X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka mam nadzieję że maluszkowi szybko się poprawi.

Kakabaka lubi tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka - ladne 3 miechy (takie rowne) Gratuluje.
    Anoolka - jakos tak trojkowo u Ciebie :)

paaolka lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a twoj jaki ma stopien w wojsku i gdzie sluzy?

Mój tata? jest podpułkownikiem w szefostwie transportu i ruchu wojsk.
    a mój M na szczeście i dzięki Bogu (dosłownie) nie jest wojskowym :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też leniwa sobota, ciągle przed tv i kompem, maluszek spał dzisiaj 2 godzinki tylko na dwa razy ale jest mega grzeczny, tego zasypiania w łózeczku zazdroszczę Scęście strasznie. Mojego to musze się nanosić żeby zasnął a w nocy tez jest gorzej niz było. Antek jak usnie o 20 tak wstaje różnie ale czy o 2 czy o 5 tak potem nie może spać i tylko gada i sie przewala. Ciężkie e noce dla mnie ale może jakos to sie zmieni.

Witam nową koleżankę :) fajne ze dołączyłaś :) super filmik

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Mój tata? jest podpułkownikiem w szefostwie transportu i ruchu wojsk.
    a mój M na szczeście i dzięki Bogu (dosłownie) nie jest wojskowym :)
    fajowo - moj maz jest podporucznikiem i szuka wlasnie wakatu w calej Polsce ale ciezko jest- ostatnio byl nawet w Olsztynie na rozmowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 17:50

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oczka Antoś ma ciemne i nawet sama nie wiem jaki kolor, czy to grafitowe czy takie ciemne brązowe nie wiem i nikt nie wie hehe

rewoppka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    paaolka - ladne 3 miechy (takie rowne) Gratuluje.
    Anoolka - jakos tak trojkowo u Ciebie :)
    OOo faktycznie :)

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    a oczka Antoś ma ciemne i nawet sama nie wiem jaki kolor, czy to grafitowe czy takie ciemne brązowe nie wiem i nikt nie wie hehe

Mój Tomek ma jedno niebieskie a drugie po połowie brązowe i niebieskie :) i tak od urodzenia

lubek lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    powiedzcie mi jak mam go nie kochac? <3 jak on od rana tylk ospi, je i pieknie sie usmiecha :*

8110979576006dddmed.jpg

po prostu słodziak;]

sylwia1985, Zielono mi:-))))) lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak super Tomcio sie kapie w umywalce :)

• pestka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga śliczne zdjęcie Kajtka ze chrztu na fb! I jak, zadowolona ze współpracy z Martynką? ;)

ps. Franulo ogarnął, że ma stopy! :D
    ps.2. pamietacie jak dziś pisałam, że jeszcze powoli z siadaniem? właśnie mu sie odmieniło! normalnie dziecko zaskakuje na każdym kroku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 19:02

Sisilla, ataga4, lubek lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam nową mamusie ;) cudowny filmik!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie na basenie:) Powiem tak, jeżeli maluszki są zdrowe i lubią się kąpać to nie czekajcie ;) Oczywiście weźcie kogoś do pomocy bo samemu nie da rady :P Dla mnie rewelacja... normalnie mogłabym tak codziennie :) ale co za duzo to nie zdrowo za tydzień się wybieramy :)
    W szatni był przewijak więc łatwo było małego ogarnąć, poszliśmy po prysznic Franek był już zestresowany... i zaczął już popłakiwać... na basenie dość głośno bo było dużo dzieci a u nas teraz ferie:) Oczywiście był płacz, ale jak weszliśmy do brodzika (woda ciepła ) to juz skumał o co chodzi i się tak rozbawił że bardziej mu się podobało niż w wannie, aż byłam w szoku :) pływał tez w swimmerku :P potem poszliśmy na głębszą wodę 1m i tam go podnosiłam skakałam z nim :) jak małe dziecko haha :)Frajda niezła i dziecko szczęśliwe :) trwało to ok 45 min :) jak go wyjęłam z basenu to ryk że jeszcze chce haha:)śmieszne te maluchy :) był strasznie głodny, wypił 60 ml herbatki a cyca mu dałam w toalecie, ale tak płakał ze nie dało rady go nakarmić :) usnął w foteliku i spał 4h obudził się na cycka, przebrałam i po 30 min usnął i teraz spi ssąc smoczka :) jeszcze dawno nie był tak padnięty :)
    Pieluszki do pływania kupiłam w rossmanie za 15 zł. Wzięłam do 9 kg ( mój waży ok 7 kg)od razu mowię kupujcie te większe... bo te moją są ma ścisk, w opakowaniu jest chyba 10 albo 15 szt :) Franiu nasiusiał do niej i nic nie przemiękło :) Na prawdę polecam mamuśki :)

co do siadaia mój maluch też chwyta paluszki i podnosi głowe i chce siedziec... już mam dość bo w ogóle nie chce leżeć ehh.. :( i muszę go trzymac na rękach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 19:40

Sisilla, ataga4, lubek lubią tę wiadomość

5b092n0a9aspxqzu.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodziliśmy rok z moim synem na basen typowo dla maluszków. Zaczęliśmy przygodę jak skończył 3 miesiące, super sprawa, a do pływania mieliśmy pieluszki swimmersy, w realu dostępne, rewelacja, nic nie przecieka. Młody ruchowo fantastycznie się rozwijał, a choroby nas też nie łapały, polecam.

Dziewczyny, które jesteście z Górnego Śląska u nas fantastyczna szkoła dla maluszków : swimmer.pl, sprawdziliśmy na własnej skórze i mamy zamiar zabrać naszą Zosię:) aha można uczęszczać od ukończenia przez dziecko 3 miesiąca, dziecko może pływać z mamą lub tatą, ale mama musi mieć zrobione jakieś tam badania na bakterie w pochwie, ale nie pamiętam o co dokładnie chodzi, mój syn i tak zawsze pływał z tatą, a ja trzaskałam zdjęcia lub kręciłam i przejmowałam do suszenia i wycierania :)

nadzieja!!! lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Zosia ma już piwne oczy, takie jak ja, może docelowo będą brązowe, jak u mojego syna i u mnie, mąż ma niebiesko- zielone ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to super że Wam się udał wypad na basen :D
    Mam nadzieję że jak już będziemy mogli iść że się też spodoba Filipowi :)

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zastanawiałam się nad pływalnią, jak jeszcze w ciąży chodziłam to widziałam grupę mam z takimi maluszkami, super to wyglądało a dzieciaki tak zacieszały! :) My pewnie poczekamy do końca 4 miesiąca, żeby mały trzymał sam główkę i też uderzymy do wody :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Dziekuję :D Chętnie dołączę do grupy na fb, mój mail to [email protected]
    A na razie dla Was mam coś takiego :) http://www.magisto.com/video/bEIAY1lRSzwiRU1pYw

Z wykształcenia jestem geoinformatykiem, studia kończyłam na WAT, ale w sumie nie pracuje w zawodzie tylko właśnie w wojsku.. jako cywil. Z początku zajmowałam się czymś z mojej profesji tj. dronami, ale później mnie przekwalifikowali..:(

Świetny filmik! :) Twój Tomcio ma bardzo mądre spojrzenie, śliczny chłopak z niego w ogóle :)

No i wykształcenie masz bardzo ciekawe, praca tez musi byc fajna :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    moj na pocztaku duzo tyl, w meisiac 1,5kg az lekarz byl w szoku. a teraz on sie rozrasta w gore a wagowo malo..

to dokładnie jak Małgoś. Najpierw dużo przybierała na wadze, a teraz to głównie rośnie na długość. Wagę urodzeniową już jakiś czas temu podwoiła, bo urodziła się 2690g, a półtora tygodnia temu na szczepieniu było już 5,5 kg.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas waga urodzeniowa to 3690g, ale podwojonej jeszcze nie mamy, bo tak na oko jest jakieś 6700g.

ten basen super sprawa, może i my się odważymy!

Co to za smoczek na filmiku u Tomka?? ciekawi mnie ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ