X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy osobne konta, a przelewalismy na wspolne, ale nie zdało to egzaminu, bi nikt nigdy nie wiedział ile jest kasy :D od trzech lat mamy wspólne konto jedno :) i dwie karty płatnicze do konta i jest ok :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://przeklej.org/file/jtzV7D/ksiazka.zip - Link do książki + jest również na FB.

paaolka, tofirus lubią tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Czkawka, pryki i jak tu zasnąć, mamo :(" Biedny młody.

Jakoś przeżyli we dwóch te 4h dziś :)
    Tylko wkurzyło mnie to że nadal nie ma kasy na koncie a powinnam do 20.01.15r. dostać. Młody jedzie na końcówce pieluch i mleczka, yhhh...

Kakabaka, ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, a jak z mężem?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy na 1 karmieniu, młody jak zasnął o 21 tak ja razem z nim, teraz pociumkal i spi dalej więc ja też idę :-)
    O 3:40 karmienie nr 2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 03:42

• Sroka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga4 co do męża to na razie praca jest. Ale jeszcze nie wiedzą na jakich warunkach. Bo trochę ludzi mają zwolnić trochę przenieś.

Teraz biedny od wtorku na L4 jest bo to strajkowanie dalo mu w kość i chory jest.

U nas noc spoko. Mała od 23:3p do 5 spała; ) a teraz sie obudzila już na dobre.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W DDTVN będzię o spaniu osobno z partnerem i ... o karmieniu piersią. :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytaniu na śniadanie o usypianiu:p

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że też macie czas żeby oglądać TV :D u nas telewizor włączony jest od święta :p kompletnie nie mam czasu ani myśli o tym, żeby na coś patrzeć, a jak mała zaśnie to już muszę się brać za przygotowywanie obiadu :p i tak to wygląda :D wieczorem zawsze obiecuje sobie ze obejrzę jakoś film, ale siadam, włączam i po pół godziny stwierdzam, że idę spać :D

Sroka, tofirus, Sisilla lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach, u mnie to samo. Telewizor włączony tylko w weekend jak jest mąż.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż pojechał do lekarza , znowu, bo kaszle jakby miał zapalenie płuc ;/
    Mała śpi, i oczywiście trzy paluszki w buzi. Rozmawiałam o tym z naszą położną, powiedziała, że albo będzie je sobie już tak ssała i muszę to zaakceptować i będzie później trochę gorzej, bo rączki nie wyrzuci się tak jak smoczka, albo jak zacznie jeść kaszki z butelek, to wtedy zapragnie smoczka.
    Czytałam też o tym artykuł :

Ssanie paluszka powoduje powstawanie wad zgryzu?
    Mit. Niektóre niemowlęta (zwłaszcza karmione piersią) nie akceptują smoczka, wypluwają go, odwracają buzię na jego widok. Zaspokajają potrzebę ssania, wkładając do buzi kciuk. Nie wypychają jednak nim dziąsełek (jak robią to starsze dzieci), ponieważ jest on na to za mały. Ssą paluszek tak, jak smoczek. To je uspokaja, pomaga rozładować napięcie, daje uczucie błogości. Pozwól na to.

Trudniej malca odzwyczaić od ssania kciuka niż smoczka?
    Prawda. Od smoczka można odzwyczaić malca, gdy skończy osiem, dziewięć miesięcy – wtedy łatwiej bez jego pomocy ukoić płacz. Do ssania kciuka dziecko jest bardziej przywiązane, robi to częściej, bo ma go „pod ręką”. Trwa to zwykle do końca drugiego roku życia, czasem dłużej. Nie trzeba odzwyczajać malucha na silę. Sam z tego zrezygnuje, gdy odkryje inne sposoby rozładowywania napięcia. Z czasem będzie coraz bardziej pochłonięty poznawaniem świata, a jego rączki zajęte zabawą.

Także niech sobie ssa, będę się martwic potem ;)

A potówki pod pachą odkazić octenseptem i posypać zasypką, mają do poniedziałku zniknąć ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    W DDTVN będzię o spaniu osobno z partnerem i ... o karmieniu piersią. :)
    hihihi ogladalam i bylo tez o karmieniu piersia

ja tylko wlasnie DDTVN ogladam bo uwielbiam ten program i Prokopa i Welman a potem to caly dzien nie ogladam dopiero jak po 20 usypiam Nikusia to wtedy wlaczam a i tak tesciowka przylazi wlasnie rano i mysli pewnie ze caly dzien tv chodzi - wlasnie przed chwila byla :/ i 1 buleczke mi kupila ( taka ktorej nie lubie jesc czyli ciemna)- taaaa taka wymowka zeby tylko zobaczyc co robimy

wczoraj udalo sie obejrzec film ,, to tylko sex,, fajny - ojj dawno nie pamietam zebym w spokoju mogla jakis obejrzec i akurat skonczyl sie po 22 i Nikus sie obudzil a zasnal po 20 . U nas w miare nocka - obudzil sie potem po 3 i po 6 a potem do 9 pospalismy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 11:33

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wasze maluchy tez wszystko slinia i biora do buzi? moj wszystko pcha i zeslinione wszystko na maxa

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    "Czkawka, pryki i jak tu zasnąć, mamo :(" Biedny młody.

Jakoś przeżyli we dwóch te 4h dziś :)
    Tylko wkurzyło mnie to że nadal nie ma kasy na koncie a powinnam do 20.01.15r. dostać. Młody jedzie na końcówce pieluch i mleczka, yhhh...
    mi tez jeszcze nie przelali kasy :/ zaczynam sie stresowac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny noł stres zud pewnie bez kasy i wypłaty będą w przyszłym tygodniu. Ja kiedyś usłyszałam taki tekst że są bez kasy i dlatego opóźnienia.

Moja Agatka jak na razie pcha jedynie swoje rączki i tylko one obślinione

Mąż wrócił od lekarza dalej kaszle i lekarz na to : to sobie pan zrobi syrop z cebuli i tyle.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez bylismy sie skonsultowac co z tą biegunką. Mamy zalecenia. I w dziaslach pokazal nam wszystkie zeby, powoli mają sie wykluwac.

Czasem chcialabym cos napisac ale klawiatura mi sie nie pokazuje, f...!

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeee nooo brawo dla lekarza!!! Syrop z cebuli piłam w ciąży bo nic innego mogłam, i powiem że średnio mi pomagał...
    Sroka, niech sobie robi inhalacje, najlepiej nebulizatorem i Pulmicortem jeśli macie, Pulmicort niestety na receptę, albo po prostu sola fizjologiczna lub jakim olejkiem, ja w ciąży używałam eukaliptusowego chyba. Albo po prostu kupne syropki. Ty jako farmaceuta na pewno coś mu dobierzesz ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:23

Sroka, Anoolka, Sisilla, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    czyli tez macie osobne konta? skoro macie swoje oszczednosci - czy wspolne konto?
    moj jak zawsze robi zakupy a ja jestem to zakrywa reka zebym pinu nie widfziala przypadkiem - zreszta nawet nie wiem ile on ma na koncie a on moj pin oczywiscie zna
    ja mam konto bo mialam zanim meza poznalam, tam wplywa moja wyplata. maz ma wlasna firme ale pieniazki ktore przeznaczyl sobie jako wyplata (nie rpzynosi tyle ile zarobil w konkretnym meisiacu, raz zarobi mneij niz wyplata, raz wiecej, a wyplata ustalona i co m-c bierze tyle samo) przynosi do domu. kladziemy w jednym miejscu i kazde z nas ma do nich dostep. ja z konta robie oplaty, telefony, tv, internet, zamawiam jakies rzeczy z neta itd itd a z tej jego wyplatyzyjemy sobie i robimy zakupy, wkladamy do portfela komu ile trzeba a jak zostanie na koneic mca to odkladamy na konto oszczednosiciowe przy tym moim koncie (najpierw uzbieramy jakas sumke i potem wplacam , zbey nei byl oze z 200 czy 400zl do banku latam :P )

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, wow, zęby! Czy Hania bardzo marudzi na te zbliżające się ząbki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:24

pestka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    czyli tez macie osobne konta? skoro macie swoje oszczednosci - .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:24

‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ