X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mój Antek też pcha raczki do buzi i sysa palce, a jak mu wyjmę to jest wielki żal o krzyk, my mamy dwie maty jedną taka pluszową z zabawkami u góry to się Antoś nagada zawsze do nich a w szczególnosci do biedronki i drugą z fisher price do leżenia tylko na brzuszku z grającym pianinkiem z przodu ale narazie go niekłade bo nie lubi długo leżec na brzuszku. Ale gdyby nie mata i leżaczek to ja bym nic w domu nie zrobiła w dni kiedy on nie chce spać.

Ja tez prasuje wszystkie ubrania małego, ale ta jak napisała Aniqa dlatego że są pogniecione a i ja nie chodze w takich więc i dzidziuś niech ładnie wyglada. A piorę ze 2 razy w tyg więc to nie jest jakoś strasznie dużo tego prasowania.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia alee zazdroszczę. Ale całe szczęście że mój chociaż z pobudkami ale nie ppłacze i chce spać.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem podłamana, minęło 2,5 mies od porodu a mi się zrobiły rozstępy na brzuchu. Zbyt często nie smarowałam bo mi się nie chciało ale myślałam że już się nie porobią a tu dzisiaj patrze i po obu stronach rozstępy. Masakra :(

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas, ja mimo, że smaruję zauważyłam rozstępy na obu piersiach, NO kurka, pewnie dlatego,że maltretuje je laktatorem i Zosia normalnie całe 24 h na cycku, masakra.

My mamy po moim starszym synu matę edukacyjną z fisher price rainforest, ale jeszcze nie kładłam Zosi, bo nie miałam z czym jej ( tej maty :)wyprać, bo jest zakurzona.

Zosia też cały czas pcha piąstki do buzi i ślini się masakrycznie. Aniqa ty coś wspominałaś, że Hania musi z tego powodu spać na boczku, czy coś się zmieniło? Dalej w nocy ślinotok?

My ostatnio mamy problemy w nocy z sapką, zawsze jakaś kożucha przeszkadza w nosie, brr, a jak jej zakrapiam, to sie wybudza i tak źle i tak niedobrze. Jaką wodą zakrapiacie noski?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek niemartw sie,jutro sie dowiesz z czego to wyniki i dalsze zalecenia,a jak to anemia to duzo dzieci ją ma. Ja tez jutro ide pokazac wyniki kontrolne i do szczepienia.

MOI a co z tą wysypką/alergią?

A ja musze sie pochwalic ze hania trzymala juz grzechotke w ręce i potrząsała nią, heh takie to bylo dla niej dziwne co sie to dzieje,ze strasznie byla zapatrzona.

Dzis uspalam ją o 18.30,narazie dalej spi. Ale w dzien troche niedobra była.

Sisilla, lubek, ataga4, Anoolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla u mnie hania w nocy spi na boku bo boje sie ze sie zaksztusi, czasami nagromadzi sliny i jak jej to splynie to ksztusi sie, w nocy mi sie tak jeszcze nie zdazylo a w dzien tak,jak lezala na pleckach w wozku.

Ja tylko rano oczyszczam nosek, i mam mgiełke w sprayu pod cisnieniem. Popsikam, odciągne i znow popsikam.

Sisilla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1463420_IMG_1110992557822742.jpeg

Kasiula09, tofirus, pestka, Sroka, MOI, ataga4, paradise, ao12., paaolka, nadzieja!!!, Anoolka lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj siedzi na basenie( jak zwykle) a ja korzystajac z okazji weszlam na allegro- bujam noga Nikusia hihihihi - zamowilam sobie czapke i szaliczek na Swieta i przy okazji na chrzest no i kozaczki na slupku bo nie podobaja mi sie kozaki na szpilce- poszalalam no ale jesli nie moge wyjsc do galerii to przynajmniej sobie tu pobuszuje a zreszta dawno sobie nic nie kupilam- moj G mnie zabije

chwale sie

http://allegro.pl/kozaki-traper-trapery-ws2053blk-37-i4868196784.html

http://allegro.pl/cieniowany-komplet-czapka-komin-szal-tuba-tunel-i4881882126.html
    czapka i szalik czarno- bialy taki jak na glownym zdjeciu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 21:17

Sisilla, ao12., paaolka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Sisilla u mnie hania w nocy spi na boku bo boje sie ze sie zaksztusi, czasami nagromadzi sliny i jak jej to splynie to ksztusi sie, w nocy mi sie tak jeszcze nie zdazylo a w dzien tak,jak lezala na pleckach w wozku

Nam też Małgoś się ślini i krztusi od tego pakowania wszystkiego do buzi, ale trudno mi ją kłaść w nocy na boku, bo zaraz się wierci i odwraca na plecy i tylko główkę ma ułożoną na bok.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa krostki juz prawie calkiem zniknely, ale 2 x dziennie smaruje buzke Julki kremikiem od pani dr czyli lagodnym sterydem. We wtorek przestane smarowac i wtedy zobaczymy. Ostatnio 2 dni po skonczonej kuracji byla na nowo wysypana :-\ Smoka nie dajemy zgodnie z zaleceniem lekarza, choc czasem by sie przydal np na wieczorny niepokoj Julci.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Lubek a wiec
    hematokryt miala 28.4
    Hemoglobina 10.4
    Leukocyty 8.3
    Erytrocyty 3.37
    Płytki krwi 440,

Niemam calej morfologi bo zostala w poradni wczesniaka,a tyle napisala w ksiazeczce zdrowia do lekarza rodzinnego zeby mial porownanie. Od tego wyniku hania brala zelazo, wit b,i kwas foliowy.
    lubek wrote:
    To mamy:
    Hematokryt 27,1 - niżej
    Hemoglobina - 8,7 - niżej
    Erytrocyty - 3,08 - niżej
    Leukocyty - 5,12 - niżej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:23

lubek lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:24

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Prokalcytonina wyszla 0,05. Czytalam, ze 0,5-2 to infekcja wirusowa, powyzej 2 to bakteryjna
    Być może w trakcie gorączki miał wyższą, ale zwalczył wirusa. Silny chłopak, będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:25

lubek lubi tę wiadomość

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie synek puszcza na miasto nawet na kilka godzin. Gorzej takie wyprawy znoszą moje piersi ;)
    Ale o zakupach ciuchowych nie myślę bo strasznie źle się czuję we własnym ciele i na myśl o przymierzaniu ubrań i oglądaniu się w lustrze dostaję doła i mi się odechciewa.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest problem z dłuższym wyjściem ponieważ Julia nie umie pić z butelki więc jestem uziemiona.
    Tez nienawidzę swojego ciała a szczególnie brzucha i piersi. Jestem przerażona, szukam kiecki na chrzciny i wszystkie w pierśiach za ciasne.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Zuzia tez puszcza na zakupy u nas o tyle dobre ze przed odjazdem nakarmie ja z piersi a potem jak płacze to M albo moja mama daje jej butle, ale teraz to ja zakupy robie bardzo szybko bo wiem że ona potrafi umęczyc i boje sie ze nie dadza sobie rady.
    tez nie lubie swojego ciała zwłaszcza brzucha i ud, myslalam ze brzuch mi zejdzie szybko a tymczasem bez ćwiczeń sie nie obejdzie, dzis zamierzam pojechac na zakupy ciuchowe zeby jakos normalnie wygladac na swieta i zobaczymy czy cos mi sie uda kupic.
    Moni ja sukienke kupiłam w h&m na chrzciny i świetnie maskowała brzuch bo nie była taka opinająca :-)

preg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei poszlo w uda i biodra. Czuje sie mega szeroka, nie mam za bardzo w czym chodzic i tez kombinuje co by tu na Chrzest wlozyc :-\

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu wszystko w druga strone. Miałam nadzieję, ze zostanie mi kilka kilogramow po ciąży a tu nic z tego. Chudne w oczach i znowu będę mieć niedowage.. Co do zakupow to tydzien temu zostawiliśmy mała u mojej mamy i nie było nas chyba 3 godziny. Ogromnie stesknilam się za Lilka.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    A u mnie znowu wszystko w druga strone. Miałam nadzieję, ze zostanie mi kilka kilogramow po ciąży a tu nic z tego. Chudne w oczach i znowu będę mieć niedowage.. Co do zakupow to tydzien temu zostawiliśmy mała u mojej mamy i nie było nas chyba 3 godziny. Ogromnie stesknilam się za Lilka.
    Ja tak jak ty, liczylam ze zostanie mi troche kg a tu waga nizsza niz z przed ciazą, i te docinki ze jestem taka chuda znow mnie denerwują, a ja tak bym chciala byc grubsza!! I za cholere niemoge przytyc,juz od lat mam tą samą wage,a moglabym jesc tonami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zostawiani hani, to niezostawiamy, zawsze wszedzie z nami jezdzi,albo mąz zalatwia a ja siedze z nią w domu.

Dzis jedziemy pozalatwiac po urzedach sprawy,a potem z hanią na szczepienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 08:49

‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ