X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie został brzuch za to nogi wyszczuplały. Ale brzuch to jakaś galareta :/

My juz po chrzcinach. Malutka aniołek w kościele w domu to samo! Tylko biedna miała za dużo atrakcji i prawie nie spała w dzień. Na wieczór mega ryk tak jakby była już tym wszystkim zmęczona. Nawet jeść nie chciała. Ale wreszcie padła przy cycu. Noc na szczęście spokojnie. Wyspała się; )

Dziś tata ma wolne to jedziemg po kartę do nfz i na sklepy po parę prezentów.

MOI, pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Mnie Zuzia tez puszcza na zakupy u nas o tyle dobre ze przed odjazdem nakarmie ja z piersi a potem jak płacze to M albo moja mama daje jej butle, ale teraz to ja zakupy robie bardzo szybko bo wiem że ona potrafi umęczyc i boje sie ze nie dadza sobie rady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:25

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Co do zostawiani hani, to niezostawiamy, zawsze wszedzie z nami jezdzi,albo mąz zalatwia a ja siedze z nią w domu.

Dzis jedziemy pozalatwiac po urzedach sprawy,a potem z hanią na szczepienie.

My też pewnie byśmy wszędzie z nim jezdzili, na pewno na zakupy czy to większe spożywcze czy ubraniowe bo ja aż piszcze jak mam gdzieś wyjść, ale po tym szpitalu wstrzymujemy się z wizytami w marketach i tam gdzie dużo ludzi żeby od razu czegoś nie złapał i żeby organizm doszedł do siebie po antybiotykach (ponoć potrzbuje na to 6tygodni) więc na razie ja siedzę w domu a mąż robi zakupy a ja tylko czasem staram się wyrwać na chwilę, chociaz widać jakie są efekty :-(

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:26

Anoolka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któras z was podaje maluchowi Gripe Water i może coś o niej powiedzieć?

• ao12. Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja podaję Ali venkelwater, dzięki niej mała może bez problemu puszczać bączki.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciesze sie z biustu bo rzeczywiscie wiekszy i oby juz taki zostal- brzucholik mam zamiar wycwiczyc tylko te kikla rozstepow na brzuchu mnie martwi bo chyba juz dwuczesciowego kostiumu kapielowego nie zaloze dopoki nie bedzie ich widac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja teoretycznie też go nakarmilam przed wyjściem i zostawiłam butle swojego rozmrozonego pokarmu (przy okazji, Nelly, ty pisałas wcześniej że Magda nie chciała jeść mrożonego, u nas Kajtek zjadł bez problemów smakowych) ale tak się darl, że M nie miał jak podgrzac butli :-/ A piszę że teoretycznie go nakarmilam bo on nauczony jest że wiecznie wisi przy cycu i ma go na każde zawołanie,i nie potrafi najeść się raz na 3 godziny, w ciagu dnia to jest max 1,5h i wscieka się gdy go nie ma..., a ja teraz nie wiem jak mam go nauczyć wydluzac przerwy między posiłkami, ehh pewnie mam to na własne życzenie ale karmiłam i karmie na żądanie

U mnie właśnie tez jest ten problem ze w dzien potrafi siedziec ciagle przy cycu czasem ssie dlugo a czasem potrafi tylko 5 minut i tyle a za kilka minut znowu. Dlatego jak je malo z cyca a jak mam wyjsc to robie mm i wtedy daje

preg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Agata ja podaję Ali venkelwater, dzięki niej mała może bez problemu puszczać bączki.

W Polsce pewnie tego nie dostane? To jest cos jak woda koperkowa?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek daj znać co z Tymkiem jak będziecie po lekarzu

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po lekarzu, morfologia sie poprawila, na szczepieniach był ryk,ale wyszlismy z przychodni i byla juz spokojna, teraz spi wymeczona.
    Dostalam tez recepte na bebilon 6 puszek zeby nie latac co chwile po recepte.

ao12. lubi tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    W Polsce pewnie tego nie dostane? To jest cos jak woda koperkowa?
    Tak to jest woda koperkowa.Wodę koperkową kupisz chyba bez problemu w aptece.

ataga4 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    My po lekarzu, morfologia sie poprawila, na szczepieniach był ryk,ale wyszlismy z przychodni i byla juz spokojna, teraz spi wymeczona.
    Dostalam tez recepte na bebilon 6 puszek zeby nie latac co chwile po recepte.
    Ja jutro idę z Alą na pierwsze sczepienie, będzie miała w 2 wkłuciach, aż się boję- bo ona taka "rozdarta" dziewczyna, już mam stresa :/

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pisała, że kupiła fajną sukienkę na chrzciny w H&M, może podajcie link.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga, jak już kiedyś pisałam, 3 kg mniej niż przed ciążą, ale jak spadła to stoi, ani w jedną ani w drugą. Ciało w miarę ok, choć ja nigdy do super szczupłych nie należałam, taki mam dobry rozmiar s. Jedynie to, co mnie martwi, to zauważyłam od spodu piersi rozstępy na dwóch, no ale cóż, ofiara musi być złożona, dwie ciąże i kilka rozstępów na cyckach przeżyję, ponoć z czasem bledną ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę wam współczuję, z tymi zakupami. Ja odkąd Zosia skończyła miesiąc na kilka godzin w weekend zostawiam ją u teściowej i ona karmi moim mleczkiem z butelki i ta ssie z ochotą. Może też akceptuje butlę, bo jest smoczkowa od początku.
    A ja mam czas na zakupy i to są takie przyjemne chwile... Ale też cały czas myślę co ona tam robi.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ale też cały czas myślę co ona tam robi.

Też tak mam ;) potrafię nawet dwa razy w ciągu godziny zadzwonić czy wszystko dobrze.

Co do rozstępów, zauważyłam kilka dni temu dwa na tyłku :O brzuch jak na razie czysty, nie licząc tej brązowej linii, która chyba nigdy nie zejdzie!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Któraś z Was pisała, że kupiła fajną sukienkę na chrzciny w H&M, może podajcie link.

jak bede na lapku i znajde to wrzuce a jak nie to wrzuce zdjecie

ao12., pestka lubią tę wiadomość

preg.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    jak bede na lapku i znajde to wrzuce a jak nie to wrzuce zdjecie
    dzięki :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Lubek daj znać co z Tymkiem jak będziecie po lekarzu

Okazało się, że jestem gapa i umówiłam wizytę na poniedziałek, ale 12tego stycznia:P, szczęśliwie dowiedzieliśmy się o tym dopiero na miejscu i lekarz zgodziła się nas przyjąć na szybka konsultacje morfologii. Jest niedokrwistość, ale nie może zlecić żelaza póki nie wykluczy infekcji. Dzisiaj wiec oddaliśmy drugi raz mocz i zbada nas dokładnie w czwartek i wtedy pewnie zleci. Do tej pory mamy mierzyć temperaturę w pupie ;). Przy okazji - mówiła, żeby dziecku nigdy nie mierzyć na skroni, bo ma płytko naczynia krwionośne i zawsze będzie wyższa.
    także jestem dobrej myśli, gorączkę miał na pewno, bo czułam na rękach, ale od dobrych kilku dni uważam, że już nie ma, a termometr pokazuje 38,1. Z drugiej strony ciesze się bardzo, nawet jeśli to był fałszywy alarm, bo inaczej byśmy nie wykryli anemii, bo nie miałby robionej morfologii. Jutro jeszcze usg brzuszka.
    dziękuję za troskę :)

ataga4, pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ