X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja skarpetki zakladam caly czas bo ma lodowate stopki.

wlosy ostatnia mi wypadaja na potege sa wszedzie maskara

preg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj kochany spioszek sie dzisiaj popisal :-) Ostatnie karmienie mial wczoraj o 22.30, a pierwsze dzisiejsze o 7.30 :-) Przez caly ten czas smacznie spal, a ja musialam wstac nad ranem odciagnac cyce.

pestka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, czy Wam tez tak wypadaja wlosy?

O tak... Masakrycznie... Ale ponoć to norma, bo w ciąży nie wypadł mi ani jeden. Teraz te, które właśnie nie wypadły w ciąży, wypadają. Zbieram się właśnie do fryzjera, bo mam długie włosy i pełno ich na podłodze. Może jak skrócę, to przynajmniej optycznie będzie lepiej.

Anoolka lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Franek nadal mi się budzi co 2,5h...nie wiem co mu się stało...czy więcej jedzenia potrzebuje, bo pałaszuje jak szalony i zasypia. O dziwo w dzień je co 2-3h, czasem nawet ponad 3h jest bez jedzenia i jest ok. nie wiem o co chodzi.byle minęło... Także MOI zazdroszczę, że hej! Ja bym chciała chociaż 5h snu pod rząd czy 6, o więcej nie prosze ;)

skarpetki zakładam, bo my zawsze bodziak, koszulka, spodenki i skarpeciochy ;) półśpiochy sie nie sprawdzają, bo mały tak wywyja nóżkami, że je ściąga ;)

włosy tez mi wypadałuy na potęgę, aż je ścięłam, trochę nad ramiona i jest super poprawa! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 08:55

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogóle wczoraj była u mnie mama i przejechała małemu po dziasełkach i szykują nas się u góry jedynki do wyjścia. I faktycznie jak przejechałam po dolnej i górnej wardze to czuć, że ząbki idą. Eh wolałabym nie, już sie boje o moje sutki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 08:54

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie włosy też zaczęły wyłazić, niedługo w łazience uplotę dywan a sama będę łysa;) koszmar, mimo witamin, dha i tym podobnych.

Ja skarpetki zakładam pod śpiochy, pajace itd, bo u mnie staram sie utrzymywać temperaturę ok 21 stopni.

U mnie dziewczynki lekki postęp, przynajmniej temperatura spadła, ale cycek jeszcze pobolewa. Cała noc przystawiałam małą do niego, ale za to widzę, że w drugim Sahara, nic, miękki ale jakby taki bezmleczny. Oj chyba mama86 miałaś racje, ciężko widzę tą moją laktację ehh.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też koszmar z wypadającymi włosami trwa. Mam długie włosy więc wydaję się, że wypada ich tysiące, jak spojrzę na podłogę w łazience po rozczesywaniu to chce mi się płakać. Od 2 tygodni biorę więcej witamin mam nadzieję, że to się skończy.

Co do skarpetek, ubieram ale tylko jak ma na sobie jakieś dresy lub spodnie. Pod śpiochy czy pajace już nie zakładam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 09:07

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DDTvn - wyzwania wpolczesnych ojcow i moda dla mamy i dziecka.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym jedzeniem to chyba u większości z nas problemy, wcześniej tego nie było. Ale dzięki Wam jestem spokojniejsza bo widocznie dzieci w tym wieku tak mają :P

Pestka dziś w nocy sobie właśnie pomyślałam że mój mały potworek w dzień je rzadziej niż w nocy ;)

pestka lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Z tym jedzeniem to chyba u większości z nas problemy, wcześniej tego nie było. Ale dzięki Wam jestem spokojniejsza bo widocznie dzieci w tym wieku tak mają :P

Pestka dziś w nocy sobie właśnie pomyślałam że mój mały potworek w dzień je rzadziej niż w nocy ;)
    Anoolka dobrze, że jesteś :D

Anoolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj moje włosy tez wypadają koszmarnie...są wszędzie! Najgorzej że znajduje je czesto na Krzysiu albo w jego łapkach...a dzis nawet z pieluchy wyciągnełam jednego :/ ostatnio jak myłam głowe to miałam wrażenie że odpływ sie zapcha tymi moimi włosami tak ich duzo pływało w wannie..biore witaminy ale wydaje mi sie ze to naruralne po ciązy i to co miało wypasc i tak wypadnie..

Co do skarpetek to my zakładamy w dzień, ubieramy tak jak pestka :) czyli albo bodziak z długim rękawem i spodenki (jakies dresiki) albo zamiast bodziaka z długim jest z krótkim i koszulka jakas ;) śpiochów nie lubie, a pajace własciwie tylko na noc zakładamy ;) i wtedy juz bez skarpetek.

A u nas chyba wszystko wraca do normy..mam nadzieje..bo noc była taka jak poprzednie a nie taka jak wczoraj, na szczescie tylko 3 razy karmienie było a nie 8 jak wczoraj ;) no i pierwsza przerwa długa jak na Krzysia bo 4 godz :) uff, oby tak dalej. Teraz tez mi drzemie na szczescie ;) troche skracają mu sie te drzemki, ale dobrze jak ze dwie zostaną, mozna przynajniej w domu cos wtedy porobic ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:39

renatkach lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlosy wypaduja mi garsciami az musze sie przejsc do dermatologa bo lysa zostane jak tak dalej pojdzie

my na 13 idziemy na rehabilitacje z malym

moj mi dzis zaproponowal kino ,, wkreceni 2,, hmm ciekawe czy dojdzie do skutku bo musi przeciez ktos zostac z malym a nie wiem czy tesciowka zostanie
    normalnie w szoku jestem ze dzis chce ze mna spedzic wieczor bo nigdy go nie ma wieczorami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 11:38

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi włosy też bardzo wypadają, z tym że ja mam ich bardzo dużo więc w ilości nie widzę różnicy.

Mały walnął kupala w nocy (na szczęście) przy karmionku. A ja mądra mamusia chciałam mu poprawić skrzydełko w pampersie i bach palca w kupsko włożyłam :) Przebieranie o 4 rano skończyło się półtora godzinnym usypianiem małego...
    Teraz weranduję go w dużym pokoju bo balkon ma 1 m2 i mieszczą się tylko przednie kółka wózka, a spacer odpada bo mżawka jest.

Ja jak zjem nawet kawałeczek czekolady to momentalnie małemu wyskakuje wysypka i krosty na buzi, także słodycze mam ograniczone a czasami mam tak ogromną ochotę! Ale jakoś staram się wynagradzać to innymi słodkościami :)

Sylwia w takim razie udanego seansu dzisiaj, odprężysz się troszkę :)Powiesz nam czy warto się wybrać na tą komedię. Ja ostatnio byłam na Hobbicie. I cały seans z tel w reku przesiedziałam bo pierwszy raz małego samego zostawiliśmy :)

ataga4, pestka lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super sylwia mam nadzieję że teściowa nie będzie miała nic przeciwko trzymam kciuki :-)chociaż też trochę zazdroszczę bo już nie pamiętam kiedy byłam ostatnio w kinie :-) moje włosy też żygadaja skróciłam dosyć dużo i niestety nic to nie dało ... A mały jak zwykle kiepsko śpi jak w dzień tak i w nocy tylko dobrze że po butli w nocy odrazu zasypia ... Widać że ten katarek bardzo mu dokucza jest senny a spać nie może :-/

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to norma że włosy wypadają w takich ilosciach, lekarz Ci tu nic nie pomoże.

Ja jak juz będę mogła wszystko jeść, to sobie nakupuje żarcia i będę jadła aż będę żygać :D

ataga4, mama86, renatkach, ao12., pestka, lubek, Pauletta, Sisilla, Kaszulator lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Sylwia w takim razie udanego seansu dzisiaj, odprężysz się troszkę :)

Hehe a ja w pierwszym momencie przeczytałam "udanego seksu dzisiaj" :-D :-D :-D

Głodnemu chleb na myśli ;-) :-P

Anoolka, paradise, tofirus, ao12., sylwia1985, pestka, lubek, Sisilla lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały śpi od 10:10 z jedną tylko przebudką, przytuliłam go, podstawiłam cycusia i zasnął dalej. Ale to dopiero jego pierwszy dzienny sen dzisiaj, ciekawe jak będzie dalej :-D Wpadłam na pewien pomysł, i właśnie go testuję :-) A mianowicie, zamiast kocem, przykryłam go moim polarem w którym urzęduję na codzień i liczę na to że będzie czuł mój zapach i pośpi dłużej myśląc że jestem tuż przy nim hehe :-D

Anoolka, lubek, paaolka, Sisilla lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh już go pochwaliłam....obudzil się

• Nutella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak chcecie to Wam znów spakuje i podeślę linkiem te pioseneczki dla dzieciaczków;)

paradise, ao12., pestka, paaolka lubią tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ