Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U nas też leniwa sobota, ciągle przed tv i kompem, maluszek spał dzisiaj 2 godzinki tylko na dwa razy ale jest mega grzeczny, tego zasypiania w łózeczku zazdroszczę Scęście strasznie. Mojego to musze się nanosić żeby zasnął a w nocy tez jest gorzej niz było. Antek jak usnie o 20 tak wstaje różnie ale czy o 2 czy o 5 tak potem nie może spać i tylko gada i sie przewala. Ciężkie e noce dla mnie ale może jakos to sie zmieni.
Witam nową koleżankę fajne ze dołączyłaś super filmik -
rewoppka wrote:Mój tata? jest podpułkownikiem w szefostwie transportu i ruchu wojsk.
a mój M na szczeście i dzięki Bogu (dosłownie) nie jest wojskowymWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 17:50
-
nick nieaktualny
-
Smutas wrote:a oczka Antoś ma ciemne i nawet sama nie wiem jaki kolor, czy to grafitowe czy takie ciemne brązowe nie wiem i nikt nie wie hehe
Mój Tomek ma jedno niebieskie a drugie po połowie brązowe i niebieskie i tak od urodzenialubek lubi tę wiadomość
-
Ataga śliczne zdjęcie Kajtka ze chrztu na fb! I jak, zadowolona ze współpracy z Martynką?
ps. Franulo ogarnął, że ma stopy!
ps.2. pamietacie jak dziś pisałam, że jeszcze powoli z siadaniem? właśnie mu sie odmieniło! normalnie dziecko zaskakuje na każdym kroku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 19:02
Sisilla, ataga4, lubek lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja po wizycie na basenie:) Powiem tak, jeżeli maluszki są zdrowe i lubią się kąpać to nie czekajcie Oczywiście weźcie kogoś do pomocy bo samemu nie da rady Dla mnie rewelacja... normalnie mogłabym tak codziennie ale co za duzo to nie zdrowo za tydzień się wybieramy
W szatni był przewijak więc łatwo było małego ogarnąć, poszliśmy po prysznic Franek był już zestresowany... i zaczął już popłakiwać... na basenie dość głośno bo było dużo dzieci a u nas teraz ferie:) Oczywiście był płacz, ale jak weszliśmy do brodzika (woda ciepła ) to juz skumał o co chodzi i się tak rozbawił że bardziej mu się podobało niż w wannie, aż byłam w szoku pływał tez w swimmerku potem poszliśmy na głębszą wodę 1m i tam go podnosiłam skakałam z nim jak małe dziecko haha :)Frajda niezła i dziecko szczęśliwe trwało to ok 45 min jak go wyjęłam z basenu to ryk że jeszcze chce haha:)śmieszne te maluchy był strasznie głodny, wypił 60 ml herbatki a cyca mu dałam w toalecie, ale tak płakał ze nie dało rady go nakarmić usnął w foteliku i spał 4h obudził się na cycka, przebrałam i po 30 min usnął i teraz spi ssąc smoczka jeszcze dawno nie był tak padnięty
Pieluszki do pływania kupiłam w rossmanie za 15 zł. Wzięłam do 9 kg ( mój waży ok 7 kg)od razu mowię kupujcie te większe... bo te moją są ma ścisk, w opakowaniu jest chyba 10 albo 15 szt Franiu nasiusiał do niej i nic nie przemiękło Na prawdę polecam mamuśki
co do siadaia mój maluch też chwyta paluszki i podnosi głowe i chce siedziec... już mam dość bo w ogóle nie chce leżeć ehh.. i muszę go trzymac na rękach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 19:40
Sisilla, ataga4, lubek lubią tę wiadomość
-
My chodziliśmy rok z moim synem na basen typowo dla maluszków. Zaczęliśmy przygodę jak skończył 3 miesiące, super sprawa, a do pływania mieliśmy pieluszki swimmersy, w realu dostępne, rewelacja, nic nie przecieka. Młody ruchowo fantastycznie się rozwijał, a choroby nas też nie łapały, polecam.
Dziewczyny, które jesteście z Górnego Śląska u nas fantastyczna szkoła dla maluszków : swimmer.pl, sprawdziliśmy na własnej skórze i mamy zamiar zabrać naszą Zosię aha można uczęszczać od ukończenia przez dziecko 3 miesiąca, dziecko może pływać z mamą lub tatą, ale mama musi mieć zrobione jakieś tam badania na bakterie w pochwie, ale nie pamiętam o co dokładnie chodzi, mój syn i tak zawsze pływał z tatą, a ja trzaskałam zdjęcia lub kręciłam i przejmowałam do suszenia i wycieranianadzieja!!! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też zastanawiałam się nad pływalnią, jak jeszcze w ciąży chodziłam to widziałam grupę mam z takimi maluszkami, super to wyglądało a dzieciaki tak zacieszały! My pewnie poczekamy do końca 4 miesiąca, żeby mały trzymał sam główkę i też uderzymy do wody
nadzieja!!! lubi tę wiadomość
-
rewoppka wrote:Dziekuję Chętnie dołączę do grupy na fb, mój mail to [email protected]
A na razie dla Was mam coś takiego http://www.magisto.com/video/bEIAY1lRSzwiRU1pYw
Z wykształcenia jestem geoinformatykiem, studia kończyłam na WAT, ale w sumie nie pracuje w zawodzie tylko właśnie w wojsku.. jako cywil. Z początku zajmowałam się czymś z mojej profesji tj. dronami, ale później mnie przekwalifikowali..
Świetny filmik! Twój Tomcio ma bardzo mądre spojrzenie, śliczny chłopak z niego w ogóle
No i wykształcenie masz bardzo ciekawe, praca tez musi byc fajnarewoppka lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:moj na pocztaku duzo tyl, w meisiac 1,5kg az lekarz byl w szoku. a teraz on sie rozrasta w gore a wagowo malo..
to dokładnie jak Małgoś. Najpierw dużo przybierała na wadze, a teraz to głównie rośnie na długość. Wagę urodzeniową już jakiś czas temu podwoiła, bo urodziła się 2690g, a półtora tygodnia temu na szczepieniu było już 5,5 kg.