X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się podobają te skoczki, ale absolutnie nie będę tego kupować, bo są szkodliwe dla dziecka. Ale wizualnie uważam, że są super :p

3i49tv7325tdkkap.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ale Wam zazdroszczę dziewczyny takich kruszyn! Ja już ledwo dźwigam moje 7kg :) Czy tylko moje dziecko takie duże?

A ja chora :( Katar, gardło i jeszcze się pojawił kaszel mokry :( Mega się boje zarazić małego... Leczę się ibupromem, syropem z wyciagiem z bzu i aronii "Blu" i tantum verde. Ale co ja zrobię z tym kaszlem?
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Karmie piersią,ale w tym tygodniu 4razy dostala mm no cycki mi nie wyrabialy z produkcja

Zielono mi, też mi się tak wydawało wcześniej że cycki mi nie wyrabiają i musze podać mm. I podawałam czasami tak jak Ty na noc. Ale w końcu się uparłam i stwierdziłam że koniec tego. No i co? Cycki wieczorem są miekkie, ale mimo to leci z nich jak nie wiem co. Dziecko się na pewno najada, bo sypia po 4-7h bez budzenia. Olej to sztuczne mleko, uwierz mi, masz mleko! :) To po prostu laktacja się stabilizuje, dlatego cycki robią się twarde dopiero po wielu godzinach. Ale dziecko i tak dostaje odpowiednia ilość bo prostu na bieżąco produkuje się więcej, więc chociaż cyc się wydaje pusty to dziecko wyciąga z niego bardzo dużo :)

Anoolka, ataga4, lubek lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wiecznie miękkie cycki, ale jak mała ssie i tak nagle się oderwie to leci fontanna :p i tez się zastanawiam skąd to mleko się bierze :p odnośnie wagi to u mnie okruszek jakieś 5300 g w środę idziemy na ważenie. Jeszcze jej brakuje do podwojenia masy urodzeniowej bo urodziła się 2990g, bardzo się tym przejmowałam, ale jest bardzo radosna, żywa, więc się nie martwię już, a jak nie jest głodna to nie ma szans żeby namówić ją na jedzenie :p

poczwarkah lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przeciwnie, martwie sie masa Julki. Jest zdrowa i to najwazniejsze, ale rosnie w oczach, policzki coraz wieksze, no i ten cuezar! A myslalam, ze bedzie z tych szczuplych dzieci ;-) Postaram sie przelamac i nie wybudzac Julki w nocy po 6 godzinach i zobaczymy, czy to sie sprawdzi.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    O matko, ale Wam zazdroszczę dziewczyny takich kruszyn! Ja już ledwo dźwigam moje 7kg :) Czy tylko moje dziecko takie duże?

Nie tylko Twoje ;) mój ma juz pewnie 7,5kg, bo w srode na szczepieniu było 7300g ;) takze wiem jak ciezko dzwigać juz takiego koloska ;) ma takie wałeczki na udach, brzuszek pokaźny no i buźka sie krąglutka zrobiła...ale mysle ze jak zaczną te nasze maluchy juz biegac to nie beda tak szybko przybierac i nadmiar tłuszczyku zrzucą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:02

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:

Nie tylko Twoje, moja 2 tygodnie temu ważyła 6700 więc pewnie już do 7 dobiła ;)

Zdrówka życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:10

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście na brzuszku lezy i podnosi glowke. Dlugo trzyma. A z pleckow ani ani.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta, spokojnie, to jeszcze nie czas na podnoszenie z plecków. Mój też nie chce podnieść, a rehabilitantka się go nachwalić nie może jak się ładnie rozwija (chodzimy ze względu na kręcz szyi, więc to nie to, że były problemy z napięciem czy coś).

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    A ile do tego czasu sie nadzwigamy to nasze! Moj tez jeszcze nie podwoil, wazy na pewno ponad 6kg ale 7 chyba jeszcze nie. A urodzil sie 3700.

To mój urodził sie 3660g czyli prawie tyle co Twój miał, ale ekspresowo przybierał od początku, bo na pierwszej wizycie u pediatry, po tygodniu od wyjscia ze szpitala miał juz pół kilo wiecej, potem jeszcze sie bardziej rozkręcił :P a wczoraj z kolejną kolezanką mającą roczną córeczke rozmawiałam i mówi ze jej mała ma niecałe 8,5kg ;) takze chłopcy chyba generalnie szybciej robią się chyba ciężcy ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wyszedl wczorajszy spacer. Ja zakatarzona, moj M tez i niestety Adas tez zalapal :( lejacy sie katar ma i kaszle :( Lekarka na urlopie a w domu tylko masc majerankowa w tym momencie

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jutro o 14;20 jesteśmy umówieni. Niech lepiej ją obejrzy. Przy okazji dowiemy się dokładną wagę i potówki pod pachą obejrzymy.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o której Wasze dzieci mają drzemki w ciągu dnia? Bo staram się wyregulować Jedrusiowi dzień i szukam optymalnego czasu na drzemki. Na pewno pierwsza wypada mu o 11 ale później to całkiem mam rozwalony plan. A to bardzo ważne. Wszędzie o tym piszą.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest tak
    7:30-8:30 pobudka, jedzenie itp.
    koło 10 spanie,
    później między 14-15 i po 17 ;)
    po 19 kąpanie i o 20 już jest nocne spanie.
    Na szczęście Agatka już ma taki tryb uregulowany co bardzo pomaga w życiu codziennym ;)

Kakabaka, paaolka lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas idealnie sprawdza się pobudka ok 8-9 a o 11-12 godzinna drzemka na spacerku, po powrocie śpi jeszcze we wózku 2-3 godzinki i przez resztę dnia zazwyczaj już nie potrzebuje spania do 21:00. Chociaż wiadomo zależy od dnia, czasami jeszcze przysypia ok 17-18 na pół godzinki.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    A normy przy morfologii masz podane dla dzieci czy dorosłych? Wartości neutrofili i leukocytów u maluchów zmieniają się prawktycznie w każdym tygodniu życia, a dzieciaczki mają na odwrót niż dorośli czyli mało neutro, a dużo limfo. Więc może wszystko jest ok. Niestety norm nie pamiętam, bo nie mam z t do czynienia, ale może warto sprawdzić :-)

tak, dla dzieci, w jego wieku. U niego sie zmieniaja, tzn ciagle spadaja :( mielismy piec morfologii od 8mego grudnia i wyniki neutrocytow: 1,00; 0,96; 0,59; 0,6; 0,60.
    Limfocyty tez ma niestety ponizej normy (3,03, norma od 4)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam fajnie z takimi długimi drzemkami. Jędruś dłużej niz pół godziny nie pośpi :/

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarkah dzieki :-)

Kakabaka. Moja kolo 11 przewaznie sama pada. Spi kolo godz. Rece ja budza. Teraz sama przysypia ale recevq ruchu takze nie pospi :-)
    A tak to staram sie ja usypiac kolo 15,16 wtedy spi max do 7. Potem zabawa no i kolp 21,22 usypianko na noc. Ale ten schemat nie zawsze przechodzi :-)

Kakabaka lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie jak u Sroki tylko krótsze drzemki. Pobudka 7:30 - 8:30
    po obudzeniu ma dwie godziny aktywności i 40 minut drzemki. Znowu dwie godziny aktywności i ok 1,5 - 2 godziny drzemki. Znowu dwie godziny aktywności i pół godziny drzemki. Potem 2,5 - 3 godziny aktywności i zasypia ok 21 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 13:26

ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest tak wstajemy 7.30-8.30 po 9 lapie drzemke zawsze 40 minut potem aktywnosc i tu jest roznie czasem lapie drzemke o 11, 12, a czasem o 13 na jakas godzine poltorej i po 17 niecala godzine i przed 21 zasypia, chcialabym zeby chociaz jedna drzemke miala ze dwie godziny no ale wodocznie takie dziecko nam sie trafilo co spi mniej

ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość

preg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka zazwyczaj ok 9, potem od 10 do 11 drzemka, na spacerku po 12 też śpi a potem to różnie, ok 1,5 h aktywności i tak od 0,5 do 1 h drzemki. Kąpać staram się między 18 a 19. W sumie nie mamy jakoś mocno ustalonego tego rytmu. A zasypia na noc czasami o 22,23,24... Niestety nie ma bata żeby go uśpić o konkretnej godzinie :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
‹‹ 1185 1186 1187 1188 1189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ