X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mitaka u mnie to samo. Trzy minutki jak posiedzi sam to max. Tylko na rączki i na rączki, kręgosłup mi juz wysiada.A myślałam ze jak będzie w tym wieku to juz sam się sobą będzie zajmował o naiwności ;)
    Franek dziś świruje też..eh, normalnie anioł w dzień a dzis to jakas masakra..jak szłam siku to marudził..:/ mam nadzieję, że jutro mu przejdzie.

My czekamy na księdza po kolędzie...ja bym nie nalegała ale mój M bardzo chce żeby ktos poświęcił nasze mieszkanie ;)
    a poczeci u nas juz było :P ale 26.01 minie rok odkąd wiemy, że będzie z nami :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Mamy kp. Martwie sie. Dzis qpka ze sluzem. Dzwonilam do poloznej. Kazala obserwowac. Nam sie zdarzaja czasem ale dzis jakby wiecej. Ehhhh :-( :-(
    hmm.kupka ze śluzem to nie coś ze skazą? nie martw sie, obserwuj. Może coś zaszkodziło. Ściskam !

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis też poszlałam w Pepco sa promocje i poszłam..kupiłam chyba 6 czy 7 bluzeczek na 74cm, bodziaka i spodenki i wydałam z 60 zł :) także jestem happy :) ah i jedna ciepła bluzę pluszową ala żaba :D

mama86 a co az tak Ci marudzi, że lyslisz, że coś jej jest? Odtawiłaś nabiał na 2 tyg? to mogłoby pomóc. Dzieci ze skazą maja przewaznie wysypki na ciałku i kupkę ze śluzem właśnie. O nietolerancji laktozy musiałabyś poczytać, bo tutaj to co jesz nie ma znaczenia.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    A jadłaś coś innego?
    Na FB jest grupa mam karmiących piersią i jest tam super dziewczyna, która świetnie doradza.

Mozesz zaprosic? Nie jadlam nic takiego...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    https://www.facebook.com/groups/grupa.karmienie.piersia/?fref=nf

Proszę:)

A to jestem w niej.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ja dzis też poszlałam w Pepco sa promocje i poszłam..kupiłam chyba 6 czy 7 bluzeczek na 74cm, bodziaka i spodenki i wydałam z 60 zł :) także jestem happy :) ah i jedna ciepła bluzę pluszową ala żaba :D

:D też dorwałam dziś w pepco żabę ale w wersji kombinezonu. Mała wygląda w tym jak kermit :)

renatkach, pestka, lubek lubią tę wiadomość

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    hmm.kupka ze śluzem to nie coś ze skazą? nie martw sie, obserwuj. Może coś zaszkodziło. Ściskam !
    Mam nadz. Ze to jednorazowe kochana

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• Sroka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Waszym maluchom też już cuchnie z buzi czy to efekt wkładania rączek?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na szczepieniach. Zdziwiłam się, że przez ponad 1,5 miesiąca przybrała tylko 1 kg. Fakt, je krócej niż dawniej, ale to dlatego, że sama sygnalizuje, że już nie chce. A potem wytrzymuje w dobrym nastroju 2-3 godziny do następnego karmienia, więc chyba się najada? I na długość na pewno urosła, widać po ubrankach. Nie wiem, o co chodzi.

Po szczepieniu marudzi. Większość dnia wisiała na cycku, a teraz już śpi ponad 1,5 godziny, co jej się normalnie nie zdarza. Ciekawe, jaka będzie noc...

Na wizycie pediatra zaczęła mi opowiadać o wprowadzaniu kaszek po 4 miesiącu. A ja myślałam, że teraz przy karmieniu piersią zaleca się rozszerzanie diety dziecka dopiero po 6 miesiącu?

lubek lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Byliśmy dziś na szczepieniach. Zdziwiłam się, że przez ponad 1,5 miesiąca przybrała tylko 1 kg. Fakt, je krócej niż dawniej, ale to dlatego, że sama sygnalizuje, że już nie chce. A potem wytrzymuje w dobrym nastroju 2-3 godziny do następnego karmienia, więc chyba się najada? I na długość na pewno urosła, widać po ubrankach. Nie wiem, o co chodzi.

Po szczepieniu marudzi. Większość dnia wisiała na cycku, a teraz już śpi ponad 1,5 godziny, co jej się normalnie nie zdarza. Ciekawe, jaka będzie noc...

Na wizycie pediatra zaczęła mi opowiadać o wprowadzaniu kaszek po 4 miesiącu. A ja myślałam, że teraz przy karmieniu piersią zaleca się rozszerzanie diety dziecka dopiero po 6 miesiącu?
    Filip też przez 6tyg przybrał tylko 1 kg aż zaczęłam się martwić że za mało. W szpitalu ważyli go codziennie i na dzień przybierał 35gr wiec sporo. Myślę że nie masz się co martwić, idź po prostu za tydzień do położnej i niech go zważy.

Nelly lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:

bo jest zalecane po 6 miesiącu. Ale niektrzy petietrzy np: starej daty proponują tak jak naszym mamom, po 4 mż. WHO zaleco po skończonym 6, czyli w 7 mż.

Nelly, ataga4, lubek lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do przybierania to ja bym się nia martwiła. Nam Franek na początku w 5tyg prztbrał tylko 400g, potem zaczęłam go zęściej karmić i w kolejne 6 czy 7tyg przybrał 1,5kg. Nadgonił. tydzień temu ważył 5850 teraz już około 6100 bo ważę się z nim to widzę ;)
    Każda dzidzia rośnie w swoim tempie no i teraz juz w ogóle powinny przybierać mniej niż na poczatku. 1-3mż średnio dziecko przybiera 150-250g, teraz już około 100-150g czy jakos tak.( to znaczy 4-6mż).

Jak rosną i sa radosne to ja bym sie nie martwiła :) Pamietam jak ja sie stresowałam na początku, a on po prostu potem przybrał więcej :) No i jak patrze na siatki centylowe utrzymuje się w 25 centylu.

Nelly lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po kapaniu o 20 cycek i usypianie :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to u nas kąpanie dopiero około 20:30 - 20.45 przeważnie wcześniej karmię, doczekam chwile i kąpie potem odkładam do łóżeczka i czekam aż zaśnie :) a dzisiaj zobaczymy, bo mała zaczęła mniej spać :p i trochę się rozregulowała :p

3i49tv7325tdkkap.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my za to kąpiemy już o 18.15 i ok 19 Małgoś już śpi :) Mamusia ma wolny wieczór :)

pestka, Sisilla lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis byl pogrzeb mojej babci, 94 lata miala, w ogole to ostatnio mam ciezki czas. Do tego mała miala rotawirusa, ale w domu byla.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa przykro mi :(

• MOI Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Aniqa wspolczucia :*

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, Aniqa, współczuję.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:35

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ