X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzialam mezowi o basenie i jest za zebysmy razem z malym chodzili ale nie wiem czy on nie za malutko no i ja musze kupic najpierw stroj bo wszystkie na mnie za male w cyckach hihihihi. Widzialam ze sa takie specjslne pieluszki dla dziecki chodzacych na basen

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 13:36

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazlam cos takiego:

Kiedy wziąć niemowlę na basen?
    Pierwsze zajęcia na basenie mogą odbyć się, gdy rodzice dziecka poczują się wystarczająco pewnie. Najlepiej jest odczekać do ukończenia przez dziecko czterech miesięcy – wówczas niemowlę jest już w stanie utrzymać głowę w górze i jest bardziej świadome tego, co się wokół niego dzieje. W przypadku tak małego dziecka celem zajęć na basenie jest sprawienie, by niemowlak i jego rodzic poczuli się pewnie w wodzie.

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ile już ważą wasze pociechy? podwoiły swoja wagę urodzeniową? :)
    Franek waży około 6500g, do urodzeniowej brakuje mu 300g :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak się złapie za palce to sie dźwiga ładnie, ale jeszcze do siadania trochę :) mnie to cieszy, niech jeszcze podrośnie trochę, niech jeszcze z miesiąc poczeka.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi jak mam go nie kochac? <3 jak on od rana tylk ospi, je i pieknie sie usmiecha :*

8110979576006dddmed.jpg

pestka, paaolka, Kakabaka, Anoolka, sylwia1985, Sisilla, nadzieja!!!, tofirus, renatkach, ao12., lubek lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    No właśnie Dziewczyny, czy wasze dzieci chcą już siadać? Moja córka jeszcze nie ma 3 miesięcy, a jak tylko złapie kogoś za palec od razu się podnosi. Mało tego, zauważyłam że jak leży w wózku, to próbuje chwycić brzegu gondoli i się podnieść! Boję się, że niedługo mi z tego wózka wyskoczy :) a planowałam zmienić na spacerówkę dopiero ok 4-5 miesiąca.
    to dobrze, tylk osie ciesz :) 3 mczne niemowle wlansie powinno juz tak robic :) znaczy ze prawidlowo sie rozwija :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    A i ile już ważą wasze pociechy? podwoiły swoja wagę urodzeniową? :)
    Franek waży około 6500g, do urodzeniowej brakuje mu 300g :)
    moj podwoil swoja wage rowno na skonczone 3 mce. bo jest z 24 wrzesnia, a 24 grudnia mielismy szczepienie i wayzl rowno 6 kg a urodzil sie rowno 3kg. teraz wazy 6300, czyl iw meisiac tylko 300g, i ma 66 cm bo przed chwila go meirzylam :) a mial 62 w grudniu na szczepieniu.

• pestka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zwolnił Twój Kuba w rośnięciu :) mój w ponad 3 tyg jeszcze 800g przybrał. Mam nadzieje, że goni do urodzeniowej i przystopuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 14:02

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj na pocztaku duzo tyl, w meisiac 1,5kg az lekarz byl w szoku. a teraz on sie rozrasta w gore a wagowo malo..

• pestka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój na początku był dłuuugi a rósł mało, teraz na odwrót :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moj ma lozeczko w naszej sypialni w ktorej my tak naprawde nie spimy, bo spimy na narozniku rozlozonym w salonie przed tv, wiec tak naprawde jak kuba zacznie spac w tym lozeczku to bedzie w drugim pokoju hihihi :P innej mozliwosci juz nei ma bo mamy tylko ten salon i ta sypialnie :) swoj wlasny pokoj bedzie mial jak sie pobudujemy :) ale wtedy mam nadzieje miec juz drugie dzieciatk owiec w sumie na poczatek bedzie z braciszkiem lub siostrzyczka :)

• MOI Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julcia podwoila mase urodzeniowa tydzien temu. Teraz ma jakies 7 kg :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie moge dziewczyny! co za sukces! drzemka nr 2 byla tez w lozeczku. a teraz zaczal marudzic, polozylam marudzacego do lozeczka, dalam smoczka i polozylam przy twarzy kubusia puchatka. wyszlam do kuchni odlac kasze do gulaszu, wracam a moj Kuba spi!! :) przytulony do kubusia hahaha :) kocham moejgo syna normalnie go kocham <3

pestka lubi tę wiadomość

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy wczoraj iść na pierwsze zajęcia na basen, ale Jędruś cały czas kaszle. I dzisiaj przyszła go zbadać znajoma pediatra i obawia się że ma bezgorączkowe zapalenie płuc :(
    Musi dostawać zastrzyki dwa razy dziennie. Mąż właśnie biega po wszystkich aptekach w poszukiwaniu tych zastrzyków, ale nigdzie nie ma. Została mu jeszcze jedna apteka i jak tam nie będzie to zamówi na jutro. Boziu jak mi szkoda tego naszego bączka.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej 2 tygodnie temu brakowało 220 g do podwojenia swojej urodzeniowej wagi więc mogę się domyślać, że już ją podwoiła ;)

Oczy zrobiły jej się trochę jaśniejsze ale nadal mam nadzieję, że będzie miała ciemne tak jak ja :P

My też wybieramy się z mała na basen ale poczekam jeszcze do połowy lutego lub początek marca.

Dzisiaj mamy leniwą niedziele, mała śpi po spacerze już 3 godziny.. więc siedzimy i objadamy się przed konsolą ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj znowu wyruszyl na narty - ja powiedzialm ze nie - a moja mama a niech jedzie przynajmniej sie zrelaksuje i odocznie- no ja pikole !!!!! wszyscy przeciw mnie to jak mam sama walczyc i wygrac

moj szczesliwi i mowi ,, a widzisz nawet mamunia mowi zebym pojechal i odpoczal sobie bo to jdyna okazja :(
    dzisiaj wieczorem wracamy bo jutro z malym idziemy do cvhirurga zeby pepek zobaczyla

cala wizyta mojego meza wyglada tak
    1.jedzenie
    2 narty
    3.jedzenie i piwko z moim tata
    4 spanie

no dzisiaj kosciol jeszcze byl:/

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tutaj pada i ponuro i spiaco\
    Nie wiem ile moj wazy bo dawno nie byl wazony

jeden plus pobytu ze rodzice go bawia a ja moge spokojnie po necie poserfowac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    no nie moge dziewczyny! co za sukces! drzemka nr 2 byla tez w lozeczku. a teraz zaczal marudzic, polozylam marudzacego do lozeczka, dalam smoczka i polozylam przy twarzy kubusia puchatka. wyszlam do kuchni odlac kasze do gulaszu, wracam a moj Kuba spi!! :) przytulony do kubusia hahaha :) kocham moejgo syna normalnie go kocham <3
    normalnie zazdrość! ;) a Twój Kuba polubił smoczka? :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Mieliśmy wczoraj iść na pierwsze zajęcia na basen, ale Jędruś cały czas kaszle. I dzisiaj przyszła go zbadać znajoma pediatra i obawia się że ma bezgorączkowe zapalenie płuc :(
    Musi dostawać zastrzyki dwa razy dziennie. Mąż właśnie biega po wszystkich aptekach w poszukiwaniu tych zastrzyków, ale nigdzie nie ma. Została mu jeszcze jedna apteka i jak tam nie będzie to zamówi na jutro. Boziu jak mi szkoda tego naszego bączka.

Biedactwo, zyczę dużo zdrówka!!

Kakabaka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kakabaka bienda, mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia!

a mój małky dziś bunt.na spacerze pospał 30 min i juz nie spi :P a normlanie spi 2-3h ;) teraz go znów odłozyliśmy do łoeczka, zobaczymy co z tego będzie ;)

Kakabaka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ