka ma zalecone szerokie pieluchowanie przez 2 miesiace z tym ze 1 miesiac non stop i 1 tylko w nocy. Kupilismy jej pieluche BubiBaby i jest ok tzn jej nie przeszkadza, a nam jest ja latwo zalozyc :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ