Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
moja tez bardzo w dzien nie spi a jak usnie to na 15 minut i sie budzi czasem to nic w domu nie moge zrobic bo ciągle potrzebuje mojej uwagi, za co sie wezme to zaraz sie budzi i musze przerywac. W ogóle go mnie denerwuje to ze jak przychodza do nas jacyś goście to powtarzaja ze takie dziecko to tylko je, zalatwia sie i spi a u nas akurat wiecej nie spi jak spi. Na szczescie odpukac nocki w miare ladnie przesypia no chyba ze ma faze zeby nie spac w środku nocy bo o tak sie zdarza
-
ja nie zauważyłam żeby mi włosy wypadały, nawet chyba mam ich wiecej niz przed ciążą
u nas zazwyczaj choinke ubieramy dzien przed Wigilia ale zobacze jak M bedzie pracowal, bo jesli bedzie szedl do pracy to pewnie ubierzemy w niedziele za tydzien.
ja jeszcze nie wiem co kupimy na prezent moze tez cos wykombinujemy ze zdjeciami Zuzi -
choinki jeszcze nawet nie mam ;O nie wiem może w poniedziałek kupimy, ale sztuczną bo w tam tym roku mieliśmy żywą i nasze koty urządził się w niej
Mała w końcu zasnęła, mąż ją uspał, zobaczymy na jak długo. Mam nadzieję, że jutro ten chrzest jakoś przeżyje, bo to jednak od 14 coś się będzie działo.
Właśnie zajadam się kostką czekolady i inką.
U nas też gaziki, dostaliśmy na to i sab simplex i biogaie. Są efekty, ale chyba też muszę odstawić mleko i sery. Ale to po niedzieli, po wszystkich tych pysznościach
Też będziemy fotokalendarz robić, mąż jej zrobi sesję, bo już zamówiłam pięknę ubranka typu mała syrenka i baranek, całe z wełny. Poprzebieram ją i będą jak talala!
Co do włosów to mogę jeszcze z zawodowego punktu widzenia polecić Vitapil a na skórę Capivit hydrocontrol - chociaż po tym mogą mieć dzieciaczki kolkę, dlatego na razie wstrzymuję się z braniem tych witamin.
Jestem na prenatalu i famibionie na przemian -
Ja też nadal prasuje ubranka i tak samo nie cierpię tego robić ;c Ostatnio nawet rzucam suche już pranie na fotel i prasuję po 2-3 rzeczy jak potrzebuję bo nie chcę mi się wszystkiego naraz przeprasować.
Pomysłu na prezenty jeszcze nie mam. Muszę się zmotywować i coś zamówić.
Też biorę Vitapil
-
Ja w ogóle nie prasuje. Uprasowalam raz, jak byłam jeszcze w ciąży. Od kiedy jest Tymek ani razu. Używam Białego Jelenia do prania i nic mu nie jest
włosy mi wypadały strasznie przez jakieś 3tyg, teraz już przestały. Na porost włosów mogę polecić szampon Kerastase Bain Stimuliste GL, wart swojej ceny.
Dzisiaj powtarzalismy morfologia, mamy też znów pobrać mocz. Lekarz zbadał go dokładnie, nic nie zobaczył. Dodatkowo zmierzylismy temperaturę ich termometrem i było 37,1, a naszym 38,4! Jestem juz maksymalnie skolowana, bo termometr wydaje się działać dobrze, nasza temperatura jest ok. To jest bezdotykowy termometr, że względu na różne ukrwienie czoła pokazuje różna temperaturę w różnych jego miejscach, powinno brać się najwyższą. Czuje zresztą na rękach, że jest cieplejszy.. no i spada temp jak podamy pedicetamol. Ale lekarz mówi, że bagatelizować nie można, zlecił usg brzuszka, żeby sprawdzić czy wymiotowanie nie ma jakiegoś podłoża innego niż obzeranie się, mamy we wtorek. No ale morfologia wyszła znów zła, a w zasadzie jeszcze gorsza od poprzedniej złej. Ma za mało krwinek czerwonych, hemoglobiny, hematokrytu, neutrofilii. I to znacząco poniżej dolnej granicy normyjeszcze dwa mniej znaczące wskaźniki poza norma. Mamy skonsultować z lekarz prowadząca, możliwe, że to anemia. Z tego, co czytałam może być też po szczepieniu, ewentualnie zle wchłanianie substancji odżywczych ze względu na alergie pokarmowa albo przebyta infekcja wirusowa. Albo i wirus i anemia
. W czwartek dowiemy się więcej, temperatura całe szczęście już w okolicy 37,4, wiec nie zbijamy. Mam nadzieje, ze to był wirus i juz sobie poszedł.
-
Lubek trzymam kciuki za Twojego Maluszka! Oby to był tylko wirus a nic poważnego.
Ponoć prasuje się do 1 roku życia ale czy jak w tym wytrwam to nie wiem. Piore raz w loveli raz w jelpie. Mam zapas na 4miechy i po tym czasie myślę prac już w naszym normalnym proszku.lubek lubi tę wiadomość