Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
paradise wrote:Dziewczyny właśnie zarezerwowałam pokój w pensjonacie w górach Wyjeżdżamy rano w sobotę i wracamy wieczorem w poniedziałek. Jestem podekscytowana ale też mam pełno obaw. To nasz pierwszy taki wyjazd z mała. Jedziemy z moją kuzynką, z jej mężem i ich trójką dzieci; rok, 2 lata i 10, więc na pewno nie będzie nudno heh
-
Sroka wrote:Zasnęła teraz z mężem niech się prześpi i zobaczymy. Bo w innym wypadku to nie wiem co zrobię. Ile takie maleństwo może max nie jeść?
-
Pochwale sie, ze bylysmy dzis na kontrolnym usg bioderem i pani dr nie mogla sie nadziwic, ze w tak krotkim czasie taki dobry wynik. Nie musimy juz szeroko pieluchowac Aaaa no i doktorka powiedziala, ze duzy dzidzius
Scęście, Anoolka, lubek, ataga4 lubią tę wiadomość
-
No i zjadła! Yes! Jednego i troche cyca w ogóle obudziła się a tata nie. Tata chrapał jak niedźwiedź a ona leżała i śmiała się z niego:D bajeczny widok!
Teraz zakropiłam jej nosek. BIedna dalej się męczy ale już mniej.Anoolka, lubek, ataga4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej mamusie:)
czy jest tutaj jakaś co karmi tylko mm?
z racji choroby musiałam przejść z kp na mm i mam Bebilon HA 1, mała od wczoraj jest na tym mleczku i od wczoraj żadnej kupki nie zrobiła, tylko bączki...
czy na mm tak właśnie jest? czy któraś z mam ma doświadczenie w sprawie mm?
dziękuję za rady:)
pozdrawiam -
wyjazd w góry, super! wypocznij i wdychaj powietrze!
Sroka widzisz zgłodniała i je. Dzieci maja fazy
Ja puściłam własnie Frankowi muzyke z tym szumem morza i lezy i słucha nawet nie drgnie A kołysanki z yt znamy chyba wiekszość! bardzo lubie muzykę klasyczną dla dzieci i Franek też jej wtedy słucha
Mój mały w dziń jest super grzeczny od dłuższego czasu, jestem pełna podziwu! mało marudzi, długo sam sie bawi, ale uwielbia towarzystwo i jak ktos z nim siedzi to jest wniebowzięty! mój mały zaciesz jedyne co to ta jedna poranna drzemka czasem jest katorgą...jednego dnia ładnie zasypia a innego wojuje, nie wiem od czego to zalezy. Oby szybko minęło! w ogóle niedługo 4 miesiące mamypaaolka, ataga4 lubią tę wiadomość
-
My też szczepiliśmy pneumokoki i rotawirusy, ale przez to, że Zosia ma starszego brata w przedszkolu i łatwo można coś podłapać, zresztą dziewczyny pracujące w przedszkolach mogą pewnie coś na ten temat powiedzieć
Ja dziś dziewczyny umieram, cały dzień nie było u nas ani cieplej ani zimnej wody, awaria jakaś. Nawet łba nie miałam jak umyć, to nigdzie się nie ruszałam, a po syna do przedszkola poszłam w czapce wracam do domu a tu mnie jakieś dreszcze dopadają, telepie mną okropnie, temperatura 38, a do tego okropnie bolała mnie prawa pierś, ale nie tak na zapalenie, bo była miękka i jak młoda jadła to nic nie bolało, tylko tak jakby mnie ktoś z kolanka pociągnął. Doczekałam drzemki Zosi i padłam z nią telepiąc się masakrycznie. Spałyśmy 2 h, teraz mierzę 36,7 a poliki tak mi płoną, jakbym miała za chwilę eksplodować, ogólnie czuję się rozbita, ki czort? Dobrze, że mąż już wrócił z pracy, bo bym chyba umarła z dwójką dzieci. Miałyście kiedyś tak? Jeszcze się martwię, żeby Zosi nie zarazić, ale wypiła mleczko z moimi przeciwciałami mam nadzieję -
Malenq wrote:Hej mamusie:)
czy jest tutaj jakaś co karmi tylko mm?
z racji choroby musiałam przejść z kp na mm i mam Bebilon HA 1, mała od wczoraj jest na tym mleczku i od wczoraj żadnej kupki nie zrobiła, tylko bączki...
czy na mm tak właśnie jest? czy któraś z mam ma doświadczenie w sprawie mm?
dziękuję za rady:)
pozdrawiam
Ja podaje bebilon pepti 1 DHA i od kiedy przeszłam na samo mleko mm to mała zaczęła robić 1 kupę (rzadko dwie) na 2 dni. Na cycu były 2-3 na dzień. Bąki też sadzi często. Nie masz czym się martwić, kupy mogą być rzadziej niż na piersi tym bardziej na początku.Malenq lubi tę wiadomość