Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
paaolka wrote:A my po szczepieniu.
Płacz okropny był przy rotawirusach, bo babeczka podawała mu to ze 3 minuty, powolutku zeby przypadkiem nic nie wyleciało, a on wkurzony że ma tyle buzie miec otwartą i ze każą mu byc nieruchomo wpadł w taki ryk, ze aż ochrypł..o dziwo przy tym kolejnym 5w1 tylko zajęknął, a myślałam że bedzie odwrotnie...heh. Bidulek mój waży już 7300g i ma 64cmkluseczka moja
A w ogole to lekarka mnie wkurzyła bo wg nie przekarmiam małego...spojrzała na to ile przybrał od ostatniego szczepienia i tak stwierdzila, mam go karmić co 3 godz, a nie tak jak teraz ze nawet co 1,5 sie zdarza..tylko szczerze mówiac nie mam zamiaru tak dokłądnie sie stosowac do tego, bo nie bede mogla wytrzymac jęków i płaczu jak mu nie dam wczesniej, zresztą co lekarz to opinia i niektórzy twierdza że na piersi sie nie da przekarmic..
Kochana nie słuchaj takiego pediatry:/ Jak ona mogła tak powiedzieć, widać że się gó... zna na karmieniu piersią.
Na piersi nie da się przekarmić dziecka i nie daj sobie wmówić inaczej.
paaolka lubi tę wiadomość
-
Pauletta wrote:Mamy kp. Martwie sie. Dzis qpka ze sluzem. Dzwonilam do poloznej. Kazala obserwowac. Nam sie zdarzaja czasem ale dzis jakby wiecej. Ehhhh
A jadłaś coś innego?
Na FB jest grupa mam karmiących piersią i jest tam super dziewczyna, która świetnie doradza. -
paaolka wrote:Nutella właśnie nie zamierzam się przejmować tym co ta baba mówiła...
ciekawe czy jakby jej dziecko chciało jeść to tez kazałaby mu czekac, bo jest za wczesnie...ech..
Moja tylko karmiona piersią i waży trochę ponad 5kg i zgodnie z "siatkami" jesteśmy poniżej normy i nie dam sobie wcisnąć mm. Niestety pediatrzy mają słabe doświadczenie z dziećmi KP i wolą zalecić mm albo jeszcze jakieś wymysły:/ -
nick nieaktualny
-
Nutella wrote:Moja tylko karmiona piersią i waży trochę ponad 5kg i zgodnie z "siatkami" jesteśmy poniżej normy i nie dam sobie wcisnąć mm. Niestety pediatrzy mają słabe doświadczenie z dziećmi KP i wolą zalecić mm albo jeszcze jakieś wymysły:/
Dziewczyny robiła któraś prywatnie badania na nietolerancję laktozy i białka krowiego? Z kupki się robi czy z krwi? I ile za takie badanie się daje? Bo chyba się zdecyduje sprawdzić bo juz nie wiem co tej mojej Gabryśce jest -
Paradise ja polecam angelcare super niania. Od pierwszych dni ją stosujemy bo ma i monitor oddechu.
Co do piersi, to moja Agtka je co 3h czasem częściej i ma ponad 6600g. Wszystko zależy od dziecka. Nie da się go wrzucić w jakiś schemat.
Sylwia bardzo mi przykro że u Ciebie taka sytuacjaliczę że coś się zmieni!
Trzymam kciuki za babcię! 86 to piękne lata! Będzie dobrzeKakabaka, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Lubek - jestem na liście do żłobka 242!
Ale panie w żłobku i tak powiedziały, że marne szanse na przyjęcie bo najwięcej miejsc się zwalnia we wrześniu. Tylko co ja poradzę, że moje dziecko się urodziło w październiku?Jakiś popieprzony ten system.
Nutella - staszny maluszek z Twojego dzieciaczka. Ale trochę zazdroszczę bo przynajmniej kręgosłup Ci nie nawali -
my juz po rehabilitacji. W drodze powrotnej zobaczylam ogromny napis :
PROMOCJA ODZIEZY DZIECIECEJ no i oczywiscie na szybciocha wstapilam a maz zostal z malym w samochodzie i kupilam mu 2 bodziaki, sliniak i spodenki - humor sobie poprawilam bo dalam tylko 30 zl za wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 15:53
Anoolka, Kakabaka, ao12. lubią tę wiadomość
-
Smutas wrote:Dziecko rośnie to chyba dobrze, głupia lekarka. A powiedzcie mi dziewczyny czy to jormalne ze Antek robi kupy z 8 razy na dobę?
Mnie się wydaje, że może, bo dzieci działają w dwie strony, albo tak jak twój Antek robią kupy często, a moja Zosia, choć KP, rzadko ( teraz i tak średnio, co 3-4 dni, rekord 18 dni bez kupy i bez żadnych zaparć i problemów z wypróżnieniem