X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U nas ciężka noc. O 3:30 kupa po pachy i przebieranie. Nos zatkany, ciężka noc. Dziwne bo np. Teraz zasnęła na drzemke i dycha ładnie a w nocy i rano to charczy jak stary chop :/ mam nadzieje że lekarka nas nie opieprzy że dzisiaj przychodzimy z tyM. W sumie wchodzimy zaraz po chorych dzieciach jako ostatni żeby tam z nimi nie siedzieć.

Ja w nocy Małej nie odbijam, ale w dzien zawsze. Zazwyczan to jest max do 5min po jedzeniu.

Nutella współczuję Ci takich przeżyć! To jest trauma i szok! Ja bym chyba do dziś płakała bo taka ze mnie beksa.

Fajnie że będą ubranka ale ja szukam jeszcze gdzieś promocji na pampersy, bo zapas powoli się kończy.

Oddaje dziś telefon na gwarancję bo coś się w nim psuje. Mam nadzieje że szybko to naprawią bo to mój kontakt ze światem!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to też jest problem ale gorzej jak ktoś w domu zachoruje albo ta pogoda teraz ciepło zimno i katar gotowy ... Mi też niestety nie ma kto zakupów robić i musimy chodzić sami a on w tym kombinezonie jak jest chociaż na chwilę w ciepłym to strasznie się poci później na mróz no i tak to się kończy .:-/

Ewelka91
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a nie od 2.02? własnie wczoraj obczajałam też gazetke ;)

gazetka jest od 2 a ubranka od 5 jak dobrze pamietam

pestka lubi tę wiadomość

preg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przychodni nie mam za bardzo możliwości zmienić chyba że 20 km dalej na jakaś prywatną ale to też nie wiem czy na dobrego lekarza trafie
    tak jak ostatnio którąś z was poszła prywatnie i wyszło jak wyszło a z polecenia też nie znam nikogo ..

Ewelka91
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza lekarka znowu jest znana na całe miasto i zawsze ma mnóstwo dzieci od 10 do 20 i czasami żeby się do nien umówić graniczy z cudem. Dzwonisz od 8 a odbiorą dopiero po 10 i po sprawie już. A nie ma czegoś takiego że dzownisz dziś i umawiasz się na jutro.
    Także jak mamy wizyte dziś, bo mąż ją cudem załatwił wczoraj jak był sam u lekarza rodzinnego, to już idę idę. Niech Mała obejrzy i w ogóle. Bo ostatnio byliśmy na szczepieniu a to bylo 11 grudnia

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nie mogę doczekać się wiosny i lata. Meczy mnie już to ubieranie i rozbieranie kombinezonu. Zawsze muszę się nieźle napracować, żeby Lilka nie zaczęła marudzić przy ubieraniu. Jak będzie cieplej to jakaś czapka na głowę, bluza i do wózka bez krzyku ;)

Co do przychodni, racja! prywatna nie znaczy, że lepsza. Jednak w moim przypadku do jakiej bym nie trafiła to wiem, że na pewno nie będzie gorzej zorganizowana niż ta do której teraz uczęszczamy. Opinie o lekarzach zazwyczaj sprawdzam na znanym lekarzu ale wiadomo ile ludzi tyle opinii.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki zapowiadają się dość fajbe w tym lidlu ale już widzę te tłumy tam. Nie wiem jak tam bym się rano dostała. Muszę pomyśleć

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzis tez ciezka noc :/
    caly czas ie przebudzal i nie wiem czemu choc stawiam na nos bo zatkany byl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 12:30

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to u mnie jest jeden prywatny pediatra ale opinię są różne to w sumie tak jak o naszej przychodni więc nie zmieniam ale np u nas pediatra bardzo naciska na szczepienie przeciw pnelmokokom u was też tak jest ? Nie wiem czy szczepic czy nie a miałam nie szczepic ...

Ewelka91
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam dziewczyny współczuję tych nieprzespanych nocy, ja od porodu jeszcze takiej nie miałam. Czasem byłyjazdy wieczorem , ale jak już zaśnie to śpi do rana :)

Odnośnie lekarza ja u mnie w mieście specjalnie szukałam takiego, gdzie są dzieci zdrowe przyjmowane codziennie i jest możliwość zamówienia wizyty domowej :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka pytanie do Ciebie, co na grzybicę pochwy bez recepty, bo nie chce mi się iść do lekarza.

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie szczepie na pneumokoki.

3i49tv7325tdkkap.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Oddaje dziś telefon na gwarancję bo coś się w nim psuje. Mam nadzieje że szybko to naprawią bo to mój kontakt ze światem!
    ja tez swoj musze oddac bo nagle z dniana dzien przestal cztac karty pamieci, zadna nie dziala i nei moge fotografowac Kuby! bo kilka zdjec i pamiec pelna, codziennie zgrywam na kompa nowe i kasuje w tel by bylo meisjce na dzien nastepny ale tak sie nie da zyc :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szczepilam na pneumokoki ale tylko dlatego ze mamy za free bo wczesniak :) tak to bym nie szczepila :)

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc chyba też nie zaszczepie może jak będzie miał iść do przeczkola to nad tym pomyśle ...

Ewelka91
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie szczepiłam, nawet położna nam mówiła że nie musimy jak jest w domu i bez rodzeństwa.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Ja też nie szczepiłam, nawet położna nam mówiła że nie musimy jak jest w domu i bez rodzeństwa.

Nam dokładnie to samo powiedziała ;) więc nie szczepiliśmy.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mielismy szczepic ale zrezygnowalismy.

preg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach proponuje kupić saszetki tantum rrosa i się podrywać rozpuszczonym we wodzie roztworem. Do tego np. Iladian albo lactovaginal na noc dopochwowo. Najlepszy jeszcze by był clotrimazol w kremie miejscowo ale z tym mowia żeby ostrożnie podczas karmienia.

Wlasnie dzwonili z przychodni jakas epidemia i mnóstwo dzieci chorych i mamy się wstrzymać z wizytą dzisiaj. Na piatek na 9 rano nas zapisali.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny puszczcie swoim dzieciaczkom jakąś muzykę?
    ja dostałam płytę "Muzyka bobasa" i Alicja je bardzo polubiła:)

Ściągnełam potem całą resztę i furorę robi "Klasyka bobasa"
    Jakby coś to polecam serdecznie;)

http://www.muzykabobasa.pl/

https://www.youtube.com/watch?v=UGClpnIDpCM&list=PL3B2215D3353EEB8B

lubek, paaolka lubią tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ