X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko nutella dobrze ze wszystko dobrze się skończyło :-)

My jeszcze nie mamy stałych pór drzemek i aktywności. Gabrysia rano czasami budzi się juz o 7 a czasami śpi do 11. Nie wiem od czego to zależy. Ale po nocnym spaniu jak się obudzi to nie śpi ok 2h i potem zasypia na godzinę. To akurat ma miejsce codziennie a później to juz różnie bywa. Zależy tez czy idziemy na spacer. Dzisiaj znowu mi zasnęła o 16, obudziła się o 20, zmieniłam jej pampka dalam butle i dalej zasnęła. Przespała porę kąpania ;-)
    Rano jak śpi dłużej to ja staram się jak najlepiej wykorzystać ten czas- pierwsze co to jem śniadanie i to obowiązkowo, wstawiam pranie, ogarnę cos w kuchni, poprasuje. Jak juz się obudzi i chce iść do łazienki to sadzam ja na lezaczek i idzie ze mną ;-) Jak po spacerze chce zrobić obiad to tez ja biorę w lezaczku do kuchni. Wiec jakoś sobie radze :-)

Mój dzis tez był u lekarza i ma zwolnienie do piątku. Także mam dwójkę dzieci w domu plus niesforny kot zwany Szmaciurą.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak Nikus sie krztusi to delikatnie klepie go po pleckach i z reguly pomaga

ide ogladam zycie bez wstydu- uwielbiam ten program

Nikus spi- ciekawe ile pospi

w przerwach bede zagladc

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scescie fajna - a buja sie sama ? i ma melodyjki i czy duza jest no i ile za nia chcesz? napisz mi na prv

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest problem z zasypianiem jak smoka wypluwa.. Od razu się budzi i tak się rzuca, rozbudza, dostaje smoka z powrotem i jest spokój na chwile i znowu wypluwa i tak w koło Macieju... Dopiero jak się tak porządnie zmęczy to uśnie pełniejszym snem.

Ja też sadzam Tomka w leżaczek jak chce coś zrobić i zabieram ze sobą :) Chociaż jak długo coś robię to jemu się trochę nudzi i trzeba mu zmienić pozycję albo czymś zainteresować :)

Sylwia1985 Tomkowi jeszcze nigdy w nocy nie zdarzyło się odbić po jedzonku, ile bym nie pionizowała go to się nie odbija. Ale i tak zawsze go pionizuje na jakieś kilka minut tak na wszelki wypadek.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki martwie sie o Kajaoli- pisalam do niej na fb ale zero odzewu- mam nadzieje ze nic sie zlego nie stalo :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewoopka, Gabrysia tez po pewnym czasie się nudzi i zdarza się czasami tak ze robię ten obiad na raty albo w ekspresowym tempie :-)

Ja tez się zastanawiam co z Kajaoli ;-) Ma ostatni wpis w pamiętniku z 8 grudnia https://bellybestfriend.pl/pamietnik/spelnione-marzenie-nasz-synek-charlie,375,4.html

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia dopiero się obudziła na dobre a zasnęła wczoraj popoludniu, karmienie bylo co 3 h ;-) Masakra ile można spać ;-) ale odsypiala pewnie te dni kiedy jeździło jej w brzuszku i w dzień prawie wcale mi nie spała :-) Nic lece kawe sobie zrobić ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 08:03

pestka lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile Ci spała, super! ;)

ja zawsze pionizuje, czasami cos odbije, ale nie zawsze.

No też zaczynam sie martwic co tam u nich..a DeLaCruz? tez milczy już długo..

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://matkapauka.blogspot.com/2015/01/a-niech-mi-ktos-ka-powie.html

pestka, Nelly, ataga4, paaolka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
  • MOI Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zawsze pionizuje i bezwzglednie czekam na bekusia, nawet w nocy. Jesli juz troszke dziecko i sie mu nie odbija, to przechylam go do pozycji lezacej i ponownie do pionu, a w ostatecznosci odkladam na minutke i znowu pionizuje. U mniesie to sprawdza w 100%

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziś jak zombi. Filip zasnął z wielkimi oporami dopiero po 23 a od 4 znowu potworki go atakowały ehh, już nie mówiąc że dziś taka z niego maruda że zaraz wyjdę z siebie :(

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lada jak zabi mały ma katar i cała noc się męczył właśnie jesteśmy u lekarza i w naj lepsze kazano nam czekać z bardzo chorymi dziećmi a maja pokój dla takich które nie są aż tak chore i dla maluszków no ale ich to nie interesuje że to może tylko katar masakra:-!

Ewelka91
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ja tez zawsze pionizuje i bezwzglednie czekam na bekusia, nawet w nocy. Jesli juz troszke dziecko i sie mu nie odbija, to przechylam go do pozycji lezacej i ponownie do pionu, a w ostatecznosci odkladam na minutke i znowu pionizuje. U mniesie to sprawdza w 100%
    Dzień dobry! my dzisiaj mieliśmy dobrą noc, Tomek zasnął o 22 (sam w łóżeczku!!!) i budził się na jedzonko po 2 i po 6 :) MOI właśnie dzisiaj się uparłam w nocy żeby czekać aż odbije i też tak robiłam jak Ty, pozycja leżąca i pion, ale 0 efektów. Najwidoczniej taki urok mojego dziecka w nocy.
    A teraz mamy swoją pierwszą drzemkę, fajnie że nie pada to potem pakuję młodego w wózek i na spacer!

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czesto zastanawiam sie co u Kajaoli i DelaCruz mam nadzieje ze u nich wszystko w porządku.

Ja pionizuje zawsze po jedzeniu, w nocy dosłownie chwile nigdy nie odbija, a w dzień staram sie zeby odbijała ale tez nie zawsze jej sie to zdarzy

A u nas nocka super, zasnęła koło 21, obudziła sie a raczej sie wierciła i na spiocha wzięłam ją na jedzenie o 2.30 i potem sama sie obudziła 5.30 zjadła i pospałyśmy do prawie 8.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 10:39

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Ja też nie lada jak zabi mały ma katar i cała noc się męczył właśnie jesteśmy u lekarza i w naj lepsze kazano nam czekać z bardzo chorymi dziećmi a maja pokój dla takich które nie są aż tak chore i dla maluszków no ale ich to nie interesuje że to może tylko katar masakra:-!
    Szlag by mnie trafił. Jak ja chodze do rodzinnego z małym to bez kolejki wchodze.

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak powinno być w sumie jeszcze nie dawno tak było ale to też zależy kto jest w rejestracji bo niektóre babki wstawia się za tobą a niektóre pracują tam chyba za karę ... Mały niestety ma trochę czerwone gardło dostał leki i mam nadzieję że przejdzie bo jak nie to antybiotyk ... Naj gorsze co może być to rodzić przed zimą ...

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, już nie mogę się doczekać wiosny. Najbardziej mnie wkurzają ludzie do których nie dociera że nawet z lekkim katarem nie powinni się zbliżać do malucha bo cyt"oni się dobrze czują" :/

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 5 lutego promocja w lidlu na ubranka dla dzieci :)

age.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli pewnie spełnia się w macierzyństwie a w wolnej chwili pracuje. Wspominała kiedyś, że ma dużo na głowie. Przynajmniej taką mam nadzieję, że jej nieobecność jest spowodowana brakiem czasu.

U nas też dobra nocka ;) Chociaż jeszcze o 21 wydawało mi się, że wesoło nie będzie. Na szczęście mała zasnęła o 21:30, obudziła się o 6 na butle i poszła spać do 9. Teraz też już mi przysypia przy jedzeniu, więc poczekam jak zje jeszcze trochę i pakuję ją do wózka.

Ja w naszej przychodni prawie zawsze siedzę zdenerwowana. Zdrowe dzieci przyjmują tylko w środy. Trzeba dzwonić o 8:00 już w poniedziałek żeby zapisać dziecko. Jest tyle pacjentów, że o 8:30 jak uda się dodzwonić jest już komplet i trzeba zapisać się do chorych dzieci. Poza tym w środę równocześnie i tak przyjmują chore dzieci w pierwszym pomieszczeniu przez które trzeba i tak przejść do pomieszczenia dla zdrowych. Organizacja tej placówce jest równa 0. Zdecydowałam się na nią tylko ze względu na lokalizację ale obiecałam sobie, że w tym tygodniu zmieniam przychodnie na prywatną bo mamy pakiet zdrowotny z compensy.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    od 5 lutego promocja w lidlu na ubranka dla dzieci :)
    a nie od 2.02? własnie wczoraj obczajałam też gazetke ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ