X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko nutella dobrze ze wszystko dobrze się skończyło :-)

My jeszcze nie mamy stałych pór drzemek i aktywności. Gabrysia rano czasami budzi się juz o 7 a czasami śpi do 11. Nie wiem od czego to zależy. Ale po nocnym spaniu jak się obudzi to nie śpi ok 2h i potem zasypia na godzinę. To akurat ma miejsce codziennie a później to juz różnie bywa. Zależy tez czy idziemy na spacer. Dzisiaj znowu mi zasnęła o 16, obudziła się o 20, zmieniłam jej pampka dalam butle i dalej zasnęła. Przespała porę kąpania ;-)
    Rano jak śpi dłużej to ja staram się jak najlepiej wykorzystać ten czas- pierwsze co to jem śniadanie i to obowiązkowo, wstawiam pranie, ogarnę cos w kuchni, poprasuje. Jak juz się obudzi i chce iść do łazienki to sadzam ja na lezaczek i idzie ze mną ;-) Jak po spacerze chce zrobić obiad to tez ja biorę w lezaczku do kuchni. Wiec jakoś sobie radze :-)

Mój dzis tez był u lekarza i ma zwolnienie do piątku. Także mam dwójkę dzieci w domu plus niesforny kot zwany Szmaciurą.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak Nikus sie krztusi to delikatnie klepie go po pleckach i z reguly pomaga

ide ogladam zycie bez wstydu- uwielbiam ten program

Nikus spi- ciekawe ile pospi

w przerwach bede zagladc

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scescie fajna - a buja sie sama ? i ma melodyjki i czy duza jest no i ile za nia chcesz? napisz mi na prv

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest problem z zasypianiem jak smoka wypluwa.. Od razu się budzi i tak się rzuca, rozbudza, dostaje smoka z powrotem i jest spokój na chwile i znowu wypluwa i tak w koło Macieju... Dopiero jak się tak porządnie zmęczy to uśnie pełniejszym snem.

Ja też sadzam Tomka w leżaczek jak chce coś zrobić i zabieram ze sobą :) Chociaż jak długo coś robię to jemu się trochę nudzi i trzeba mu zmienić pozycję albo czymś zainteresować :)

Sylwia1985 Tomkowi jeszcze nigdy w nocy nie zdarzyło się odbić po jedzonku, ile bym nie pionizowała go to się nie odbija. Ale i tak zawsze go pionizuje na jakieś kilka minut tak na wszelki wypadek.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki martwie sie o Kajaoli- pisalam do niej na fb ale zero odzewu- mam nadzieje ze nic sie zlego nie stalo :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewoopka, Gabrysia tez po pewnym czasie się nudzi i zdarza się czasami tak ze robię ten obiad na raty albo w ekspresowym tempie :-)

Ja tez się zastanawiam co z Kajaoli ;-) Ma ostatni wpis w pamiętniku z 8 grudnia https://bellybestfriend.pl/pamietnik/spelnione-marzenie-nasz-synek-charlie,375,4.html

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia dopiero się obudziła na dobre a zasnęła wczoraj popoludniu, karmienie bylo co 3 h ;-) Masakra ile można spać ;-) ale odsypiala pewnie te dni kiedy jeździło jej w brzuszku i w dzień prawie wcale mi nie spała :-) Nic lece kawe sobie zrobić ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 08:03

pestka lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile Ci spała, super! ;)

ja zawsze pionizuje, czasami cos odbije, ale nie zawsze.

No też zaczynam sie martwic co tam u nich..a DeLaCruz? tez milczy już długo..

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://matkapauka.blogspot.com/2015/01/a-niech-mi-ktos-ka-powie.html

pestka, Nelly, ataga4, paaolka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
  • MOI Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zawsze pionizuje i bezwzglednie czekam na bekusia, nawet w nocy. Jesli juz troszke dziecko i sie mu nie odbija, to przechylam go do pozycji lezacej i ponownie do pionu, a w ostatecznosci odkladam na minutke i znowu pionizuje. U mniesie to sprawdza w 100%

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziś jak zombi. Filip zasnął z wielkimi oporami dopiero po 23 a od 4 znowu potworki go atakowały ehh, już nie mówiąc że dziś taka z niego maruda że zaraz wyjdę z siebie :(

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lada jak zabi mały ma katar i cała noc się męczył właśnie jesteśmy u lekarza i w naj lepsze kazano nam czekać z bardzo chorymi dziećmi a maja pokój dla takich które nie są aż tak chore i dla maluszków no ale ich to nie interesuje że to może tylko katar masakra:-!

Ewelka91
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ja tez zawsze pionizuje i bezwzglednie czekam na bekusia, nawet w nocy. Jesli juz troszke dziecko i sie mu nie odbija, to przechylam go do pozycji lezacej i ponownie do pionu, a w ostatecznosci odkladam na minutke i znowu pionizuje. U mniesie to sprawdza w 100%
    Dzień dobry! my dzisiaj mieliśmy dobrą noc, Tomek zasnął o 22 (sam w łóżeczku!!!) i budził się na jedzonko po 2 i po 6 :) MOI właśnie dzisiaj się uparłam w nocy żeby czekać aż odbije i też tak robiłam jak Ty, pozycja leżąca i pion, ale 0 efektów. Najwidoczniej taki urok mojego dziecka w nocy.
    A teraz mamy swoją pierwszą drzemkę, fajnie że nie pada to potem pakuję młodego w wózek i na spacer!

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czesto zastanawiam sie co u Kajaoli i DelaCruz mam nadzieje ze u nich wszystko w porządku.

Ja pionizuje zawsze po jedzeniu, w nocy dosłownie chwile nigdy nie odbija, a w dzień staram sie zeby odbijała ale tez nie zawsze jej sie to zdarzy

A u nas nocka super, zasnęła koło 21, obudziła sie a raczej sie wierciła i na spiocha wzięłam ją na jedzenie o 2.30 i potem sama sie obudziła 5.30 zjadła i pospałyśmy do prawie 8.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 10:39

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Ja też nie lada jak zabi mały ma katar i cała noc się męczył właśnie jesteśmy u lekarza i w naj lepsze kazano nam czekać z bardzo chorymi dziećmi a maja pokój dla takich które nie są aż tak chore i dla maluszków no ale ich to nie interesuje że to może tylko katar masakra:-!
    Szlag by mnie trafił. Jak ja chodze do rodzinnego z małym to bez kolejki wchodze.

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak powinno być w sumie jeszcze nie dawno tak było ale to też zależy kto jest w rejestracji bo niektóre babki wstawia się za tobą a niektóre pracują tam chyba za karę ... Mały niestety ma trochę czerwone gardło dostał leki i mam nadzieję że przejdzie bo jak nie to antybiotyk ... Naj gorsze co może być to rodzić przed zimą ...

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, już nie mogę się doczekać wiosny. Najbardziej mnie wkurzają ludzie do których nie dociera że nawet z lekkim katarem nie powinni się zbliżać do malucha bo cyt"oni się dobrze czują" :/

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 5 lutego promocja w lidlu na ubranka dla dzieci :)

preg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli pewnie spełnia się w macierzyństwie a w wolnej chwili pracuje. Wspominała kiedyś, że ma dużo na głowie. Przynajmniej taką mam nadzieję, że jej nieobecność jest spowodowana brakiem czasu.

U nas też dobra nocka ;) Chociaż jeszcze o 21 wydawało mi się, że wesoło nie będzie. Na szczęście mała zasnęła o 21:30, obudziła się o 6 na butle i poszła spać do 9. Teraz też już mi przysypia przy jedzeniu, więc poczekam jak zje jeszcze trochę i pakuję ją do wózka.

Ja w naszej przychodni prawie zawsze siedzę zdenerwowana. Zdrowe dzieci przyjmują tylko w środy. Trzeba dzwonić o 8:00 już w poniedziałek żeby zapisać dziecko. Jest tyle pacjentów, że o 8:30 jak uda się dodzwonić jest już komplet i trzeba zapisać się do chorych dzieci. Poza tym w środę równocześnie i tak przyjmują chore dzieci w pierwszym pomieszczeniu przez które trzeba i tak przejść do pomieszczenia dla zdrowych. Organizacja tej placówce jest równa 0. Zdecydowałam się na nią tylko ze względu na lokalizację ale obiecałam sobie, że w tym tygodniu zmieniam przychodnie na prywatną bo mamy pakiet zdrowotny z compensy.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    od 5 lutego promocja w lidlu na ubranka dla dzieci :)
    a nie od 2.02? własnie wczoraj obczajałam też gazetke ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ