X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie daleko ja jestem ze Szczyrku :-)malenq ja karmie tylko mm raz próbowałam zmienić i też miał problemy ale próbuj dac herbatke z korpu albo rumiankowa mojemu pomaga :-)

Malenq lubi tę wiadomość

Ewelka91
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nie odzywałam sie chyba 2 dni, bo ciezko mi teraz czas znaleźć..
    Skończyliśmy 3 mce a zamiast być lepiej to jest gorzej, ze wszystkim u nas, a szczególnie ze spaniem..Wczoraj prawie wcale mi nie spał, na spacerze 10 minut około a pote po poludniu z 15 min a to nigdy sie nie zdarzało, zawsze oko 4 godzin w dzien spał..dziś zreszta to samo, rano ekspresowa drzemka ze tylko umyc sie zdąrzyłam, na spacerze krótko pospał a po południu wcale i jeszcze darł mi sie godzinę i prężył jakby go brzuszek bolał...noc tez była masakryczna, bo od 22 budził sie praktycznie co godzine do rana :/ i za kazdym razem jak zjadł choc troche usypiał, chciałam go smokiem oszukac pare razy ale nie dał sie tylko darł sie dopóki cycka nie dałam...mówie Wam masaaakraa!! taka maruda z niego sie zrobiła od wczoraj..nie wiem czy to kolejny skok czy jak..jeden plus że jak sie obudził na spacerze to nie płakał tylko obserwował świat. Teraz męża wykorzystuje i on z małym chodzi po domu, bo w leżaczku ani na macie nie chce byc. W sumie męza całymi dniami nie ma to niech tez teraz troche pobedzie z małym marudą ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka mój Krzyś czesto tez ostatnio odstawia takie cyrki z cyckiem...dopiero jak sie wyspi to je chętniej, nieraz wydawalo mi sie ze juz musi byc mega głodny ale i tak nie chciał..wiec pewnie wczesniej zjadł wiecej i mu starczylo.
    Zdrówka dla Twojej Agatki :*

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga4 super że tak Wam sie chrzciny udały i że Kajtus był taki grzeczny :) czekamy na relacje foto na fb ;) widziałam jedno zdjecie tej Waszej pani fotograf, Kajtuś tak pieknie na nim wyszedł, świetny usmiech ma :)

Nutella a Tobie współczuje sytuacji z Alą...nie wiem czy bym nie spanikowała jak by nam sie cos takiego przytrafiło....jeju! dobrze ze zachowałas zimną krew, oby nigdy wiecej nie zdarzylo sie to u Was ani u żadnej z nas..

A ta muzyka bobasa jest świetna! :) ja tez puszczam czasem małemu i podśpiewuję :) a kołysanki Turnau i Umer tez uwielbiam <3 moim przedszkolakom na leżakowaniu puszczałam i znam chyba wszystko na pamiec :D

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio codziennie koło 20 Krzys juz spał, dzis stwierdziłam ze połoze go nieco pozniej, moze nocka bedzie lepsza i dłuzej pospi..ale zobaczymy...zaraz go przebieram w pajaca do spania bo widze ze juz trze oczy.

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po chrzcinach :) Grzecznie i sympatycznie, odbębnione ufff :P Chciałam wrzucić jakąś fote na fb, ale mam za duży format zdjęcia i żadnego programu do przycinania :/ Dziecie od 8 śpi a ja kończę Was nadrabiać od wczoraj bo "rozpisane" jak zawsze :)
    Malenq wrote:
    Hej mamusie:)
    czy jest tutaj jakaś co karmi tylko mm?
    z racji choroby musiałam przejść z kp na mm i mam Bebilon HA 1, mała od wczoraj jest na tym mleczku i od wczoraj żadnej kupki nie zrobiła, tylko bączki...
    czy na mm tak właśnie jest? czy któraś z mam ma doświadczenie w sprawie mm?
    dziękuję za rady:)
    pozdrawiam
    To normalne, ja jak wprowadziłam mleko mm to nie było kupy 5 dni i wywoływałam termometrem, potem lekarz kazał mi czopkiem i przepisał debridat, a potem nie sypałam pełnych miarek mleka tylko niepełne (czyli mniej niż w instrukcji) i teraz kupa jest co 2 dzień. A i przepajam wodą-staram się żeby wypił z 60ml na dzień. I ze dwa razy na tydz. koperkiem.

Sisilla dziwna taka nagła i znikająca gorączka......
    Sroka wrote:
    Ja jak jen puściłam ten z szumem to prawie się po płakała. Mina w podkowe i zgrzyt.
    jakie macie jeszcze kołysanki?
    Ja zapuszczam kołysanki w karuzelce - mam tiny love i są tak przyjemne dla ucha, ze sama przy nich usypiam :P
    Pauletta wrote:
    Ja szczepie na pneumo. Lekarka doradzala , polozna tez. Po drugie mojego meza kolegi dziecko umarlo na sepse majac pol roku. I sram sie ... Wole zaszczepic...
    O matko! Ja miałam szczepić po 2 roku życia, ale w jednym domu ieszka jeszcze roczne dziecko i 10 latek i raz na dzień u nas są... więc sama nie wiem bo pewnie mogą coś przywlec nie?
    Smutas wrote:
    Mój w nocy czasem śpi 9h bez jedzenia i nic mu nie jest :)
    Marzenie.......... :D
    Nutella wrote:
    Dziewczyny puszczcie swoim dzieciaczkom jakąś muzykę?
    ja dostałam płytę "Muzyka bobasa" i Alicja je bardzo polubiła:)
    Puszczam i lubi słuchać, ale na yt jest chyba tylko jedna i puszczałam ze wrzuty, ale tam znowu te głupie reklamy... i chyba też muszę ściągnąć ;) Turanaua też słuchaliśmy na samym początku teraz czasami. A wszystkie piosenki z yt jagódki, krasnolódki, słonie, kaczuszki, koła autobusu kręcą się - już znam na pamięć, najbardziej lubi oczywiście ijaijajooo i głowa, ramiona, kolana, pięty... siedzi w bujaku a ja się wydurniam i pokazuje :P
    paradise wrote:
    My od pierwszych dni codziennie przed kąpielą tańczymy do tych i przy nich też się kąpiemy ;) http://www.youtube.com/watch?v=K_MpWzMKgfY Oczywiście już wszystkie znam na pamięć.
    Ja dzisiaj tańczyłam i śpiewałam "Ach jak przyjemnie kołysać się wśród fal..." i był zaciech na cały dom razem z piskiem :P

Malenq lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja już nie iwem co robić i o co chodzi...zganiałam na skok rozwojowy lecz widzę że to nie to...
    Moja Rozalka od 3 tyg. je i nagle odrywa się od piersi z takim jakby zachłyśnięciem albo przepełnieniem i jest histeriA...
    Widzę że jest głodna ale drugi raz już nie zaciągnie...a jak zaciągnie to zaraz znów się odrywa z rykiem...

Dziś zauważyłam że jak zwymiotowała taką jakby śmietaną...to dopiero jakby jej się miejsce w brzuchu zrobiło i zaczeła jeść normalnie...

Tak płacz i próby przystawienia jej do piersi trwają ok 2 godzin, zanim zaciągnie i zje normalnie albo zwymiotuje i znów zacznie jeść

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• mama86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    My też szczepiliśmy pneumokoki i rotawirusy, ale przez to, że Zosia ma starszego brata w przedszkolu i łatwo można coś podłapać, zresztą dziewczyny pracujące w przedszkolach mogą pewnie coś na ten temat powiedzieć :)

My szczepimy na pneumokoki i rotawirusy ale tak jak piszesz tylko dlatego ze ja pracuje w szkole w oddziale przedszkolnym. A i zapowiada się na razie ze Gabryska będzie chodziła do żłoba wiec wole dmuchac na zimne.

Ja jestem tylko na mm ale bebiko comfort. I od kąd dostaje tylko to mm to robi kupska dwa razy dziennie. Jak dostawała wczesniej NAN pro to miała zaparcia i kupy były co 3 dni i sporo płaczu (czyt. darcia się) przy tym było. Cale szczęście minęło ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha dodam że nie jest to codziennie

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• mitaka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka może to skok, albo coś nowego odreagowywał w ten sposób. Nie wiem czy u Ciebie zadziała, ale mój jak ma stałą porę zasypiania o 8 to jak się zdarzy, że uśnie o 7 albo o 9 to wraz wstaje o swoich stałych godzinach :/ Dzisiaj od 12 do 4 nie wołał szamy o 2, ale co z tego jak się wiercił i smoka chciał.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla ja tak miałam przed świętami i od tego czasu bieda u mnie była z pokarmem i musiałam dokarmiac mm. Mialam goraczke i dreszcze a z cyckami wszystko ok bylo tak jak u ciebie. Także pilnuj i często ja przystawiaj żeby pokarm ci nie zanikł ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja jestem tylko na mm ale bebiko comfort. I od kąd dostaje tylko to mm to robi kupska dwa razy dziennie. Jak dostawała wczesniej NAN pro to miała zaparcia i kupy były co 3 dni i sporo płaczu (czyt. darcia się) przy tym było. Cale szczęście minęło ;-)

O masz... to może i ja zmienie to nan na inne i będzie kupsztal codziennie bo też mi się wydaje, że to ono stwarza problem. A mogę sama zmienić i tez tak stopniowo czy muszę to z pediatrą uzgadniać?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie widze skoku wrecz przeciwnie chyba w druga strone :/

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka możliwe własnie że to skok, tylko jesli tak to byłby juz pewnie ten który trwa kilka tygodni :/ zobaczymy co przyniesie nam dzisiejsza noc i jutrzejszy dzien..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się chyba zaczął skok. Bo Młoda w dzień tak jak Wam.pisałam 6godzin bez jedzenia. Później po 17 zjadła. Ale teraz było kąpanie i jak nigdy nie płacze to dziś szok! Darcie w niebiosa. Ze spaniem też ciężko bo zawsze zasypia do 15min a dziś ponad pół godziny i to jeszcze z takim pojękiwaniem jakby się czym przejmowała.

Ja przy okazji pokłóciłam się z M i będzie cichy wieczór. A już bez tego miałam stan depresyjno płaczliwy :(

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka jesli Mala sie wyspala w dzien, to moze zaprotestowala wieczorem, bo najzwyczajniej miala dosc?

Widze, ze to jakas epidemia z tym katarkiem u naszych pociech i przeziebieniem mam. Mnie tez boli gardlo na maxa i srednio sie czuje, a Julcia ma katarek :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    My też szczepiliśmy pneumokoki i rotawirusy, ale przez to, że Zosia ma starszego brata w przedszkolu i łatwo można coś podłapać, zresztą dziewczyny pracujące w przedszkolach mogą pewnie coś na ten temat powiedzieć :)

Ja dziś dziewczyny umieram, cały dzień nie było u nas ani cieplej ani zimnej wody, awaria jakaś. Nawet łba nie miałam jak umyć, to nigdzie się nie ruszałam, a po syna do przedszkola poszłam w czapce ;) wracam do domu a tu mnie jakieś dreszcze dopadają, telepie mną okropnie, temperatura 38, a do tego okropnie bolała mnie prawa pierś, ale nie tak na zapalenie, bo była miękka i jak młoda jadła to nic nie bolało, tylko tak jakby mnie ktoś z kolanka pociągnął. Doczekałam drzemki Zosi i padłam z nią telepiąc się masakrycznie. Spałyśmy 2 h, teraz mierzę 36,7 a poliki tak mi płoną, jakbym miała za chwilę eksplodować, ogólnie czuję się rozbita, ki czort? Dobrze, że mąż już wrócił z pracy, bo bym chyba umarła z dwójką dzieci. Miałyście kiedyś tak? Jeszcze się martwię, żeby Zosi nie zarazić, ale wypiła mleczko z moimi przeciwciałami mam nadzieję ;)

Ja też tak miałam, miekka pierś ale zaczerwieniona i temp dochodząca do 39.. Okazało się to być jednak zapaleniem piersi.. I do 2 dni przeszlo. Nie obyło się jednak bez masaży, okładów i paracetamolu.. Powodzenia powinno minąć. Tylko częściej przystawiaj do tej piersi zaczerwienionej

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj znowu na silce a ja sama :( my klocimy sie Sroka codziennie :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilenka wrote:
    Ja też tak miałam, miekka pierś ale zaczerwieniona i temp dochodząca do 39.. Okazało się to być jednak zapaleniem piersi.. I do 2 dni przeszlo. Nie obyło się jednak bez masaży, okładów i paracetamolu.. Powodzenia powinno minąć. Tylko częściej przystawiaj do tej piersi zaczerwienionej

Dzięki za wsparcie, leje się ze mnie jak z kranu, słaba jestem i pierś pobolewa. A okłady zimne czy ciepłe?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka ja bym szczepila. Ogolnie jestem panikara... Idzie po kieszeni bo jedna dawka z 5 w 1 400 zl. Ale ja wole byc biedniejsza a spokojniejsza.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ