X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy zamiar zrobic na prezent jednym i drugim rodzicom fotokalendarz ze zdjeciami malego a wy co kupujecie pod choine swoim?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 16:46

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tez bardzo w dzien nie spi a jak usnie to na 15 minut i sie budzi czasem to nic w domu nie moge zrobic bo ciągle potrzebuje mojej uwagi, za co sie wezme to zaraz sie budzi i musze przerywac. W ogóle go mnie denerwuje to ze jak przychodza do nas jacyś goście to powtarzaja ze takie dziecko to tylko je, zalatwia sie i spi a u nas akurat wiecej nie spi jak spi. Na szczescie odpukac nocki w miare ladnie przesypia no chyba ze ma faze zeby nie spac w środku nocy bo o tak sie zdarza

preg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sroka u mnie tez sajgon w domu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    mamy zamiar zrobic na prezent jednym i drugim rodzicom fotokalendarz ze zdjeciami malego a wy co kupujecie pod choine swoim?
    Też zrobiłam fotokalendarze :-)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie zauważyłam żeby mi włosy wypadały, nawet chyba mam ich wiecej niz przed ciążą :-)
    u nas zazwyczaj choinke ubieramy dzien przed Wigilia ale zobacze jak M bedzie pracowal, bo jesli bedzie szedl do pracy to pewnie ubierzemy w niedziele za tydzien.
    ja jeszcze nie wiem co kupimy na prezent moze tez cos wykombinujemy ze zdjeciami Zuzi :-)

preg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choinki jeszcze nawet nie mam ;O nie wiem może w poniedziałek kupimy, ale sztuczną bo w tam tym roku mieliśmy żywą i nasze koty urządził się w niej ;)

Mała w końcu zasnęła, mąż ją uspał, zobaczymy na jak długo. Mam nadzieję, że jutro ten chrzest jakoś przeżyje, bo to jednak od 14 coś się będzie działo.

Właśnie zajadam się kostką czekolady i inką. ;)

U nas też gaziki, dostaliśmy na to i sab simplex i biogaie. Są efekty, ale chyba też muszę odstawić mleko i sery. Ale to po niedzieli, po wszystkich tych pysznościach :)

Też będziemy fotokalendarz robić, mąż jej zrobi sesję, bo już zamówiłam pięknę ubranka typu mała syrenka i baranek, całe z wełny. Poprzebieram ją i będą jak talala!

Co do włosów to mogę jeszcze z zawodowego punktu widzenia polecić Vitapil a na skórę Capivit hydrocontrol - chociaż po tym mogą mieć dzieciaczki kolkę, dlatego na razie wstrzymuję się z braniem tych witamin.
    Jestem na prenatalu i famibionie na przemian :)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro chrzest, proszę powiedzcie mi jak to będzie wyglądać? Bo nie ukrywam, że się stresuję.

Podjeżdżamy pod kościół i co dalej???

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Co do włosów to mogę jeszcze z zawodowego punktu widzenia polecić Vitapil
    2 dni temu sobie kupiłam :-)

Sroka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prasujecie cały czas ubranka dziecięce?

preg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:

Ja prasuję, bo pomięte nie zmieściłyby mi się do komody.

Sisilla lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też prasuje, chociaż nie cierpię prasować ;x

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Też zrobiłam fotokalendarze :-)
    Ja też zrobiam fotokanedarze, da moich, teściów i dla Nas:)
    I dodatkowo dla moichkupilismy drukarke, bo poprzednia umiera;)

paaolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    ja jeszcze prasuje, choć nie cierpię...ale jeszcze do szóstego miesiąca będę myślę..potem dam sobie spokój chyba;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 18:30

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nadal prasuje ubranka i tak samo nie cierpię tego robić ;c Ostatnio nawet rzucam suche już pranie na fotel i prasuję po 2-3 rzeczy jak potrzebuję bo nie chcę mi się wszystkiego naraz przeprasować.

Pomysłu na prezenty jeszcze nie mam. Muszę się zmotywować i coś zamówić.

Też biorę Vitapil ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie prasuję, odkąd mnie kiedyś mama zobaczyła przy prasowaniu, popukała się w głowę i powiedziała, że przecież Magda już jest duża i nie ma potrzeby pracować.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To można nieprasować?
    Byłam pewna że przynajmniej rok trzeba.
    To do kiedy trzeba to robić?

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • lubek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie prasuje. Uprasowalam raz, jak byłam jeszcze w ciąży. Od kiedy jest Tymek ani razu. Używam Białego Jelenia do prania i nic mu nie jest :)
    włosy mi wypadały strasznie przez jakieś 3tyg, teraz już przestały. Na porost włosów mogę polecić szampon Kerastase Bain Stimuliste GL, wart swojej ceny.
    Dzisiaj powtarzalismy morfologia, mamy też znów pobrać mocz. Lekarz zbadał go dokładnie, nic nie zobaczył. Dodatkowo zmierzylismy temperaturę ich termometrem i było 37,1, a naszym 38,4! Jestem juz maksymalnie skolowana, bo termometr wydaje się działać dobrze, nasza temperatura jest ok. To jest bezdotykowy termometr, że względu na różne ukrwienie czoła pokazuje różna temperaturę w różnych jego miejscach, powinno brać się najwyższą. Czuje zresztą na rękach, że jest cieplejszy.. no i spada temp jak podamy pedicetamol. Ale lekarz mówi, że bagatelizować nie można, zlecił usg brzuszka, żeby sprawdzić czy wymiotowanie nie ma jakiegoś podłoża innego niż obzeranie się, mamy we wtorek. No ale morfologia wyszła znów zła, a w zasadzie jeszcze gorsza od poprzedniej złej. Ma za mało krwinek czerwonych, hemoglobiny, hematokrytu, neutrofilii. I to znacząco poniżej dolnej granicy normy :( jeszcze dwa mniej znaczące wskaźniki poza norma. Mamy skonsultować z lekarz prowadząca, możliwe, że to anemia. Z tego, co czytałam może być też po szczepieniu, ewentualnie zle wchłanianie substancji odżywczych ze względu na alergie pokarmowa albo przebyta infekcja wirusowa. Albo i wirus i anemia :(. W czwartek dowiemy się więcej, temperatura całe szczęście już w okolicy 37,4, wiec nie zbijamy. Mam nadzieje, ze to był wirus i juz sobie poszedł.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, oby to nie bylo cos groznego!

lubek lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek trzymam kciuki za Twojego Maluszka! Oby to był tylko wirus a nic poważnego.

Ponoć prasuje się do 1 roku życia ale czy jak w tym wytrwam to nie wiem. Piore raz w loveli raz w jelpie. Mam zapas na 4miechy i po tym czasie myślę prac już w naszym normalnym proszku.

lubek lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek strasznie Ci współczuję tych zmartwień. Oby szybko sie wszystko ustabilizowało.
    A my jutro z Agatą jeszcze świętujemy dwa miesiące naszych bąków :)

lubek, ataga4, pestka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ