X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już włosy mam ścięte :) Ale ulga... Dopiero teraz widać, że to wypadnie nie powoduje łysienia, bo włosów mam bardzo dużo :) Mam nadzieję, że się wzmocnią :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, może twojemu mężowi ktoś nagadał :-P

Mi wlosy tez wypadają i to do takiego stopnia ze jak je myje to zapycha się odpływ brodzika :'( Płakać mi sie chce jak to widze bo z natury nie mam ich zbyt wiele a teraz to juz jest masakra. Z prawej strony przy czole mam taki prześwit ze wstyd chodzić z zaczesanymi do tylu w kucyka a tak najczęściej chodze :'(

Nie karnie juz wiec może jakieś witaminy na wzmocnienie znaczne brać. Choć tak jak piszecie, to co ma wypaść to wypadnie.

Moja Gabryśka od rana juz wali drugą drzemke :-P A małżonek pojechał do lekarza bo siedzi na l4 z powodu oparzenia na stopie i od wczoraj rana mu opuchła i sączy się ropa, wiec chyba to nic dobrego bo ledwo co chodzi :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 13:00

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    S

Mi wlosy tez wypadają i to do takiego stopnia ze jak je myje to zapycha się odpływ brodzika :'( Płakać mi sie chce jak to widze bo z natury nie mam ich zbyt wiele a teraz to juz jest masakra. Z prawej strony przy czole mam taki prześwit ze wstyd chodzić z zaczesanymi do tylu w kucyka a tak najczęściej chodze :'(

Też u siebie to zauważyłam. Moja kuzynka i większość znajomych po ciąży miały identyczny problem i to też po prawej stronie.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Dziewczyny jak chcecie to Wam znów spakuje i podeślę linkiem te pioseneczki dla dzieciaczków;)

Jeśli będziesz miała wolną chwilkę to ja chętnie skorzystam ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://przeklej.org/file/eL6xSJ/Muzyka1.rar

Muzyczka dla dzidziusiów;)

paradise, ao12., mitaka, pestka, lubek, paaolka lubią tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    http://przeklej.org/file/eL6xSJ/Muzyka1.rar

Muzyczka dla dzidziusiów;)

super, dziękuje :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, wszystkie problem z włosami? u mnie tego nie ma, no ale może to tylko kwestia czasu ;)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy widzę że wypadaja prawie każdej a jak tam wasze zęby w ciąży i po ciąży bo mnie parę wizyt u stomatologa czeka a bardzo tego nie lubię :-/

Ewelka91
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakoś włosy szczególnie nie wypadają. Ale mam długie i gęste więc może dlatego.

Byłam od 12 do 13 na spacerze z mała. Potem biegiem do lidla po zakupy na obiad. Wróciłam przed chwilą a mąż to może położysz spać Mała (zgodzilam sie bo myślałam że o zrobi obiad) a ten się wytorbił na kompa. Jeszcze naburmuszony bo pyta mi się jak się autem jechało (bo coś tam na mocy stracił, chyba turbina poszła) to momu mówię że licho, bez mocy - to fukną i se poszedł. COOOO ZA CHOPY! MASAKRA z nimi+!!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Sroka pytanie do Ciebie, co na grzybicę pochwy bez recepty, bo nie chce mi się iść do lekarza.

lactovaginal :-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ,a jak mi wlosy lecą. Masakra. Ale moja fryzjerka polecila mi Placent, takie w ampulkach, zobaczymy czy bedzie jakis efekt, dopiero zaczynam, i skrzypowite tez jem.

My w pon.na szczepienie,i bedziemy zaczynac mleko 2! Mamy dostac recepte, bo chce zostac przy bebilonie pepti 2,

Powoli rozszezamy diete o zupki jarzynowe. I teraz planuje podanie sokow owocowych.
    Nadrobie was do wieczora to cos jeszcze naskrobie.

ao12., pestka, paaolka lubią tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam iść robić ten obiad,jak to ja. Już trzymałam marchrwki w ręce ale w tyłku to mam. Położę się i odpoczne tak jak on. Siedzi cały dzień przed kompem dziś. :////

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie stomatolog też puka do drzwi. Mam do usunięcia 3 ósemki:/ koszt kolo 800zl masakra. Nie wspomne o bólu, opuchliznie i innych :/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mleko zmienia się na 2 po 5 miesiącu ja myślałam że po 6 :-)

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę jutro aż się boję jakie będzie miała dla mnie wiadomości mam nadzieję że obejdzie się bez wyrywania ogólnie mam bardzo słabe zęby:|

Ewelka91
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sroka witaj w klubie z ciezkimi mezami :)

a ja sie ciesze ze bylam przed swietami u stomatologa i jest wporzadku ale mowiz ze w ciazy albo zeby albo wlosy leca a mi to drugie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:15

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam, że z tym mlekiem to po 6...

U mnie włosy też lecą... w 3 miesiącu zaczęły i lecą nadal i w aptece i lekarze mówią, ze tak musi być no to trudno. Z fryzjerem czekam na wiosnę bo i tak nigdzie nie wychodzę (na spacer w czapce) to szkoda mi kasy :P

Zęby to aż się boję-jeden mi się ułamał albo to plomba się ułamała już nie wiem i ledwo wisi, a drugi pobolewa...musze wyczaić jakiegos sobotniego dentyste bo na tygodniu nie mam jak :/

Dajecie już jakieś słoiczki? Bo na fb już jakieś zdjęcie widziałam ;)Od marchewki sie zaczyna? I jak to wygląda - najpierw polizać czy jedną łyżeczkę? A potem po łyżeczce przez tydzień? I w następnym tygodniu np coś innego czy coś innego później? Zielono mi w tym temacie :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia to norma że włosy wypadają w takich ilosciach, lekarz Ci tu nic nie pomoże.

Ja jak juz będę mogła wszystko jeść, to sobie nakupuje żarcia i będę jadła aż będę żygać :D
    za mną to chodzi kubełek kurczaczków z KFC..jeszcze trochę pochodzi :P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Hihi, narzekacie na swoje maluchy, a u mnie duża poprawa :) Pierwsze 12 tygodni to był kooooooooooszmar. A teraz jest naprawdę dobrze :) Może ideałem nie jest, ale naprawdę można już coś przy nim zrobić, potrafi sam się zabawić, sam uspać nawet czasem :)
    Powiem szczerze, że chyba dopiero teraz zaczęłam czuć co to jest ta rodzicielska miłość. Wcześniej tak nie miałam, a teraz najchętniej bym go cały dzień tuliła i całowała <3

Mam to samo. Do tej pory tylko marzyłam, żeby spał jak najdłużej :-) Teraz nawet sam poleży, zajmie się czymś (misiem grzechotką albo własną ręką), jak się obudzi to najczęściej nie płacze tylko sobie leży. Mamy uregulowany dzień i to bardzo pomaga. Zaczął bardzo dużo gadać i co chwilę pojawiają się nowe "słowa":-) śmieje się jak szalony i rozmawiamy sobie. Też czasem sam zasypia, np wczoraj był tak zmęczony po kąpieli, że usnął sam w łóżeczku o 21 i spał do 4, potem karmienie na śpiocha i spanie do 7, a wstał 9:45 bo już go bąki męczyły :-)

paaolka lubi tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam aparat ortodontyczny, więc całą ciążę i teraz też po parę razy w miesiącu siedzę na fotelu, więc przynajmniej stres z zębami mi odpadł. Włosy za to wychodzą garściami :-(

Ale martwię się Magdą, bo mimo częstych karmień (ok. 10 razy na dobę) bardzo marnie przybiera (w ostatnim tygodniu tylko 60g przy normie 200g). Zrobiliśmy dziś badania krwi, zobaczymy co pokażą. Bo po zachowaniu nie widać nic złego: mało śpi, ładnie się bawi, prawie nigdy nie płacze, dużo gada i się uśmiecha, a mleka mi nie brakuje...

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ