X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko właśnie odkrylo ze może wkładać ręce do buzi i badać swój odruch wymiotny :p chce jej wyciągać te lłapki ale pediatra mówiła żeby pozwolić bo podobno dziecko musi się nauczyć granicy ile może do buzi włożyć :)

Sisilla, ao12., Kakabaka, Anoolka lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana...moja mała jeszcze się wyleguje w łóżku...
    my maty nie mamy...ale Rozalka jeszcze nie wyciąga rączek do zabawek...jest nimi tylko zainteresowana bo isę patrzy na nie ;)
    Co do prasowania to ja prasuje wszystko dla niej....ale to dlatego ze nie chce aby krosty jej wrocily...I zamierzam prasować do pół roku

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• ao12. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja również prasuję ubranka Ali.
    Jakieś dwa tygodnie temu Ala "odkryła" że posiada rączki, najpierw je oglądała, wkładała do buzi a teraz trąca zabawki w wózku. Wczoraj trochę się zezłościła na mnie jak wyłączyłam jej karuzelę ;) podoba jej się bardzo macha wtedy rączkami i nóżkami- śmiesznie to wygląda :)
    Często rozmawia też z misiami i coś tam sobie gada jak karuzela się nie kręci- kumata jest moja córcia :D
    Wczoraj byliśmy z nią pierwszy raz w kościele, przespała ładnie całą mszę.
    nie lubi bardzo ubierania przed wyjściem z domu, a jak czuje, że zakładam jej czapkę to wyje jak do księżyca :) w końcu jej przejdzie.

ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie co do munuty dwa miesiące temu przyszedł na świat nasz mały Jędruś :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 11:29

ataga4, lubek, paaolka, Sisilla lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj caly czas ssa raczki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Dziewczyny, czy wasze dzieciaczki trącają już świadomie zabawki? Kładziecie je już na matach edukacyjnych i z jakim skutkiem?
    mój trąca:) i wyciąga rączki i baaaardzo długo wszystkie zabawki obserwuje:)

Sisilla lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    nie lubi bardzo ubierania przed wyjściem z domu, a jak czuje, że zakładam jej czapkę to wyje jak do księżyca :) w końcu jej przejdzie.
    u nas to samo;)

ao12. lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek ogromnie Ci współczuje, mam nadzieje że morfologia szybciutko sie poprawi i z maluszkiem bedzie wszystko dobrze!

lubek lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wszystkiego najlepszgo dla dwumiesięczniaków!:) ależ ten czas zasuwa;)

ataga4, lubek, Kakabaka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Lubek, mam nadzieję że z Tymkiem będzie wszystko dobrze. U naszego Kajtka też wkradła się anemia po tej infekcji, i podajemy mu żelazo, hematokryt też miał slaby. Więc głowa do góry, podreperujecie mu morfologie. A jak wyszla ta prokalcytonina? Bo z tego co kojarze to jest wskaźnik stanu zapalnego tak jak crp.

Prokalcytonina wyszla 0,05. Czytalam, ze 0,5-2 to infekcja wirusowa, powyzej 2 to bakteryjna.
    ataga4 wrote:
    Może to lekka schiza ale gdybym wtedy nie zmierzyla mu temperatury to nie wiem co by było z naszym synkiem. Tzn wtedy zmierzylam mu takim zwyklym elektronicznym za 12zl, ktory robi pomiar po 2minutach. Pod pachą.
    Prawda, ze nic nie jest tak wazne, jak mamina czujnosc, wcale nie uwazam, ze schiza ;)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Lubek rano postaram ci napisac jaki wynik morfologi miala hania jak stwierdzili anemie. Moze to ci naswietli sytuacje.

Dziekuje :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Lubek jeszcze mi się przypomniało że moja pediatra powiedziała żeby nie mierzyć dziecku temperatury na główce bo wystarczy ze się bardziej rusza albo zapłacze a już może Ci pokazać 39 bo ponoć ciśnienie się zwiększa. I zże miarodajnie jest tylko w odbycie bo to pokazuje faktyczną wewnętrzną temperaturę ciała :)

:) tez zauwazylam, ze zwieksza sie przy wysilku, ale nam pokazywal w trakcie spania. Wezme ten termometr jutro tez do lekarki :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i udalo sie- ubralam choinke :)
    Nikus zasnal w bujaku- pierwszy raz i spal godzinke a ja wowczas na szybciocha ubralam choine

lubek lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek a wiec
    hematokryt miala 28.4
    Hemoglobina 10.4
    Leukocyty 8.3
    Erytrocyty 3.37
    Płytki krwi 440,

Niemam calej morfologi bo zostala w poradni wczesniaka,a tyle napisala w ksiazeczce zdrowia do lekarza rodzinnego zeby mial porownanie. Od tego wyniku hania brala zelazo, wit b,i kwas foliowy.

• lubek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy:
    Hematokryt 27,1 - niżej
    Hemoglobina - 8,7 - niżej
    Erytrocyty - 3,08 - niżej
    Leukocyty - 5,12 - niżej
    Płytki krwi - 281 - niżej

Dwa ostatnie chyba nie mają związku z anemia i są jeszcze w normie, ale reszta niestety poza :(. No nic, jutro się dowiemy więcej. Dziękuję aniqa

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A moje dziecko właśnie odkrylo ze może wkładać ręce do buzi i badać swój odruch wymiotny :p chce jej wyciągać te lłapki ale pediatra mówiła żeby pozwolić bo podobno dziecko musi się nauczyć granicy ile może do buzi włożyć :)

Dokładnie to samo robi moja Julcia;] i do tego ciumka piąstki;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Prasuje :-) Sama lubię zakładać uprasowane ubrania, więc póki starcza czasu i sił, synowi też prasuje :-)

Od zawsze prasuje wszystkie ciuchy, nie wyobrażam sobie pogniecionych włożyc do szafek a co dopiero na siebie.

ataga4 lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Dziewczyny pomocy. Moja Mała od pewnego czasu bardzo krótko pije z piersi (max.8-10 min - ma 6 tygodni).
    Potem płacze, kręci się rwie pierś i się denerwuje.

Jestem pewna, że nie dojada bo przy tak krótkim karmieniu nie dochodzi do II fazy mleka.

Przez to wszystko pieprzy nam się cały plan dnia, bo ona chce jeść wtedy co 1-1,5h i też pije 8 min i znów to samo.

Zaczynam już myśleć, że brakuje mi mleka (nigdy nie miałam go dużo - max. odciągnę 50 ml z obydwu piersi).

Szkoda mi jej bo jak jest najedzona to jest fajnym dzieckiem a tak to tylko płacz.
    Sory że tak późno odpisuje, ale weekend u rodziców:-) nasze maluszki są w podobnym wieku i miałam to samo. To prawdopodobnie kryzys i nie martw się. Położna mówiła, że tak, jak już dziewczyny pisały-trzeba karmić na zmianę z obu piersi . Jak zmienisz piersi 8 razy, to dziecko musi się najeść:-) mi przeszło i teraz ściągam z jednej piersi 150 ml w 10-15min, w dzień i w nocy. Czasem muszę ściągnąć, bo mały śpi, a ja zaczynam pękać:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to widzę, że nie tylko moja Mała pakuje pięści do buzi.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek też często ręce ma w buzi, najczęściej jak chce jeść, ale czasem dla zabawy. Pcha nawet w czasie jedzenia:-)

Antek dziś spał od 22:30 do 5!!! Szaleństwo, tylko szkoda, że o 4 musiałam ściągnąć pokarm, bo pierś jak kamień:-/ zazwyczaj o tej porze karmię- najpóźniej:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ