Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko, ale Wam zazdroszczę dziewczyny takich kruszyn! Ja już ledwo dźwigam moje 7kg Czy tylko moje dziecko takie duże?
A ja chora Katar, gardło i jeszcze się pojawił kaszel mokry Mega się boje zarazić małego... Leczę się ibupromem, syropem z wyciagiem z bzu i aronii "Blu" i tantum verde. Ale co ja zrobię z tym kaszlem?
Zielono mi:-))))) wrote:Karmie piersią,ale w tym tygodniu 4razy dostala mm no cycki mi nie wyrabialy z produkcja
Zielono mi, też mi się tak wydawało wcześniej że cycki mi nie wyrabiają i musze podać mm. I podawałam czasami tak jak Ty na noc. Ale w końcu się uparłam i stwierdziłam że koniec tego. No i co? Cycki wieczorem są miekkie, ale mimo to leci z nich jak nie wiem co. Dziecko się na pewno najada, bo sypia po 4-7h bez budzenia. Olej to sztuczne mleko, uwierz mi, masz mleko! To po prostu laktacja się stabilizuje, dlatego cycki robią się twarde dopiero po wielu godzinach. Ale dziecko i tak dostaje odpowiednia ilość bo prostu na bieżąco produkuje się więcej, więc chociaż cyc się wydaje pusty to dziecko wyciąga z niego bardzo dużoAnoolka, ataga4, lubek lubią tę wiadomość
-
Ja tez mam wiecznie miękkie cycki, ale jak mała ssie i tak nagle się oderwie to leci fontanna :p i tez się zastanawiam skąd to mleko się bierze :p odnośnie wagi to u mnie okruszek jakieś 5300 g w środę idziemy na ważenie. Jeszcze jej brakuje do podwojenia masy urodzeniowej bo urodziła się 2990g, bardzo się tym przejmowałam, ale jest bardzo radosna, żywa, więc się nie martwię już, a jak nie jest głodna to nie ma szans żeby namówić ją na jedzenie :p
poczwarkah lubi tę wiadomość
-
U mnie przeciwnie, martwie sie masa Julki. Jest zdrowa i to najwazniejsze, ale rosnie w oczach, policzki coraz wieksze, no i ten cuezar! A myslalam, ze bedzie z tych szczuplych dzieci Postaram sie przelamac i nie wybudzac Julki w nocy po 6 godzinach i zobaczymy, czy to sie sprawdzi.
-
poczwarkah wrote:O matko, ale Wam zazdroszczę dziewczyny takich kruszyn! Ja już ledwo dźwigam moje 7kg Czy tylko moje dziecko takie duże?
Nie tylko Twoje mój ma juz pewnie 7,5kg, bo w srode na szczepieniu było 7300g takze wiem jak ciezko dzwigać juz takiego koloska ma takie wałeczki na udach, brzuszek pokaźny no i buźka sie krąglutka zrobiła...ale mysle ze jak zaczną te nasze maluchy juz biegac to nie beda tak szybko przybierac i nadmiar tłuszczyku zrzucą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:02
ataga4 lubi tę wiadomość
-
poczwarkah wrote:O matko, ale Wam zazdroszczę dziewczyny takich kruszyn! Ja już ledwo dźwigam moje 7kg Czy tylko moje dziecko takie duże?
Nie tylko Twoje, moja 2 tygodnie temu ważyła 6700 więc pewnie już do 7 dobiła
Zdrówka życzę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:10
-
Pauletta, spokojnie, to jeszcze nie czas na podnoszenie z plecków. Mój też nie chce podnieść, a rehabilitantka się go nachwalić nie może jak się ładnie rozwija (chodzimy ze względu na kręcz szyi, więc to nie to, że były problemy z napięciem czy coś).
-
Bella_Ona wrote:A ile do tego czasu sie nadzwigamy to nasze! Moj tez jeszcze nie podwoil, wazy na pewno ponad 6kg ale 7 chyba jeszcze nie. A urodzil sie 3700.
To mój urodził sie 3660g czyli prawie tyle co Twój miał, ale ekspresowo przybierał od początku, bo na pierwszej wizycie u pediatry, po tygodniu od wyjscia ze szpitala miał juz pół kilo wiecej, potem jeszcze sie bardziej rozkręcił a wczoraj z kolejną kolezanką mającą roczną córeczke rozmawiałam i mówi ze jej mała ma niecałe 8,5kg takze chłopcy chyba generalnie szybciej robią się chyba ciężcy -
Dziewczyny o której Wasze dzieci mają drzemki w ciągu dnia? Bo staram się wyregulować Jedrusiowi dzień i szukam optymalnego czasu na drzemki. Na pewno pierwsza wypada mu o 11 ale później to całkiem mam rozwalony plan. A to bardzo ważne. Wszędzie o tym piszą.
-
u nas jest tak
7:30-8:30 pobudka, jedzenie itp.
koło 10 spanie,
później między 14-15 i po 17
po 19 kąpanie i o 20 już jest nocne spanie.
Na szczęście Agatka już ma taki tryb uregulowany co bardzo pomaga w życiu codziennymKakabaka, paaolka lubią tę wiadomość
-
U nas idealnie sprawdza się pobudka ok 8-9 a o 11-12 godzinna drzemka na spacerku, po powrocie śpi jeszcze we wózku 2-3 godzinki i przez resztę dnia zazwyczaj już nie potrzebuje spania do 21:00. Chociaż wiadomo zależy od dnia, czasami jeszcze przysypia ok 17-18 na pół godzinki.
-
KasiaMJ wrote:A normy przy morfologii masz podane dla dzieci czy dorosłych? Wartości neutrofili i leukocytów u maluchów zmieniają się prawktycznie w każdym tygodniu życia, a dzieciaczki mają na odwrót niż dorośli czyli mało neutro, a dużo limfo. Więc może wszystko jest ok. Niestety norm nie pamiętam, bo nie mam z t do czynienia, ale może warto sprawdzić
tak, dla dzieci, w jego wieku. U niego sie zmieniaja, tzn ciagle spadaja mielismy piec morfologii od 8mego grudnia i wyniki neutrocytow: 1,00; 0,96; 0,59; 0,6; 0,60.
Limfocyty tez ma niestety ponizej normy (3,03, norma od 4)
-
Poczwarkah dzieki
Kakabaka. Moja kolo 11 przewaznie sama pada. Spi kolo godz. Rece ja budza. Teraz sama przysypia ale recevq ruchu takze nie pospi
A tak to staram sie ja usypiac kolo 15,16 wtedy spi max do 7. Potem zabawa no i kolp 21,22 usypianko na noc. Ale ten schemat nie zawsze przechodziKakabaka lubi tę wiadomość
-
U nas podobnie jak u Sroki tylko krótsze drzemki. Pobudka 7:30 - 8:30
po obudzeniu ma dwie godziny aktywności i 40 minut drzemki. Znowu dwie godziny aktywności i ok 1,5 - 2 godziny drzemki. Znowu dwie godziny aktywności i pół godziny drzemki. Potem 2,5 - 3 godziny aktywności i zasypia ok 21Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 13:26
ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
u nas jest tak wstajemy 7.30-8.30 po 9 lapie drzemke zawsze 40 minut potem aktywnosc i tu jest roznie czasem lapie drzemke o 11, 12, a czasem o 13 na jakas godzine poltorej i po 17 niecala godzine i przed 21 zasypia, chcialabym zeby chociaz jedna drzemke miala ze dwie godziny no ale wodocznie takie dziecko nam sie trafilo co spi mniej
ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
U nas pobudka zazwyczaj ok 9, potem od 10 do 11 drzemka, na spacerku po 12 też śpi a potem to różnie, ok 1,5 h aktywności i tak od 0,5 do 1 h drzemki. Kąpać staram się między 18 a 19. W sumie nie mamy jakoś mocno ustalonego tego rytmu. A zasypia na noc czasami o 22,23,24... Niestety nie ma bata żeby go uśpić o konkretnej godzinie
Kakabaka lubi tę wiadomość