Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mitaka u mnie to samo. Trzy minutki jak posiedzi sam to max. Tylko na rączki i na rączki, kręgosłup mi juz wysiada.A myślałam ze jak będzie w tym wieku to juz sam się sobą będzie zajmował o naiwności ;)
    Franek dziś świruje też..eh, normalnie anioł w dzień a dzis to jakas masakra..jak szłam siku to marudził..:/ mam nadzieję, że jutro mu przejdzie.

My czekamy na księdza po kolędzie...ja bym nie nalegała ale mój M bardzo chce żeby ktos poświęcił nasze mieszkanie ;)
    a poczeci u nas juz było :P ale 26.01 minie rok odkąd wiemy, że będzie z nami :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Mamy kp. Martwie sie. Dzis qpka ze sluzem. Dzwonilam do poloznej. Kazala obserwowac. Nam sie zdarzaja czasem ale dzis jakby wiecej. Ehhhh :-( :-(
    hmm.kupka ze śluzem to nie coś ze skazą? nie martw sie, obserwuj. Może coś zaszkodziło. Ściskam !

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis też poszlałam w Pepco sa promocje i poszłam..kupiłam chyba 6 czy 7 bluzeczek na 74cm, bodziaka i spodenki i wydałam z 60 zł :) także jestem happy :) ah i jedna ciepła bluzę pluszową ala żaba :D

mama86 a co az tak Ci marudzi, że lyslisz, że coś jej jest? Odtawiłaś nabiał na 2 tyg? to mogłoby pomóc. Dzieci ze skazą maja przewaznie wysypki na ciałku i kupkę ze śluzem właśnie. O nietolerancji laktozy musiałabyś poczytać, bo tutaj to co jesz nie ma znaczenia.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    A jadłaś coś innego?
    Na FB jest grupa mam karmiących piersią i jest tam super dziewczyna, która świetnie doradza.

Mozesz zaprosic? Nie jadlam nic takiego...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    https://www.facebook.com/groups/grupa.karmienie.piersia/?fref=nf

Proszę:)

A to jestem w niej.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ja dzis też poszlałam w Pepco sa promocje i poszłam..kupiłam chyba 6 czy 7 bluzeczek na 74cm, bodziaka i spodenki i wydałam z 60 zł :) także jestem happy :) ah i jedna ciepła bluzę pluszową ala żaba :D

:D też dorwałam dziś w pepco żabę ale w wersji kombinezonu. Mała wygląda w tym jak kermit :)

renatkach, pestka, lubek lubią tę wiadomość

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    hmm.kupka ze śluzem to nie coś ze skazą? nie martw sie, obserwuj. Może coś zaszkodziło. Ściskam !
    Mam nadz. Ze to jednorazowe kochana

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• Sroka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Waszym maluchom też już cuchnie z buzi czy to efekt wkładania rączek?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na szczepieniach. Zdziwiłam się, że przez ponad 1,5 miesiąca przybrała tylko 1 kg. Fakt, je krócej niż dawniej, ale to dlatego, że sama sygnalizuje, że już nie chce. A potem wytrzymuje w dobrym nastroju 2-3 godziny do następnego karmienia, więc chyba się najada? I na długość na pewno urosła, widać po ubrankach. Nie wiem, o co chodzi.

Po szczepieniu marudzi. Większość dnia wisiała na cycku, a teraz już śpi ponad 1,5 godziny, co jej się normalnie nie zdarza. Ciekawe, jaka będzie noc...

Na wizycie pediatra zaczęła mi opowiadać o wprowadzaniu kaszek po 4 miesiącu. A ja myślałam, że teraz przy karmieniu piersią zaleca się rozszerzanie diety dziecka dopiero po 6 miesiącu?

lubek lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Byliśmy dziś na szczepieniach. Zdziwiłam się, że przez ponad 1,5 miesiąca przybrała tylko 1 kg. Fakt, je krócej niż dawniej, ale to dlatego, że sama sygnalizuje, że już nie chce. A potem wytrzymuje w dobrym nastroju 2-3 godziny do następnego karmienia, więc chyba się najada? I na długość na pewno urosła, widać po ubrankach. Nie wiem, o co chodzi.

Po szczepieniu marudzi. Większość dnia wisiała na cycku, a teraz już śpi ponad 1,5 godziny, co jej się normalnie nie zdarza. Ciekawe, jaka będzie noc...

Na wizycie pediatra zaczęła mi opowiadać o wprowadzaniu kaszek po 4 miesiącu. A ja myślałam, że teraz przy karmieniu piersią zaleca się rozszerzanie diety dziecka dopiero po 6 miesiącu?
    Filip też przez 6tyg przybrał tylko 1 kg aż zaczęłam się martwić że za mało. W szpitalu ważyli go codziennie i na dzień przybierał 35gr wiec sporo. Myślę że nie masz się co martwić, idź po prostu za tydzień do położnej i niech go zważy.

Nelly lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:

bo jest zalecane po 6 miesiącu. Ale niektrzy petietrzy np: starej daty proponują tak jak naszym mamom, po 4 mż. WHO zaleco po skończonym 6, czyli w 7 mż.

Nelly, ataga4, lubek lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do przybierania to ja bym się nia martwiła. Nam Franek na początku w 5tyg prztbrał tylko 400g, potem zaczęłam go zęściej karmić i w kolejne 6 czy 7tyg przybrał 1,5kg. Nadgonił. tydzień temu ważył 5850 teraz już około 6100 bo ważę się z nim to widzę ;)
    Każda dzidzia rośnie w swoim tempie no i teraz juz w ogóle powinny przybierać mniej niż na poczatku. 1-3mż średnio dziecko przybiera 150-250g, teraz już około 100-150g czy jakos tak.( to znaczy 4-6mż).

Jak rosną i sa radosne to ja bym sie nie martwiła :) Pamietam jak ja sie stresowałam na początku, a on po prostu potem przybrał więcej :) No i jak patrze na siatki centylowe utrzymuje się w 25 centylu.

Nelly lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po kapaniu o 20 cycek i usypianie :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to u nas kąpanie dopiero około 20:30 - 20.45 przeważnie wcześniej karmię, doczekam chwile i kąpie potem odkładam do łóżeczka i czekam aż zaśnie :) a dzisiaj zobaczymy, bo mała zaczęła mniej spać :p i trochę się rozregulowała :p

3i49tv7325tdkkap.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my za to kąpiemy już o 18.15 i ok 19 Małgoś już śpi :) Mamusia ma wolny wieczór :)

pestka, Sisilla lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis byl pogrzeb mojej babci, 94 lata miala, w ogole to ostatnio mam ciezki czas. Do tego mała miala rotawirusa, ale w domu byla.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa przykro mi :(

• MOI Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Aniqa wspolczucia :*

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, Aniqa, współczuję.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:35

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ