X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    haha, mówiłam im starsze tym gorzej spią! Komu dzieć śpi lepiej, ręka w górę? ;)
    mój nie.
    Od razu mi lepiej jak widzę że nie jestem sama hehe ;)

pestka lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, przykro mi, trzymaj się kochana.

U nas też szału w nocy nie było. Lilka zawsze ma jedną pobudkę ok 6 a dzisiaj budziła się na jedzenie o 2:30 i 7:00.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa współczuje :(

U nas dziś wybiły 3 miesiące :)
    A u nas w nocy pobudki co najmniej dwa razy, dziś obudziła sie a raczej sie wierciła o 23.30 co nigdy o tej porze sie nie budzi i dałam jej smoka i poszła spać, obudziła sie na jedzenie o 2.30, potem o 5.00 i o 7.00 i spała do 8.00

Sroka, Sisilla, Kakabaka lubią tę wiadomość

preg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez gorzej ze snem. Julcia sie czochra, wierci i marudzi. Tragedii nie ma, ale nie jest tak wspaniale jak jeszcze tydzien temu..

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    u nas dzis gorsza noc - Nikus budzil sie o 24, 3 i 6

U nas to jest noc co noc :P albo i wersja light bo tak to 24,2,4,6. Więc ja przynajmniej szoku nie mam, a jak Wam dzieciaczki już ładnie spały i macie znowu "moje noce" to współczuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 12:37

ataga4 lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potwierdzam ze po 3 miesiacach wcale nie jest lepiej

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Lubek - jestem na liście do żłobka 242! ;)
    Ale panie w żłobku i tak powiedziały, że marne szanse na przyjęcie bo najwięcej miejsc się zwalnia we wrześniu. Tylko co ja poradzę, że moje dziecko się urodziło w październiku? :( Jakiś popieprzony ten system.
    Nutella - staszny maluszek z Twojego dzieciaczka. Ale trochę zazdroszczę bo przynajmniej kręgosłup Ci nie nawali ;)

tak sadze tez, ze pazdziernik najgorzej;) czyli tez wpisalas pazdziernik 2015? Ja nawet myslalam, zeby wpisac wrzesien, ale nie chcialabym, zeby szedl majac 11 miesiecy i postanowilam zdac sie na los ;)

a dzisiaj Tymek konczy 100dni! :D

ataga4, Sisilla, pestka, paaolka lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)
    zaraz was nadrabiam bo mam dwa dni do tylu. ale wczoraj dzien babci, dzis dziadka i troche malo w domu jestem przed kompem.
    u nas maluszek juz coraz bardziej aktywny, ruchliwy i taki madrzejszy.. dzis od rana probowal zlapac swoja stope, mowie wam jak to komicznie wygladalo :) ogolnie jakis senny dzis jest, wstaje na 30 min i zasypia na 30 min i tak od rana....

Anoolka, lubek, pestka lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, przykro mi z powodu babci.

U nas tez gorzej śpi, nie wiem czy to ma zwiazek, ale od powrotu męża znow budzi sie co 2godziny, a zdarzalo sie ze spal juz nawet 3-3,5 w nocy. Tak wiec Mitaka, dla mnie pobudki co 2godz to tez codzienność ;-)

Pestka ja tez chetnie przetestuje ten nowy szum, bo do tej pory najlepiej sprawdza sie prawdziwa suszarka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:22

• renatkach Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z tym spaniem w sumie nie wiem jakby było, bo ja budzik nastawiam tak co 3,5 - 4 godziny do jedzenia. Ale jak jej nie budziłam, to mi spała tak 6-7 godzin pierwsze spanie. A potem tak 3-4 drugie spanie. A teraz ją biorę karmię na śpiocha I odkładam. Jak nad ranem zaczyna niespokojnie spac, to po karmieniu zawijam ją w kocyk i w takim kokonie układam do łóżeczka :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy mialyscie podczas chrztu jakąś podusie lub bet na ktorym maluch leżał podczas polewania główki wodą czy tak w rękach był trzymany?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Scescie mi tez to wygląda na ząbka ;-) A kto znalazł? Bo jak ty to mąż musi cos ci kupić :-)
    no ja ja, bo sie slini mocno, bbanki takie puszcza, wklada palce i trze po dziasle w tym miejscu, a nei jak keidys ze raczka oby do buzi ale ebz wiekszego zastanawiania, teraz widac ze centralnie w tym miejscu sie pociera, nad gryzakiem sie zneca ze szok. i tak mlaska smiesznie, dziubek robi, zagryza dolna warge... pociecha ze szok. ale o co z tym kupnem chodzi? :D on taki malo zabobonny i by mnie wysmial jakbym mu to powiedziala hihihi
    Kakabaka wrote:
    Ciężki czas teraz mam. W niedzielę rano moją babcię potrącił samochód na pasach jak szła do kościoła. Ma złamaną miednicę i miała bardzo duży krwotok wewnętrzny. W czasie operacji zabrakło krwi i musieli sprowadzać z Krakowa przez co babcia była otwarta przez noc w śpiączce farmakologicznej. Dzisiaj mają ją wybudzać. Ma już 86 lat.
    o cholera! bardzo wspolczuje! mam andzieje ze babunia jeszcze sie z tego wylize! wiek juz ladny ale oby jeszcze wiecej tych lat w zdrowiu. a jaka ejst ogolna kondycja babci?
    Aniqa wrote:
    Dzis byl pogrzeb mojej babci, 94 lata miala, w ogole to ostatnio mam ciezki czas. Do tego mała miala rotawirusa, ale w domu byla.
    moje kondolencje :( przykro mmi.
    Sisilla wrote:
    Zazdroszczę wam, że dzieciaki tak wcześnie zasypiają, moja do 22 to minimum rządzi, a Frania i tak wstaje skoro świt. A skoro wasze dzieci chodzą tak wcześnie spać, to o której wstają i ile mają drzemek w ciagu dnia?
    moj zawsze zasypia 20-21, ale wczoraj zasnal juz o 19 :) wstajemy 9-10, a dzis o 8. czyli ta godzina wczesniej co psozedl spac :)
    w ciagu dnia drzemki roznie, zalezy czy spedzam ydzien w domu sami, z goscmi czy idziemy gdzies do kogos. dzis np spi juz 4 raz :D tylko 3 razy spal po 30 min a teraz spi juz 40 :) ogolnie on mi czesto spi ... przewaznie jest aktywny 1-1,5h i potem zasypia chociaz na 30 min, najczesciej tak 45min. wiec bardzo ladnie moim zdaniem.

Sisilla, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mielismy problem z ciemieniucha.... dlugo jej nei bylo, wyszla jakos z poczatkiem grudnia, najpierw nic nie robilam, 24.12 na zczepieniu pielegniarka mowi pani bierze oliwka, czapke i potem myjemy i czeszemy. niechcialam tego robic bo od kazdego slsyzalam ze to nei poprawia, ale maz sie uparl ze tak kazlai i on bedzie robil, po oliwce bylo tlyko gorzej. to gniazdko na czubku glowy mial cale czerwone, az struy sie porobily bo sie drapal - chyba go swedzialo... glowkacala w luskach, az w koncu mowie dosc tej oliwki bo to pogarsza. i zaczelam mu smarowac rano dexeryl'em a wieczorem cetaphil'em.. to kremy ktore kupilam gdy maly mial takie suche placki na baczkach, pediatra mowil ze od mleka bo za duzo je i nie zdarza trawic i mu bokiem wychdozi, schodzilo na drugi dzien wiec mowie sprobuje. 2 dni i bylo o niebo lepiej, a na 3 dzien bylo juz p ociemieniuszce! polecam jesli ktos z nia walczy! :)

ataga4 lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, a czy mialyscie podczas chrztu jakąś podusie lub bet na ktorym maluch leżał podczas polewania główki wodą czy tak w rękach był trzymany?
    Kuba byl tak :)
    f96294c92bc5f4camed.jpg

Anoolka, ataga4 lubią tę wiadomość

• Nutella Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    U nas to jest noc co noc :P albo i wersja light bo tak to 24,2,4,6. Więc ja przynajmniej szoku nie mam, a jak Wam dzieciaczki już ładnie spały i macie znowu "moje noce" to współczuję.

ja pobudki co 2h mam od urodzenia Ali:(

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a co do Ciebie. jestes taka ladna dziewczyna! Nikus super synek.. a ten twoj maz taki glupek. ze tez to wytrzymujesz. ale jak w domu masz kichowa sytuacje to troche rozumiem ze nie chcesz odejsc od zlego meza do zlych rodzicow. bo jak i tu i tu do dupy to juz wolisz z mezem niz rodzicami... ale zastanow sie... czy to ma sens.. to mocno przykre ejst. albo postaw mezowi jakies ultimatum - szukasz roboty i wyprowadzam ysie nawet do kawalerki albo odejde... sama pewnie nie wynajmiesz bo to ciezko. ja wynajmuje meiskzanie za 1000zl i bez meza bym rady nei dala, bo wyplate mam 1380zl a teraz o jakies 150zl nizsza na macierzynskim. ledwo na rachunk istarcza. tylko n owiadom oze gdybym sama wynajmowala to pokoj albo kawalerke max 600zl... odlozone tez mam w razie co i to ladna sumke.. w ciazy odkladalam wszelkie dodatkowe pieniazki, talony, nagrody, pozniej kuby kase z ubezpieczenia, becikowe, z chrzcin, znow na swieta talony, zaraz 13 bedzie.... wiec troche sie uzbieralo.... moze nawet jakis pokoj jeden wynajmij? sa czesto takie oferty.?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj becikowe przelal sobie na swoje konto :/ i z ubezpieczenia i pobytu w szpitalu tez na swoje konto do ktorego nie mam dostepu
    i jesli sie bedziemy wspolnie rozliczac to mowil ze tez poda swoje konto bo to on sie fatyguje i jezdzi po tych placowkach durnych :/
    a ja biore z pracy macierzynskiego 652 zl :/ bo mialam umowe na pol etatu choc pracowalam na caly ale wiecie jak to jest z prywaciarzami - i tak fuks bo jako jedyna mialam umowe o prace bo reszta miala zlecenie i za co zyc sama ? nie ma obcji- duzo tez nie zaoszczedzilam bo z czego - mam jedynie zamrozone 6000 zl i to wszystko

ps ciezko znalesc jest pokoj dla matki z dzieckiem bo nikt nie chce wynajmowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 14:46

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Aha czyli swoje i tak śpi. Filip za to chodzi spać o 9 lub 10 i śpi do 7.30 i zazdroszcze Ci bo przynajmniej z mężem możecie trochę czasu wieczorem spędzić.

Ja też zazdroszczę, człowiek wieczorkiem chciałby trochę dychnąć a tu nic z tego i rano też pobudka 7-8, oczywiście w nocy 3 pobudki na karmienie, ja też pomału przybieram wygląd zoombie ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh becikowe itd wzial na swoje konto... Ehhh co za ...
    Ehh Sylwus mam nadz. Ze sie ulozy...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    tak sadze tez, ze pazdziernik najgorzej;) czyli tez wpisalas pazdziernik 2015? Ja nawet myslalam, zeby wpisac wrzesien, ale nie chcialabym, zeby szedl majac 11 miesiecy i postanowilam zdac sie na los
    Ja wpisałam 1.09 właśnie licząc na to, że załapiemy się do grupy poniżej roku, gdzie nie będzie dzieci z zeszłorocznej listy oczekujących. Ale jeszcze nie wiem, którzy jesteśmy na liście, bo nie zanieśliśmy jeszcze wniosku do żłobka.

lubek lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ