X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a co pinu, przecież możesz zmienic i wtedy mąż nie będzie znał

• tofirus Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy konta osobne i ja akurat się z tego cieszę, bo zarabiamy podobnie, no może mąż trochę więcej. Większe wydatki planujemy razem, ale jak kupuję coś Małgosi (bo ładne, a niekoniecznie potrzebne) albo sobie (z tego samego powodu ;)) to przynajmniej nie muszę się z tego tłumaczyć.

Kakabaka lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy osobne konta, ale pin ten sam :P Żyjemy za moje a męża idą na budowę domu no i jak z moich zostaje to też. Przez dwa lata po ślubie to on mnie utrzymywał bo ja miałam jeszcze rok studiów a potem nie mogłam pracy znaleźć, ale brałam na co chciałam i ile chciałam (nie jestem typem zakupoholiczki) i nic mi nie wypominał nigdy. I wiem, że w życiu różnie bywa bo poprzedniej zimy on nie pracował akurat gotował i sprzątał, bo ja w pierwszym trymestrze po pracy do niczego się nie nadawałam - jadłam obiad i padałam do rana i żyliśmy za moje. A wiadomo, że różnie jeszcze będzie kiedyś... Nie wyobrażam sobie takiego związku żeby się rozliczać ze wszystkiego... No i w końcu jest się ze sobą na dobre i złe (z założenia ;) ).

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    czyli tez macie osobne konta? skoro macie swoje oszczednosci - czy wspolne konto?
    moj jak zawsze robi zakupy a ja jestem to zakrywa reka zebym pinu nie widfziala przypadkiem - zreszta nawet nie wiem ile on ma na koncie a on moj pin oczywiscie zna
    Mój mąż nie ma konta, jego wypłata wplywa na moje i jak chce kase to mówi ;)

ataga4, Sroka, pestka, ao12., tofirus, Sisilla lubią tę wiadomość

• lubek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest jeszcze inaczej. Przelewamy na wspólne konto określoną kwotę (proporcjonalnie do naszych pensji) i za to żyjemy, płacimy rachunki, chodzimy do restauracji, generalnie wszystko, co wspólne. Jak zabraknie, to robimy dodatkowy przelew. A większe wydatki, typu samochód płacimy po połowie ze swoich kont. Ale tez mamy ten przywilej, że zarabiamy podobnie, chociaż to się zmienia i wtedy zmieniamy odpowiednio te kwotę 'na zycie'. A na swoich kontach to już sobie każdy sam gospodaruje. Mamy tez identyczne podejście do życia i obydwoje jesteśmy oszczedni, wiec nie było do tej pory nigdy żadnego problemu. Mąż mi nigdy niczego nie zabronil kupić, ja jemu tak samo nie. A co miesiąc ja robię podsumowanie kto ma ile na jakim koncie i wiemy ile udało się zaoszczędzic w ciągu miesiąca :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    U nas jest jeszcze inaczej. Przelewamy na wspólne konto określoną kwotę (proporcjonalnie do naszych pensji) i za to żyjemy, płacimy rachunki, chodzimy do restauracji, generalnie wszystko, co wspólne. Jak zabraknie, to robimy dodatkowy przelew. A większe wydatki, typu samochód płacimy po połowie ze swoich kont. Ale tez mamy ten przywilej, że zarabiamy podobnie, chociaż to się zmienia i wtedy zmieniamy odpowiednio te kwotę 'na zycie'. A na swoich kontach to już sobie każdy sam gospodaruje. Mamy tez identyczne podejście do życia i obydwoje jesteśmy oszczedni, wiec nie było do tej pory nigdy żadnego problemu. Mąż mi nigdy niczego nie zabronil kupić, ja jemu tak samo nie. A co miesiąc ja robię podsumowanie kto ma ile na jakim koncie i wiemy ile udało się zaoszczędzic w ciągu miesiąca :)
    u nas jak u Ciebie :) nigdy nie było, że na coś pieniądze wydaje, chce to kupuje i tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 20:12

lubek lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda dostala takich potowek pod jedna pachą że Olaboga! Przy kąpieli wyszło. Posmarowalam sudocremem i zobaczymy jutro.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są osobne konta ale gospodarujemy razem.

Mysle czy by od lutego nie wrócić na silownie i ćwiczyć.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak samo jak mają Lubek i Pestka z kontami :) każdy ma swoje, ale jest jeszcze jedno wspólne na które przelewamy okreslone sumy i z tego zyjemy i płacimy rachunki, jak jest jakis większy wydatek to przelewamy zwykle wiecej, jak ja mam ochote sobie kupić jakiegoś ciucha, albo małemu znów pięćsetne bodziaki albo inne ubranko których ma od groma to juz kupuje ze swoich, i nie musze tłumaczyc sie mężowi, zresztą on zwykle mi mówi że jak mi sie cos podoba to zeby brała ;) a mąż ze swoich odłożonych pieniędzy finansuje rozwój własnej działalnosci i robi opłaty związane z samochodem.

lubek, pestka lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Sylwia a co pinu, przecież możesz zmienic i wtedy mąż nie będzie znał
    wiem ze moge zmienic i jak bedzie trzeba to to zrobie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to musicie miec bardzo dobrze platne prace skoro tak macie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam jakiejs dobrze płatnej pracy nie mam - pracuje w przedszkolu.. ;) mąz handlowiec...ma więcej ode mnie, a przelewamy proporcjonalnie do zarobków, ja np troszke ponad połowe swojej pensji, a reszta na moje potrzeby, a zwykle ich tak duzo, ze niewiele mi zostaje do odłożenia..hehe ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    zazdroszcze ja sie czuje jaby u mnie bylo kazdy sobie rzepke skrobie- juz to mowilam mezowi. A nie boisz sie ze wezmie wszystko kiedys z waszego konta i cos zrobi?

Wiesz ogólnie większymi wydatkami razem rozporządzamy i podejmujemy decyzje, ale w razie jakby odpukać byśmy sie pokłócili, rozstali itp. mam nadzieje ze takiej sytuacji nigdy nie bedzie, to w kazdej chwili moge wszystko zablokować nawet telefonicznie. Póki co razem zarabiamy wszystko wpływa na konto i z tego żyjemy a jak sie uskłada wieksza kwota to zakładamy lokate.

preg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula wszystkiego dobrego da Zuzi z okazji 3 mcy :D samych radości na kolejne miesiace :)

Kasiula09 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:40

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zdziwiona,większość z Was posiada oddzielne konta :O
    My mamy wspólne, w sumie mamy je od 7 lat,a od roku jesteśmy małżeństwem.
    Naszej córci chyba będzie się wyżynał pierwszy zabek-trochę szybko.Zrobiła się marudna, często się budzi i widać na dole po prawej stronie rozpulchnione dziąsełko.
    Rączki caly czas w buzi...jeszcze jej się dobrze nie skończyły problemy z gazami a tu już ząbki eh moja mała bidulka.

Sisilla, ataga4 lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj pcha wszystko co popadnie do buzi i tez marudny wiec moze i tez zabek bedzie jakis szedl

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Jestem zdziwiona,większość z Was posiada oddzielne konta :O
    My mamy wspólne, w sumie mamy je od 7 lat,a od roku jesteśmy małżeństwem.
    Naszej córci chyba będzie się wyżynał pierwszy zabek-trochę szybko.Zrobiła się marudna, często się budzi i widać na dole po prawej stronie rozpulchnione dziąsełko.
    Rączki caly czas w buzi...jeszcze jej się dobrze nie skończyły problemy z gazami a tu już ząbki eh moja mała bidulka.

Uff, myślałam, że tylko my mamy wspólne konto :) póki co, wszystko na nim wspólne, łącznie z oszczędnościami i też nikt nikomu nie wypomina zakupów, a co do większych wydatków zawsze ustalamy razem i siuup po kasie ;)

ao12., ataga4, pestka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, moja Zocha dopiero teraz padła, godzinę marudzenia, noszenia na rękach, kręgosłup mi siada, idę do wanny, jak się obudzi, to będzie ryk, bo mój M chory i śpi w innym pokoju. Wiem, że się powtarzam, ale podziwiam mamy, które samotnie zajmują się swoimi pociechami, ja musiałam dziś Zosie kilkakrotnie odłożyć do łóżeczka i wyjść, bo zwyczajnie nerwy mi puszczały, ehh uroki macierzyństwa...

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki dziewczynki,ja uciekam spać,mężuś i córcia śpią od godziny pora do nich dołączyć ;-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ