X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Zasnęła teraz z mężem niech się prześpi i zobaczymy. Bo w innym wypadku to nie wiem co zrobię. Ile takie maleństwo może max nie jeść?

Mój w nocy czasem śpi 9h bez jedzenia i nic mu nie jest :)

Sroka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dziewczyny właśnie zarezerwowałam pokój w pensjonacie w górach ;) Wyjeżdżamy rano w sobotę i wracamy wieczorem w poniedziałek. Jestem podekscytowana ale też mam pełno obaw. To nasz pierwszy taki wyjazd z mała. Jedziemy z moją kuzynką, z jej mężem i ich trójką dzieci; rok, 2 lata i 10, więc na pewno nie będzie nudno heh ;)
    super! nalezy sie :) udanego wypoczynku :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Zasnęła teraz z mężem niech się prześpi i zobaczymy. Bo w innym wypadku to nie wiem co zrobię. Ile takie maleństwo może max nie jeść?
    nie panikuj. moze nie ejst glodna... przeciez to tez czlowiek i moze nie byc glodna :) no ale wiadom ojakby cala dobe nie jadla to lampka, ale no 4-6h to ok :) poza tym moze np wydoroslala i woli byc karmiona w ciszy spokoju itd? moze przeszkadzaja jej jakies halasy switla itp?

• Sroka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sobie właśnie tak to tłumaczyć że może nie jest glodna. zobaczymy teraz jak wstanie co będzie. W innym wypadku co myślicie? Laktator i odciągnąć jej do butelki co nie co czy jak?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie ją zawsze w tym samym miejscu tj. W sypialni na leząco. Tam mamy spokój i ciszę. Tym bardziej moje zdziwienie że nie chce. Bo teraz już nawet rozróżnia i wie kiedy jest karmienie i gdzie ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tez mysle o naszej blizniakowej mamie, ma podwojna roboty i brak czasu napewno ale tez sie nie odzywa dlugo..

• MOI Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie, ze bylysmy dzis na kontrolnym usg bioderem i pani dr nie mogla sie nadziwic, ze w tak krotkim czasie taki dobry wynik. Nie musimy juz szeroko pieluchowac :-) Aaaa no i doktorka powiedziala, ze duzy dzidzius =-O

Scęście, Anoolka, lubek, ataga4 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ewcia91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka mówiłaś o katarze a może ma też coś z gardełkiem mój też miał tylko katar i okazało się że gardło też czerwone też mi nie chce jeść... No albo ma taki dzień poprostu.

Ewelka91
  • sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sroka jak zglodnieje to bedzie jesc- spokojnie :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zjadła! Yes! Jednego i troche cyca :) w ogóle obudziła się a tata nie. Tata chrapał jak niedźwiedź a ona leżała i śmiała się z niego:D bajeczny widok!
    Teraz zakropiłam jej nosek. BIedna dalej się męczy ale już mniej.

Anoolka, lubek, ataga4 lubią tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:)
    czy jest tutaj jakaś co karmi tylko mm?
    z racji choroby musiałam przejść z kp na mm i mam Bebilon HA 1, mała od wczoraj jest na tym mleczku i od wczoraj żadnej kupki nie zrobiła, tylko bączki...
    czy na mm tak właśnie jest? czy któraś z mam ma doświadczenie w sprawie mm?
    dziękuję za rady:)
    pozdrawiam

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepie na pneumo. Lekarka doradzala , polozna tez. Po drugie mojego meza kolegi dziecko umarlo na sepse majac pol roku. I sram sie ... Wole zaszczepic...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otwieram lodówkę.. pusto
    otwieram chlebak... pusto.Aaa chce mi się iść do sklepu jak pieron! :/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyjazd w góry, super! wypocznij i wdychaj powietrze! :)

Sroka widzisz zgłodniała i je. Dzieci maja fazy ;)

Ja puściłam własnie Frankowi muzyke z tym szumem morza i lezy i słucha nawet nie drgnie :) A kołysanki z yt znamy chyba wiekszość! bardzo lubie muzykę klasyczną dla dzieci i Franek też jej wtedy słucha :)

Mój mały w dziń jest super grzeczny od dłuższego czasu, jestem pełna podziwu! mało marudzi, długo sam sie bawi, ale uwielbia towarzystwo i jak ktos z nim siedzi to jest wniebowzięty! mój mały zaciesz ;) jedyne co to ta jedna poranna drzemka czasem jest katorgą...jednego dnia ładnie zasypia a innego wojuje, nie wiem od czego to zalezy. Oby szybko minęło! w ogóle niedługo 4 miesiące mamy <3

paaolka, ataga4 lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do szczepień to chyba nas to czeka, jak złobek czy przedszkole będzie się zbliżać.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak jen puściłam ten z szumem to prawie się po płakała. Mina w podkowe i zgrzyt.
    jakie macie jeszcze kołysanki?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.youtube.com/watch?v=MQp61xvFo8c

To puszczam na noc Majce

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też szczepiliśmy pneumokoki i rotawirusy, ale przez to, że Zosia ma starszego brata w przedszkolu i łatwo można coś podłapać, zresztą dziewczyny pracujące w przedszkolach mogą pewnie coś na ten temat powiedzieć :)

Ja dziś dziewczyny umieram, cały dzień nie było u nas ani cieplej ani zimnej wody, awaria jakaś. Nawet łba nie miałam jak umyć, to nigdzie się nie ruszałam, a po syna do przedszkola poszłam w czapce ;) wracam do domu a tu mnie jakieś dreszcze dopadają, telepie mną okropnie, temperatura 38, a do tego okropnie bolała mnie prawa pierś, ale nie tak na zapalenie, bo była miękka i jak młoda jadła to nic nie bolało, tylko tak jakby mnie ktoś z kolanka pociągnął. Doczekałam drzemki Zosi i padłam z nią telepiąc się masakrycznie. Spałyśmy 2 h, teraz mierzę 36,7 a poliki tak mi płoną, jakbym miała za chwilę eksplodować, ogólnie czuję się rozbita, ki czort? Dobrze, że mąż już wrócił z pracy, bo bym chyba umarła z dwójką dzieci. Miałyście kiedyś tak? Jeszcze się martwię, żeby Zosi nie zarazić, ale wypiła mleczko z moimi przeciwciałami mam nadzieję ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;) jedziemy do Brennej, samochodem jakieś 1,5h więc niedaleko ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Hej mamusie:)
    czy jest tutaj jakaś co karmi tylko mm?
    z racji choroby musiałam przejść z kp na mm i mam Bebilon HA 1, mała od wczoraj jest na tym mleczku i od wczoraj żadnej kupki nie zrobiła, tylko bączki...
    czy na mm tak właśnie jest? czy któraś z mam ma doświadczenie w sprawie mm?
    dziękuję za rady:)
    pozdrawiam

Ja podaje bebilon pepti 1 DHA i od kiedy przeszłam na samo mleko mm to mała zaczęła robić 1 kupę (rzadko dwie) na 2 dni. Na cycu były 2-3 na dzień. Bąki też sadzi często. Nie masz czym się martwić, kupy mogą być rzadziej niż na piersi tym bardziej na początku.

Malenq lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ