WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka mam nadzieję że maluszkowi szybko się poprawi.

Kakabaka lubi tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka - ladne 3 miechy (takie rowne) Gratuluje.
    Anoolka - jakos tak trojkowo u Ciebie :)

paaolka lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a twoj jaki ma stopien w wojsku i gdzie sluzy?

Mój tata? jest podpułkownikiem w szefostwie transportu i ruchu wojsk.
    a mój M na szczeście i dzięki Bogu (dosłownie) nie jest wojskowym :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też leniwa sobota, ciągle przed tv i kompem, maluszek spał dzisiaj 2 godzinki tylko na dwa razy ale jest mega grzeczny, tego zasypiania w łózeczku zazdroszczę Scęście strasznie. Mojego to musze się nanosić żeby zasnął a w nocy tez jest gorzej niz było. Antek jak usnie o 20 tak wstaje różnie ale czy o 2 czy o 5 tak potem nie może spać i tylko gada i sie przewala. Ciężkie e noce dla mnie ale może jakos to sie zmieni.

Witam nową koleżankę :) fajne ze dołączyłaś :) super filmik

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Mój tata? jest podpułkownikiem w szefostwie transportu i ruchu wojsk.
    a mój M na szczeście i dzięki Bogu (dosłownie) nie jest wojskowym :)
    fajowo - moj maz jest podporucznikiem i szuka wlasnie wakatu w calej Polsce ale ciezko jest- ostatnio byl nawet w Olsztynie na rozmowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 17:50

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oczka Antoś ma ciemne i nawet sama nie wiem jaki kolor, czy to grafitowe czy takie ciemne brązowe nie wiem i nikt nie wie hehe

rewoppka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    paaolka - ladne 3 miechy (takie rowne) Gratuluje.
    Anoolka - jakos tak trojkowo u Ciebie :)
    OOo faktycznie :)

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    a oczka Antoś ma ciemne i nawet sama nie wiem jaki kolor, czy to grafitowe czy takie ciemne brązowe nie wiem i nikt nie wie hehe

Mój Tomek ma jedno niebieskie a drugie po połowie brązowe i niebieskie :) i tak od urodzenia

lubek lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    powiedzcie mi jak mam go nie kochac? <3 jak on od rana tylk ospi, je i pieknie sie usmiecha :*

8110979576006dddmed.jpg

po prostu słodziak;]

sylwia1985, Zielono mi:-))))) lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak super Tomcio sie kapie w umywalce :)

• pestka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga śliczne zdjęcie Kajtka ze chrztu na fb! I jak, zadowolona ze współpracy z Martynką? ;)

ps. Franulo ogarnął, że ma stopy! :D
    ps.2. pamietacie jak dziś pisałam, że jeszcze powoli z siadaniem? właśnie mu sie odmieniło! normalnie dziecko zaskakuje na każdym kroku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 19:02

Sisilla, ataga4, lubek lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam nową mamusie ;) cudowny filmik!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie na basenie:) Powiem tak, jeżeli maluszki są zdrowe i lubią się kąpać to nie czekajcie ;) Oczywiście weźcie kogoś do pomocy bo samemu nie da rady :P Dla mnie rewelacja... normalnie mogłabym tak codziennie :) ale co za duzo to nie zdrowo za tydzień się wybieramy :)
    W szatni był przewijak więc łatwo było małego ogarnąć, poszliśmy po prysznic Franek był już zestresowany... i zaczął już popłakiwać... na basenie dość głośno bo było dużo dzieci a u nas teraz ferie:) Oczywiście był płacz, ale jak weszliśmy do brodzika (woda ciepła ) to juz skumał o co chodzi i się tak rozbawił że bardziej mu się podobało niż w wannie, aż byłam w szoku :) pływał tez w swimmerku :P potem poszliśmy na głębszą wodę 1m i tam go podnosiłam skakałam z nim :) jak małe dziecko haha :)Frajda niezła i dziecko szczęśliwe :) trwało to ok 45 min :) jak go wyjęłam z basenu to ryk że jeszcze chce haha:)śmieszne te maluchy :) był strasznie głodny, wypił 60 ml herbatki a cyca mu dałam w toalecie, ale tak płakał ze nie dało rady go nakarmić :) usnął w foteliku i spał 4h obudził się na cycka, przebrałam i po 30 min usnął i teraz spi ssąc smoczka :) jeszcze dawno nie był tak padnięty :)
    Pieluszki do pływania kupiłam w rossmanie za 15 zł. Wzięłam do 9 kg ( mój waży ok 7 kg)od razu mowię kupujcie te większe... bo te moją są ma ścisk, w opakowaniu jest chyba 10 albo 15 szt :) Franiu nasiusiał do niej i nic nie przemiękło :) Na prawdę polecam mamuśki :)

co do siadaia mój maluch też chwyta paluszki i podnosi głowe i chce siedziec... już mam dość bo w ogóle nie chce leżeć ehh.. :( i muszę go trzymac na rękach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 19:40

Sisilla, ataga4, lubek lubią tę wiadomość

5b092n0a9aspxqzu.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodziliśmy rok z moim synem na basen typowo dla maluszków. Zaczęliśmy przygodę jak skończył 3 miesiące, super sprawa, a do pływania mieliśmy pieluszki swimmersy, w realu dostępne, rewelacja, nic nie przecieka. Młody ruchowo fantastycznie się rozwijał, a choroby nas też nie łapały, polecam.

Dziewczyny, które jesteście z Górnego Śląska u nas fantastyczna szkoła dla maluszków : swimmer.pl, sprawdziliśmy na własnej skórze i mamy zamiar zabrać naszą Zosię:) aha można uczęszczać od ukończenia przez dziecko 3 miesiąca, dziecko może pływać z mamą lub tatą, ale mama musi mieć zrobione jakieś tam badania na bakterie w pochwie, ale nie pamiętam o co dokładnie chodzi, mój syn i tak zawsze pływał z tatą, a ja trzaskałam zdjęcia lub kręciłam i przejmowałam do suszenia i wycierania :)

nadzieja!!! lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Zosia ma już piwne oczy, takie jak ja, może docelowo będą brązowe, jak u mojego syna i u mnie, mąż ma niebiesko- zielone ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to super że Wam się udał wypad na basen :D
    Mam nadzieję że jak już będziemy mogli iść że się też spodoba Filipowi :)

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zastanawiałam się nad pływalnią, jak jeszcze w ciąży chodziłam to widziałam grupę mam z takimi maluszkami, super to wyglądało a dzieciaki tak zacieszały! :) My pewnie poczekamy do końca 4 miesiąca, żeby mały trzymał sam główkę i też uderzymy do wody :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Dziekuję :D Chętnie dołączę do grupy na fb, mój mail to [email protected]
    A na razie dla Was mam coś takiego :) http://www.magisto.com/video/bEIAY1lRSzwiRU1pYw

Z wykształcenia jestem geoinformatykiem, studia kończyłam na WAT, ale w sumie nie pracuje w zawodzie tylko właśnie w wojsku.. jako cywil. Z początku zajmowałam się czymś z mojej profesji tj. dronami, ale później mnie przekwalifikowali..:(

Świetny filmik! :) Twój Tomcio ma bardzo mądre spojrzenie, śliczny chłopak z niego w ogóle :)

No i wykształcenie masz bardzo ciekawe, praca tez musi byc fajna :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    moj na pocztaku duzo tyl, w meisiac 1,5kg az lekarz byl w szoku. a teraz on sie rozrasta w gore a wagowo malo..

to dokładnie jak Małgoś. Najpierw dużo przybierała na wadze, a teraz to głównie rośnie na długość. Wagę urodzeniową już jakiś czas temu podwoiła, bo urodziła się 2690g, a półtora tygodnia temu na szczepieniu było już 5,5 kg.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas waga urodzeniowa to 3690g, ale podwojonej jeszcze nie mamy, bo tak na oko jest jakieś 6700g.

ten basen super sprawa, może i my się odważymy!

Co to za smoczek na filmiku u Tomka?? ciekawi mnie ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ