X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj nie lubi smoka- wypluwa

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też nie smoczkowy;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Moja Rozalka też rzadko odbija...np na 7 karmień odbija tylko 2-3 razy...Ale kolki jeszcze na szczęście nie miała...Ale ja trzymam diete...i mało co jem,,,

A co w ogóle jadasz? Bo ja tez mało co jem, ale gotowana piers juz mi zbrzydła i wprowadzam "normalne" potrawy po trochu.

Mój też raczej niesmoczkowy jest, ode mnie nie chce brać, zaraz wypluwa, od męża prędzej, ale to tylko w awaryjnych sytuacjach. Gdzieś ostatnio przeczytałam ze mama pachnie mlekiem, i dziecko nie weźmie od niej smoczka i w sumie u mnie to by się zgadzało. Ale dobrze mi sie podaje Bobotic na smoczku, chwilę pośsie, zliże co trzeba i wypluwa, bo tak to kręci głową we wszystkie strony i krople lądują na całej buzi tyko nie w ustach :)

• renatkach Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie ignorujecie :) pytałam czy pieczecie ciasteczka na święta i żadna nie odpowiedziała chyba nnikt oprócz mnie nie myśli o świętach :

moja Karolinka nie chciała na początku smoczka, ale ddawałam jej kropelki na brzuszek na smoczek i chciała. A teraz ma smoczusia tylko do spania :) i uwielbia go :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja smoczka ssie a jak jej sie znudzi to wypluwa :-) u nas też nie odbija zawsze. Przy cycku tez je je i nagle wypluwa i sie wygina na wszystkoe strony ze nie wiem o co jej chodzi mimo ze mleko jest.

Renatkach ciasteczek nie pieke ale ciasta tak :-)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Ale mnie ignorujecie :) pytałam czy pieczecie ciasteczka na święta i żadna nie odpowiedziała chyba nnikt oprócz mnie nie myśli o świętach :

moja Karolinka nie chciała na początku smoczka, ale ddawałam jej kropelki na brzuszek na smoczek i chciała. A teraz ma smoczusia tylko do spania :) i uwielbia go :)
    Ja teraz uspałam bączka mojego, wiec mam czas odpisac.
    Poki co niemysle o swietach w sensie jedzenia,ale pewnie zrobie piernik i sernik. Superowy przepis na piernik byl w ulotce biedronki.a na sernik to znam duzo przepisow.

Z tym smoczkiem to tez tak robie do tej pory, daje kropelke sab simplexu i od razu jest cisza, czasami tylko do momentu jak wyssie smak ale dobre i to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze pochwalic sie moim małym bączkiem, jest super grzeczna od jakiegos czasu a dzis polozylam ja do spania do nas do lozka i po chwili ryku zasnela,a ja zdazylam wysprzatac dom, obrac ziemniaki i wywiesic pranie, potem dalam ja do bujaczka a ona patrzyla jak odkurzam, no po prostu nie do poznania.

pestka, paradise, sylwia1985, MOI, Anoolka, Sisilla, Kasiula09, ataga4, Zielono mi:-))))), lubek lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

ja nie piekę ;)ale zapewne jakąs potrawę robić będę;)
    idę tylko do koleżanek pomóc im robić, na tak zwane 'ploteczki':)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny musze pochwalic sie moim małym bączkiem, jest super grzeczna od jakiegos czasu a dzis polozylam ja do spania do nas do lozka i po chwili ryku zasnela,a ja zdazylam wysprzatac dom, obrac ziemniaki i wywiesic pranie, potem dalam ja do bujaczka a ona patrzyla jak odkurzam, no po prostu nie do poznania.

no to super! problemy gastryczne minęły, zmieniło się i dziecko;) Franka jak nic nie męczy to też jest inne dziecko:)

Aniqa, Sisilla lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa ciesze się razem z Tobą ;) możesz trochę odetchnąć.

Ja ciasteczek nigdy nie piekłam ale ostatnio w empiku znalazłam dużo kolorowych gadżetów do robienia babeczek itd więc może jak znajdziemy czas to zaangażuje mojego w jakiś wieczór i coś zmajstrujemy razem w kuchni ;)

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze Aniqa

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach ja co roku pieklam mnostwo roznych pierniczkow i ciasteczek, fantzyjnie je dekorowalam i dawalam przyjaciolkom z pracy, a w tym roku co najwyzej zrobie tylko piernika przekladanego powidlami sliwkowymi i marcepanem i w sobote po Swietach jakies inne ciasto z mysla o niedzieli kiedy odbedzie sie chrzes Julki :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    zazdroszcze Aniqa
    Sylwia dotrzymaj do 3 msc, to prawda ze najgorsze są 3 pierwsze msc jesli chodzi o sensacje zołądkowo jelitowe, dzien sie normuje,a dziecko juz interesuje sie tym co sie dzieje,wiec obserwuje.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciasteczek nigdy nie piekłam i raczej piec nie będę, zawsze coś tam szykowałam ale w tym roku jestem zwolniona. Ale za to nie mogę sie doczekać ubierania choinki.
    Antolek już spi :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Antek to coraz wieksza maruda się robi, wczesniej był grzeczniejszy no tylko brzuszek mniej boli. Do 1,5 mies to prawie wcale nie płakał a teraz popłakuje i marudzi. Ale nie jest tak źle :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:

zazdroszcze moja mało co śpi w dzień i ciągle potrzebuje uwagi że w domu praktycznie nic nie moge zrobic dopiero jak mąż wróci z pracy a teraz jeszcze mi sie rozchorował to juz praktycznie sie nia nie zajmuje

preg.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

Ja mam taki zamiar:) Od kilkunastu lat zawsze piekłam ciastka na święta, a odkąd jestem mężatką to zawsze do każdego z rodziny męża jeździłam z jakimś ładnym pudełkiem z ciasteczkami. W tamtym roku były pierniczki z przepisu mojej prababci, kruche gwiazdki posypywane cukrem, migdałowe dzwoneczki i Rudolfy ze strony mojewypieki (hicior poprzednich świąt). W tym roku będę chyba musiała ograniczyć repertuar, a już na pewno ilość, bo zawsze piekłam z kilku porcji, żeby wszystkich obdarować. W tym roku prawdopodobnie nie pojedziemy ani do moich rodziców ani do teściów, tylko zostaniemy w domu. Jakoś nie widzi mi się kilkugodzinna podróż z dzieciakami. Jeśli w ogóle się wykurujemy, bo Magda znowu ma katar (dokładnie 3 dni po Piotrusiu tak jak poprzednio...). Dziewczyny, jak będziecie planować drugie dziecko to celujcie tak w kwiecień, bo od tego miesiąca jakoś tak mniej chorób starszaki znoszą ;)

MOI, ataga4, Nelly, Sisilla, paaolka lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    a czy wasze dzieci od razu umiały ssac smoka?bo ja daje smoka mojej małej, ale ona nie umie go zaciągnąć...i zaraz wypluwa...a raczej sam jej wypada, bo za szeroko otwiera buźkę...

A co do tego płaczu [przy piersi...to ja nie iwem o co chodzi bo moja też tak ma...że je, je..aż tu nagle ryk i czerwona się robi...sprawdzam cyca i tam wypływa nadal, więc to nie problem moich piersi...daje ja do pionu to też płacze...daje drugiego też płacze...aż wkoću zamykam bar i karmię znów za jakis czas...

Moja smoka nie potrafi ssać i żadnego nie akceptuje.
    A jeśli chodzi o płacz przy piersi to dokładnie tak samo - je ładnie, potem zaczyna się krzyk, odbicie nie pomaga, a mleko zawsze leci. Wygląda to tak, jakby się wkurzała, że ciągle leci, a ona chce tylko possać. Sama nie wiem...ale też kończę karmienie i daję cyca za jakiś czas. To płakanie zdarza się tylko w dzień, w nocy je bardzo ładnie.

Nelly lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to smoczkowy od szpitala, ale on ma bardzo silny odruch ssania, a teraz nie daj Boże niech smoczek wyleci - wrzask, uspokaja się nim i zasypia też ze smokiem.

Ciasteczek nie piekłam jakoś nigdy może jak Olek podrośnie to razem coś upieczemy i udekorujemy ;) za to zaczęłam porządki. Zrobiłam prawie nic, ale mąż wraca to jutro cały dzień posiedzi z małym, a ja mam nadzieję się wyrobić ;)Choinki to ja nie chciałam w tym roku, tzn chce ale małą (bo co roku mamy żywą pod sam sufit), ale mój się uparł, że będzie jak zawsze bo to pierwsze wspólne święta i zdjęcie musi być pod choinką :P

A ja chyba zaczne wierzyc w te skoki rozwojowe bo w tamtym tyg dziecie anioł, a wtym marudzi i najlepiej żebym cały czas była przy nim. Nie chciał mi spać, budził się co 10 min, obiad gotowałam 4 godziny (głupie pulpety z ziemniakami i surówa), bo obierałam ziemniaki na raty po 3 szt, a jak się położyłam z nim to spaliśmy 2 godziny razem a potem on jeszcze godzinę sam. Dobrze, ze póki co noce tak samo-zasypianko po 20. Tyle tylko, że jak znowu wstanie o 4 i będzie chciał się bawić to wyjdę z siebie.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jakiś urok, od 19 walczymy żeby zasnąć i nic nie pomaga. Nie wiem jaka noc dziś będzie. Smoczka nie uważa, przy cycu nie zasnęła więc nie wiem co jeszcze :<

Ja nie piekę ciasteczek, nie mam jakoś talentu do tego. Moi teściowie są za to bardzo "kucharscy" i zawsze się wykazują.
    Dziś skosztowałam piernika i myślałam, że umrę z bólu, tak mnie ząb rozbolał i to ósemka którą mam do wyrwania :O mam nadzieję, że do nowego roku jakoś przeboleje!

Idę walczyć z Małą dalej, a chciałam pozamawiać prezenty dla rodziny, ahh chyba nici z tego.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ