Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Zazdroszczę wam, że dzieciaki tak wcześnie zasypiają, moja do 22 to minimum rządzi, a Frania i tak wstaje skoro świt. A skoro wasze dzieci chodzą tak wcześnie spać, to o której wstają i ile mają drzemek w ciagu dnia?

Sisila, u mnie Małgoś śpi mniej więcej do 8 z jedną lub dwiema (dalej nie wiem od czego to zależy) pobudkami na jedzenie, ale za to w dzień tylko dwie 30-45 minutowe drzemki.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Sisila, u mnie Małgoś śpi mniej więcej do 8 z jedną lub dwiema (dalej nie wiem od czego to zależy) pobudkami na jedzenie, ale za to w dzień tylko dwie 30-45 minutowe drzemki.
    Kurcze to mało wam maluchy śpią. Filip śpi co 1,5-2 godziny a drzemki trwają od 30min do 2-3 godzin.
    Tofirus a Małgosia nie jest zmęczona?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 09:55

• pestka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U nas też się pogorszylo ale w nocy, cały czas go atakuja rączki. Jeszcze trochę i będę jak zombi chodzić z niewyspania.
    kurde można spróbować jakoś obwinąć te rączki? ehh...znalazłam super szum suszarki z fb z podkładem uspokojającym! mega, aż mi się dobrze przy tym spi! ;) jeśli któraś puszcza szum, z chęcią podrzucę :)

paaolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.różne dzieci myślę, niektóre bardzo mało śpią w dzień, byleby się zdrzemnąć. A za to więcej śpią w nocy pewnie.
    Ja się cieszę, żę Franulo śpi trochę w dzień, zawsze można odsapnąć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:21

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    kurde można spróbować jakoś obwinąć te rączki? ehh...znalazłam super szum suszarki z fb z podkładem uspokojającym! mega, aż mi się dobrze przy tym spi! ;) jeśli któraś puszcza szum, z chęcią podrzucę :)
    Nie za bardzo bo on cały się rzuca, nóżki też latają. Mam nadzieję że mu przejdzie ehh.

• tofirus Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, właśnie wydaje mi się, że nie jest tak źle z tym jej zmęczeniem, bo nie marudzi jakoś bardzo w ciągu dnia. Z drugiej strony dlatego muszę ją kąpać najpóźniej o 18.30, bo pada już na pysk, zjada kolację i od razu śpi. Widocznie taki ma okres, że nie potrzebuje tego snu w ciągu dnia. Choć czasem z utęsknieniem przypominam sobie czasy, kiedy potrafiła mi przespać prawie cały dzień ;)

Sisilla lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Anoolka, właśnie wydaje mi się, że nie jest tak źle z tym jej zmęczeniem, bo nie marudzi jakoś bardzo w ciągu dnia. Z drugiej strony dlatego muszę ją kąpać najpóźniej o 18.30, bo pada już na pysk, zjada kolację i od razu śpi. Widocznie taki ma okres, że nie potrzebuje tego snu w ciągu dnia. Choć czasem z utęsknieniem przypominam sobie czasy, kiedy potrafiła mi przespać prawie cały dzień ;)
    Aha czyli swoje i tak śpi. Filip za to chodzi spać o 9 lub 10 i śpi do 7.30 i zazdroszcze Ci bo przynajmniej z mężem możecie trochę czasu wieczorem spędzić.

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Ja Jedrusiowi puszczam misia szumisia ale chętnie bym sprawdziła ten o którym piszesz. Także, poproszę :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bardzo chętnie poproszę o ten szum, czasem się przydaje :)

U nas rączki potwory atakują. Zauważyłam że jak Mała jest spiaca to je ssa uspokaja się uspokaja do snu. Ale smoczek be be i be! I muszę na noc ją owijać bo byśmy nie pospali.

Moje wyrazy współczucia! Taka tragedia :(

Jupi! Mamy 3 miesiące :)

paradise, Kasiula09, lubek lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Aha czyli swoje i tak śpi. Filip za to chodzi spać o 9 lub 10 i śpi do 7.30 i zazdroszcze Ci bo przynajmniej z mężem możecie trochę czasu wieczorem spędzić.

Mojego nie ma co tydzień od niedzieli do piątku, więc sama sobie wieczory muszę organizować :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Mojego nie ma co tydzień od niedzieli do piątku, więc sama sobie wieczory muszę organizować :)
    To zawsze możesz jakiegoś przystojnego sąsiada zaprosić;)

• tofirus Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    To zawsze możesz jakiegoś przystojnego sąsiada zaprosić;)

Muszę o tym pomyśleć ;)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się za wcześnie pochwaliłam tym wczorajszym nie jedzeniem w nocy - dzisiaj znowu po staremu i jeszcze o 3 z chęcią by wstał, ale takiego... odkręciłam się, powiercił się, pomarudził i na szczęście zasnął do tej 6. Zdycham w tym tygodniu-strasznie mnie głowa boli, może to przez tą pogodę...

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Oh Aniqa szczerze współczuję,

my na razie nie wprowadzamy, tzn. Będziemy chyba po tym ostatnim szczepieniu. Ma 25 lutego. Ja chętnie poczekałabym do tego 6 miesiąca, ale z racji tego że mój okruszek waży całe 5 kg to chyba będę musiała wcześniej. Zobaczymy
    Renatkach jeśli mała słabo przybiera to powinna zostać na samej piersi jak najdłużej... Bo jak zacznie jeść jakieś warzywka/zupki to zrezygnuje pewnie z któregoś posiłku z piersi, a wiadomo że mleko jest o wiele bardziej kaloryczne niż jakieś tam warzywko.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzis gorsza noc - Nikus budzil sie o 24, 3 i 6

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zła noc, pobudki o 2, a potem to już co chwila. I dwie kupy więc i przebieranie. Nie wiem co temu mojemu maemu synkowi sie porobiło.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Nie za bardzo bo on cały się rzuca, nóżki też latają. Mam nadzieję że mu przejdzie ehh.
    przejdzie ;) mój dzis też budził się co 2-2,5h nie wiem o co chodzi...z wiekiem gorzej, o co kaman? :/

iabql8x.png
    x8msush.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie "magiczne" 3 miesiące wszystko popsuły...tzn mała ładnie mi spała w nocy, a teraz budzi się 3 razy na jedzenie...i jest taka marudna że szok....czasami mam wrażenie że ona sama nie iwe czego chce

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• pestka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Ja Jedrusiowi puszczam misia szumisia ale chętnie bym sprawdziła ten o którym piszesz. Także, poproszę :)
    a proszę :

https://www.youtube.com/watch?v=yi1C4UiEm0I

taka fajna cicha muzyczka w tle :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, mówiłam im starsze tym gorzej spią! Komu dzieć śpi lepiej, ręka w górę? ;)
    mój nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:32

poczwarkah lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ