X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez kreci glowa i mam wrazenie ze zaraz mu ona odpadnie :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a czy wam przyszly pieniadze z Zusu? bo mi kurna nie !!
    Dziewczyny załóżcie sobie konto internetowe zusu, ja mam już do konca macierzynskiego rozpisane, kiedy kasa i ile.

ataga4, pestka lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Dziewczyny załóżcie sobie konto internetowe zusu, ja mam już do konca macierzynskiego rozpisane, kiedy kasa i ile.
    Ale to trzeba ZUS odwiedzić :/

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie przez internet sprawdzam swoje konto bo mam inteligo ale w tamtym mcu dostalam 21 a wczesniej 24 a w tym mcu cisza nie przelali jeszcze- dziwnie przelewaja-kurcze od czego to zalezy- od kiedy do kiedy musza przelac? moze wy sie orientujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 15:36

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia nie dość, że łysolek, to jeszcze od wiercenia się wytarty placek z tyłu głowy, fajnie to wygląda ;)

Ja tez w tym tygodniu taka jestem wymęczona, że masakra. Marzy mi się taka fest długa drzemka, albo zwyczajna noc przespana, nawet z przerwami na karmienie, do 9, ale oczywiście niczego nie planuję. Czy wy też tak macie, że jak coś zaplanujecie, to słyszycie chichot Pana Boga i wszystko bierze w łeb. Wczoraj zaplanowałam sobie, że uspię Zosię, syna i pójdę wcześniej spać, dupa. Moja córka prawie do 22:30 nie mogła usnąć, syn szalał, bo czekał na tulenie i przeczytanie bajki. Koniec końców poszłam spać grubo po 23 a moja córcia wstała o 6, myślałam, że palnę sobie w łeb, a mój m chory, więc dziś po powrocie z pracy rypnie się w wyrko...ehh a ja dzień świstaka part 2 ;)

ataga4, Anoolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak stopy są dobre i bardzo interesujące - wczoraj przy nocnym karmieniu bez otwierania oczu podniósł nogi do 90 stopni w górę i tak leżał aż skończył jeść potem pierdyknął w materac i dalej spać :P Jeszcze trochę i pewnie w buzi wylądują i żal będzie ubierać - wtedy to się rampersy sprawdzą pewnie ;)

Wiercenie głową na leżąco u nas nie trwało długo-wytartego nie ma (choć czupryną nie grzeszy, w ogóle to w pierwszych tygodniach wyłysiał mi na czubku głowy i wyglądał jak dziadek bez włosów z otoczką na dole,no ale odrosły jakieś tam;)) Za to kręci głową na rękach i czasami tak już majta na boki, że mi przywali aż miło.

Sisilla współczuję - no dwójka dzieci to już hardcore... ja póki mój nie znajdzie roboty na miejscu nie wyobrażam sobie samej siedzieć z 2 :O z jednym po tym tygodniu wymiękam, ale popudrzyłam się, zakorektorowałam sińce pod oczyma ;) walnęłam błyszczyk i czuję się jak gwiazda :P Jak niewiele trzeba do szczęścia :P

lubek, Sisilla, ataga4, pestka, Sroka, ao12. lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, dziewczyny z dupnymi przyjaciółmi - pomogły Wam jakieś czopki albo maści??? Bo u mnie wielki come back :/:/:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 16:16

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:24

• tofirus Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki też kręcą główkami na lewo i prawo?
    Moja tak szalenie kręci, że ma już z tyłu wytarty placek:p

tadam :D

1691037_IMG_6091.JPG

edit: nie umiem tak zrobić, żeby się zdjęcie pokazało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 16:46

renatkach lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus nie ma takiej strony jak otwieram

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A, dziewczyny z dupnymi przyjaciółmi - pomogły Wam jakieś czopki albo maści??? Bo u mnie wielki come back :/:/:/
    U mnie PROKTOSANOL jak stosuję regularnie, to nawet nie boli przy kupie, a tak w ogóle to po kilku razach przestało krwawic. Jest to maść ziołowa bez sterydow, jedyna jaką w aptece mi polecono podczas karmienia.

renatkach lubi tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaj namiary do tego Zabrza zobaczę czy to fess daleko.

Mnie babka ze zusu powiedziała że do każdego 27 dnia miesiąca kasa będzie.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi własnie cos się porobiło że mnie boli...w tym miejscu...tak szczypie...
    Do lekarza ide dopiero 02.02
    A narazie stosuje proctogliwenol maść i czopki...
    I muszą jakoś na tym wytrzymać...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• MOI Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jedno wspolne konto po pierwsze ze wzgledu na kredyt, bo bank wymagal zeby wplywalo tam nasze wynagrodzenie, a po drugie uwazam, ze tak powinno byc. Ogolnie finansami zarzadza maz, ja nawet nie ogarniam rachunkow ;-)

Sisilla lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    tofirus nie ma takiej strony jak otwieram

Działa jak otworzysz http://zmniejszacz.pl/zdjecie/213/1691037_IMG_6091.JPG

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja wlasnie przez internet sprawdzam swoje konto bo mam inteligo ale w tamtym mcu dostalam 21 a wczesniej 24 a w tym mcu cisza nie przelali jeszcze- dziwnie przelewaja-kurcze od czego to zalezy- od kiedy do kiedy musza przelac? moze wy sie orientujecie?

Mnie na internetowej platformie zus rozpisali wypłaty na każdy miesiąc (aż do października 2015) i mam tam różne daty. Teraz np 26, a w lutym 23... Nie wiem od czego to zależy. Najlepiej sprawdzać na swoim profilu platformy zus.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Mnie na internetowej platformie zus rozpisali wypłaty na każdy miesiąc (aż do października 2015) i mam tam różne daty. Teraz np 26, a w lutym 23... Nie wiem od czego to zależy. Najlepiej sprawdzać na swoim profilu platformy zus.

U mnie na platformie jest tak samo w styczniu 26 a w lutym 23 bedzie wypłata

preg.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady jutro marszem do apteki bo już się boję załatwiać :P mam nadzieję, że obejdzie się bez zabiegów.....

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ZUS wam przelewa? A mi wciąż pracodawca. To kwestia tego, że miałyście umowy tylko do porodu? Czy o co chodzi?

U nas jeszcze inny model finansowy ;)
    Wydatki ponosimy solidarnie (tzn ja 33%, mąż 67% - bo on zarabia 2,5 raza więcej ;) ). Rachunki i czynsz on płaci ze swojego konta, a ja mu po prostu robię przelew w odpowiedniej wysokości. Innymi wydatkami się po prostu dzielimy na bieżąco - raz on płaci, raz ja itd. Generalnie nie wyliczamy sobie jakoś szczególnie. Chociaż mój mąż często narzeka że np. nie ma pieniędzy mimo że przecież zarabia o wiele więcej ;) No ale on centuś trochę jest ;)
    Mamy jedno wspólne konto, ale ono służy tylko oszczędzaniu. Po prostu każde z nas przelewa tam co miesiąc ustaloną kwotę (on dwa razy tyle co ja).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 18:49

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    O, ZUS wam przelewa? A mi wciąż pracodawca. To kwestia tego, że miałyście umowy tylko do porodu? Czy o co chodzi?

To chodzi o to, ile osób zatrudnia pracodawca, pisała kiedyś o tym Nelly

lubek lubi tę wiadomość

‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ