X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Nieźle... :) u nas za 3 dni rocznica poczęcia :D :D

Niesamowite;) Jak ten czas leci

paaolka, sylwia1985 lubią tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    A my po szczepieniu.
    Płacz okropny był przy rotawirusach, bo babeczka podawała mu to ze 3 minuty, powolutku zeby przypadkiem nic nie wyleciało, a on wkurzony że ma tyle buzie miec otwartą i ze każą mu byc nieruchomo wpadł w taki ryk, ze aż ochrypł..o dziwo przy tym kolejnym 5w1 tylko zajęknął, a myślałam że bedzie odwrotnie...heh. Bidulek mój waży już 7300g i ma 64cm ;) kluseczka moja :)
    A w ogole to lekarka mnie wkurzyła bo wg nie przekarmiam małego...spojrzała na to ile przybrał od ostatniego szczepienia i tak stwierdzila, mam go karmić co 3 godz, a nie tak jak teraz ze nawet co 1,5 sie zdarza..tylko szczerze mówiac nie mam zamiaru tak dokłądnie sie stosowac do tego, bo nie bede mogla wytrzymac jęków i płaczu jak mu nie dam wczesniej, zresztą co lekarz to opinia i niektórzy twierdza że na piersi sie nie da przekarmic..

Kochana nie słuchaj takiego pediatry:/ Jak ona mogła tak powiedzieć, widać że się gó... zna na karmieniu piersią.
    Na piersi nie da się przekarmić dziecka i nie daj sobie wmówić inaczej.

paaolka lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella właśnie nie zamierzam się przejmować tym co ta baba mówiła...;)
    ciekawe czy jakby jej dziecko chciało jeść to tez kazałaby mu czekac, bo jest za wczesnie...ech..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 14:16

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Mamy kp. Martwie sie. Dzis qpka ze sluzem. Dzwonilam do poloznej. Kazala obserwowac. Nam sie zdarzaja czasem ale dzis jakby wiecej. Ehhhh :-( :-(

A jadłaś coś innego?
    Na FB jest grupa mam karmiących piersią i jest tam super dziewczyna, która świetnie doradza.

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Nutella właśnie nie zamierzam się przejmować tym co ta baba mówiła...;)
    ciekawe czy jakby jej dziecko chciało jeść to tez kazałaby mu czekac, bo jest za wczesnie...ech..

Moja tylko karmiona piersią i waży trochę ponad 5kg i zgodnie z "siatkami" jesteśmy poniżej normy i nie dam sobie wcisnąć mm. Niestety pediatrzy mają słabe doświadczenie z dziećmi KP i wolą zalecić mm albo jeszcze jakieś wymysły:/

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcyny ja dzisiaj zrobiłam mojej mamie niespodziankę i odwiedziłam ją z Alą w pracy:p Mina bezcenna;p

Niestety ani ja ani mój mąż nie mamy już dziadków:( ale Aluśka ma za to pełen komplet:)

paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    A jadłaś coś innego?
    Na FB jest grupa mam karmiących piersią i jest tam super dziewczyna, która świetnie doradza.
    A jakiś link do tej grupy?

• Nutella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A jakiś link do tej grupy?

https://www.facebook.com/groups/grupa.karmienie.piersia/?fref=nf

Proszę:)

Anoolka lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Moja tylko karmiona piersią i waży trochę ponad 5kg i zgodnie z "siatkami" jesteśmy poniżej normy i nie dam sobie wcisnąć mm. Niestety pediatrzy mają słabe doświadczenie z dziećmi KP i wolą zalecić mm albo jeszcze jakieś wymysły:/
    Lekarze mówią to co muszą. Ja na temat kp dowiedziałam się więcej od pielegniary niż od lekarza. Moja znowu waży 5420 a karmie w ciągu dnia tylko mm a w nocy trochę kp a jak jej malo to robię jeszcze mm. Wiec zależy też od dziecka.
    Dziewczyny robiła któraś prywatnie badania na nietolerancję laktozy i białka krowiego? Z kupki się robi czy z krwi? I ile za takie badanie się daje? Bo chyba się zdecyduje sprawdzić bo juz nie wiem co tej mojej Gabryśce jest :-(

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paradise Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecicie mi jakaś elektroniczną nianie? Chcę dzisiaj zamówić małej a tyle tego w internecie, że nie potrafię się zdecydować.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dziewczyny polecicie mi jakaś elektroniczną nianie? Chcę dzisiaj zamówić małej a tyle tego w internecie, że nie potrafię się zdecydować.

ja mam baby ono i jestem zadowolona :-)

paradise lubi tę wiadomość

age.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    ja mam baby ono i jestem zadowolona :-)

Kasiula, jaki model?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko rośnie to chyba dobrze, głupia lekarka. A powiedzcie mi dziewczyny czy to jormalne ze Antek robi kupy z 8 razy na dobę?

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Kasiula, jaki model?

o taką na pudełku jest napisane że jest to nr 194
    http://allegro.pl/niania-elektroniczna-babyono-zasieg-450-niezawodn-i4975456636.html

paradise lubi tę wiadomość

age.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    o taką na pudełku jest napisane że jest to nr 194
    http://allegro.pl/niania-elektroniczna-babyono-zasieg-450-niezawodn-i4975456636.html

Dzięki, zaraz sobie sprawdzę ;)

Kasiula09 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise ja polecam angelcare super niania. Od pierwszych dni ją stosujemy bo ma i monitor oddechu.

Co do piersi, to moja Agtka je co 3h czasem częściej i ma ponad 6600g. Wszystko zależy od dziecka. Nie da się go wrzucić w jakiś schemat.

Sylwia bardzo mi przykro że u Ciebie taka sytuacja :( liczę że coś się zmieni!

Trzymam kciuki za babcię! 86 to piękne lata! Będzie dobrze ;)

Kakabaka, Anoolka lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek - jestem na liście do żłobka 242! ;)
    Ale panie w żłobku i tak powiedziały, że marne szanse na przyjęcie bo najwięcej miejsc się zwalnia we wrześniu. Tylko co ja poradzę, że moje dziecko się urodziło w październiku? :( Jakiś popieprzony ten system.
    Nutella - staszny maluszek z Twojego dzieciaczka. Ale trochę zazdroszczę bo przynajmniej kręgosłup Ci nie nawali ;)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po rehabilitacji. W drodze powrotnej zobaczylam ogromny napis :
    PROMOCJA ODZIEZY DZIECIECEJ no i oczywiscie na szybciocha wstapilam a maz zostal z malym w samochodzie i kupilam mu 2 bodziaki, sliniak i spodenki - humor sobie poprawilam bo dalam tylko 30 zl za wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 15:53

Anoolka, Kakabaka, ao12. lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Dziecko rośnie to chyba dobrze, głupia lekarka. A powiedzcie mi dziewczyny czy to jormalne ze Antek robi kupy z 8 razy na dobę?

Może robić po każdym karmieniu;)

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:

Mnie się wydaje, że może, bo dzieci działają w dwie strony, albo tak jak twój Antek robią kupy często, a moja Zosia, choć KP, rzadko ( teraz i tak średnio, co 3-4 dni, rekord 18 dni bez kupy i bez żadnych zaparć i problemów z wypróżnieniem :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ