Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ataga4 wrote:No własnie specjalnie nie robiłam ostrego sosu, dzień wcześniej zjadłam duszone mięso i było pikantniejsze wiec to nie ostrość, ale może kwestia pomidorów? Jak urodziłam to położna przestrzegała mnie jeśli chodzi o pomidory w diecie. Ale on ma już 2 miesiące (jutro) wiec sadziłam ze lepiej sobie poradzi. Dałam z puszki i trochę koncentratu.Ale naprawdę niewiele zjadłam, może polowe porcji co normalnie, oczywiście bez żółtego sera. Ja nabiał tez wykluczyłam, tzn mleko i ser biały (chociaż pediatra powiedziała ze przetworzone mleko mogę spożywać czyli np twaróg czy jogurcik naturalny, ale czystego mleka nie), ale serek homogenizowany jem. Dziś znów na obiad spaghetti, zrobiłam go tyle ze mąż chyba ze 4 dni by jadł, dlatego zaproszę mamę albo szwagra na obiad, a ja zjem pieczona rybę, zobaczymy jaka dzisiejsza noc będzie. Jeśli będzie jak dawniej, to ewidentnie spaghetti (a może przyprawy ktore dodałam: bazylia, zioła prowansalskie)
ataga4 lubi tę wiadomość
-
letty wrote:Czemu mało co jesz? Szczególnie jak nie ma kolek. Moja też nie ma a jem wszystko
Jem ostra\ożnie...bo moja mała na początku miała trudności w kupką...i dostawała jakiejś wysypki...Teraz wysypka nam znikła a kupy są ok 6-7 na dzień...
A co jem: głównie kanapki z wędliną chudą, na obiad, pierś na parowarze lub polędwiczka...lub mięso mielone z parowaru...głównie to wszystko z parowaru + warzywa( marchew lub buraczki), na deser pozwalam sobie na chałkę, herbatniki -
nick nieaktualnytheagnes87 wrote:Jem ostra\ożnie...bo moja mała na początku miała trudności w kupką...i dostawała jakiejś wysypki...Teraz wysypka nam znikła a kupy są ok 6-7 na dzień...
A co jem: głównie kanapki z wędliną chudą, na obiad, pierś na parowarze lub polędwiczka...lub mięso mielone z parowaru...głównie to wszystko z parowaru + warzywa( marchew lub buraczki), na deser pozwalam sobie na chałkę, herbatnikiNajlepiej jakbyś wprowadzała przez 3 dni z rzędu jeden produkt i wtedy wiadomo czy uczula czy nie. Ale ja jestem zdania że do około 10 tyg życia normą jest wysypka u niemowlaka i nie ma co się katować
I dobrze by było jakbyś brała witaminki.
-
Hej
jestem dzisiaj mega wyspana, moja córka pobiła dzisiaj rekord. Spała od 22:00 do 6:30, przerwa na butle i potem od 7:00 do 12:30 znowu spanie
naładowałam baterie na cały dzień, Lilka pewnie też
Miałyśmy iść na spacer ale tak wieje, że porwałoby mnie razem z wózkiem.
Dziewczyny jaki czas po zażywaniu Femaltiker zauważyłyście poprawę jeśli chodzi o laktację?
Stan moich włosów w ciąży strasznie się pogorszył. Teraz wyglądają na zdrowsze ale zauważyłam ostatnio, że jest ich mniej.
-
Sisilla wrote:Dziewczyny, a czy wam już zaczęły wypadać włosy? Czytałam, że ponoć apogeum następuje między 3 a 6 miesiącem po ciąży. Bierzecie dalej witaminy? Czy coś jeszcze, np. Omega3? U nas w szpitalu było przy wypisie takie zalecenie.
Mnie już ginka kazała przestać brać suplementy, a witamin dostarczać w naturalnej postaci.
-
Paradise, ja zauważyłam od razu poprawę, ale to może siła autosugestii...
Mnie w ciąży nie wypadł ani jeden włos, a teraz jest masakraZa każdym razem boję się brać szczotkę do ręki, bo tak mi włosy lecą...
Ja śledzę skoki rozwojowe, bo u nas to się nawet pokrywa z zachowaniem Małgosi. Mamy teraz 12 tydzień, a Młoda od kilku dni jakaś taka marudna. Mam nadzieję, że jeszcze chwila i to minie. -
Kasiula09 wrote:letty a powiedz mi sciagac od razu po karmieniu? i to mleko od razu małej podawac czy jak ? bo ja tez chce pobudzić laktacje
Jak chcesz pobudzić to po karmieniu jak najbardziej. A mleczko możesz podać kiedy chcesz. W lodówce może stać 3 dni.Kasiula09 lubi tę wiadomość
-
Sisilla wrote:Letty właśnie odciągacz zaraz po karmieniu? Ile czasu? Czy jest efektywne, tzn czy coś ci się udaje uciągnąć?
Ja jestem tylko na laktatorze ale koleżanki ściagaly zaraz po karmieniu np. Po 5,10 min. Na początku ciągnęły mało albo wcale a następnie po 3 dniach po ok. 30ml i dalej po tygodniu było już 50Sisilla, Kasiula09 lubią tę wiadomość
-
ja polecam femibion i omega med z dha dla kobiet karmiących. Moje włosy i paznokcie są super i podczas ciąży też tak było
u nas dzisiaj ciężko z popołudniową drzemką, nic nie śpi, co 15 min pobudka a mnie już kręgosłup pada ;/
mąż chory i istny sajgon w domu! -
My po godzinnym spacerku
U nas dziś prawie bezwietrznie i cieplo, rano było +9. Teraz już chłodniej.
Włosy...trochę wypadają, ale nie bardziej niż przed ciążą. Ja mam długie, więc jak patrzę na podłogę po czesaniu to wydaje się ich dużo, ale to przez długość właśnie. -
Dziewczyny czy Wasze Maluchy sypiają w dzień?
Moja Ala gdy nie idzie na spacer (tak jak dziś) przespała 30 min rana i 30 min popołudniu.
A tak to trzeba ją nosić i zabawiać.
Dodatkowo w nocy też słano śpi - męczą ją gazy. Wierci się, jęczy. Jak przyłoże nóżki do brzuszka wychodzi kilka pierdków i od początku to samo:( Może na to pomóc sab ? -
Mi włosy wypadaja tak jak w ciąży czyli troszke. A malutki dzisiaj bardzo grzeczny był z nami na zakupach a poźniej ciocia go wzięła na 2 godzinny spacer więc ja w tym czasie posprzatałam. A teraz sobie śpi i niestety jak nie wstanie do 6 to będę musiała go obudzić a on wedy płacze
ale o 7 kapiel więc nie usnąl by mi na noc.
-
dziewuszki kiedy ubieracie choinke? Kurcze to beda pierwsze swieta z Nikusiem - nie wiemy jak to zrobic bo pasuje byc na wigili u jednych i drugich rodzicow.Jak nie bylo Nikusia to ja jechalam do swoich a moj ze swoimi spedzal wigilie i przyjezdzal do nas juz po albo w pierwszy dzien swiat ale nigdy jeszcze nie bylismy razem - troche dziwne no ale nie chcialam zostawaic swoich rodzicow zwlaszcza ze moj brat nigdy nie przyjezdza na swieta wiec biedni sa sami jak palec
Choinke mam zamiar jutro ubrac o ile Nikus da- nie jest duza wiec moze sie udaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 16:45