Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
my bylismy u chirurga z malym i zakleila mu profesjonalnie pepek bo nadal ma przepukline- mowila ze jest ogromny chlop z niego !!! az jestem ciekawa ile wazy
kasa przyszla z Zusu- Yupi
ps moj tez w dzien ma max pol godzinne drzemkiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 14:54
-
nick nieaktualny
-
Nasz plan dnia:
7 pobudka i karmienie
7:20-8:30 zabawa,(czyszczenie noska itp.)
8:30 drzemka do 10
10 karmienie
do 11:30 zabawa
11:30 do 13 drzemka
13 karmienie
14:15 drzemka do 16 lub 15:30 tu różnie wychodzi
16 karmienie
zabawa tak do 17 lub 17:30- następnie krotka drzemka
19 karmienie i następnie kąpiel o 20 przeważnie już Ala śpi
o 23 karmienie na śpiąco
Są oczywiście odstępstwa, czasem ma gorszy dzień i śpi max po 1 godz między karmieniami.Kakabaka lubi tę wiadomość
-
poczwarkah wrote:O matko, ale Wam zazdroszczę dziewczyny takich kruszyn! Ja już ledwo dźwigam moje 7kg Czy tylko moje dziecko takie duże?
A ja chora Katar, gardło i jeszcze się pojawił kaszel mokry Mega się boje zarazić małego... Leczę się ibupromem, syropem z wyciagiem z bzu i aronii "Blu" i tantum verde. Ale co ja zrobię z tym kaszlem?
Na kaszel jest taki syrop prenalen kaszel czy coś takiego z malin i czosnku, obrzydliwy w smaku przez ten czosnek ale mi na okropny kaszel w 2 dni pomógł -
ewcia91 wrote:Hej mamusie rzadko pisze bo mam problem z laptopem a pisać z telefonu nie lubię mały 12 skończył 3 miesiące i dla nas niestety nie są one magiczne mamy problem z karmieniem chyta butelkę i zaraz krzyk i tak parę razy zanim załapię miałyścię może taki problem nie wiem co robić ? Jeśli chodzi o wagę to po porodzie 4100 teraz ponad 8 pediatra twierdzi że za dużo no ale on od urodzenia do małych . A do siedzenia też nam jeszcze daleko nie podnosi się nawet za bardzo nie wiem czy ma ciężko czy co
Tydzień temu tak miałam co karmienie to krzyk, cyca wcale nie chciała, mleka z butli też nie. Wyrywała się, spała bardzo mało...chyba skok był.
Jadła tylko jak posadziłam ją w foteliku samochodowym i karmiłam butlą.
Na szczęście już jej przeszło -
macie jakies fajne bujaki lub hustawki w domu? moj juz wyrosl z bujaka i musze mu cos fajnego kupic tak do 18 kg bo takie sa a ja mam tylko do 9 ale juz sie pod nim tak ugina ze mam wrazenie ze zaraz sie zlamie i juz mu nozki wychodza
teraz zaluje ze nie kupilam duzego odrazuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 15:10
-
Atage4! Super że wszystko się udało i wyszło po waszej myśli;)
u mnie dalej kasy z Zusu brak, pewnie do końca tygodnia będzie.
Mąż jeszcze tydzień na L4. W sumie to tak jakby drugie dziecko w domu ;Pataga4 lubi tę wiadomość
-
ja przewaznie staram sie Nikusia klasc teraz odrazu po kapieli- kapiel kolo 20 do lozka cyc i spanie- juz w miare sie przyzwyczail
wczoraj tak marudzil ze szok bo o 20 dopiero wyjechalismy od rodzicow i poszedl spac dopiero kolo 22 i noc ciezka byla bo budzil sie o 1 o 4 i o 6 i wstalismy o 8 wszyscy
dajecie jeszcze maluchy do odbicia? mi w nocy sie nie chce jak spie obok ale czasem musze bo sie zaczyna dlawic biedaczek moj maly -
Nasz plan dnia uregulowal się dzięki codziennym spacerom:-) teraz mam super bo co 2 dzień chodzi z nim dziedek na dwie godziny - mój teść
wstajemy ok 8-9 potem toaleta poranna Antka później moja:-)
Ok 10 jesteśmy w salonie, ja jem śniadanie, które rano robi mi mąż a młody się bawi i zaraz drzemka do ok 11.
Po drzemce karmienie i 11:30 spacer ze spaniem ok 2 godzin.
Powrót 13:30, jedzonko, zabawa i ok 14:30 lub 15 drzemka jakieś 30-40min. Zabawa, jedzenie, drzemka ok 17-18 przez max godzinkę.
Ok 20-20:30 kąpiel, trochę gadania i albo zasypia na noc przed 22, albo budzi się po godzinie i zaspypia dopiero ok 23 na noc.
Noc różnie, albo śpi do 4-5 bez przerwy, a karmienie 15min ok 2 w nocy.Kakabaka lubi tę wiadomość
[/url][/url]