X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Zazdroszczę wam, że dzieciaki tak wcześnie zasypiają, moja do 22 to minimum rządzi, a Frania i tak wstaje skoro świt. A skoro wasze dzieci chodzą tak wcześnie spać, to o której wstają i ile mają drzemek w ciagu dnia?

Sisila, u mnie Małgoś śpi mniej więcej do 8 z jedną lub dwiema (dalej nie wiem od czego to zależy) pobudkami na jedzenie, ale za to w dzień tylko dwie 30-45 minutowe drzemki.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Sisila, u mnie Małgoś śpi mniej więcej do 8 z jedną lub dwiema (dalej nie wiem od czego to zależy) pobudkami na jedzenie, ale za to w dzień tylko dwie 30-45 minutowe drzemki.
    Kurcze to mało wam maluchy śpią. Filip śpi co 1,5-2 godziny a drzemki trwają od 30min do 2-3 godzin.
    Tofirus a Małgosia nie jest zmęczona?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 09:55

• pestka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U nas też się pogorszylo ale w nocy, cały czas go atakuja rączki. Jeszcze trochę i będę jak zombi chodzić z niewyspania.
    kurde można spróbować jakoś obwinąć te rączki? ehh...znalazłam super szum suszarki z fb z podkładem uspokojającym! mega, aż mi się dobrze przy tym spi! ;) jeśli któraś puszcza szum, z chęcią podrzucę :)

paaolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.różne dzieci myślę, niektóre bardzo mało śpią w dzień, byleby się zdrzemnąć. A za to więcej śpią w nocy pewnie.
    Ja się cieszę, żę Franulo śpi trochę w dzień, zawsze można odsapnąć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:21

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    kurde można spróbować jakoś obwinąć te rączki? ehh...znalazłam super szum suszarki z fb z podkładem uspokojającym! mega, aż mi się dobrze przy tym spi! ;) jeśli któraś puszcza szum, z chęcią podrzucę :)
    Nie za bardzo bo on cały się rzuca, nóżki też latają. Mam nadzieję że mu przejdzie ehh.

• tofirus Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, właśnie wydaje mi się, że nie jest tak źle z tym jej zmęczeniem, bo nie marudzi jakoś bardzo w ciągu dnia. Z drugiej strony dlatego muszę ją kąpać najpóźniej o 18.30, bo pada już na pysk, zjada kolację i od razu śpi. Widocznie taki ma okres, że nie potrzebuje tego snu w ciągu dnia. Choć czasem z utęsknieniem przypominam sobie czasy, kiedy potrafiła mi przespać prawie cały dzień ;)

Sisilla lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Anoolka, właśnie wydaje mi się, że nie jest tak źle z tym jej zmęczeniem, bo nie marudzi jakoś bardzo w ciągu dnia. Z drugiej strony dlatego muszę ją kąpać najpóźniej o 18.30, bo pada już na pysk, zjada kolację i od razu śpi. Widocznie taki ma okres, że nie potrzebuje tego snu w ciągu dnia. Choć czasem z utęsknieniem przypominam sobie czasy, kiedy potrafiła mi przespać prawie cały dzień ;)
    Aha czyli swoje i tak śpi. Filip za to chodzi spać o 9 lub 10 i śpi do 7.30 i zazdroszcze Ci bo przynajmniej z mężem możecie trochę czasu wieczorem spędzić.

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Ja Jedrusiowi puszczam misia szumisia ale chętnie bym sprawdziła ten o którym piszesz. Także, poproszę :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bardzo chętnie poproszę o ten szum, czasem się przydaje :)

U nas rączki potwory atakują. Zauważyłam że jak Mała jest spiaca to je ssa uspokaja się uspokaja do snu. Ale smoczek be be i be! I muszę na noc ją owijać bo byśmy nie pospali.

Moje wyrazy współczucia! Taka tragedia :(

Jupi! Mamy 3 miesiące :)

paradise, Kasiula09, lubek lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Aha czyli swoje i tak śpi. Filip za to chodzi spać o 9 lub 10 i śpi do 7.30 i zazdroszcze Ci bo przynajmniej z mężem możecie trochę czasu wieczorem spędzić.

Mojego nie ma co tydzień od niedzieli do piątku, więc sama sobie wieczory muszę organizować :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Mojego nie ma co tydzień od niedzieli do piątku, więc sama sobie wieczory muszę organizować :)
    To zawsze możesz jakiegoś przystojnego sąsiada zaprosić;)

• tofirus Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    To zawsze możesz jakiegoś przystojnego sąsiada zaprosić;)

Muszę o tym pomyśleć ;)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się za wcześnie pochwaliłam tym wczorajszym nie jedzeniem w nocy - dzisiaj znowu po staremu i jeszcze o 3 z chęcią by wstał, ale takiego... odkręciłam się, powiercił się, pomarudził i na szczęście zasnął do tej 6. Zdycham w tym tygodniu-strasznie mnie głowa boli, może to przez tą pogodę...

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Oh Aniqa szczerze współczuję,

my na razie nie wprowadzamy, tzn. Będziemy chyba po tym ostatnim szczepieniu. Ma 25 lutego. Ja chętnie poczekałabym do tego 6 miesiąca, ale z racji tego że mój okruszek waży całe 5 kg to chyba będę musiała wcześniej. Zobaczymy
    Renatkach jeśli mała słabo przybiera to powinna zostać na samej piersi jak najdłużej... Bo jak zacznie jeść jakieś warzywka/zupki to zrezygnuje pewnie z któregoś posiłku z piersi, a wiadomo że mleko jest o wiele bardziej kaloryczne niż jakieś tam warzywko.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzis gorsza noc - Nikus budzil sie o 24, 3 i 6

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zła noc, pobudki o 2, a potem to już co chwila. I dwie kupy więc i przebieranie. Nie wiem co temu mojemu maemu synkowi sie porobiło.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Nie za bardzo bo on cały się rzuca, nóżki też latają. Mam nadzieję że mu przejdzie ehh.
    przejdzie ;) mój dzis też budził się co 2-2,5h nie wiem o co chodzi...z wiekiem gorzej, o co kaman? :/

iabql8x.png
    x8msush.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie "magiczne" 3 miesiące wszystko popsuły...tzn mała ładnie mi spała w nocy, a teraz budzi się 3 razy na jedzenie...i jest taka marudna że szok....czasami mam wrażenie że ona sama nie iwe czego chce

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• pestka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Ja Jedrusiowi puszczam misia szumisia ale chętnie bym sprawdziła ten o którym piszesz. Także, poproszę :)
    a proszę :

https://www.youtube.com/watch?v=yi1C4UiEm0I

taka fajna cicha muzyczka w tle :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, mówiłam im starsze tym gorzej spią! Komu dzieć śpi lepiej, ręka w górę? ;)
    mój nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:32

poczwarkah lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ