Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Sroka wrote:Właśnie co ile Wy karmicie swoje maluchy? Ja mam tak wiotkie cyce, że ciągle wydaje mi się że nic w nich nie ma.Nutella wrote:Dzisiaj w nocy przeżyłam najgorszą sytuację jaka może przydarzyć się matce.
Ok. 4:30 Mała obudziła mnie wymiotami:( nie potrafiła złapać powietrza. Nie patrząc na nic wzięłam ją i zaczęłam klepać po plecak żeby mogła zaczerpnąć powietrza. Udało się. Cała zalałam się łzami i zaczęłam tulić moją Kruszynkę, położyłam na przewijaku i co widzę, coś stało się z szyjką mojej Ali, była przekrzywiona a lewo a z prawej strony wystawała jakaś kostka. Rycząc jak głupia kazałam mężowi wziąć ją na ręce, ja sama byłam tak roztrzęsiona, że nie dałabym rady jej trzymać. U męża jeszcze raz zwymiotowała (mleko + woda) i po odłożeniu na przewijak szyja wróciła na miejsce a Mała obdarzyła nas cudownym uśmiechem. Odetchnęliśmy z ulgą i przytulaliśmy się później we 3.
Nie spałam do rana, tuląc ją i pilnując jej oddechu.
Nie wiem czym to było spowodowane, dzisiaj od rana jest radosna, pogodna, gada, śmieje się, krzyczy na nas:)
Mam poczucie, że to moja wina, że coś zrobiłam nie tak:( Ciągle analizuje:( Boże nie pozwól mi znów tego doświadczyć;( -
pestka wrote:duzo drzemek mają wasze dzieciaczki, mój ma 2(czasem 3). Ale ja sie cieszę, bo jak pisłam czasami musze walczyć, żeby o 10/11 usnął..a jak u Was wygląda usypianie na drzemkę?
pestka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nutella, okropna sytuacja!!!
Dziewczyny, jak się kiedyś przydarzy Wam taka sytuacja to nie pionizujcie dziecka (wiem że trudno się powstrzymać bo to odruch, ale starajcie się pamiętać!). Przy pionizacji to coś czym zakrztusiło się dziecko może polecieć jeszcze dalej do płuc. Jak dziecko się krztusi to trzeba je ułożyć na swojej ręce, sobie na kolanie, brzuszkiem w dół i tak klepać.
Obejrzyjcie film jak to robić: http://www.mamazone.pl/tv/film,11492,zakrztuszenie-niemowlaka.aspxAnoolka, pestka, sylwia1985, ao12., rewoppka, Sroka, lubek, Bergo, Kasiula09 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypestka wrote:mój własnie z karuzelką rozmawia...bez szumu i o dziwo nie marudzi bez niego, ale widzę, że rączki atakują..eh, ciekawe kiedy przestaną. Bo juz by spał ale nagle ręka go obudziła i heja piać od nowa..
-
poczwarkah wrote:Nutella, okropna sytuacja!!!
Dziewczyny, jak się kiedyś przydarzy Wam taka sytuacja to nie pionizujcie dziecka (wiem że trudno się powstrzymać bo to odruch, ale starajcie się pamiętać!). Przy pionizacji to coś czym zakrztusiło się dziecko może polecieć jeszcze dalej do płuc. Jak dziecko się krztusi to trzeba je ułożyć na swojej ręce, sobie na kolanie, brzuszkiem w dół i tak klepać.
Obejrzyjcie film jak to robić: http://www.mamazone.pl/tv/film,11492,zakrztuszenie-niemowlaka.aspx
Kochana dokładnie tak zrobiłam, tyle dobrego, że kiedyś oglądałam jak udzielić pomocy dziecku.poczwarkah, lubek lubią tę wiadomość