Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj nie lubi smoka- wypluwa

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też nie smoczkowy;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Moja Rozalka też rzadko odbija...np na 7 karmień odbija tylko 2-3 razy...Ale kolki jeszcze na szczęście nie miała...Ale ja trzymam diete...i mało co jem,,,

A co w ogóle jadasz? Bo ja tez mało co jem, ale gotowana piers juz mi zbrzydła i wprowadzam "normalne" potrawy po trochu.

Mój też raczej niesmoczkowy jest, ode mnie nie chce brać, zaraz wypluwa, od męża prędzej, ale to tylko w awaryjnych sytuacjach. Gdzieś ostatnio przeczytałam ze mama pachnie mlekiem, i dziecko nie weźmie od niej smoczka i w sumie u mnie to by się zgadzało. Ale dobrze mi sie podaje Bobotic na smoczku, chwilę pośsie, zliże co trzeba i wypluwa, bo tak to kręci głową we wszystkie strony i krople lądują na całej buzi tyko nie w ustach :)

• renatkach Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie ignorujecie :) pytałam czy pieczecie ciasteczka na święta i żadna nie odpowiedziała chyba nnikt oprócz mnie nie myśli o świętach :

moja Karolinka nie chciała na początku smoczka, ale ddawałam jej kropelki na brzuszek na smoczek i chciała. A teraz ma smoczusia tylko do spania :) i uwielbia go :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja smoczka ssie a jak jej sie znudzi to wypluwa :-) u nas też nie odbija zawsze. Przy cycku tez je je i nagle wypluwa i sie wygina na wszystkoe strony ze nie wiem o co jej chodzi mimo ze mleko jest.

Renatkach ciasteczek nie pieke ale ciasta tak :-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Ale mnie ignorujecie :) pytałam czy pieczecie ciasteczka na święta i żadna nie odpowiedziała chyba nnikt oprócz mnie nie myśli o świętach :

moja Karolinka nie chciała na początku smoczka, ale ddawałam jej kropelki na brzuszek na smoczek i chciała. A teraz ma smoczusia tylko do spania :) i uwielbia go :)
    Ja teraz uspałam bączka mojego, wiec mam czas odpisac.
    Poki co niemysle o swietach w sensie jedzenia,ale pewnie zrobie piernik i sernik. Superowy przepis na piernik byl w ulotce biedronki.a na sernik to znam duzo przepisow.

Z tym smoczkiem to tez tak robie do tej pory, daje kropelke sab simplexu i od razu jest cisza, czasami tylko do momentu jak wyssie smak ale dobre i to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze pochwalic sie moim małym bączkiem, jest super grzeczna od jakiegos czasu a dzis polozylam ja do spania do nas do lozka i po chwili ryku zasnela,a ja zdazylam wysprzatac dom, obrac ziemniaki i wywiesic pranie, potem dalam ja do bujaczka a ona patrzyla jak odkurzam, no po prostu nie do poznania.

pestka, paradise, sylwia1985, MOI, nick nieaktualny, Sisilla, Kasiula09, ataga4, Zielono mi:-))))), lubek lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

ja nie piekę ;)ale zapewne jakąs potrawę robić będę;)
    idę tylko do koleżanek pomóc im robić, na tak zwane 'ploteczki':)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny musze pochwalic sie moim małym bączkiem, jest super grzeczna od jakiegos czasu a dzis polozylam ja do spania do nas do lozka i po chwili ryku zasnela,a ja zdazylam wysprzatac dom, obrac ziemniaki i wywiesic pranie, potem dalam ja do bujaczka a ona patrzyla jak odkurzam, no po prostu nie do poznania.

no to super! problemy gastryczne minęły, zmieniło się i dziecko;) Franka jak nic nie męczy to też jest inne dziecko:)

nick nieaktualny, Sisilla lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa ciesze się razem z Tobą ;) możesz trochę odetchnąć.

Ja ciasteczek nigdy nie piekłam ale ostatnio w empiku znalazłam dużo kolorowych gadżetów do robienia babeczek itd więc może jak znajdziemy czas to zaangażuje mojego w jakiś wieczór i coś zmajstrujemy razem w kuchni ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze Aniqa

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach ja co roku pieklam mnostwo roznych pierniczkow i ciasteczek, fantzyjnie je dekorowalam i dawalam przyjaciolkom z pracy, a w tym roku co najwyzej zrobie tylko piernika przekladanego powidlami sliwkowymi i marcepanem i w sobote po Swietach jakies inne ciasto z mysla o niedzieli kiedy odbedzie sie chrzes Julki :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    zazdroszcze Aniqa
    Sylwia dotrzymaj do 3 msc, to prawda ze najgorsze są 3 pierwsze msc jesli chodzi o sensacje zołądkowo jelitowe, dzien sie normuje,a dziecko juz interesuje sie tym co sie dzieje,wiec obserwuje.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciasteczek nigdy nie piekłam i raczej piec nie będę, zawsze coś tam szykowałam ale w tym roku jestem zwolniona. Ale za to nie mogę sie doczekać ubierania choinki.
    Antolek już spi :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Antek to coraz wieksza maruda się robi, wczesniej był grzeczniejszy no tylko brzuszek mniej boli. Do 1,5 mies to prawie wcale nie płakał a teraz popłakuje i marudzi. Ale nie jest tak źle :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:

zazdroszcze moja mało co śpi w dzień i ciągle potrzebuje uwagi że w domu praktycznie nic nie moge zrobic dopiero jak mąż wróci z pracy a teraz jeszcze mi sie rozchorował to juz praktycznie sie nia nie zajmuje

age.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

Ja mam taki zamiar:) Od kilkunastu lat zawsze piekłam ciastka na święta, a odkąd jestem mężatką to zawsze do każdego z rodziny męża jeździłam z jakimś ładnym pudełkiem z ciasteczkami. W tamtym roku były pierniczki z przepisu mojej prababci, kruche gwiazdki posypywane cukrem, migdałowe dzwoneczki i Rudolfy ze strony mojewypieki (hicior poprzednich świąt). W tym roku będę chyba musiała ograniczyć repertuar, a już na pewno ilość, bo zawsze piekłam z kilku porcji, żeby wszystkich obdarować. W tym roku prawdopodobnie nie pojedziemy ani do moich rodziców ani do teściów, tylko zostaniemy w domu. Jakoś nie widzi mi się kilkugodzinna podróż z dzieciakami. Jeśli w ogóle się wykurujemy, bo Magda znowu ma katar (dokładnie 3 dni po Piotrusiu tak jak poprzednio...). Dziewczyny, jak będziecie planować drugie dziecko to celujcie tak w kwiecień, bo od tego miesiąca jakoś tak mniej chorób starszaki znoszą ;)

MOI, ataga4, Nelly, Sisilla, paaolka lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    a czy wasze dzieci od razu umiały ssac smoka?bo ja daje smoka mojej małej, ale ona nie umie go zaciągnąć...i zaraz wypluwa...a raczej sam jej wypada, bo za szeroko otwiera buźkę...

A co do tego płaczu [przy piersi...to ja nie iwem o co chodzi bo moja też tak ma...że je, je..aż tu nagle ryk i czerwona się robi...sprawdzam cyca i tam wypływa nadal, więc to nie problem moich piersi...daje ja do pionu to też płacze...daje drugiego też płacze...aż wkoću zamykam bar i karmię znów za jakis czas...

Moja smoka nie potrafi ssać i żadnego nie akceptuje.
    A jeśli chodzi o płacz przy piersi to dokładnie tak samo - je ładnie, potem zaczyna się krzyk, odbicie nie pomaga, a mleko zawsze leci. Wygląda to tak, jakby się wkurzała, że ciągle leci, a ona chce tylko possać. Sama nie wiem...ale też kończę karmienie i daję cyca za jakiś czas. To płakanie zdarza się tylko w dzień, w nocy je bardzo ładnie.

Nelly lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to smoczkowy od szpitala, ale on ma bardzo silny odruch ssania, a teraz nie daj Boże niech smoczek wyleci - wrzask, uspokaja się nim i zasypia też ze smokiem.

Ciasteczek nie piekłam jakoś nigdy może jak Olek podrośnie to razem coś upieczemy i udekorujemy ;) za to zaczęłam porządki. Zrobiłam prawie nic, ale mąż wraca to jutro cały dzień posiedzi z małym, a ja mam nadzieję się wyrobić ;)Choinki to ja nie chciałam w tym roku, tzn chce ale małą (bo co roku mamy żywą pod sam sufit), ale mój się uparł, że będzie jak zawsze bo to pierwsze wspólne święta i zdjęcie musi być pod choinką :P

A ja chyba zaczne wierzyc w te skoki rozwojowe bo w tamtym tyg dziecie anioł, a wtym marudzi i najlepiej żebym cały czas była przy nim. Nie chciał mi spać, budził się co 10 min, obiad gotowałam 4 godziny (głupie pulpety z ziemniakami i surówa), bo obierałam ziemniaki na raty po 3 szt, a jak się położyłam z nim to spaliśmy 2 godziny razem a potem on jeszcze godzinę sam. Dobrze, ze póki co noce tak samo-zasypianko po 20. Tyle tylko, że jak znowu wstanie o 4 i będzie chciał się bawić to wyjdę z siebie.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jakiś urok, od 19 walczymy żeby zasnąć i nic nie pomaga. Nie wiem jaka noc dziś będzie. Smoczka nie uważa, przy cycu nie zasnęła więc nie wiem co jeszcze :<

Ja nie piekę ciasteczek, nie mam jakoś talentu do tego. Moi teściowie są za to bardzo "kucharscy" i zawsze się wykazują.
    Dziś skosztowałam piernika i myślałam, że umrę z bólu, tak mnie ząb rozbolał i to ósemka którą mam do wyrwania :O mam nadzieję, że do nowego roku jakoś przeboleje!

Idę walczyć z Małą dalej, a chciałam pozamawiać prezenty dla rodziny, ahh chyba nici z tego.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ