X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lubek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Ja mam aparat ortodontyczny, więc całą ciążę i teraz też po parę razy w miesiącu siedzę na fotelu, więc przynajmniej stres z zębami mi odpadł. Włosy za to wychodzą garściami :-(

Ale martwię się Magdą, bo mimo częstych karmień (ok. 10 razy na dobę) bardzo marnie przybiera (w ostatnim tygodniu tylko 60g przy normie 200g). Zrobiliśmy dziś badania krwi, zobaczymy co pokażą. Bo po zachowaniu nie widać nic złego: mało śpi, ładnie się bawi, prawie nigdy nie płacze, dużo gada i się uśmiecha, a mleka mi nie brakuje...

Nelly, to na pewno norma na powyżej 3m? Bo do trzeciego jest 26-32/dobę. Później mniej, ale nie wiem ile :)
    U nas tez 60-80g na tydzień, właśnie od skończenia trzeciego

Nelly lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, czytałam że mleka wcale nie trzeba zmieniać z jedynki na dwójkę. Mleko z numerem 2 zostało wymyślone po to żeby ominąć przepisy zabraniające reklamowania preparatów zastępczych dla dzieci które powinny być wyłącznie na piersi (czyli do 6m)... Poza tym różni się od numer 1 tylko tym że... ma gorszy skład, bo normy dla starszych dzieci już nie są takie wyśrubowane jak dla noworodków.

Anoolka, Agrafka, paradise, ataga4 lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Wiecie co, czytałam że mleka wcale nie trzeba zmieniać z jedynki na dwójkę. Mleko z numerem 2 zostało wymyślone po to żeby ominąć przepisy zabraniające reklamowania preparatów zastępczych dla dzieci które powinny być wyłącznie na piersi (czyli do 6m)... Poza tym różni się od numer 1 tylko tym że... ma gorszy skład, bo normy dla starszych dzieci już nie są takie wyśrubowane jak dla noworodków.

Wyjęłaś mi to z ust ;) czytałam, że wcale nie ma potrzeby zmiany na to z 2.

poczwarkah lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Ja mam aparat ortodontyczny, więc całą ciążę i teraz też po parę razy w miesiącu siedzę na fotelu, więc przynajmniej stres z zębami mi odpadł. Włosy za to wychodzą garściami :-(

Ale martwię się Magdą, bo mimo częstych karmień (ok. 10 razy na dobę) bardzo marnie przybiera (w ostatnim tygodniu tylko 60g przy normie 200g). Zrobiliśmy dziś badania krwi, zobaczymy co pokażą. Bo po zachowaniu nie widać nic złego: mało śpi, ładnie się bawi, prawie nigdy nie płacze, dużo gada i się uśmiecha, a mleka mi nie brakuje...

Moja przybiera średnio 125 g tygodniowo i ponić jeszcze mieścimy się w normie:)

Nelly lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    za mną to chodzi kubełek kurczaczków z KFC..jeszcze trochę pochodzi :P

Ja sobie pozwalam na twistera i nóżkę kurczaka z KFC, moja nie reaguje, mimo, że to pikantne :)

pestka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka, ja przy synu dawałam od marcheweczki iczekałam 3 dni, jak nie było reakcji to następne warzywko. Należy zaczynać od warzyw, żeby dziecko nie odrzuciło ich, potem kaszka i owocki i ja jeszcze do kaszki w 5 miesiącu mam zamiar wprowadzać gluten, niewielkie ilości. Wiem, że WHO twierdzi inaczej, ale z tym uważam, że im wcześniej tym lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:48

mitaka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mojego męża pokarało. Poszedł z wielkim trudem robić obiad i ciachnął sobie kawał opuszka :/ łazi teraz z bandażem na palcu. Opuszek się fess długo goi:/

A na domiar tego zaraz będę mieć na chacie tesciowa. Tak sobie wpadnie. Ehh. A chcialam sie przespać.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Ojej, wszystkie problem z włosami? u mnie tego nie ma, no ale może to tylko kwestia czasu ;)

Tak jak pisałam, u mnie też póki co nie ma problemu z włosami :-)

poczwarkah lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z fast foodów to na razie zjadłam big maca. I było u Małej okej. Ale obiecałam sobie nie jeść. Przed ciążą lubiałam kebaba i inne a teraz z tym kończę. Czasem big mack lub nóżka z kfc :)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga napisz, czy ten myk z polarem się sprawdza!

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę sobie po obiadku na fotelu i wykorzystuje chwile bo Tomek jeszcze śpi, aż nagle czuje ból w dwóch piersiach, zaglądam a z nich się leje... Faktycznie dzisiaj mały jadł tak jakby po trochu ale bez przesady, są pełne i już zaczynają boleć zwłaszcza jedna przy dotyku.. Kurde już czuje zastój :( Chyba wrócę na jakiś czas do muszli laktacyjnych.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Nelly, to na pewno norma na powyżej 3m? Bo do trzeciego jest 26-32/dobę. Później mniej, ale nie wiem ile :)
    U nas tez 60-80g na tydzień, właśnie od skończenia trzeciego
    Chyba pediatra powinna uwzlędnić wiek dziecka, ale masz rację: sprawdzę to. A swoją drogą, kompleksowe badania krwi nie zaszkodzą.

A Twojemu Tymkowi poprawiły się w końcu wyniki?

lubek lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Chyba pediatra powinna uwzlędnić wiek dziecka, ale masz rację: sprawdzę to. A swoją drogą, kompleksowe badania krwi nie zaszkodzą.

Krew to za mało, musi być jeszcze badanie moczu.

• Nelly Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Krew to za mało, musi być jeszcze badanie moczu.
    Mocz też mamy zbadać. Wizytę mamy za tydzień, więc liczę, że do tego czasu uda się złapać

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam chodzic do dentysty,jak juz pewnie wiecie heh,ale na razie niemam z czym isc bo wszystko ok.

Ja pierwsze podawalam marchewke, jak zrobilam sama to niechciala jesc,a gerberka wcinała bardzo chętnie. Dalam jej na poczatek po 2 łyzki,a teraz je po pol sloiczka na porcje, je tez marchew z ziemniakiem i jarzynki.

Mleko 2 jest po 6 msc ale lekarz mowil zeby juz przejsc. Mleko 1 rozni sie od 2. Jakby niebylo roznicy to dlaczego nikt nie poda od razu 2.mleko 2 ma wiecej bialka, jodu, żelaza i czegos tam jeszcze.

Ja niewiem ile moja przybiera, w pon zobaczymy,ale jak ostatnio miala tydzien biegunke to pewnie cos spadla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 18:13

Scęście lubi tę wiadomość

• lubek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:

Anemia tak, tzn hematokryt, hemoglobina, czerwone - najlepsze jego wyniki do tej pory, chociaż wciąż poza normami. Neutrocyty niestety bez zmian i limocyty w dół. Wiec w śr w szpitalu będziemy szukać dalej dlaczego

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja uwielbiam chodzic do dentysty,jak juz pewnie wiecie heh,ale na razie niemam z czym isc bo wszystko ok.

Ja pierwsze podawalam marchewke, jak zrobilam sama to niechciala jesc,a gerberka wcinała bardzo chętnie. Dalam jej na poczatek po 2 łyzki,a teraz je po pol sloiczka na porcje, je tez marchew z ziemniakiem i jarzynki.

Mleko 2 jest po 6 msc ale lekarz mowil zeby juz przejsc. Mleko 1 rozni sie od 2. Jakby niebylo roznicy to dlaczego nikt nie poda od razu 2.mleko 2 ma wiecej bialka, jodu, żelaza i czegos tam jeszcze.

Ja niewiem ile moja przybiera, w pon zobaczymy,ale jak ostatnio miala tydzien biegunke to pewnie cos spadla.
    Tak Aniqa, pamiętamy że jesteś masochistką i że dentyści wyganiają Cię z gabinetów :D

pestka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek a CRP badali?

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dizś dizeń, coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że mojej małej idą zęby...
    Dzis od rana marudna i płacze mi non stop bez przyczyny...
    Jest taki ryk, że szok...noszenie jej nie pomaga, pierś też nie...
    Może przez te zęby odrywa mi isę od piersi jak oszalała i wygina się na wszystkie strony...
    Jak ją nosze a ona popadnie w histerie to też się wygina, ze trzeba ją trzymać bardzo mocno, bo by poleciała...
    Dzis kupiłam żel na dziąsła i zobaczymy czy to coś pomoże...narazie w jej ustach nic nie widzę co by wskazywało na żeby...
    A ta histeria dopada ją różnie i trwa to juz 3 tyg...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• lubek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Lubek a CRP badali?

Tak tak, prokalcytonine nawet za którymś razem, nie ma żadnej infekcji ani stanu zapalnego

atdc20mmh2fqs6kn.png
‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ