X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmi mi tez zdarza sie pic :-)

Sroka to moj maz wczoraj sam mi zaproponowal zebym zapisala sie z kolezanka na silownie, bo widzi ze cwicze w domu i tak go naszlo, bo i kolezanka po ciazy i troszke brzuszek jej zostal wiec może cos sie pomysli.

Lubek super ze juz jest lepiej

lubek lubi tę wiadomość

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Czy tylko mi sie wydaje ze nasze dzieciaczki tak szybko rosna?? Ze czas tak zapitala przy Nich??

o tak dopiero co urodzilam a Zuzia juz trzy miesiace skonczyla i co chwile odkladam za male ubranka

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

age.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo nie, wstajemy właśnie a Mała ma gile w nosie i harczy :/ czyżby katar wrócił? :|

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Mamy dzisiaj wyniki badan krwi kontrolnych 2 tyg po szpitalu i jest lepiej :) tzn anemia wciaz jest, ale juz blisko dolnych granic normy. Niestety neutrocyty wciaz w zasadzie bez zmian, ale moze im wiecej czasu potrzeba na odbicie, nie wiem. Ale jakos ani prowadzaca ani w szpitalu sie neutrocytami za bardzo nie przejmowali (co mi sie wydaje dziwne bardzo), wiec ja tez nie panikuje ;)

A normy przy morfologii masz podane dla dzieci czy dorosłych? Wartości neutrofili i leukocytów u maluchów zmieniają się prawktycznie w każdym tygodniu życia, a dzieciaczki mają na odwrót niż dorośli czyli mało neutro, a dużo limfo. Więc może wszystko jest ok. Niestety norm nie pamiętam, bo nie mam z t do czynienia, ale może warto sprawdzić :-)

Anoolka, Sisilla, ataga4 lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piję karmi, ale Lecha 0% i warke limonkowa0% :-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam nad basenem, ale mam pełno obaw. Że za Małą jest, że zimno, że bakterie itp.itd. I sama nie wiem :X

nadzieja!!! lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję z Małą iść na basen ale dopieo jak skończy 3 miesiące, czyli za jakieś 2 tygodnie.
    Szukam basenu z ozonowaną wodą bo niby jest lepsza dla skórki dzieci.

nadzieja!!! lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję dziś się wybrać :) napiszę relecje po :) Podobno ozonowa nie oczyszcza wszystkich bakterii :(

5b092n0a9aspxqzu.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a własnie doczytałam ze woda jest ozonowana u nas.. hmmm

5b092n0a9aspxqzu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    A normy przy morfologii masz podane dla dzieci czy dorosłych? Wartości neutrofili i leukocytów u maluchów zmieniają się prawktycznie w każdym tygodniu życia, a dzieciaczki mają na odwrót niż dorośli czyli mało neutro, a dużo limfo. Więc może wszystko jest ok. Niestety norm nie pamiętam, bo nie mam z t do czynienia, ale może warto sprawdzić :-)
    Filip ma też coś nie tak z neutro i limfo i lekarze powiedzieli ze jest ok. Ma też lekką anemię ale powiedzieli że tego się nie leczy bo to jest norma u 3msc dziecka i że wszystko samo wróci do normy.

Aż sprawdziłam w morfologii i jest tak jak mówisz, mało neutro i dużo limfo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 12:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pojdziemy jak Filipowi skończy się katar, czyli pewnie na wiosnę :P

• paaolka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś kończymy 3 mce :)

Miłej niedzieli dla Wszystkich :)

Anoolka, Scęście, pestka, paradise, Kasiula09, Kakabaka, Sisilla, nadzieja!!!, ataga4, lubek lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basen -fajna sprawa, ale przeraza mnie ten ogrom bakterii i pozliwosc "wpadki" tzn przemoczenia pieluszki. Nie boicie sie, ze wasze dzidzie narobia...?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja pracowałam na poczcie i też tam już nie wrócę, choćby mnie błagali he he
    Tak w ogóle to przy was czuję się jak matoł, jako chyba jedyna tutaj mam średnie wykształcenie ;)
    znam wiele osob bez wyzszego ktore robia cos zajebistego i sa kims ;) nie studia sa wazne tak naprawde :P co m ize studiow jak siedze w tym biurze za 1400zl :P i tak pewnie do konca zycia hihih :P nie n oco rok dojdzie 1% za wysluge lat haha :P
    Sroka wrote:
    Laski! Czy Wy pijecie Karmi?
    sporadycnzie, i odgazowane :P
    lubek wrote:
    Mamy dzisiaj wyniki badan krwi kontrolnych 2 tyg po szpitalu i jest lepiej :) tzn anemia wciaz jest, ale juz blisko dolnych granic normy. Niestety neutrocyty wciaz w zasadzie bez zmian, ale moze im wiecej czasu potrzeba na odbicie, nie wiem. Ale jakos ani prowadzaca ani w szpitalu sie neutrocytami za bardzo nie przejmowali (co mi sie wydaje dziwne bardzo), wiec ja tez nie panikuje ;)
    bedzie coraz lepiej!!
    MOI wrote:
    Basen -fajna sprawa, ale przeraza mnie ten ogrom bakterii i pozliwosc "wpadki" tzn przemoczenia pieluszki. Nie boicie sie, ze wasze dzidzie narobia...?
    sa specjalne pielsuzki do wody... ktore nie przeciekaja :)

Anoolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez planuje isc na bazen, u nas ejst chlorowana woda, ale tyle dzieci hcodzi i nic im nie jest, on uwielbia wode az mi go szkoda w wannie marnowac :)

a w ogole moj Kuba juz ze 3 wieczory marudzi sporo zanim zasnie i wczoraj tak pomyslalam ze moze juz wydoroslal i potrzebuje do snu ciszy, ciemnosci i spokoju. bo keidys czytalam ta ksiazke jezyk neimowlat i tam bylo ze noworodkom to nic nei przeszkadza ale od 3 mca dzieci zaczynaja wiedziec czego chca i tak jak dorosli do nsu chca ciemnosci ciszy i spokoju. a do tej pory to zasypial w salonie przy swietle tv i naszym gadaniu. No i już tak sie darl w wozku na rekach itd jak michal go lulal ze podeszlam wzielam go zanioslam do lozeczka, i pomyslalam sprobuje. zapalilam lampke a on Plakal jeszcze chwile ale słychać bylo ze sie uspokaja. Dalam smoczka a on wiecie co? Odwrocl twarz ode mnie, Zamknal oczy i zaczal zasypiac :O no i zasnal w koncu i wyplul smoczka. zaczynam zasypianie w lozeczku :P i dzis jak juz o 10 widzialam ze zbliza sie drzemka to wynioslam go do lozeczka. Zamknelam drzwi i poszlam do kuchni. maz walil garami bo zmywal a mimo to Po 10 min poszlam a dziecko przytulone do kocyka spalo :* :* no i teraz trwa druga drzemka w lozeczku. widzialam z eejst marudny juz, trze oczka, wiec go zanioslam, przytulil kocyk i wpatrywal sie w karuzele, ale tak patrzyl nie ruszajac oczami jakby i tak nic nie widzial mimo otwartych oczu. az zaczal mruzyc oczka, wyszlam, potem wchdoze i spi :)

Anoolka, Sisilla, ataga4 lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Czy wasze dzieci mają jeszcze niebieskie oczy, czy już im się kolor zmienił, bo zastanawiam się czy mojej Karolci ten błękit zostanie :)
    Franulo ma coraz bardziej brązowe, po mnie :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do czasu, oj tak... leci jak szlaony. w ciazy dni na zwolnieniu niby lecialy ale do porodu ciagle bylo daleko, a teraz ledwo go urodzilam a on ma juz 4 mce, zaraz bedzie siadal, potem chdozil, ja wroce do pracy a mo jsynek malenk ido zlobka.. o boziuniu :(

• pestka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wykształcenia to też uważam, że to nie ono konkretnie wpływa na naszą 'zawodową drogę' ;)

Karmi piję, jakoś polubiłam :) a słodyczy ni tykam. Nie ciagnie mnie jakoś ;)

Scęscie jak ja Ci zazdroszczę zasypiania na drzemki! U nas od paru tygodnia to jakaś masakra...jak ma dobry humor to go bujne 3 razy w bujaczku czy odłoże do łoęczka z karuzelką i usypia, ale ostatnio to przechodzi sam siebie..na noc super usypia, szum, karuzelka i dziecka nie ma. ale w dzień to walczy jak nie wiem co!

ale straszna gaduła się zrobił! takie historie nam opowiada, że nie mogę :D śmiejemy sie cały dzień jak on nawija!

A no i wczoraj był grzeczny :) tylko trochę popłakał, potem w sumei nie mógł z emocji usnąć, ale tak to aniołek <3

ps. dziewczyny jak u Was z usypianiem?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no o czasie nawet nie mówcie..ja chyba nie zniosę jak wrócę do pracy i nie będę go codziennie widzieć! nawet nie chce o tym myśleć :(

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Dziewczyny, czy wasze dzieci chcą już siadać? Moja córka jeszcze nie ma 3 miesięcy, a jak tylko złapie kogoś za palec od razu się podnosi. Mało tego, zauważyłam że jak leży w wózku, to próbuje chwycić brzegu gondoli i się podnieść! Boję się, że niedługo mi z tego wózka wyskoczy :) a planowałam zmienić na spacerówkę dopiero ok 4-5 miesiąca.

‹‹ 1179 1180 1181 1182 1183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ