Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No i mój Antek też pcha raczki do buzi i sysa palce, a jak mu wyjmę to jest wielki żal o krzyk, my mamy dwie maty jedną taka pluszową z zabawkami u góry to się Antoś nagada zawsze do nich a w szczególnosci do biedronki i drugą z fisher price do leżenia tylko na brzuszku z grającym pianinkiem z przodu ale narazie go niekłade bo nie lubi długo leżec na brzuszku. Ale gdyby nie mata i leżaczek to ja bym nic w domu nie zrobiła w dni kiedy on nie chce spać.
Ja tez prasuje wszystkie ubrania małego, ale ta jak napisała Aniqa dlatego że są pogniecione a i ja nie chodze w takich więc i dzidziuś niech ładnie wyglada. A piorę ze 2 razy w tyg więc to nie jest jakoś strasznie dużo tego prasowania. -
Smutas, ja mimo, że smaruję zauważyłam rozstępy na obu piersiach, NO kurka, pewnie dlatego,że maltretuje je laktatorem i Zosia normalnie całe 24 h na cycku, masakra.
My mamy po moim starszym synu matę edukacyjną z fisher price rainforest, ale jeszcze nie kładłam Zosi, bo nie miałam z czym jej ( tej maty :)wyprać, bo jest zakurzona.
Zosia też cały czas pcha piąstki do buzi i ślini się masakrycznie. Aniqa ty coś wspominałaś, że Hania musi z tego powodu spać na boczku, czy coś się zmieniło? Dalej w nocy ślinotok?
My ostatnio mamy problemy w nocy z sapką, zawsze jakaś kożucha przeszkadza w nosie, brr, a jak jej zakrapiam, to sie wybudza i tak źle i tak niedobrze. Jaką wodą zakrapiacie noski? -
nick nieaktualnyLubek niemartw sie,jutro sie dowiesz z czego to wyniki i dalsze zalecenia,a jak to anemia to duzo dzieci ją ma. Ja tez jutro ide pokazac wyniki kontrolne i do szczepienia.
MOI a co z tą wysypką/alergią?
A ja musze sie pochwalic ze hania trzymala juz grzechotke w ręce i potrząsała nią, heh takie to bylo dla niej dziwne co sie to dzieje,ze strasznie byla zapatrzona.
Dzis uspalam ją o 18.30,narazie dalej spi. Ale w dzien troche niedobra była.Sisilla, lubek, ataga4, Anoolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySisilla u mnie hania w nocy spi na boku bo boje sie ze sie zaksztusi, czasami nagromadzi sliny i jak jej to splynie to ksztusi sie, w nocy mi sie tak jeszcze nie zdazylo a w dzien tak,jak lezala na pleckach w wozku.
Ja tylko rano oczyszczam nosek, i mam mgiełke w sprayu pod cisnieniem. Popsikam, odciągne i znow popsikam.Sisilla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
moj siedzi na basenie( jak zwykle) a ja korzystajac z okazji weszlam na allegro- bujam noga Nikusia hihihihi - zamowilam sobie czapke i szaliczek na Swieta i przy okazji na chrzest no i kozaczki na slupku bo nie podobaja mi sie kozaki na szpilce- poszalalam no ale jesli nie moge wyjsc do galerii to przynajmniej sobie tu pobuszuje a zreszta dawno sobie nic nie kupilam- moj G mnie zabije
chwale sie
http://allegro.pl/kozaki-traper-trapery-ws2053blk-37-i4868196784.html
http://allegro.pl/cieniowany-komplet-czapka-komin-szal-tuba-tunel-i4881882126.html
czapka i szalik czarno- bialy taki jak na glownym zdjeciuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 21:17
Sisilla, ao12., paaolka lubią tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Sisilla u mnie hania w nocy spi na boku bo boje sie ze sie zaksztusi, czasami nagromadzi sliny i jak jej to splynie to ksztusi sie, w nocy mi sie tak jeszcze nie zdazylo a w dzien tak,jak lezala na pleckach w wozku
Nam też Małgoś się ślini i krztusi od tego pakowania wszystkiego do buzi, ale trudno mi ją kłaść w nocy na boku, bo zaraz się wierci i odwraca na plecy i tylko główkę ma ułożoną na bok. -
Aniqa krostki juz prawie calkiem zniknely, ale 2 x dziennie smaruje buzke Julki kremikiem od pani dr czyli lagodnym sterydem. We wtorek przestane smarowac i wtedy zobaczymy. Ostatnio 2 dni po skonczonej kuracji byla na nowo wysypana
Smoka nie dajemy zgodnie z zaleceniem lekarza, choc czasem by sie przydal np na wieczorny niepokoj Julci.
-
Aniqa wrote:Lubek a wiec
hematokryt miala 28.4
Hemoglobina 10.4
Leukocyty 8.3
Erytrocyty 3.37
Płytki krwi 440,
Niemam calej morfologi bo zostala w poradni wczesniaka,a tyle napisala w ksiazeczce zdrowia do lekarza rodzinnego zeby mial porownanie. Od tego wyniku hania brala zelazo, wit b,i kwas foliowy.lubek wrote:To mamy:
Hematokryt 27,1 - niżej
Hemoglobina - 8,7 - niżej
Erytrocyty - 3,08 - niżej
Leukocyty - 5,12 - niżejWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:23
lubek lubi tę wiadomość
-
lubek wrote:Prokalcytonina wyszla 0,05. Czytalam, ze 0,5-2 to infekcja wirusowa, powyzej 2 to bakteryjna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:25
lubek lubi tę wiadomość
-
To mnie synek puszcza na miasto nawet na kilka godzin. Gorzej takie wyprawy znoszą moje piersi
Ale o zakupach ciuchowych nie myślę bo strasznie źle się czuję we własnym ciele i na myśl o przymierzaniu ubrań i oglądaniu się w lustrze dostaję doła i mi się odechciewa. -
Mnie Zuzia tez puszcza na zakupy u nas o tyle dobre ze przed odjazdem nakarmie ja z piersi a potem jak płacze to M albo moja mama daje jej butle, ale teraz to ja zakupy robie bardzo szybko bo wiem że ona potrafi umęczyc i boje sie ze nie dadza sobie rady.
tez nie lubie swojego ciała zwłaszcza brzucha i ud, myslalam ze brzuch mi zejdzie szybko a tymczasem bez ćwiczeń sie nie obejdzie, dzis zamierzam pojechac na zakupy ciuchowe zeby jakos normalnie wygladac na swieta i zobaczymy czy cos mi sie uda kupic.
Moni ja sukienke kupiłam w h&m na chrzciny i świetnie maskowała brzuch bo nie była taka opinająca -
A u mnie znowu wszystko w druga strone. Miałam nadzieję, ze zostanie mi kilka kilogramow po ciąży a tu nic z tego. Chudne w oczach i znowu będę mieć niedowage.. Co do zakupow to tydzien temu zostawiliśmy mała u mojej mamy i nie było nas chyba 3 godziny. Ogromnie stesknilam się za Lilka.
-
nick nieaktualnyparadise wrote:A u mnie znowu wszystko w druga strone. Miałam nadzieję, ze zostanie mi kilka kilogramow po ciąży a tu nic z tego. Chudne w oczach i znowu będę mieć niedowage.. Co do zakupow to tydzien temu zostawiliśmy mała u mojej mamy i nie było nas chyba 3 godziny. Ogromnie stesknilam się za Lilka.
-
nick nieaktualnyCo do zostawiani hani, to niezostawiamy, zawsze wszedzie z nami jezdzi,albo mąz zalatwia a ja siedze z nią w domu.
Dzis jedziemy pozalatwiac po urzedach sprawy,a potem z hanią na szczepienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 08:49