X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmi mi tez zdarza sie pic :-)

Sroka to moj maz wczoraj sam mi zaproponowal zebym zapisala sie z kolezanka na silownie, bo widzi ze cwicze w domu i tak go naszlo, bo i kolezanka po ciazy i troszke brzuszek jej zostal wiec może cos sie pomysli.

Lubek super ze juz jest lepiej

lubek lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Czy tylko mi sie wydaje ze nasze dzieciaczki tak szybko rosna?? Ze czas tak zapitala przy Nich??

o tak dopiero co urodzilam a Zuzia juz trzy miesiace skonczyla i co chwile odkladam za male ubranka

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo nie, wstajemy właśnie a Mała ma gile w nosie i harczy :/ czyżby katar wrócił? :|

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Mamy dzisiaj wyniki badan krwi kontrolnych 2 tyg po szpitalu i jest lepiej :) tzn anemia wciaz jest, ale juz blisko dolnych granic normy. Niestety neutrocyty wciaz w zasadzie bez zmian, ale moze im wiecej czasu potrzeba na odbicie, nie wiem. Ale jakos ani prowadzaca ani w szpitalu sie neutrocytami za bardzo nie przejmowali (co mi sie wydaje dziwne bardzo), wiec ja tez nie panikuje ;)

A normy przy morfologii masz podane dla dzieci czy dorosłych? Wartości neutrofili i leukocytów u maluchów zmieniają się prawktycznie w każdym tygodniu życia, a dzieciaczki mają na odwrót niż dorośli czyli mało neutro, a dużo limfo. Więc może wszystko jest ok. Niestety norm nie pamiętam, bo nie mam z t do czynienia, ale może warto sprawdzić :-)

Anoolka, Sisilla, ataga4 lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piję karmi, ale Lecha 0% i warke limonkowa0% :-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam nad basenem, ale mam pełno obaw. Że za Małą jest, że zimno, że bakterie itp.itd. I sama nie wiem :X

nadzieja!!! lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję z Małą iść na basen ale dopieo jak skończy 3 miesiące, czyli za jakieś 2 tygodnie.
    Szukam basenu z ozonowaną wodą bo niby jest lepsza dla skórki dzieci.

nadzieja!!! lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję dziś się wybrać :) napiszę relecje po :) Podobno ozonowa nie oczyszcza wszystkich bakterii :(

5b092n0a9aspxqzu.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a własnie doczytałam ze woda jest ozonowana u nas.. hmmm

5b092n0a9aspxqzu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    A normy przy morfologii masz podane dla dzieci czy dorosłych? Wartości neutrofili i leukocytów u maluchów zmieniają się prawktycznie w każdym tygodniu życia, a dzieciaczki mają na odwrót niż dorośli czyli mało neutro, a dużo limfo. Więc może wszystko jest ok. Niestety norm nie pamiętam, bo nie mam z t do czynienia, ale może warto sprawdzić :-)
    Filip ma też coś nie tak z neutro i limfo i lekarze powiedzieli ze jest ok. Ma też lekką anemię ale powiedzieli że tego się nie leczy bo to jest norma u 3msc dziecka i że wszystko samo wróci do normy.

Aż sprawdziłam w morfologii i jest tak jak mówisz, mało neutro i dużo limfo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 12:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pojdziemy jak Filipowi skończy się katar, czyli pewnie na wiosnę :P

• paaolka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś kończymy 3 mce :)

Miłej niedzieli dla Wszystkich :)

Anoolka, Scęście, pestka, paradise, Kasiula09, Kakabaka, Sisilla, nadzieja!!!, ataga4, lubek lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basen -fajna sprawa, ale przeraza mnie ten ogrom bakterii i pozliwosc "wpadki" tzn przemoczenia pieluszki. Nie boicie sie, ze wasze dzidzie narobia...?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja pracowałam na poczcie i też tam już nie wrócę, choćby mnie błagali he he
    Tak w ogóle to przy was czuję się jak matoł, jako chyba jedyna tutaj mam średnie wykształcenie ;)
    znam wiele osob bez wyzszego ktore robia cos zajebistego i sa kims ;) nie studia sa wazne tak naprawde :P co m ize studiow jak siedze w tym biurze za 1400zl :P i tak pewnie do konca zycia hihih :P nie n oco rok dojdzie 1% za wysluge lat haha :P
    Sroka wrote:
    Laski! Czy Wy pijecie Karmi?
    sporadycnzie, i odgazowane :P
    lubek wrote:
    Mamy dzisiaj wyniki badan krwi kontrolnych 2 tyg po szpitalu i jest lepiej :) tzn anemia wciaz jest, ale juz blisko dolnych granic normy. Niestety neutrocyty wciaz w zasadzie bez zmian, ale moze im wiecej czasu potrzeba na odbicie, nie wiem. Ale jakos ani prowadzaca ani w szpitalu sie neutrocytami za bardzo nie przejmowali (co mi sie wydaje dziwne bardzo), wiec ja tez nie panikuje ;)
    bedzie coraz lepiej!!
    MOI wrote:
    Basen -fajna sprawa, ale przeraza mnie ten ogrom bakterii i pozliwosc "wpadki" tzn przemoczenia pieluszki. Nie boicie sie, ze wasze dzidzie narobia...?
    sa specjalne pielsuzki do wody... ktore nie przeciekaja :)

Anoolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez planuje isc na bazen, u nas ejst chlorowana woda, ale tyle dzieci hcodzi i nic im nie jest, on uwielbia wode az mi go szkoda w wannie marnowac :)

a w ogole moj Kuba juz ze 3 wieczory marudzi sporo zanim zasnie i wczoraj tak pomyslalam ze moze juz wydoroslal i potrzebuje do snu ciszy, ciemnosci i spokoju. bo keidys czytalam ta ksiazke jezyk neimowlat i tam bylo ze noworodkom to nic nei przeszkadza ale od 3 mca dzieci zaczynaja wiedziec czego chca i tak jak dorosli do nsu chca ciemnosci ciszy i spokoju. a do tej pory to zasypial w salonie przy swietle tv i naszym gadaniu. No i już tak sie darl w wozku na rekach itd jak michal go lulal ze podeszlam wzielam go zanioslam do lozeczka, i pomyslalam sprobuje. zapalilam lampke a on Plakal jeszcze chwile ale słychać bylo ze sie uspokaja. Dalam smoczka a on wiecie co? Odwrocl twarz ode mnie, Zamknal oczy i zaczal zasypiac :O no i zasnal w koncu i wyplul smoczka. zaczynam zasypianie w lozeczku :P i dzis jak juz o 10 widzialam ze zbliza sie drzemka to wynioslam go do lozeczka. Zamknelam drzwi i poszlam do kuchni. maz walil garami bo zmywal a mimo to Po 10 min poszlam a dziecko przytulone do kocyka spalo :* :* no i teraz trwa druga drzemka w lozeczku. widzialam z eejst marudny juz, trze oczka, wiec go zanioslam, przytulil kocyk i wpatrywal sie w karuzele, ale tak patrzyl nie ruszajac oczami jakby i tak nic nie widzial mimo otwartych oczu. az zaczal mruzyc oczka, wyszlam, potem wchdoze i spi :)

Anoolka, Sisilla, ataga4 lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Czy wasze dzieci mają jeszcze niebieskie oczy, czy już im się kolor zmienił, bo zastanawiam się czy mojej Karolci ten błękit zostanie :)
    Franulo ma coraz bardziej brązowe, po mnie :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do czasu, oj tak... leci jak szlaony. w ciazy dni na zwolnieniu niby lecialy ale do porodu ciagle bylo daleko, a teraz ledwo go urodzilam a on ma juz 4 mce, zaraz bedzie siadal, potem chdozil, ja wroce do pracy a mo jsynek malenk ido zlobka.. o boziuniu :(

• pestka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wykształcenia to też uważam, że to nie ono konkretnie wpływa na naszą 'zawodową drogę' ;)

Karmi piję, jakoś polubiłam :) a słodyczy ni tykam. Nie ciagnie mnie jakoś ;)

Scęscie jak ja Ci zazdroszczę zasypiania na drzemki! U nas od paru tygodnia to jakaś masakra...jak ma dobry humor to go bujne 3 razy w bujaczku czy odłoże do łoęczka z karuzelką i usypia, ale ostatnio to przechodzi sam siebie..na noc super usypia, szum, karuzelka i dziecka nie ma. ale w dzień to walczy jak nie wiem co!

ale straszna gaduła się zrobił! takie historie nam opowiada, że nie mogę :D śmiejemy sie cały dzień jak on nawija!

A no i wczoraj był grzeczny :) tylko trochę popłakał, potem w sumei nie mógł z emocji usnąć, ale tak to aniołek <3

ps. dziewczyny jak u Was z usypianiem?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no o czasie nawet nie mówcie..ja chyba nie zniosę jak wrócę do pracy i nie będę go codziennie widzieć! nawet nie chce o tym myśleć :(

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Dziewczyny, czy wasze dzieci chcą już siadać? Moja córka jeszcze nie ma 3 miesięcy, a jak tylko złapie kogoś za palec od razu się podnosi. Mało tego, zauważyłam że jak leży w wózku, to próbuje chwycić brzegu gondoli i się podnieść! Boję się, że niedługo mi z tego wózka wyskoczy :) a planowałam zmienić na spacerówkę dopiero ok 4-5 miesiąca.

‹‹ 1179 1180 1181 1182 1183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ