Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Zasnęła teraz z mężem niech się prześpi i zobaczymy. Bo w innym wypadku to nie wiem co zrobię. Ile takie maleństwo może max nie jeść?

Mój w nocy czasem śpi 9h bez jedzenia i nic mu nie jest :)

Sroka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dziewczyny właśnie zarezerwowałam pokój w pensjonacie w górach ;) Wyjeżdżamy rano w sobotę i wracamy wieczorem w poniedziałek. Jestem podekscytowana ale też mam pełno obaw. To nasz pierwszy taki wyjazd z mała. Jedziemy z moją kuzynką, z jej mężem i ich trójką dzieci; rok, 2 lata i 10, więc na pewno nie będzie nudno heh ;)
    super! nalezy sie :) udanego wypoczynku :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Zasnęła teraz z mężem niech się prześpi i zobaczymy. Bo w innym wypadku to nie wiem co zrobię. Ile takie maleństwo może max nie jeść?
    nie panikuj. moze nie ejst glodna... przeciez to tez czlowiek i moze nie byc glodna :) no ale wiadom ojakby cala dobe nie jadla to lampka, ale no 4-6h to ok :) poza tym moze np wydoroslala i woli byc karmiona w ciszy spokoju itd? moze przeszkadzaja jej jakies halasy switla itp?

• Sroka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sobie właśnie tak to tłumaczyć że może nie jest glodna. zobaczymy teraz jak wstanie co będzie. W innym wypadku co myślicie? Laktator i odciągnąć jej do butelki co nie co czy jak?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie ją zawsze w tym samym miejscu tj. W sypialni na leząco. Tam mamy spokój i ciszę. Tym bardziej moje zdziwienie że nie chce. Bo teraz już nawet rozróżnia i wie kiedy jest karmienie i gdzie ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tez mysle o naszej blizniakowej mamie, ma podwojna roboty i brak czasu napewno ale tez sie nie odzywa dlugo..

• MOI Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie, ze bylysmy dzis na kontrolnym usg bioderem i pani dr nie mogla sie nadziwic, ze w tak krotkim czasie taki dobry wynik. Nie musimy juz szeroko pieluchowac :-) Aaaa no i doktorka powiedziala, ze duzy dzidzius =-O

Scęście, nick nieaktualny, lubek, ataga4 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ewcia91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka mówiłaś o katarze a może ma też coś z gardełkiem mój też miał tylko katar i okazało się że gardło też czerwone też mi nie chce jeść... No albo ma taki dzień poprostu.

Ewelka91
  • sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sroka jak zglodnieje to bedzie jesc- spokojnie :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zjadła! Yes! Jednego i troche cyca :) w ogóle obudziła się a tata nie. Tata chrapał jak niedźwiedź a ona leżała i śmiała się z niego:D bajeczny widok!
    Teraz zakropiłam jej nosek. BIedna dalej się męczy ale już mniej.

nick nieaktualny, lubek, ataga4 lubią tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:)
    czy jest tutaj jakaś co karmi tylko mm?
    z racji choroby musiałam przejść z kp na mm i mam Bebilon HA 1, mała od wczoraj jest na tym mleczku i od wczoraj żadnej kupki nie zrobiła, tylko bączki...
    czy na mm tak właśnie jest? czy któraś z mam ma doświadczenie w sprawie mm?
    dziękuję za rady:)
    pozdrawiam

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepie na pneumo. Lekarka doradzala , polozna tez. Po drugie mojego meza kolegi dziecko umarlo na sepse majac pol roku. I sram sie ... Wole zaszczepic...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otwieram lodówkę.. pusto
    otwieram chlebak... pusto.Aaa chce mi się iść do sklepu jak pieron! :/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyjazd w góry, super! wypocznij i wdychaj powietrze! :)

Sroka widzisz zgłodniała i je. Dzieci maja fazy ;)

Ja puściłam własnie Frankowi muzyke z tym szumem morza i lezy i słucha nawet nie drgnie :) A kołysanki z yt znamy chyba wiekszość! bardzo lubie muzykę klasyczną dla dzieci i Franek też jej wtedy słucha :)

Mój mały w dziń jest super grzeczny od dłuższego czasu, jestem pełna podziwu! mało marudzi, długo sam sie bawi, ale uwielbia towarzystwo i jak ktos z nim siedzi to jest wniebowzięty! mój mały zaciesz ;) jedyne co to ta jedna poranna drzemka czasem jest katorgą...jednego dnia ładnie zasypia a innego wojuje, nie wiem od czego to zalezy. Oby szybko minęło! w ogóle niedługo 4 miesiące mamy <3

paaolka, ataga4 lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do szczepień to chyba nas to czeka, jak złobek czy przedszkole będzie się zbliżać.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak jen puściłam ten z szumem to prawie się po płakała. Mina w podkowe i zgrzyt.
    jakie macie jeszcze kołysanki?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.youtube.com/watch?v=MQp61xvFo8c

To puszczam na noc Majce

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też szczepiliśmy pneumokoki i rotawirusy, ale przez to, że Zosia ma starszego brata w przedszkolu i łatwo można coś podłapać, zresztą dziewczyny pracujące w przedszkolach mogą pewnie coś na ten temat powiedzieć :)

Ja dziś dziewczyny umieram, cały dzień nie było u nas ani cieplej ani zimnej wody, awaria jakaś. Nawet łba nie miałam jak umyć, to nigdzie się nie ruszałam, a po syna do przedszkola poszłam w czapce ;) wracam do domu a tu mnie jakieś dreszcze dopadają, telepie mną okropnie, temperatura 38, a do tego okropnie bolała mnie prawa pierś, ale nie tak na zapalenie, bo była miękka i jak młoda jadła to nic nie bolało, tylko tak jakby mnie ktoś z kolanka pociągnął. Doczekałam drzemki Zosi i padłam z nią telepiąc się masakrycznie. Spałyśmy 2 h, teraz mierzę 36,7 a poliki tak mi płoną, jakbym miała za chwilę eksplodować, ogólnie czuję się rozbita, ki czort? Dobrze, że mąż już wrócił z pracy, bo bym chyba umarła z dwójką dzieci. Miałyście kiedyś tak? Jeszcze się martwię, żeby Zosi nie zarazić, ale wypiła mleczko z moimi przeciwciałami mam nadzieję ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;) jedziemy do Brennej, samochodem jakieś 1,5h więc niedaleko ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Hej mamusie:)
    czy jest tutaj jakaś co karmi tylko mm?
    z racji choroby musiałam przejść z kp na mm i mam Bebilon HA 1, mała od wczoraj jest na tym mleczku i od wczoraj żadnej kupki nie zrobiła, tylko bączki...
    czy na mm tak właśnie jest? czy któraś z mam ma doświadczenie w sprawie mm?
    dziękuję za rady:)
    pozdrawiam

Ja podaje bebilon pepti 1 DHA i od kiedy przeszłam na samo mleko mm to mała zaczęła robić 1 kupę (rzadko dwie) na 2 dni. Na cycu były 2-3 na dzień. Bąki też sadzi często. Nie masz czym się martwić, kupy mogą być rzadziej niż na piersi tym bardziej na początku.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ ‹ 1192 1193 1194 1195 1196 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ