Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aniqa współczuje
U nas dziś wybiły 3 miesiące
A u nas w nocy pobudki co najmniej dwa razy, dziś obudziła sie a raczej sie wierciła o 23.30 co nigdy o tej porze sie nie budzi i dałam jej smoka i poszła spać, obudziła sie na jedzenie o 2.30, potem o 5.00 i o 7.00 i spała do 8.00Sroka, Sisilla, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:u nas dzis gorsza noc - Nikus budzil sie o 24, 3 i 6
U nas to jest noc co nocalbo i wersja light bo tak to 24,2,4,6. Więc ja przynajmniej szoku nie mam, a jak Wam dzieciaczki już ładnie spały i macie znowu "moje noce" to współczuję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 12:37
ataga4 lubi tę wiadomość
-
poczwarkah wrote:Lubek - jestem na liście do żłobka 242!
Ale panie w żłobku i tak powiedziały, że marne szanse na przyjęcie bo najwięcej miejsc się zwalnia we wrześniu. Tylko co ja poradzę, że moje dziecko się urodziło w październiku?Jakiś popieprzony ten system.
Nutella - staszny maluszek z Twojego dzieciaczka. Ale trochę zazdroszczę bo przynajmniej kręgosłup Ci nie nawali
tak sadze tez, ze pazdziernik najgorzej;) czyli tez wpisalas pazdziernik 2015? Ja nawet myslalam, zeby wpisac wrzesien, ale nie chcialabym, zeby szedl majac 11 miesiecy i postanowilam zdac sie na los
a dzisiaj Tymek konczy 100dni!ataga4, Sisilla, pestka, paaolka lubią tę wiadomość
-
hejka
zaraz was nadrabiam bo mam dwa dni do tylu. ale wczoraj dzien babci, dzis dziadka i troche malo w domu jestem przed kompem.
u nas maluszek juz coraz bardziej aktywny, ruchliwy i taki madrzejszy.. dzis od rana probowal zlapac swoja stope, mowie wam jak to komicznie wygladaloogolnie jakis senny dzis jest, wstaje na 30 min i zasypia na 30 min i tak od rana....
Anoolka, lubek, pestka lubią tę wiadomość
-
Aniqa, przykro mi z powodu babci.
U nas tez gorzej śpi, nie wiem czy to ma zwiazek, ale od powrotu męża znow budzi sie co 2godziny, a zdarzalo sie ze spal juz nawet 3-3,5 w nocy. Tak wiec Mitaka, dla mnie pobudki co 2godz to tez codzienność
Pestka ja tez chetnie przetestuje ten nowy szum, bo do tej pory najlepiej sprawdza sie prawdziwa suszarka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:22
-
U nas z tym spaniem w sumie nie wiem jakby było, bo ja budzik nastawiam tak co 3,5 - 4 godziny do jedzenia. Ale jak jej nie budziłam, to mi spała tak 6-7 godzin pierwsze spanie. A potem tak 3-4 drugie spanie. A teraz ją biorę karmię na śpiocha I odkładam. Jak nad ranem zaczyna niespokojnie spac, to po karmieniu zawijam ją w kocyk i w takim kokonie układam do łóżeczka
-
mama86 wrote:Scescie mi tez to wygląda na ząbka
A kto znalazł? Bo jak ty to mąż musi cos ci kupić
on taki malo zabobonny i by mnie wysmial jakbym mu to powiedziala hihihi
Kakabaka wrote:Ciężki czas teraz mam. W niedzielę rano moją babcię potrącił samochód na pasach jak szła do kościoła. Ma złamaną miednicę i miała bardzo duży krwotok wewnętrzny. W czasie operacji zabrakło krwi i musieli sprowadzać z Krakowa przez co babcia była otwarta przez noc w śpiączce farmakologicznej. Dzisiaj mają ją wybudzać. Ma już 86 lat.Aniqa wrote:Dzis byl pogrzeb mojej babci, 94 lata miala, w ogole to ostatnio mam ciezki czas. Do tego mała miala rotawirusa, ale w domu byla.przykro mmi.
Sisilla wrote:Zazdroszczę wam, że dzieciaki tak wcześnie zasypiają, moja do 22 to minimum rządzi, a Frania i tak wstaje skoro świt. A skoro wasze dzieci chodzą tak wcześnie spać, to o której wstają i ile mają drzemek w ciagu dnia?wstajemy 9-10, a dzis o 8. czyli ta godzina wczesniej co psozedl spac
w ciagu dnia drzemki roznie, zalezy czy spedzam ydzien w domu sami, z goscmi czy idziemy gdzies do kogos. dzis np spi juz 4 raztylko 3 razy spal po 30 min a teraz spi juz 40
ogolnie on mi czesto spi ... przewaznie jest aktywny 1-1,5h i potem zasypia chociaz na 30 min, najczesciej tak 45min. wiec bardzo ladnie moim zdaniem.
Sisilla, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
my mielismy problem z ciemieniucha.... dlugo jej nei bylo, wyszla jakos z poczatkiem grudnia, najpierw nic nie robilam, 24.12 na zczepieniu pielegniarka mowi pani bierze oliwka, czapke i potem myjemy i czeszemy. niechcialam tego robic bo od kazdego slsyzalam ze to nei poprawia, ale maz sie uparl ze tak kazlai i on bedzie robil, po oliwce bylo tlyko gorzej. to gniazdko na czubku glowy mial cale czerwone, az struy sie porobily bo sie drapal - chyba go swedzialo... glowkacala w luskach, az w koncu mowie dosc tej oliwki bo to pogarsza. i zaczelam mu smarowac rano dexeryl'em a wieczorem cetaphil'em.. to kremy ktore kupilam gdy maly mial takie suche placki na baczkach, pediatra mowil ze od mleka bo za duzo je i nie zdarza trawic i mu bokiem wychdozi, schodzilo na drugi dzien wiec mowie sprobuje. 2 dni i bylo o niebo lepiej, a na 3 dzien bylo juz p ociemieniuszce! polecam jesli ktos z nia walczy!
ataga4 lubi tę wiadomość
-
Sylwia a co do Ciebie. jestes taka ladna dziewczyna! Nikus super synek.. a ten twoj maz taki glupek. ze tez to wytrzymujesz. ale jak w domu masz kichowa sytuacje to troche rozumiem ze nie chcesz odejsc od zlego meza do zlych rodzicow. bo jak i tu i tu do dupy to juz wolisz z mezem niz rodzicami... ale zastanow sie... czy to ma sens.. to mocno przykre ejst. albo postaw mezowi jakies ultimatum - szukasz roboty i wyprowadzam ysie nawet do kawalerki albo odejde... sama pewnie nie wynajmiesz bo to ciezko. ja wynajmuje meiskzanie za 1000zl i bez meza bym rady nei dala, bo wyplate mam 1380zl a teraz o jakies 150zl nizsza na macierzynskim. ledwo na rachunk istarcza. tylko n owiadom oze gdybym sama wynajmowala to pokoj albo kawalerke max 600zl... odlozone tez mam w razie co i to ladna sumke.. w ciazy odkladalam wszelkie dodatkowe pieniazki, talony, nagrody, pozniej kuby kase z ubezpieczenia, becikowe, z chrzcin, znow na swieta talony, zaraz 13 bedzie.... wiec troche sie uzbieralo.... moze nawet jakis pokoj jeden wynajmij? sa czesto takie oferty.?
-
a moj becikowe przelal sobie na swoje konto
i z ubezpieczenia i pobytu w szpitalu tez na swoje konto do ktorego nie mam dostepu
i jesli sie bedziemy wspolnie rozliczac to mowil ze tez poda swoje konto bo to on sie fatyguje i jezdzi po tych placowkach durnych
a ja biore z pracy macierzynskiego 652 zlbo mialam umowe na pol etatu choc pracowalam na caly ale wiecie jak to jest z prywaciarzami - i tak fuks bo jako jedyna mialam umowe o prace bo reszta miala zlecenie i za co zyc sama ? nie ma obcji- duzo tez nie zaoszczedzilam bo z czego - mam jedynie zamrozone 6000 zl i to wszystko
ps ciezko znalesc jest pokoj dla matki z dzieckiem bo nikt nie chce wynajmowacWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 14:46
-
Anoolka wrote:Aha czyli swoje i tak śpi. Filip za to chodzi spać o 9 lub 10 i śpi do 7.30 i zazdroszcze Ci bo przynajmniej z mężem możecie trochę czasu wieczorem spędzić.
Ja też zazdroszczę, człowiek wieczorkiem chciałby trochę dychnąć a tu nic z tego i rano też pobudka 7-8, oczywiście w nocy 3 pobudki na karmienie, ja też pomału przybieram wygląd zoombie -
lubek wrote:tak sadze tez, ze pazdziernik najgorzej;) czyli tez wpisalas pazdziernik 2015? Ja nawet myslalam, zeby wpisac wrzesien, ale nie chcialabym, zeby szedl majac 11 miesiecy i postanowilam zdac sie na los
lubek lubi tę wiadomość