X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lubek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie przyszly wyniki prokalcytoniny, ktora tez zlecil, wg mnie wynika z nich, ze to nie wirus i nie bakteria. Takze moze wszyskto przez anemie?
    Martwie sie, ale nie panikuje, bo po synku nic nie widac, je z ochota, smieje sie, gluzy, robi coraz nowe rzeczy (np wyciaga raczki i probuje zlapac zabawke, jak mu trzymam przed piersia, szuka mnie wzrokiem po pokoju, jak go trzyma tata, w ogole jest z nim duzo wiekszy kontakt i to jest super). Ja tez mialam anemie jako dziecko.
    Tez konczymy jutro 2 miesiace ;)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, trzymam kciuki, z tego co piszesz, to Tymek twardy gość, oby tylko dobrą diagnozę postawić, trzymajcie się!

To ja chyba jestem z tych nadgorliwych, jeżeli chodzi o prasowanie, prasuję wszystkie ciuszki Zosi i to jeszcze na prawej i lewej stronie, a piorę w żelu Jelpa. Starszego synka ciuszki prałam w jelpie do roku, potem zmieniłam na nasze kapsułki, ale płynu zawsze używam np. lenor sensitive. I mało tego, chociaż Młody ma 4 lata, to zawsze prasuję lewą stronę, bo to od strony skóry, ale ja jestem z tych nadgorliwych:)

A co do witamin to ja biorę pregna plus i z tej samej firmy Dha, całą ciążę brałam dlatego teraz kontynuuję.

lubek lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wasze dzieciaczki trącają już świadomie zabawki? Kładziecie je już na matach edukacyjnych i z jakim skutkiem?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek ja też mam bezdotykowe termometr. Niby super i na główce zawsze pokazuje mi ponad 38 stopni. Ale mam też elektroniczny te co używałam planowania ciąży i mierze małej w odbycie na głębokości około 2 cm i pokazuje ok 37,3 raz mniej raz więcej ale nigdy więcej niż 37,5 i juz nie wierzę temu termometrowi bezdotykowemu. A Karolinka tez kilka razy mi zwymiotywala i bardzo ulewa ale nie uważam ze to choroba. Poza tym szczepienie przeszła bez problemu ;) może nic nie jest Twojemu maluszkowi :)

lubek lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Dziewczyny, czy wasze dzieciaczki trącają już świadomie zabawki? Kładziecie je już na matach edukacyjnych i z jakim skutkiem?

na macie mniej lubi niz w lezaczku. Mamy Tiny Love, tam wisi sloneczko i slimak i do sloneczka sie chichra jak glupi, traca swiadomie i gada do niego, jak ma dobry humor potrafi sie tak ze 30min zabawiac:)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę od dwóch tygodni a gdzieś od tygodnia mała juz świadomie trąca czarno-bialego pingwina wiszące go z maty i lubi do niego gadać :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Lubek jeżeli Ty miałaś anemię jako dziecko możliwe ze maluszek tez ma. Głowa do góry :)

lubek lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Lubek ja też mam bezdotykowe termometr. Niby super i na główce zawsze pokazuje mi ponad 38 stopni. Ale mam też elektroniczny te co używałam planowania ciąży i mierze małej w odbycie na głębokości około 2 cm i pokazuje ok 37,3 raz mniej raz więcej ale nigdy więcej niż 37,5 i juz nie wierzę temu termometrowi bezdotykowemu. A Karolinka tez kilka razy mi zwymiotywala i bardzo ulewa ale nie uważam ze to choroba. Poza tym szczepienie przeszła bez problemu ;) może nic nie jest Twojemu maluszkowi :)

no wlasnie nie wiem o co chodzi z tym bezdotykowym :( ale w przychodni tez mierzyl bezdotykowym. no i dlaczego moje czolo i meza mierzy dobrze?
    najlepiej w odbycie, ale nie wiem, jak to zrobic, bo mimo wszystko paredziesiat sekund trzeba trzymac ten owulacyjny termometr tez, a on sie wierci na brzuszku. Teraz postanowilismy zmierzyc rteciowym, jak bedzie karmienie na lezaco, moze sie uda.
    tez sobie tak mysle, ze tej temp moglo nie byc, a przynajmniej nie tak wysokiej, co jednak nie zmienia faktu slabej morfo. Umowilismy sie na poniedzialek, uznalam, ze czwartek to pozno, trudno, bedzie bez wyniku usg i jako 'dzieci zdrowe', no ale wirus nie, bakteria nie, wiec chyba mozna powiedziec, ze sie kwalifikujemy, moze nas lekarka nie ochrani ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 22:28

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prasowalam tylko raz jak bylam w ciazy - teraz nie prasuje bo nie mam poprostu czasu i piore w normalnym proszku zeby sie Nikus przyzwyczail i jak do tej pory nic mu nie wyskoczylo- tak mi kazala polozna zeby nie traktowac go inaczej wiec od poczatku piore jego ciuszki razem z naszymi

Sroka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    mamy zamiar zrobic na prezent jednym i drugim rodzicom fotokalendarz ze zdjeciami malego a wy co kupujecie pod choine swoim?

Hihi my to samo robimy :-) ze zdjjeciami z sesji :-)

paaolka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Dziewczyny prasujecie cały czas ubranka dziecięce?

Prasuje :-) Sama lubię zakładać uprasowane ubrania, więc póki starcza czasu i sił, synowi też prasuje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 00:35

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Lubek strasznie Ci współczuję tych zmartwień. Oby szybko sie wszystko ustabilizowało.
    A my jutro z Agatą jeszcze świętujemy dwa miesiące naszych bąków :)

Już po północy, więc świętujmy mamusie (Kakabaka i Lubek, no i ja) :-)
    Wszystkiego najwspanialszego dla naszych chłopców :-)
    Niech rosną jak na drożdżach :-)
    Hihi ja już zapomniałam jaki był malutki tuż po porodzie :-)

P.s. Kajtek właśnie "oblewa" 2 miesiące pijąc mleczko z cycusia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 00:43

Kakabaka, pestka, lubek, paaolka lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, mam nadzieję że z Tymkiem będzie wszystko dobrze. U naszego Kajtka też wkradła się anemia po tej infekcji, i podajemy mu żelazo, hematokryt też miał slaby. Więc głowa do góry, podreperujecie mu morfologie. A jak wyszla ta prokalcytonina? Bo z tego co kojarze to jest wskaźnik stanu zapalnego tak jak crp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:23

lubek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek rano postaram ci napisac jaki wynik morfologi miala hania jak stwierdzili anemie. Moze to ci naswietli sytuacje.

Ubranka ja prasuje ale tylko dlatego ze naprawde są pogniecione a nie zeby zabijac zarazki,

lubek lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek trzymajcie sie, może faktycznie to nie żaden wirus tylko anemia, bardzo dobrze zrobiłaś że zapisałaś sie na poniedziałek moim zdaniem nawet lepiej wcześniej niech lekarz zobaczy jak masz chociaz część wyników to juz może postawić diagnoze. Dużo zdrówka dla Tymka

lubek lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Już po północy, więc świętujmy mamusie (Kakabaka i Lubek, no i ja) :-)
    Wszystkiego najwspanialszego dla naszych chłopców :-)
    Niech rosną jak na drożdżach :-)
    Hihi ja już zapomniałam jaki był malutki tuż po porodzie :-)

P.s. Kajtek właśnie "oblewa" 2 miesiące pijąc mleczko z cycusia :-)
    I Jędruś przyłącza się do zabawy i wznosi toast moją lewą piersią ;)
    Chociaż w sumie powinien czekać do 11:25 bo dwa miesiące temu o tej porze to ja się jeszcze w domu zwijałam przy skurczach :)

ataga4 lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulcje dla mamuś JUŻ 2 msc bobaskow. Duzo zdrowka dla was i dzieciaków.

Kakabaka, ataga4, sylwia1985, pestka, lubek lubią tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kładę jej na brzuszku tylko przy zmianie pampersa po prostu wkładam termometr do tyłka i mierze :)

lubek lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie.
    Dużo zdrówka, dla dwumiesięczniaków, i pociechy dla rodziców.

Ufff udało mi się WAs nadrobić. Produkcja pełną parą.
    Julia jeszcze nie trąca świadomie zabawek, zresztą ze wszystkich karuzeli i bujaczków woli żyrandol do którego gada, śmieje się i piszczy z zachwytu;-)

Smoczka nadal nie chcę, ani butelki wygląda to tak jak by nie umiała zassać.
    Lubek podziwiam Cię że nie panikujesz, tylko cierpliwie czekasz. Zobaczysz ze będzie wszystko ok, i skończy się na podawaniu żelaza. Trzymam kciuki

ataga4, Kakabaka, lubek lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek jeszcze mi się przypomniało że moja pediatra powiedziała żeby nie mierzyć dziecku temperatury na główce bo wystarczy ze się bardziej rusza albo zapłacze a już może Ci pokazać 39 bo ponoć ciśnienie się zwiększa. I zże miarodajnie jest tylko w odbycie bo to pokazuje faktyczną wewnętrzną temperaturę ciała :)

3i49tv7325tdkkap.png
‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ